Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kolondrum: Oneplus 13 vagy IQOO 13 vagy Oppo Find X8 PRO
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Értem. Az MVC-t szerintem nehéz megtanulni könyvből, és szerintem túlmisztifikált a dolog a legtöbb leírásban. Többre mész azzal, ha egy meglevő framework-öt kezdesz el próbálni használni, rengeteg ötletet lehet begyűjteni az ilyenből viszonylag rövid idő alatt, és sokkal gyakorlatorientáltabb megközelítés, mint ami a legtöbb könyvben példakód szinten megtalálható. És ha már látod, hogyan megy ez a gyakorlatban a dolog, utána már az elv egyszerű.
Az elv lényege, hogy a kódot nagyjából három részre bontod. Egyszer van egy logikai egység, vagyis fájl, osztály, akármi, amelyik kezelni az adatokat, azok perzisztenciáját (adatbázis), validálás, stb, ez a modell. Egyszer van egy megjelenítési kódblokk, ez a nézet, vagyis view, és van egy harmadik, a vezérlő, vagy kontroller, amelyik a vezérlési szerkezetet implementálja, a nézetet és a modellt összekapcsolja.
Szerintem első körben érdemes úgy felépíteni a programot, ha nem framework-öt használsz, hogy csinálsz egy olyan fájlt, amelyik az összes adatbázis műveletet tartalmazza. Aztán csinálsz egy másikat, amiben, és csakis kizárólag ebben van a html, illetve a html-be beágyazás rész, valamint egy harmadik fájl az, amelyik a kettőt összerakja. A nézetben nem lehet adatbázisművelet. A modellben nem lehet html, vagy html formázásra utaló művelet. A kontrollerben egyik sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jövedelem
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- További aktív témák...
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Parkside 10000 mAh powerbank 3 év garanciával.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest