Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Bakancslista Route 66 Chicagótól Los Angelesig 3.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MostaPista
tag
válasz
King Unique #1650 üzenetére
koszonom, megnezem, de jo lenne valami okitas diskpartrol, multbol remlek nekem, hogy boszorkanykonyha jellegu, hogy "irdd be ezt es kesz", csak eppen nem tudni, hogy miket lehet beirni, es ha valaki esetleg talalomra beirja, hogy "vh" akkor talan kepes lehet elinditani egy vilaghaborut is.
-
MostaPista
tag
Most jon a keresztkerdes?
Hogyan lehet a korabbi klonozott merevlemezt felszabaditani?Marmint adott a rendszerlemez, egy masikra lett klonozva a biztonsag kedveert a tartalma, majd kesobb a masikrol minden torolve lett, de az adott rendszerlemez mellett nem hasznalhato.
Eloszor csak formaztam, de nem segitett, igy a particiokat is toroltem rola, majd egeszen maskent particionaltam ujra, de tovabbra se tudom hasznalni, mert kozli, hogy pontosan ilyen merevlemez mar hasznalatban van.
Mit kell rola torolni, hogy ismet lehessen hasznalni masodik merevlemezkent, biztonsagi tarolasra? -
MostaPista
tag
válasz
King Unique #1647 üzenetére
Na igen, a hir igaz, csak ...
1. nem image fajl mentes, hanem klonozas
2. nem a jelenlegi, hanem csakis az uj verzioval
3. a klonozott uj merevlemezen el kell vegezni a teszteket, es majd arrol lehet az image fajlt lementeni.
Koszonom, igy mar tiszta, mar csak idot kell talalni az ujabb macriumra valo atallasra. -
MostaPista
tag
válasz
King Unique #1645 üzenetére
Mivel ilyet meg soha nem csinaltam, otleteltem, es bar erre is gondoltam, de elvetettem, mert tulsagosan bonyolultnak talaltam.
Szoval, adott a gep C meghajtoval es nehany egyeb, rejtett particioval, ezt kell lementeni egy masodik meghajtora, ami az "image fajl" biztonsagos tarolasara fog szolgalni de ugy, hogy a harmadik meghajtonak megfeleloen legyen az elso meghajton levo C meghajto nevu particio lecsokkentve pontosan akkora meretre, hogy az osszes particio raferjen.
Macriumot hasznaltam, de nagyon nem emlekszem, hogy lenne olyan lehetoseg, hogy megmondjam neki, hogy az elso meghajtorol mentest a masodikra a harmadik meghajto merete alapjan vegezze el.
A buktatot tovabbra is abban latom, hogy a C nevu particiot radikalisan le tudom csokkenteni, de az uj meghajton nem fogja a teljes helyet kitolteni es akkor az utolso, rejtett particio utan vagy lesz egy szabad, particionalatlan resz, vagy egy ujabb particio, es akkor a gyari mar megint nem az utolso particio.
Vagy esetlen nem olyan nagyon fontos, hogy a rejtett particiok utan ne legyen szabad hely?
Meg azt tartanam a legjobb megoldasnak, hogy a menteskor a C particiot minimalisra zsugoritom, a felszabadult, particionalatlan reszt nem mentem, es akkor van egy biztos image fajl, aminel lehet tudni, hogy csak ennel kicsinel nagyobb meretu meghajtora lehet visszamenteni. A visszamentesnel pedig meg kell mondani, hogy a C particiot annyira novelje meg, hogy kitoltse a szabad helyet, es akkor ez egy univerzalis megoldas lehet.
-
MostaPista
tag
Hasonlo a problema, csak kicsit bonyolultabb - hogyan lehet ugy lementeni a particiokat, hogy azokat egy kisebb merevlemezre lehessen visszamentve hasznalni?
(Macrium van)Eloszor arra gondoltam, hogy minden particiot lementek, csak a C-t nem, mert ertelemszeruen csak azt lehet/kell kisebbre venni, de gyanus, hogy az pont kozepen van, igy a logika szerint az uj merevlemezen az lesz az utolso particio.
Ha pedig azt jatszom, hogy legyen egy kisebb particio, es a maradek particiot nem mentem el, akkor az uj, kisebb merevlemezen megint az utolso particio egy uj, de mar formazatlan particio lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest