Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoty4
őstag
Köszönöm az észrevételeket, itthon milyen pre-shavet, meg pre-electricet lehet kapni, esetleg habot? Mondjatok boltot, meg márkát mert tényleg kerestem elektromos borotvához cuccost, de mindegyik boltban ahol voltam úgy néztek rám, mint ha fagylaltot akarnék venni a saharában
tiv61us ehez is értesz?
Go bucs -
Zoty4
őstag
BÚÉK mindenkinek
-
vektor007
újonc
Sziasztok!
Most vettem egy philips HQ7830-ast. A lényeges különbség a 7820-hoz képest, hogy 70 percig bírja az akksi (majd meglátom).
Mivel akuja gyári töltés=0, most töltöm, de azért kipróbáltam madzagról.
Hát, nem tom. Ez az első villanyborotvám, lehet hogy csak én bénáztam, de néhol kicsit serceg a szőrőm. Viszont 1 perc alatt végeztem (van egy kis körszakállam).
Másoknak milyenek a tapasztalatai ezekkel?
Üdv.: Veki -
Yaye
őstag
válasz vektor007 #254 üzenetére
Én egy HQ8870-et tologatok a pofámon, és úgy vettem észre hogy hangulatfüggő az eredmény Alapvetően nekem akkor megy legsimábban ha előtte arcot mosok (szappannal), ledörgölöm, hagyom pár percet megszáradni, és így teljesen száraz a bőröm. A jó eredményhez mindig többször át kell tolni (túl sokszor azért persze nem), ha pedig azt akarom hogy _tényleg_ sima legyen akkor kicsit jobban rá is kell nyomni. A pár napos, picit hosszabb szálakat néha otthagyja. Ez az egyik nagy rejtélye a borotválkozásnak: hogy a fenébe lehet hogy első mozdulatra lenyír mondjuk 100 szálat, de egyetlen egyet otthagy középen, és 18-szor át kell szó szerint sikálnom, míg azt az egyetlen szálat elkapja végre
Úgy szerintem nem is lehet villannyal borotválkozni, hogy növésiránnyal szemben kézzel kis nyomással végigsimítva tökéletesen sima legyen az ember képe. -
joshua7
veterán
Nagyon érzékeny bőrre szerintetek melyik a legjobb borotva?
Semper Fi
-
vektor007
újonc
Hi!
Nah, most szántam rá 4-5 percet (kellet is). Az eredmény lényegesen jobb, sőt nagyon jó.
Szal a villany borotvával kicsit pepecselni kell, de arcom bőre jó állapotú maradt. Egyre jobban tettszik!
Garázsban pár sör mellett összehasonlítottuk szomszédom 3,5 éves Philips borotvájával (amikor vette az is középkategoriás volt, mint most az enyém), és megálapítottuk, hogy a Philips nem találta fel újra a meleg vizet. Hasonló, kompatibilis alkatrészek, de a fejlesztés, és a design eggyértelműen, követhetően láttszik.
A szomszéd srác 3 éve használja teljes megelégedésel. Engem már ez meggyőzött.
vektor007
újonc
HI!
Szal szerintem a Philips és a Braun is jó borotvákat csinál, csak nem az olcsókategóriás gépeit kell megvenni. 20-25-től már használható bazárt árulnak. Az hogy körkés, vagy rezgőkés? Kinek mi jön be!
Én pl- mst vettem egy Philips borotvát, és egy Braun szakállvágót!
-
Integra
titán
lehet hogy nagy lámersget mondok és már rég vágjátok, de villanyos cuccal mindig száraz, ''friss'' bőrön borotváljatok
vagyis ne legyen nyirkos, ''gyűrött'' az arcbőr, mert akkor sokkal nehezebb
mondjuk ha reggel épp felkeltél, érzed hogy a szakáll is merev, sokkal könnyebben csúszik a fólia, sokkal rövidebb idő alatt kész vagy és bőr irritáció fel sem merülhet...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Zoty4
őstag
Én kipróbáltam habbal, valóban nem vitte olyan jól, viszont olyan volt a bőröm, mint egy kisbabának, és ez priceless
Amúgy 1x használtam így, de áll. van olyan hab ,vagy gél ami meg villanyborotvához jó.
Egyébként azt tanácsolom, már vagy 10 éve így borotválkozok villannyal, hogy : arcot megmos szappannal, megtörölközni, kb 30 perc múlva már jól kiszárad meg minden és akkor beretválkozás. Esküszöm így a legjobb. -
-
biodiesel
újonc
Hello!
Nekem az a gondom ,hogy sokszor benzinkutas zuhanyzókban kell borotválkoznom. És nem a leghigiénikusabb dolognak tartom a pengét. Évekkel ezelőtt volt egy braun sima egyfejes borotvám. Az arcomról nagyon cool leszedte a szőrt ,de a nyakam alja mindig vörös lett. Egy idő után ott mindig pengével vágtam. Szóval valakinek nyakborotválási tapasztalata?
Kösz. -
luciferc
őstag
válasz biodiesel #275 üzenetére
nyakborotválással nekem az a tapasztalatom (Braun 5770), hogy ha nem ideális irányban állnak a szőreid, akkor bizony elég nehéz lekapkodni vele, mivel túl széles a feje, így bizony jobban is irritálod a bőrt.másnak is van ilyen gondja?
mellesleg nem értem, miért nem gyártják egy picit kevésbé szélesre a fejet, semmivel nem lenne lassabb a borotválás, csak jobban odaférne a nehezebb helyeken a nem ideálisan nőtt szőrökhöz. -
Den
veterán
én a nyakamnál csak egy-kétszer húzom végig, ami marad azt a szakálvágó részével nyesem le
www.simson4t.hu
-
Zoty4
őstag
válasz biodiesel #275 üzenetére
Nyakat kizárólag Gijotinnal
Viccet félretéve. Mennyi idejig borotválkoztál ezzel a braunnal, mert egy idejig a régi bootvámmal nekem is piros lett ahol leborotváltam a szört. Kb 1 hónap mire megszokja a borotvát az ember bőre. Valszeg a nyakadon érzékenyebb a bőröd. A mai borotvák már sokkal jobbak érzékeny bőrre. -
mr.Taylor
csendes tag
válasz luciferc #276 üzenetére
Még Braunt használtam nekem is piros volt a nyakam borotválkozás után. Pedig használtam vagy 10-12 évig, persze fej és szita cserével. A szitát 1-2 a fejet 3-4 évente cseréltem. Karácsonyra vettem egy Remingtont. Az ára kb. fele a Braunnak. Most nem ég a bőröm a nyakamnál, nem is piros. Egy töltéssel 4-5 alkalommal tudok borotválkozni. Minden második nap borotválkozom. Borotválkozás után arcszeszt használok, de ha nem kenem be az sem tragédia, mert igy sem ég a bőröm. A szita és a fej Titanium bevonatú. Zuhanyozás közben is lehet használni, de én teljesen szárazon szeretem. Panasonic-ot akartam venni, de akkor az nem volt. Utólag örülök, hogy Remington lett.
-
-
Integra
titán
-
Gh0sT
addikt
válasz vektor007 #254 üzenetére
Nekem is egy HQ7830-as volt az első borotvám. Kb 2 évig használtam, amikor visszaszoktam a pengére. Sajnos a pengéhez hasonló eredményt nem tudtam vele elérni soha, bár kétség kívül kényelmesebb és költséghatékonyabb volt. Valamit valamiért...
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Integra
titán
nekem is akksis a braun flexem, mégis hálózatról használom, lehet vele játszani hogy menet közben rádugod az aljazatba dugott hálózati kábelt, hallani, hogy a motor felturbózik ilyenkor, ha meg lehúzod, gyengébb lesz
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
-
shev7
veterán
-
Den
veterán
az a nicd akkuknál volt, ott okozott memóriaefektust. nimh-nál is érdemes lemerítgetni, de az nem annyira érzékeny a rátöltésre.
de normális bortvát nincs értelme hálózatról használni, az akkuval is úgy kel hogy menjen min hálózsatról. nekem a philipsem és a remingtonom is 7-10 alkalomra jó volt, mikor elkezdett lassulni. na akkor érdemes tölteni.www.simson4t.hu
-
Zoty4
őstag
Ha ennyire mondjátok, akkor tuti igaz, na megyek feltöltöm
Ti borotválkozás alatt is mindig kábellel használjátok vagy csak 5-10 alkalom után töltötök rá? -
Den
veterán
soha nem használom kábellel, semmi értelme, normális borotva tökletesen vág akkuról is. én csak akkor töltök amikor jelzi (de még akkor is jól vág). az mert pár ember egy fórumon azt mondja hogy ő csak kábellel, még nem jelent semmit. Nem olyan bortvájuk van mint neked, pl...
www.simson4t.hu
-
mr.Taylor
csendes tag
válasz Nicky Nygaro #284 üzenetére
MS2 290, kék és ezüst a színe. Van a Remingtonnak ennél újabb és drágább készüléke, több is. Csak amikor én vettem ez és elemes (utazó, vagy kiránduló) példányok voltak. Erre meg valami akció volt. Azóta tudom, hogy körkésesből is van sok típusa ennek a gyártónak. 11 ezerért úgy érzem megérte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Analóg fényképezés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest