- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
Nem titok, indexre került fel tegnap este a hirdetés. 219 volt a vége. Szerintem ennyiért ajándék.
TayRol:
Rendes volt, elhozta. -
Real_Necro
veterán
No ma remélem jó boltot kötöttem és újra van vázam.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Mercutio_ #14523 üzenetére
Egy szép nyári vasárnap este történt egy kis faház mellett, sátrak között, tábortűznél.
Tényleg gyorsan történt, egyenesen bele a közepébe és ki sem tudtuk szedni. Ott kaparászott a hallójáratban... autó nem volt, így gyalogosan elballagtunk az orvosi rendelőhöz. Persze doki nincs, csak Bicskén ügyelet, akik telefonon azt mondták, hogy ők este 22:00-kor már nem jönnek ki, ha elmegyünk hozzájuk megnézik...
Szóval hívtunk mentőt Bicskéről, címnek meg a helyi pékséget adtuk meg (mivel ahol voltunk, oda földút vezetett a dombtetőre), az kb a település közepén volt. Mentősök rendes fazonok voltak, előbb nézték lámpával, majd beballagtunk pékségbe és ott erősebb fénynél, de nem láttak semmit. Azt mondta mentős, ha tényleg úgy érzem, hogy benne van, bevisznek Fehérvárra kórházi ügyeletre. Kékvillogó stb, este f12-re oda is értünk, ahol egy f@szparaszt orvos előbb leüvöltötte a mentősöket, hogy ilyenért miért kell mentőt hívni, majd gézzel kihúzta a nyelvem, azt nézegette, majd a szemembe "vakuzott". Aztán végre fülemet is megnézte, de nem látott semmit. Mondom, már pedig benne van. Hozták tubust, szépen kimosták és egy kb 1,5cm-es lepke úszott ki belőle. Na ott le volt döbbenve mindenki, még a mentősök is látni akarták. Utána kaptam egy gyógyszeres csíkot, amit úgy tömködött be doki, hogy kissé megsérült a dobhártyám, meg szedtem antibiotikumot meg fülcseppet pár napig...Mentősök rendesek voltak, mert megvártak és vissza vittek...persze mire visszaértünk a többiek bekajoltak pékségnél a forró kenyérből és egymást váltották a tábori wc-n...
-
-
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #14452 üzenetére
Na még egy: [link]
-
Real_Necro
veterán
válasz
#40935168 #14435 üzenetére
Szerintem az lesz, rárakom a gyárit, aztán ha reklamál kap nagyobbat. Néztem amúgy Arctic-ot, tetszik meg minden, anno a Barton 2500+-on volt ilyen heatpipe csöves tornyom Thermaltake néven, csak ott mindig attól tojtam, hogy lan partyra szállításkor leszakad az alaplapról. Itt meg páran panaszkodnak Arcticnál a műanyag rögzítőre. Volt akinél letört... hát nem is tudom... TT azért fém volt, igaz egyik procimat le is sarkaztam anno vele...
-
Real_Necro
veterán
válasz
#40935168 #14430 üzenetére
Nem kell ultra halk mert nem alszom mellette, max tv szól, de azt a mostani sem zavarja, pedig a C2D-n a gyári hűtő van. MSI vgakarin a gyári hűtő már zajos volt így ezen most egy Arctic Accelero hűtő van 1 db 12cm-es ventivel alapjáraton hajtva. Eddig nem panaszkodott játéknál sem.
Házban hátul 2, elöl 1 db 14cm-es venti, felül 1 db 12cm-es pörög. Szvsz a 3db sata hdd-nek nagyobb rezgése van, mint a többinek összesen. De nem zavar. -
Real_Necro
veterán
válasz
Mercutio_ #14402 üzenetére
Erre gondolsz?
Nekem meg egy pc-s szaki segítség kellene.
Asrock Fatal1ty H87 Performance
Intel i5 4570 3,2 GHz
Corsair Vengeance 2x4GB ddr3 1600MHz CMZ8GX3M2A1600C9REz így milyen?
Ja, kifejezetten LR-ra kellene.
-
Real_Necro
veterán
Hallgassatok egy kis régi zenét: [link]
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
Aki nem bírja a szeszet...
Szerk:
Azt nézem a tegnapi takarítás óta 2 hsz. érkezett a Nikon topicba, aztán már csak 1-1 ördögszekér haladt át a topicon... -
Real_Necro
veterán
Tegnap volt a Rambo-s video, itt egy szép gyűjtemény:
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #14209 üzenetére
Bejövősek a skac képei, meg a helyek ahol járt: [link]
-
Real_Necro
veterán
válasz
Mercutio_ #14186 üzenetére
Azt a 45 f/1,8-at valamikor
nekemTündinek is meg kellene lesnie. Bár most elég lesz egyelőre a 20/1,7 meg a 14-45...j.bravo:
Előbb tudom a mai talit úgy szerveztem volna programom, hogy össze tudjunk futni... A hétre beszéltük meg úgy is, hogy adok próbára egy vállpántot.
Ma viszont már telített a dolog, holnap meg még inkább, max hét végén valahol vagy nálunk.
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
Aleister:
Walking Dead új rész meg volt? Meg van már 6. rész Helix is.
-
Real_Necro
veterán
válasz
*Ropi* #14064 üzenetére
Nálam otthon nem lényeges, szüleimnél beállítottam jó, ott viszont csak 150Mbps router van... Tényleg kevés neki?
Mercutio:
Az enyém ND.
Direkt cserélhető antennásat vettem. Szüleimnél meg valami 741 van.. No az gyengébb.
Lehet azt kellene tennem, hogy a 841-et antennacserézem, majd firmware csere, aztán otthonra meg vezsek egy N600-at.
-
Real_Necro
veterán
Ha már szóba jött. Anno mikor vettem a Samu ES6560-at örültem, hogy majd jó lesz mert wifivel tudok netelni és nem kell kábeleznem. Tp-link tl-wr841 routerem van, de full hd videóknál behalt a lejátszás, így kábeleznem kellett, úgy meg tökéletes. Hétvégén beszélgettem egy IT-s ismerőssel, ő azt mondta a routerem lehet a gyenge láncszem. Itthon megnézve viszont ez is 300Mbps-t tud. Most akkor hol lehet a bibi?
Igazából nem is engem fog érinteni a dolog, mert kábelezést nem fogom megszüntetni, viszont szüleim pont most vettek egy LG LA660-at és ott csak wifivel lőhető át. -
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz
*Ropi* #14051 üzenetére
Nem kell pumpa, külső Eheimek elég csöndesek. Nem hiába kerülnek 50-100eFt-ba. Nekem is volt, aludni lehetett mellette, mert csak halkan duruzsolt.
Van amúgy még egy külső pumpám (Hydor) vízcserére, bár már nem használom, csak tartaléknak van ha megadná magát szűrő. No azt használták anno vízhűtésnél is.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Mercutio_ #14034 üzenetére
Akiból jó az is amit linkeltél, ha annyira kicsit akarsz. Ellenben nehezen találsz majd hozzá világítást. A linkelt Dennerle is jó lehet, bár nem tudom mit tud a lámpja, én nem bíznék benne, az sem mindegy milyen hangos a szűrő. Az eheim elég csöndes, oké, hogy 7500Ft, de a szűrő anyag is benne van. Külsőn ne gondolkozz, mert ha olcsó hangos és nem jó, meg hely is kell neki, meg csövezni meg szívni meg centri stb... bőven jó egy olyan belső sarokszűrő.Könnyen tisztítható, nálam pl évek óta kifogástalanul megy. És az Eheim azért német minőség. (itt még jó )
Talaj nem olcsó, de ha nem akarod, hogy a garnik belepusztuljanak a sz@rba, meg kicsit legyen biológiai lebontás is, akkor jó a minőségit megvenni. Megnézem még neked a talajt meg lámpát mit és honnan érdemes. Ahonnan én rendeltem lámpát már nem létezik...
Dekorációra ne költs, adok neked ágat meg/vagy követ, bár korlátozott a készlet, ja és az általad linkelt 24 literest nem lesz könnyű berendezni. Az én 31-esemet sem volt az. Elég kicsi...
Fűtésben talajfűtést szoktak alkalmazni, szerintem fölösleges, nekem egy 25W-os rövidített kis Sera van. 25C-on tartom az akit, szerintem tökéletes.
Garnikat megnéztem, abból most sajnos nem tudok adni, de érdemes Sakura garnikat venned, azok szép pirosak és igénytelenek, gyakorlatilag nyakon öntheted őket csapvízzel. Talán van még kontaktom akinél én vettem őket, olcsóbb mint boltban.
Csigát tudok adni, szép csíkosak, de minden más idegen csigát meg fognak zabálni. -
Real_Necro
veterán
válasz
End-ru #14023 üzenetére
Nem bántam meg, elég olcsón összerakható. Dekorom volt, igazából az üveg kellett, amit Aquadepoban vettem. Szűrőt még Greenaquaból, világítást ebayről, szekrényt meg magam terveztem, asztalos haver 12-ből összerakta. Garni talaj szintén Aquadepo-s, de már nem emlékszem melyik. A világítás ebay-es Boyu 9W 2 csapos kompakt fénycsöves, EU adapterrel csatlakoztatva időzítőbe. Sakura garnit 300Ft/db áron vettem, csiga meg volt. El is szaporodtak...
Szóval max 50-ből kihozható, sőt szekrény nélkül kevesebből is.
M3ss:
Nagy ritkán látni 130-ért 12-24-et, bár nem tudom milyen állapotúak. Ha nem sürgős eladás 150-175 körül szoktam látni őket.
Kanyon nagy váltás lenne és nem tetszik a hátsó tárcsa használata sem... no meg tanulhatom kezelni újra az egészet. Nikont legalább kicsit már ismerem.
-
Real_Necro
veterán
válasz
End-ru #14018 üzenetére
Nem, már régen felszámoltam az akit, pár dolog (mint pl az akvárium klíma) maradt meg eladásra.
Igaz, pár hete voltunk Greenaqua boltjában, de csak venni pár tisztító kendőt vízkő ellen meg új szivacsot szűrőbe, valamint egy kis Easycarbo-tMeg ha már ott voltunk meglestük az új bemutatótermet meg az akikat. Szép dolog az akvakertészet, de baromira viszi a pénzt és abszolut nem értéktartó. Szóval nem a mi pénztárcánknak való. Persze mint hobbi szeretjük és ezért is maradt egy nano aki.
Szerk.:
-
Real_Necro
veterán
válasz
fi:zi'k #14012 üzenetére
De áruld el Nikon téren hova menjek lefele, mikor egy D700 használtan annyi mint egy D7100 újan?
Mercutio:
Jobb, ha van benne pár hal, ha csak garnikat teszel bele olyan élettelen lesz az egész. Törpe razbórák meg nem nagyok. Ürüléket meg minden termel.
Kocka akit ajánlok, majd tolok fel enyémről telefonos képet, szerintem jó. Sok növényt nem raknék bele, nekem azért van csak moha.Ha vizet nem cseréled hetente, hajlamos bealgásodni, ami nem szép látvány...szóval 30 liternél heti 10 erősen ajánlott. -
Real_Necro
veterán
válasz
Mercutio_ #13997 üzenetére
8-20 liter nagyon kicsi és baromi sok törődést igényel. Általában minél nagyobb az aki annál kevesebbet kell vele foglalkozni (kivéve ha növényes aki és inkább akvakertészkedsz mint halakat tartasz).
Nekünk egy ~31 literes kocka aki van Eheim sarokszűrővel, kínai kompakt 9W-os ebayes világítással, garnéla táptalajjal kövekkel faággal meg mohával, amit időnként nyírni kell.
Lakók: sakura garnéla, csigaevő csiga, galaxy razbóra és páncélosharcsa (panda). Az első kettő eléggé el tud szaporodni. A szekrényt hozzá külön terveztem, kis oszlop szerű az egész. Ha gondolod este összeszámolom technikát meg dekort mennyiből lehet kihozni. Csigát meg talán garnit meg tudok neked ajándékba adni.Foglalkozni azért azzal is kell, pl algát kaparni üvegről, havonta 1x legalább a szűrőt átmosni, valamint hetente ~10 liter vizet kicserélni.
-
Real_Necro
veterán
2,5 év alatt elértem odáig, hogy rövid variálással sikerült összeraknom a 3 obiból álló pakkomat.Ebből 2 DX-es.
Elég nagy ráfordítás lenne FF-re váltani, mert adhatom el az UWA-t meg a 17-50-es Tamit, helyette kellene valami ami nem biztos hogy árából kijönne. A váz megint drágább... Mellette mindenképpen kell PC-t is újítanom, szóval határ a csillagos ég lenne. Így meg lesz váz, obi park már meg van, és még új pc-re is jut.Ja meg hobbiból fotózok, sem koncertet, sem sporteseményt nem örökítek meg, csak családi dolgokat vagy kirándulást...
Másik dolog meg, hogy páromat is megfertőztem ezzel a hobbival, így most neki vettünk egy Panasonic G3-at egyelőre egy 20 f/1,7 fix obival, de lesz még egy zoom alap kitobi, meg talán egy 45-ös fix is idővel.
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
Kíváncsi leszek meddig marad az offolós téma "életben" a Nikon topicban. Látom modik alszanak...
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
Húú gyerekek mekkora zenére leltem. Tök elfelejtettem már, pedig mekkora sláger volt:
[link]
Mehet fel a hangerő...
-
Real_Necro
veterán
válasz
aleister #13933 üzenetére
Szerintem észrevehető, hogy jó páran otthagyták a topicot már... többek között ezért is.
Én láttam a képeit FB-on meg Vaskarikán is. Bőven lenne mit tanulnia... és igazából nem is ez a legnagyob gond, sokkal inkább a stílusával meg a nagyzolásával kerít magának egyre nagyobb ellenszenvet. -
Real_Necro
veterán
Mi lett "kedvenc" trollunkkal, hogy 1 het emég azt mondta elég lesz neki a D7k, meg a DX, most meg már mindent elad(ott)?
-
Real_Necro
veterán
válasz
#40935168 #13919 üzenetére
Tündinek az volt a mázlija, hogy nem volt kedve buszozni, így haverokkal mentem tűzijátékot nézni.
Volt ismerősünk secusoknál, így ott álltunk a kordonnál, hogy engedjenek be kicsit hídra. Szerencse, hogy elhúzódott a dolog, meg akkor már jött a vihar... Előttem dőlt ki egy fa, majd húzták ki alóla az embert. A hotelek b@sztak beengedni minket, sok ember a kapualjakban ázott... Én olyan pánikhangulatot még nem láttam, meg azóta sem. De nem is akarok. -
Real_Necro
veterán
válasz
spanyoll #13906 üzenetére
Mi lelátón voltunk. Emlékszem ült mellettünk egy srác, szólt a zene, nyugisan kortyolgatta a sörét. Aztán elkezdett szakadni az eső, pillanatok alatt szétáztunk. Srác lekapta pólóját és ujjongva lóbálni kezdte a feje fölött.
Konci végén csajok is egy szál szétázott melltartóban tipegtek...
Mondjuk nem áztam úgy el mint egyszer augusztus 20-án a Lánchíd pesti hídfőjénél...
Freddy:
Jimmyt csak Gálvölgyi tudta jól utánozni: [link]
-
Real_Necro
veterán
válasz
spanyoll #13893 üzenetére
Voltam DM koncerten, tökig áztunk az esőben, nagyon jó volt. Mennék máskor is...
Voltunk "Kapcsolat" (m)Ákos koncerten is, tökig gázoltunk a törött üvegcserepekben (mert ugye ingyenes rendezvényre bárkit beengednek), nekem annyira nem jött be, max 1-2 szám. Ellenben Bonanza-t meg szívesen hallgatok, van pár nagy kedvenc szám tőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest