Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
A tippjáték saját oldalra költözött: YourF1Team.com
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbolada II
őstag
Akkor szóljon hát Turbolada II győzelmi himnusza: [link]
Black Celebration. -
Qorthral
őstag
Elérkeztünk az idény végéhez. Lássuk az eredményeket!
I. Az Abu-Dzabi Nagydíj végeredménye
Grat még egyszer a dobogósoknak!

II. Az Összefoglaló kérdéssor eredménye
Gratula a jól szereplőknek, különösen a dobogósoknak ([CS]Blade2, Real93, BenHans)! Szép volt!

Néhány érdekesség:
- Senki nem találta el, hogy Perez elveri Hülkenberget az évad második felében. Pedig a fiatal mexikói nem csak jobb volt, de sokkal jobb volt rutinosabb csapattársánál, hiszen közel kétszer annyi pontot gyűjtött!
- Senki nem találta el, hogy Kvyat lesz a szabadedzések legjobbja a felsoroltak közül. Ez persze kevésbé meglepő, hiszen Ricciardo, Räikkönen és Bottas neve is ott volt a listán.
- Érdekesen alakult a legtöbbet előre lépő csapatos kérdés. Egyedül a Force India javított a pozícióján, a Red Bull kárára. Mivel (szokásomtól eltérően) nem specifikáltam, hogy döntetlen esetén mi dönt, itt majdnem minden csapattal 3 pont volt gyűjthető. A kevés FI tipp persze 4 pontot ért, ám ami meglepőbb, hogy az egyetlen rossz választ, a Red Bullt 10 játékos is megjelölte. Ők így 0 pontot kaptak. Persze a Hungaroringen mutatott forma alapján nehéz volt elképzelni, hogy épp a Red Bull lesz a legrosszabb tipp, de a Williamst pont nem sikerült utolérniük, a Force pedig Perez és az autó bámulatos formájának köszönhetően eléjük ugrott.
- Hasonlóan vicces helyzet állt elő a legtöbb kiesésnél. Itt a Lotus volt az egyértelműen legjobb tipp, ám utánuk 7 csapat is 3 kieséssel következett, így mindegyikért 2 pont járt. Egyedül a Mercivel és a lassú, de nagyon megbízható Manorral lehetett mellélőni.III. Az Összetett végeredménye
Nagy gratula Turboladának, aki végig kiegyensúlyozottan, jól versenyezve, megérdemelten nyerte meg az 1. PH! F1 Tippversenyt.
Nehéz dolga lesz mindenkinek, aki le akarja őt győzni jövőre.
A saját teljesítményemmel is elégedett vagyok. Az év első felében akadt 1-2 kevésbé sikeres húzásom, a hajrában viszont jól tartottam a lépést Turboladával és leszakítottam mindenki mást, így stabilan 2. helyet szereztem.
Szintén gratulálok BenHansnak, aki az év első harmadában nyújtott teljesítménye alapján a győzelemre is reális eséllyel pályázhatott, ám néhány nagyon rosszul sikerült fordulót követően annyira visszaesett, hogy már-már a dobogós helyezés is csak álom maradt. Mindezek ellenére nem adta fel, és az utolsó versenyeken megint nagyon erős volt, így teljesen sima harmadik helyet szerzett.Felsorolhatnék mindenkit, de akkor sosem lenne vége a cikknek.
Azért a "pontszerző helyeken végzőkről" még pár szóban: Max respect jár a csendben, de jól játszva egészen a 4. helyig jutó Real93-nak, a vicces beszólások mesterének, Mikenak, aki 5. helyével megmutatta, hogy tud ám ő nagyon, ha odateszi magát, illetve a rendre érdekes kérdéseket fejtegető [CS]Blade2-nek, aki nagy hajrával végül a 6. helyig jutott. Köszönöm a játékát a sokáig nagyon jól játszó, dobogóra is esélyes, de a végén pechesen a 7. helyig visszacsúszó Csapoatinak, a mindig vidám Švejknek (8.), az utolsó perces leadások emberének, Zoza24-nek (9.) és a nagy hajrával végül pontszerző helyen végző Pának (10.) is, továbbá a név szerint itt meg nem nevezett többi játékosnak (mind a negyvenegyőtöknek, bizony!) is. 
Remélem, hogy tetszett a játék, és jól szórakoztatok!
Ha minden jól megy, találkozunk jövőre, ugyanitt, de nem feltétlen ugyanebben a formában. A lényeg persze marad, de a részletek még sokféleképp alakulhatnak.Pár napon belül még jelentkezem egy rövid összefoglalóval (őleg a dobogósokról), szóval érdemes lesz még idén is visszanézni.
-
Süvi
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
A Játékmester pezsgőjébe én is szívesen beszállok

-
Qorthral
őstag
Sorry mindenkitől, de kegyetlen sok munka van az összesítéssel, így nem leszek kész ma sem.
Holnap igyekszem feltenni, bár megint nem lesz rá sok időm. Köszi a türelmet!Mindenkinek köszönöm az elismerő szavakat!
A jutalommal meg ne hülyéskedjetek, nem azért csinálom / csináltam!

-
Qorthral
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Holnap este lesz csak végeredmény.
Addig itt van a futam élmezőnye:
1. -Mike- és Turbolada II (26 pont)
3. pocokxx és Qorthral (23 pont)
5. [CS]Blade2, Pá és Real93 (22 pont)
8. sokan (21 pont)Tényleg szoros lett!
Gratula a futamgyőzteseknek és mindenki másnak is! -
Turbolada II
őstag
Hogy áll a számlálás?
-
JJános
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Egyértelmű, hogy pezsgő dukál! Győztesnek pezsgő!
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Miért nem veszel az ezresből magadnak holnap egy palack bort?
Én gratulálok mindenkinek, aki végig tippelt (na jó, 1-2 kihagyást még elnézek), hosszú szezon volt! Qorthralnak meg külön köszönet, hogy valami izgalmat azért csempészett ebbe a borzalmas idénybe. -
-
JJános
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Csak azt az elején kellett volna megbeszélni. Most olvastam: - Erős vagyok, de néha szükségem van arra, hogy valaki megfogja a kezem, és a fülembe súgja: - Neked is jut pálinka!
-
EmberXY
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
"Nagylelkűen megteszek egy 1000 ft-os felajánlást."
Ilyen szűkmarkú vagy magadhoz?

-
JJános
addikt
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Egyértelmű, hogy kitanultuk ezt a játékot.
Gratulálok minden résztvevőnek, a dobogón landolóknak, és ne feledjük el a játék alkotóját, és üzemben tartóját. KÖSZÖNJÜK!
-
[CS]Blade2
addikt
Szerintem ez lesz a legszorosabb futam és az év végi kérdéssorra is szoros eredményeket várok. Erre a futamra sok különböző tipp összeállítás is jó lett. Mercedes+Ferrari+FI+Redbull minden féle variációja akár szinte ugyanolyan végeredménnyel járhatott.
Év végére, akik nem tudtak utána nézni, hogy melyik csapatnak mi fekszik, megnézni a szabadedzés eredményeit, és már csütörtökön kénytelenek voltak leadni a tippet, nem tudták, hogy kik kapnak büntetést, stb... beletanultunk a dologba, mindenki alkalmazkodott, és ha ma indulna a szezon, szerintem sokkal szorosabb lenne. A szinte egyértelmű kérdésekre (már, amikor volt ilyen) az elején fele-fele arányban érkeztek a tippek, a vége felé már 80-90%-ban ezekre mindenki a jó választ jelölte.
-
Qorthral
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Megírod?
-
Turbolada II
őstag
22,4 körüli átlag a 19 futamon. (összefoglaló kérdéssor nélkül)
Egy logut cikket megérdemel az összegzés a főoldalon.

-
JJános
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Gratulálok! Grat mindenkinek, aki nem adta fel. Mi nem a feladás, és nem a meghátrálás emberei vagyunk!
Ma én sem leszek utolsó. Lesz majdnem 20 pontom. Elégedett vagyok.
-
Turbolada II
őstag
Pukk!

-
Turbolada II
őstag
Keress rá a pezsgő szóra.

-
Csapoati
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Attól, hogy a saját helyezésem érdekel, tudok várni több napot is az eredményekre, mert egyik helyezésért folyó küzdelem se fontosabb a többinél - objektív szempontból. Nyilván mindenkit jobban érdekel a saját helyezése, ez világos.
Díjakról eddig nem esett szó, vagy már tudsz valamit?
-
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Én meg nagyjából teszek rá, hogy ki nyer, csak a saját helyezésem érdekel. Tekintve, hogy a győztesnek se jár semmi a "tiszteletbeli Ross Brawn" cím egy évi viselésén kívül, így egész nyugodtan ki lehet számolni az egészet egyben. De mivel csak kettőt kell kiszámolni, azt te is meg tudod oldani fejben. Egyedül a nyári kérdéssor igényel 2-3 percnél nagyobb erőfeszítést (2 főre természetesen).
-
JJános
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
Te nem izgulsz az ilyenen. De én aztán. Még egy óra a kezdésig, de már beindultak az izgalom jelei. Persze ez a futamnak szól, nem a játéknak. De én mélyre szoktam szívni. Persze nem győzni szeretnék. Elég lenne a középmezőny.
-
Qorthral
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Régen néztem rá az évközi kérdésekre, de szerintem 2-3 pontnál többet nem hozok ott rajtad. Ma meg ha nem esnek ki a Mercik, szintén nem lesz 2-3 pontnál több előnyöm, mert randomod jobb egyelőre.
-
Qorthral
őstag
Látszólag sokan abbahagyták, ugyanakkor ez főleg az elején eltűnő egyfutamosak miatt van. Sokan kipróbálták, de emlékeim szerintmár kb a 3. futamra csak 32-34 körüli játékos maradt, és 27-30 között volt utána a létszám végig az évad második felében (leszámítva a mostani, legutolsó futamot). Szóval olyan nagyon sokan nem tűntek el, leszámítva azokat, akik az elején kipróbálták, de nem tetszett nekik valamiért. Így én ilyen értelemben sikeresnek ítélem a játékot.

Ma biztosan nem lesz egyébként eredmény, nem leszek gép előtt érdemben. Holnap este azért szerintem már fent lesz a végeredmény, érdemes lesz csekkolni.

Turbolada: Nagyon azért ne izguld halálra magad, 99,9%, hogy nyersz.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Ja, a többiek nem is számítanak... Azokat ki se kell akkor számolni.

-
JJános
addikt
Kemény mag maradt, vagy kihullott a férgese? Nem tudom. Azt tudom, hogy amennyi izgalmat hoz, annyi stresszt is. A kérdések nehezek. Ha mondjuk tegnap valaki megtette volna időmérőre Vettelt, aki ha jól emlékszem a háromban volt mindig, az már padlót fogott volna. Szóval hiába számolsz valószínűséget, ha egy eltolt " azt gondolták" ezt keresztbe húzza. A szerencse faktor szerintem minimum 50 %. Aki Perezt megtette qualira, az kevés pénzért hozott 6 pontot, ami jó húzás. Én úgy ítélem meg, ha a húszban tudok maradni, már jó idényem volt. Legtöbbször infó nélkül próbálok összerakni valamit a futamra.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Ahhoz még ki kell majd számolni a nagy tippeket is, szóval nem várok ma eredményt. De te totál rápörögtél erre, azt látom.

-
Turbolada II
őstag
Ma eldől!

-
EmberXY
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Nem is csak a számolgatást oldaná meg, hanem ezáltal ki lehetne terjeszteni a felhasználók körét a ph-n túlra is, így híressé válhatna.
-
EmberXY
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Az atomfizikus humort kevesen értik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem csak nagyobb piár, hanem saját felület is dukálna neki. -
EmberXY
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Én speciel azért nem tippeltem az utolsó kettőn, mert az új form felületet nem tudom mobillal használni, és így elég körülményes lenne a játék készítőt ugráltatni, főleg ha módosítani is akarnék. Végülis technikai sportról van szó.

A férges jelzőt meg diszkréten visszaküldeném a feladónak, legalábbis a magam nevében.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Ezzel nagyjából egyetértek, mondjuk én valamivel többet adnék a szerencsére és kevesebbet a statisztikára. Az biztos, hogy elég jó a játék, ha jövőre lesz, azon is fogok indulni.
Jó lenne amúgy is, mert az idei szezont kb ennek segítségével tudtam átvészelni, kegyetlen rossz és unalmas volt alapból sajnos. -
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Maradtak az atomfizikusok (mint Ross Brawn) és én.
Viszont most a hétvégén kb semennyi időm se volt foglalkozni ezzel, látszik is hogy csak ránéztem a FP2 eredményeire és az alapján (meg a tavalyi futam részben) tippeltem. Sebaj, a 6. hely is jó lesz, meg ki tudja mit hoz a nyári szünet előtti nagytipp. -
Qorthral
őstag
-
Qorthral
őstag
Tippjáték - Abu-Dzabi Nagydíj (kérdéssor)
Mint már korábban kifejtettem, igen, hasznos lehet a számolgatás (magam is szoktam), akár egészen durván el is lehet bonyolítani, de alapvetően egyáltalán nem szükséges ahhoz, hogy az ember sikeres legyen ebben a játékban. Ha jók a megérzései és otthon van az F1-ben, az már elég lehet egy erős évadhoz.

-
Csapoati
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Egészségetekre, hétvégén meg győzzön a jobbik!

-
Csapoati
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Hát hülye legyek, ha értem, hogy az összeadás-szorzás-osztás hogy jön a tippjátékhoz. Ezeket számológéppel is el lehet végezni, mert nem időre megy. A statisztika még oké, bár a kieséseknél azért az is megbicsaklik. Ha ezen múlna főleg, akkor nekem durván hátul kéne végeznem, mert egyszer sem álltam neki számolgatni. Csak a hétvégi formát, a tendenciákat, esetleg a tavalyi versenyeket vettem alapul. Ja és jó pár tippet a balszerencse (műszaki hiba, sokszor megbízható csapatoknál) vitt el. Vagy most akkor az van, hogy ez tudományos eredmény lesz? Félreértés ne essék, nem kötekedni akarok, meg elismerem, hogy biztos jelent valamit az elemzés, de szerintem ez a kisebbik része a dolognak.
-
JJános
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Ezerkettőszáztizenegy. Ennyi.

-
Csapoati
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
235. lettem így elsőre, de mi köze ennek az F1-hez?

Nyilván gondolkodni is kell a játékhoz, de jó része merő szerencse. De ne kezdjük újra, nekem ez csak egy játék, ami megkönnyítette idén a futamok nézését, mert sokszor elaludtam volna.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Na meg sok idő, mire lefut a valószínűségszámító szoftver az adatokkal.

-
Csapoati
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Sietsz valahová?

-
Turbolada II
őstag
Mikor jön ki az utolsó kérdéssor?
-
Švejk
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Az irónia amit az előző mondatomban rejtettem el

-
Švejk
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
De a szponzorod a Honda, emiatt csak rá fogadhatsz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Turbolada II
őstag
Engem a szponzorom megdobott +10 millió euróval, szóval én 30-ból gazdálkodhatok.
-
JJános
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Idén utolsó! Bár még az sem biztos.

-
Turbolada II
őstag
Mikor jön ki az utolsó kérdéssor?
-
Turbolada II
őstag
válasz
zulu_mester
üzenetére
Ezzel én is így vagyok.
-
Turbolada II
őstag
Legyen már egy Safety Caros kérdés.
-
Qorthral
őstag
válasz
zulu_mester
üzenetére
Tényleg! Úgy emlékeztem, hogy Neked volt már dobogód, de ezek szerint mégsem. Hiába, sokan vagyunk.

Nagy gratula az első alkalomhoz!
-
zulu_mester
tag
EZ volt az idei első komolyabb helyezésem

-
Qorthral
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Javítottam, köszi az észrevételt, elcsúsztak a sorok.
-
Incubus
tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Nekem is feltűnt
üdv RG
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Qorthral
üzenetére
Az összetett táblán nem jók a pontszámok: Nekem 15 van 23 helyett. Švejk-nél van a 23, pedig 25-el hozta ezt a kört. !Overdose! 18, a futam táblán 15. Pá-nál van a 25.
Szerk.: Szerencsére a Massás esetnél ott van, hogy már jóval előtte le lett beszélve, hogy az számít majd, ami az FIA oldalán van, így a pontok tekintetében nem lehet vita. Egyébként biztos lett volna a neten ilyen és olyan sorrendben is lista, nem hivatalos forrásból.
Ez inkább csak érdekesség, mert csak nekünk számíthatott volna valamit, a FIA-nak, a F1-nek és a pilótáknak aztán teljesen mind1, hogy mi van a PDF-en. Talán akkor hoztak volna egy javítottat, ha a versenyben futott leggyorsabb a Massáé, mert az azért jövőre felkerül ilyen olyan képekre, grafikonokra, a TV adásokba.Amit viszont mondtam korábban, hogy még fellebbeznek, abból még lehet valami, mert, ha kiderül, hogy a FIA kütyüje sz*r, és 20°C-al fölé mér, akkor még visszakapja a 8. helyet. (2%-ot adok a dolognak.)
-
Turbolada II
őstag
válasz
Atomantiii
üzenetére
Inkább Wéber.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Turbolada II
üzenetére
Én az 5. helyet szeretném megtartani.
Év elején nem is számítottam ilyen előkelő helyezésre. -
Atomantiii
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Szerinted erre Szujó értelmes választ fog adni?
De ha a hivatalos leggyorsabb körök listáján szerepel, illetve fent van az összes körideje a verseny alatt a FIA oldalán így szerintem simán számolhatsz vele, csak ugye a futamon nincs helyezése. Amúgy meg ha a rajt előtt volt magasabb a hőmérséklete a gumiknak, a leggyorsabb kört meg nem akkor futotta hanem a verseny későbbi szakaszában, ráadásul másik gumiszettel, akkor meg már teljesen mindegy mekkora hőmérsékletűek voltak a gumik a rajt előtt.
-
Pá
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
nemértem... mit és kitől akarsz megkérdezni?
-
Qorthral
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
A dobogósok:
1. Švejk (25 pont)
2.-4. Blackmirror, Turbolada II és zulu_mester (24 pont)Grat mindenkinek, különösen az immár kétszeres futamgyőztes Švejknek és az első dobogós helyezését szerző Blackmirrornak!

A random kérdésnél a Team Horse Power volt a legjobb választás, de a Team Lots of Force-szal is sok pontot lehetett gyűjteni. A többi csapat eléggé leszerepelt.
Turbolada II: Nekem sem egyértelmű, mielőtt még azt gondolnád, viszont nem fogok szembe menni azzal, amit az FIA a hivatalos oldalán leír vagy publikál. Amúgy meg a top speedre és a leggyorsabb körre is nulla hatása volt annak, hogy a rajt előtt nem megfelelő hőmérsékletű volt az egyik gumi az autóján, lévén azokat már egy másik szettel érte el. Akkor sem lett volna sok hatása, ha ugyanazzal futja, de így... Szóval egyáltalán nem lenne igazságosabb mindenhonnan kizárni. Az FIA szerintem jól döntött, hogy meghagyta a legjobb körét. Mindenesetre ne firtassuk, számomra a kérdésben az FIA oldalán szereplő adatok a mérvadóak, ezzel ezt a kérdést lezártnak tekintem.
-
Qorthral
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Hivatalosan van leggyorsabb köre és van maximális elért sebessége, így ezekkel én is számolok. A futamon elért helyezése természetesen a 20.
-
Atomantiii
addikt
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
A hivatalos eredményen kizárták, de a köridőket nem törölték és ott van a leggyorsabb körök listáján is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 0PERCES BOSE QuietComfort Ultra Headphones, zajszűrős, Bluetooth fejhallgató!
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U - 7 pro 3700U - 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Black Celebration.

Én gratulálok mindenkinek, aki végig tippelt (na jó, 1-2 kihagyást még elnézek), hosszú szezon volt! Qorthralnak meg külön köszönet, hogy valami izgalmat azért csempészett ebbe a borzalmas idénybe.