- Argos: Szeretem az ecetfát
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercow
őstag
válasz
rootkiller #19370 üzenetére
A route definiciodban vedd külön a get és post metódusokat. A post dolgozza fel a form adatait és szükség szerint irányít vissza a form oldalára vagy máshova.
Ilyen logikára gondolj:
Get /oldalam: mutasd a formot, amiben action=sajátmagam és method=post
Post /oldalam: validál, feldolgoz, átiányít -
válasz
rootkiller #19153 üzenetére
Igen pörög, mert egy másik url-re vár, pontosan erre: [link].
-
rootkiller
őstag
válasz
rootkiller #18659 üzenetére
Azt hiszem a do/while volt a ludas mert fordítva értelmeztem, azt gondoltam hogy akkor áll le ha true, pedig akkor fut tovább, false-ra áll le. Ennyi!
-
biker
nagyúr
válasz
rootkiller #18287 üzenetére
Akkor már nem röhögsz a viccen, hogy miért ünnepli a programozó halloween-kor a karácsonyt?
Mert oct31 az dec25
-
fordfairlane
veterán
válasz
rootkiller #18267 üzenetére
Akkor már inkább valami ilyesmi:
$statement = $db->prepare("SELECT * FROM solar WHERE DATE(dt) = :datum");
$statement->execute(array(":datum" => $datum));
while($row = $statement->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {Mivel nem vagyok mysql közelben, ezért sajnos én sem tudom kipróbálni.
-
válasz
rootkiller #18269 üzenetére
Valahogy így (nem teszteltem), de a legszebb a PDO lenne:
$sql = sprintf("SELECT * FROM solar WHERE (dt BETWEEN '%s 00:00:00' AND '%s 23:59:59')", $datum, $datum);
$result = $db->query(mysqli::escape_string($sql));
Dátumhoz: [link]
mobal,
-
válasz
rootkiller #18267 üzenetére
Szerintem ha kasztolnád a dátumot szebb megoldás lenne, meg escapeld ki a query-t.
-
biker
nagyúr
válasz
rootkiller #18265 üzenetére
ilyenkor ám illik a megoldást is leírni, engem spec érdekelne
-
rootkiller
őstag
válasz
rootkiller #18264 üzenetére
Megoldva...
-
modder
aktív tag
válasz
rootkiller #14891 üzenetére
Sajnos nem csak a google számára nem sikerült megfogalmaznod a kérdésedet
A polimorfizmus az, amikor a gyerek osztályban felülírod a függvényt, amit az ősosztályban definiáltál, és ezentúl az fog meghívódni gyerekosztály típusú objektumnál.
Amit te leírtál, az függvény túlterhelés (function overloading), ami nincsen a PHP-ban nyelvi elemként. Helyette van hackelős módszer: http://stackoverflow.com/a/4697712/818375A polimorfizmusról pedig: http://stackoverflow.com/a/750309/818375
"Az én esetemben vannak függvények azonos névvel új létrehozásra valamint módosításra" ugyanaz a függvény módosítja és hoz létre újat? Nem túl fasza.
És lehetőleg a $_GET['id']-tól való függést ne az üzleti logika vagy modell részbe tegyed, hanem a controllerbe, ahol ellenőrzöd, hogy egyáltalán megvan-e a $_GET['id'] paraméter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
rootkiller #14811 üzenetére
Könyörgöm, használd már azt a nyomorult Google-t, folyamatosan kérdezel ilyen hülyeségeket, amiknek a megoldását nagyjából 10 másodperc alatt meg lehetne találni, de még ehhez is lusta vagy...
Most komolyan, neked gyorsabb fórumra bepötyögni a hsz.-t 30 másodperc alatt, aztán várakozni, mint rátalálni a megoldásra 10 másodperc alatt?
A hibaüzenetet bepötyögve egyből rátalálhatsz a megoldásra, úgyhogy most házi feladatként rádbízom, hogy megtaláld. Drukkolok hozzá. -
Dave-11
tag
válasz
rootkiller #14801 üzenetére
Meghívsz egy move_uploaded_file() függvényt, valahogy így:
move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'], 'kepek/' . $_FILES['file']['name']);
Aztán fogod és egy táblába feltöltöd, mondjuk egy img_url rekordba a 'kepek/' . $_FILES['file']['name'] elérési útvonalat.Akár már a legelején is egy stringbe gyúrhatod őket:
$new_file_path = 'kepek/' . $_FILES['file']['name'];
És akkor már csak így írod:
move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'], $new_file_path);
Meg persze akkor már az adatbázisba is csak ezt a változót küldöd fel -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
rootkiller #14798 üzenetére
Mentsd el session-változó(k)ba vagy adatbázisba az adott felhasználóhoz tartozó, megfelelő paramétereket, és az admin.php megnyitásakor ellenőrizd le, hogy az adott felhasználói azonosítóhoz lett-e már korábban elmentve ilyen paraméter-együttes - ha igen, töltsd be azt, ha nem, akkor pedig az alapértelmezett oldalt (tehát legyenek alapértelmezett paraméterek).
A session-változóba mentésnek természetesen hátránya, hogy adott böngészőhöz kötődik, míg az adatbázisba mentésnél akárhol jelentkezik is be, az admin.php megnyitásakor mindig az utoljára mentett paramétereket töltheted be számára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- Melyik tápegységet vegyem?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OLED TV topic
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest