- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PiXeL90 #12599 üzenetére
Pár tanács:
A functionöket nem egy hatalmas if-be kellene raknod. El kellene kerülnöd a teljesen olvashatatlan kód írását, például az $a, $b, $c, $d, $f, $szv, $sz1 és hasonló, külső olvasó számára teljesen értelmezhetetlen változónevek használatát (ilyenekkel tele van a kódod). Meg a helyesírási hibákat, ha már magyarul kódolszlásd $oszessen
Meg a CSS-kódban a style1, style2, style3, stb. class-ok használatát. HTML-kódnál az #urlap azonosító sem túl kifejező - milyen űrlap? Mire szolgál az az űrlap? Hidd el, sokkal jobban jársz hosszú távon, ha inkább jó hosszú, de értelmezhető neveket adsz mindennek, ami a kódodban van, neked is sokkal jobb lesz hosszú távon, mert később is átlátod a kódodat, meg külső szemlélő számára is valamennyire olvasható marad. Ne vedd magadra, nekem is szóltak és szólnak, ha gányoltam/gányolok.
(Meg javaslat, hogy futtasd át a HTML-kimeneteden a w3c validátorát: http://validator.w3.org/#validate_by_input)
Plusz kapcsold be fejlesztés idejéig a legmagasabb szintű hibajelzést (pl. kódod elejére
error_reporting(E_ALL|E_STRICT);
), és akkor már az elején kiszűrhetsz jópár hibalehetőséget.Azt írtad, az a gáz, hogy a submit1 elnevezésű gombot kétszer kell elküldeni. Nem futtattam le a kódodat, úgyhogy nem tudom, mit kellene csinálnia, de gondolom összegeznie, hogy hány darabot akar rendelni a vevőd a nem tudom micsodából. Mi az oka, hogy a nagy if-en belül a $_SESSION['select2'] változót használod, miért nem a $_POST tömböt? A sok-sok case is elég durva (gondolj bele, mi lenne, ha 1000 darabot lehetne rendelni a termékedből, akkor 1000 db case-t csinálnál?), így aztán már annyira nem volt kedvem kibogarászni, hogy mit csinálsz vele, de ami feltűnt, hogy miért jó, hogy így állítod be a session-változódat:
$_SESSION['select2'] = strip_tags($_POST['select2']);
mire lesz jó neked ez a strip_tags, ha tömbszerűen akarsz végigmenni rajta, azzal a for ciklussal? Sőt, kettő ilyen for ciklusod is van, azt sem értem, minek. -
Lacces
őstag
válasz
PiXeL90 #12599 üzenetére
Egy függvényben meghívod a másik függvényt, úgy tudod "automatizálni" a hívást legegyszerűbben.
Pl.:function egyikfuggveny()
{
// masik függveny meghívása
$valami = masikfuggveny();
}
function masikfuggveny(){
// masikfuggveny implementálása
}Esetleg van még egy ilyen:
if(isset($_POST['inditsd']) && $_POST['inditsd']==1)
{
egyikfuggveny();
masikfuggveny();
harmadikfuggveny();
}Természetesen vannak elegánsabb megoldások, de nem tudom, hogy képes vagy-e megvalósítani őket ( az eddig hszeket elnévezve ) - Bocsi, de nem akartalak ezzel megbántani (csak így gondolom)
Másik tipp, így csináld a post ellenőrzést minimum!
if(isset($_POST['termek_ara']) && $_POST['termek_ara']!="")
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- PlayStation 5
- Vezetékes FÜLhallgatók
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Google Pixel topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- ThinkPad T490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- X1 Tablet Gen3 13" 3K IPS érintő i7-8550U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- Corsair CX750M 750W Moduláris Tápegység
- DJI Mini 3 Fly More Combo drón telefonos távirányítóval
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest