Új hozzászólás Aktív témák

• Ycebird

csendes tag

Na, akkor legyen itt egy kis reklám a Philips-nek... :-)
    1991-ben kezdtem borotválkozni, pár pengés próbálkozás után (kicsinálta a bőröm) úgy döntöttem, mivel volt egy kis spórolt pénzem, így beruházok egy villanyborotvára. (Braun-t ekkor még nem lehetett itthon kapni.) Mivel Philips volt az egyetlen normális alternatíva, így egy dupla körkéses készüléket vettem (pontos típusra már nem emlékszem, de nem az olcsóbbik fajtából). Félévente/évente egyszer kellett (volna) olajozni, azonban ez inkább olyan másfél-két éves olajzási periódus lett, mivel a készülék nem volt vízálló és olajozás után a bőrömre is kicsapta az olajat, akármennyire is keveset használtam, így ezért és a lustaság miatt nem mondhatnám, hogy a rendszeres tisztításon kívül más módszerrel is karban lett volna tartva. Elég erős arcszőrzetem van, így 2-3 évente fejet kellett benne cserélni, mert vagy eltört egy kés vagy már tényleg átment szőrszál húzóba, vágás helyett. Többnyire 1-2 naponta borotválkoztam akkoriban, ahogyan épp jött. A bőrömnek nem volt semmi baja utána, bár tény, hogy nem nyújtotta a penge utána bababőrt sosem és nagyon rányomva képes volt kipirosítani az arcom. A 2-3 évente történő pengecserétől eltekintve egészen 1998-ig bírta a készülék, mikor az akkummulátor feladta. Az utolsó fél évben már csak hálózatról tudtam borotválkozni, annyira behalt az akksija. Próbáltam a szervízen keresztül anno újat rendelni bele, de mikor közölték az árát, akkor úgy döntöttem inkább beruházok egy új készülékre. :-) Így is lett. Mivel a körkéses Philips nagyon bevált és tudtam magamról, hogy lusta vagyok rendszeresen takarítani is, így egy olyat kerestem, ami megfelel ezen igényeimnek, így 1998-ban vettem egy 3 körkéses, langyos folyóvízzel tisztítható vízálló változatot, amelynek ráadásul már kvarckristályos kijelzője volt, melyen percre pontosan mutatta a fennmaradó töltési időt. Sajnos a pontos típusát így fejből már nem vágom, ha esetleg valakit érdekel, akkor otthon majd megnézem, de lényeg a lényeg, immáron 15 éve ezt a borotvát nyúzom úgy, hogy ebben még kést sem kellett cserélni mióta megvettem és a mai napig tökéletesen nyír. A karbantartása mindössze annyi, minden borotválkozás után egy 3 másodpercces mozdulattal kirázom belőle a levágott szőrt, valamint amikor kijelzi (!!!), akkor betartom egy kis meleg csapvíz alá, átöblítem a fejeket és kész, ez sem tart tovább fél percnél. Kb. évente egyszer pedig teljesen szétszedem a késeket és alaposán átkefélgetem a hozzá adott kis kefével, bár igazából ez csak amolyan lelkiismeret megnyugtatás, ezt már nem kell olajozni. :))
    Ez már babapopsit csinál 15 éve, nem úgy mint a 2 körkéses verzió (ahhoz képest ez már lift & cut technológiát használ valószínűleg azért).
    Az egyetlen dolog, ami az idő elmúltával szép lassan elkezdett benne amortizálódni, az az akkumulátor. Emlékszem első töltésnél 76 percre lehetett feltölteni (egy borotválkozás kb. 4-5 perc). Manapság már "csak" 52-54 percig megy fel a számláló, valamint korábban 0-ig ment le a perc érték, míg mostanában 15 perc körül már leáll és újratöltést igényel. Igazából ezzel még teljesen jól együtt lehet élni és használni. Mindössze csak azért tévedtem ide, mert esetleges akksi árakról akartam tájékozódni és véletlenül belebotlottam ebbe a fórumba, így gondoltam ha már itt vagyok, leírom én is a véleményem. :)) Remélem még jó pár évig kitart, mindenesetre ha egyszer feladja a napi harcot, akkor biztosan Philips-re fogok beruházni legközelebb is. :-))

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés