Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
-
-
Gondwana
addikt
válasz Mr.Csizmás #1048 üzenetére
Én r.kat, de az ügyfélkör - akiket fotózunk - jelentős része itteni államvallású, onnan a gyakorlati tapasztalat.
Szerk.: és a 20+45 szerintem is tökéletes, bár pont keresztelőhöz, ahol ezidőtájt eléggé becsomagolják az ifjú keresztelendőt, nem túl sok portréznivaló szokott maradni, ezért én 14+20-szal futnék neki, ha nekem kellene GH1 + 2 üveggel megoldanom.
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz Mr.Csizmás #1042 üzenetére
Lassan kézikönyvet adhatunk ki a Szabadka-környéki plébánosokhoz (megtörtént eset, hugom fiának a keresztelője, én a keresztapa, főnököm fotóz, az első sort, ahol álltunk, 1x ellövi premierben meg 1x nagytotálban, erre a plébi látványos krákogva megszakítja a mondatát, hogy nem kell azt a gyereket annyit fényképezni - mindezt még filmre, úgy, hogy a mise utáni közös képekkel együtt volt összesen 25 felvétel, de minden benne volt, mirha, fehér ruha, locsolás, gyertya-gyujtás-átadás) - ehhez képest nekem már aránytalanul fotósbarátinak tűnik, ami a pravoszláv templomokban zajlik: csak az oltártérbe bemenni nem szabad, egyébként onnan fotózok, ahonnan akarok, locsolás előtt gyakran ki is néz a szerepéből a pópa, hogy hol állok, hogy forduljon, hogy több látszon. Náluk egy kicsit több részlet van a szertartásban, kicsit bensőségesebb is, hogy nem amúgy mellesleg mise közben keresztelünk egyet, hanem gyakorlatilag csak a család, csak a keresztelőre jött. (Persze, ott is vannak alkalmak, egyik-másik populáris védőszent, amelyik napokon 4-5 túrában, tránként 5-8 gyereket keresztelnek egyszerre, ott megint mások a kihívások)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
(Aztaaa! Mennyivel jobb téma, mint a legutóbbi IHB! Mégis fotós topik ez! )
-
Gondwana
addikt
válasz Real_Necro #1022 üzenetére
(... vagy a vezérlést is kiteszik egy műhódra - Tachikoma)
-
Gondwana
addikt
válasz Larry303 #879 üzenetére
Alapvetően csak két mozdulat az egész: előre, hátra. Utána rájössz, hogy semminek nem lehet úgy örülni, mint egy gyereknek, meg ahogy nyílik ki számára a világ - csak győzzed dokumentálni (akinek van esze, papírképben gyűjti, aki bátor, HDD-n, DVD-n, DAT-kazettán, akire meg még a jelzőket is sajnálnám, azok a fácsén)!
-
Gondwana
addikt
válasz Real_Necro #848 üzenetére
Csak nehogy túlzásba vigyed!
-
Gondwana
addikt
Itt egy félig retusált kép, ebben az állapotában 1.5h volt benne, már 3 fölött járok, nemsoká kész (tudom, hülye vagyok, mert szügyfél nem fogja kifizetni, de Szerbia, én így is szeretlek...)
Szerk.: inkább nem az eredetit linkelem ide...
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz Mercutio_ #704 üzenetére
Azé' az a '99-es Oldfield-koncert mà milyen botrànyosan rövidre sikerült! (Egy plakàtot azért megmentettem a Mòricròl koleszba menet)
Ez attòl OFF, hogy akkoriban még eßem àgàba' se volt fotòzni.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Most ott tartok, hogy gyújtaná fel valami hiblibajos, akinek elgurult a gyógyszere, azt az egész kiba.. Redmondot! Hogy azt a rohadt update-t előbb feltolta reggel, majd utána kérdezett, mint a Letöröltem, baj? (Igen) (Nem) párbeszédablak. Reggel óta ment egy render, 14.15-re fejezte volna be. Amikor először bekérdezett, hogy postpone restart, betoltam neki, hogy 4 óra, mert nem lehet több, erre most újraindította a rohadjékja az egész gépet, mert abban a 3 percben pont nem voltam a gép mellett. Most magyarázkodhatok az ügyfélnek, meg hagyhatom bent a gépet a cégben éjszakára (letiltva azt a rohadt frissítést). Linux legalább csak emlékeztet, hogy majd esetleg tanácsos lenne alkalom adtán újraindítani, de ezt nem nevezném szoftvertervezésnek, hogy nesze wazeg, hülye júzer, újraindítottam neked!
Hogy ...$!$#$$%&*&@#$%$$^!#$ (moderáltam magam, beperelni - pláne Szerbiában ilyesmiért nem tudom őket, még ha bizonyítani is tudom, hogy kb. 60€ buktám van ez a rohadt restart miatt, maximum azt tudom tenni, hogy mégiscsak lopom a cuccaikat, és akkor nem lesz alapom mérgelődni, de legalább anyagilag beleférek.)Ha fotós offtopikban még offra is állítanám, az on lenne, úgyhogy így hagyom, szaktopikba ezt nem írom be, mert majd megkapom, hogy én voltam a hülye, hogy Win7 x64-en bekapcsoltam az automatikus frissítést.
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz spanyoll #462 üzenetére
...Hanem arra, hogy ha valaki szeret pl portréfotózni, él-hal érte, akkor ha azt csinálja, akkor élvezni is fogja nagy részt. Szerintem...
... és akkor jön a ballagási időszak, aminek a 3-4 hónapja alatt tavaj lőttem kb. 20-25.000 portrét (OK, leválogatás után már csak 1/4-e maradt retusálni. Na jó, persze, nem mind lakatos meg elektro-műszerész, vannak gimisek is, meg egészségügyi technikusok is, ahol akad néznivaló is, nem csak fotóznivaló)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
... ha arab orszàgban nyomulsz. Ismerek olyant, aki még a '90-es évek elején ...khmmm... kereste meg a fotòscuccravalòt.
Szerk.: nem, természetfilmeket terjesztett még a VHS-hőskorban
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz Freddy76 #311 üzenetére
(Igen, az nálunk is úgy volt, hogy a zembör együtt hízik az állapotos asszonnyal, csak a zasszonyról szülés után pár hónappal eltűnnek a kilók, az emberről meg nem, nekem ez kb. +15-öt jelentett.)
-
Gondwana
addikt
válasz Real_Necro #199 üzenetére
(tíztíz = X10)
-
Gondwana
addikt
válasz Real_Necro #105 üzenetére
... ööö... izé... ThinkPad esetleg helyette?
-
Gondwana
addikt
válasz philoxenia #50 üzenetére
(megfordìtva: van olyan üveg, amit nem lehet (m)4/3-ra adaptàlni?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla