Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WireGuard VPN a mindennapokra
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Okés, csak én most nem blocklistát adtam neked, hanem full államokat, amiket megtalálsz https://github.com/herrbischoff/country-ip-blocks
ipv4 mappa alatt, persze ettől lehet tiltani ezeket még, aztán ha floating alatt is tiltod, akkor onnantól pingelni se tudod majd egyiket sem.
De ha pl. felteszed a Maltrailt, az is csinál egy blocklistát, amire neked vagy külön tűzfalszabályt kell hoznod, vagy van egy Network Group Aliasod, korábban meghoztad rá a tűzfalszabályt és csak bepipálod az általa generált Aliast, mint tiltandó.
Nálam még CrowdSec van telepítve, Zenarmor, illetve vannak Unbound alatt Blocklisták, pl. az adguardé is, ha nem fontos a felület, nem kell külön telepítgetni, csak kiválasztod Services-Unbound DNS-Blocklist szekció alatt, amelyik lista neked szimpi.
Zenarmor-ra én elő is fizettem mert hasznosnak találom, vannak érdekes szűrései mobiloknál mind xiaomi mind apple irányba is, de ehhez erősebbb gép kell. Egy ryzen 5800-as procival szerelt mini pc-t rendeltem aliról 190e körüli áron, de végül valahogy annyiba se került.
Proxmox szervert raktam rá, azon át fut az OPNsense, eleinte elég meleg vót a kisgép, de biosba ki tudtam kapcsolni a turbos részét, így elég hűvős és halk is, így tudja nálam 1600-1900Mbit körül lefele (az ezres netem.. olyan jól sikerült a NAT alól kivétel, hogy azóta 2000/1000 net van
).
De amiért le is írtam mindezt, hogy sokkal kevesebb próbálkozást látok a tűzfalon, amióta ezeket beállítottam/használom, persze nálad is azért fogni fogja a dolgokat, csak tudom azért idegesítő lehet, ha teletojja a logot valami.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Apple asztali gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile (ARPG)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- E-book olvasók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3660
- Xbox Series S 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Proxmox szervert raktam rá, azon át fut az OPNsense, eleinte elég meleg vót a kisgép, de biosba ki tudtam kapcsolni a turbos részét, így elég hűvős és halk is, így tudja nálam 1600-1900Mbit körül lefele (az ezres netem.. olyan jól sikerült a NAT alól kivétel, hogy azóta 2000/1000 net van
).