Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• V/

Topikgazda

válasz f4lcon #43853 üzenetére

A Wise forintos számla elfogadott, mivel az MNB "felügyeli" azt a számlaszámot. Nekem az is hozzá lett rendelve és oda-vissza mennek a pénzek.
    Nem így van már: A helyi HUF-számlád adatai egy számlaszámból, egy bankkódból és egy egyedi referenciából állnak.
    Mert pl a Wise-nél csak egy számlaszámból áll. Ha utalni akarok rá forintot csak a számlaszám és a pénz összeg a szükséges adat.
    De ha gondod van az árfolyammal akkor ne add hozzá, mert a devizát csak a PayPal árfolyammal forintra váltva utalják ki. Nincs más opció.
    A Revolut topikban nem volt erről még szó?
    Ez nem befolyásolja?
    2021. március 24-től (az egyesült királyságbeli ügyfelek esetében) vagy 2021. április 5-től (az EGT-beli ügyfelek esetében) a helyi CZK-számlaszámok csak a cseh és a szlovák ügyfelek számára, a helyi HUF-számlaszámok pedig csak a magyar ügyfelek számára állnak rendelkezésre. A Revolut Payments UAB egyéb ügyfelei a továbbiakban nem használhatják a helyi CZK- és HUF-számlaszámokat bejövő banki átutalások fogadására ezekben a pénznemekben. A továbbiakban a helyi CZK- vagy HUF-számlákra küldött befizetések nem lesznek jóváírva a számládon, és visszaküldjük őket a küldő bankhoz.
    A nemzetközi IBAN-számod használatával továbbra is fogadhatsz banki átutalásokat CZK-ban és HUF-ban, valamint feltöltheted a számládat ezekben a pénznemekben a nem revolutos betéti és hitelkártyáiddal. Emellett a szokásos módon is intézhetsz kimenő banki átutalásokat, kártyás fizetéseket, vagy válthatod át ezeket a pénznemeket.

[ Szerkesztve ]

• V/

Topikgazda

válasz f4lcon #43851 üzenetére

Ott a szöveg: csak magyar forintban vezetett bankszámlát csatolhat amelynél a direkt te neveden van bankszámla. A Revolut bankszámlaszám nem egy gyűjtőszámla? Ezért írhatja hogy ahhoz nem lehet több PayPal fiókot hozzárendelni. Egyébként sem adható hozzá, mert az egy virtuális bankszámla.
    Ha majd minden Revolut fiókhoz egyedi forintos bankszámla tartozik, ha utalni akarsz rá nem kell megadni a fiók azonosítót, talán akkor menne, feltéve ha addig a PayPal a virtuális bankszámlaszám tiltást elfelejti.

[ Szerkesztve ]

• V/

Topikgazda

válasz f4lcon #40871 üzenetére

Nem tudom hogy hol adsz el illetve milyen eladási oldalt használsz, de a legtöbbnél van lehetőség banki utalás megadásra. Pl eBay esetén nagyon egyszerű, mert aktiválva, de úgy hogy te adod meg az utalási információkat.
    A vevő országától és a használt devizától függően az adott TW számlaszám van megadva $, €, font, AU $, NZ $ és még a PLN, magyarnak meg forintos bankszámla.

• V/

Topikgazda

válasz f4lcon #40869 üzenetére

Értem én, de sehogy nem tudod középárfolyammal váltani így teljesen értelmetlen agyalni rajta, "mi lenne ha" kategóriából nem lesz pénzed.
    Amit a leírtam az áll még legközelebb a valósághoz. A TW-en eleve van font bankszámlád, arra kell kérni a pénzt kihagyva a PayPal-t és meg van oldva az hogy középárfolyammal számold.

• V/

Topikgazda

válasz f4lcon #40867 üzenetére

Kevesebb a veszteséged, mert nem a középárfolyamhoz kell hasonlítani, de nem igazán tudod viszonyítani, csak a magyar bankod számlakonverziós devizavételi árfolyamához, amihez hozzá kell számolnod a forintra váltás költségét is mert bizony az is van.
    Nem lehet pénzváltókhoz viszonyítani mert nem készpénz és a Revoluthoz sem, mert nem tudod arra megkapni a fontot.
    A középárfolyam az a jelen szituációban csak fikció és pontatlan dolog is.
    Hozom az én bankom példáját: font vételi: 371.61 közép: 387.09 eladási: 402.57
    Ha vásárolok akkor a középpel számolva egy kicsit meglepedök hogy miért került olyan sokba, ha a bankomban akarom váltani, akkor meglepődök mert jóval kevesebbet adnak érte mint amit középpel számoltam. Semmire nem használható információ nálam.

Nem rég számolgattam és € esetén jobb volt a PayPal árfolyam mint az összes költséggel az Ersté-é.
    Fontra most 100 font az 37161 Ft, ehhez jön költségként a 0,116% min. 2224 Ft váltási díj, tehát ennyivel kevesebbet kapok. 100 font az 34967 Ft lesz. Ez mint látod megint rosszabb mint a PayPal árfolyama 349,67 Ft a 376,19 Ft helyett.

Persze lehet hogy a te bankod kevesebbet kér és többet ad, de egy számolást érdemes megejteni.

Röviden fontot nem tudod máshogy levarázsolni, csak forintban, esetleg egy másik PayPal-os személlyel "becseréled" a fontodat forintra.

Ha nekem lenne fontom most, most a kedvezőbb PayPal árfolyam miatt átváltanám.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák