- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Celeron aranykor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig
Aktív témák
-
Kraptor
őstag
Megéri energiatakarékosat venni és többet ráfordítani az elején, főleg, ha sokat akarod használni, mert nagyon sokat tud a klíma fogyasztani, ha szereted a jó kis hüsikét.
-
yerico
senior tag
Magyarországon sok mindent sokkal később vezetnek be, ha valkinek egy kis érdeke is fűződik hozzá. Egyébként a régi gáz ózonkárosító.
Viszont nagy kánikulában sokaknak van melege - sokan akarnak beszereltetni - nagy a várakozási idő, és elmúlik a meleg, mire beszerelnék. 3 héttel számolhatsz átlagosan, mire felrakják. -
Starsky72
addikt
válasz
TheVeryGuest #40 üzenetére
már csak azt kéne tudnom, hogy mi az az inverter, mert látni láttam ugyan a listákon, de lövésem sincs, hogy az miért jó.
-
Starsky72
addikt
nem véleményeznétek a #15-ös linket?
-
-
fLeSs
nagyúr
Az én szomszédom klímás, vele szereltettem fel a klímát.
Én is megkérdeztem tőle, hogy lehet-e gond a tescós klímával később, és elmondta, hogy valószínűleg nem lesz vele baj, a meghibásodási arány annál is ugyanannyi, mint pl. az LG klímáknál, mert ugyanolyan belseje van, mint mitudomain melyik márkáknak, csak átcímkézik (mint pl. az ATI kártyákat :D).
Akkor miért nem azt szereltettem fel? Mert ő a NILEline termékekkel foglalkozik, és mivel itt lakik a bejárati ajtónktól kb. 2 méterre, ezért nem fogok más márkával szórakozni, ha bajom van, akkor átfüttyentek, és már jön is. :D -
L3zl13
nagyúr
Ja, megbízható klímást... :U
Ha van ismerős a szakmában, vagy legalább valamimismerősnek tapasztalata, akkor ok, de más esetben úgyis azt fogja mondani, hogy a tesco-s klíma (és itt nem somyra meg panasomicra gondolok, hanem csak az újságokban hirdetett de azért nem ismeretlen nevű cuccokról) sz@r. (Vagy mert neki anyagilag jobb az általa favorizált márka, vagy csak mert nem akar mással szenvedni.)
Ezt meg én vagy elhiszem vagy nem... :(
Sajna nincs ismerős. Ezért gondolkozom. -
fLeSs
nagyúr
válasz
TheVeryGuest #18 üzenetére
Én úgy szereltettem fel, hogy nem kértem senkitől engedélyt, 11 emeletes ház 8. emeletén lakom. Viszont apám már rebesgette, hogy lesz ennek később vmi adója, hogy azok a külső klímaberendezések, amelyek ablakban vannak, és nem pl. erkélyen, azokat meg fogják adóztatni. Kíváncsi leszek rá, hogy ezt hogyan fogják nálam elérni. :D
-
fLeSs
nagyúr
Még annyit ehhez, hogy beszereltetés előtt nézzétek meg, hogy a klímásnak van-e klímaszerelési engedélye, illetve hogy a kiválasztott márka hazai disztributorával/viszonteladójával kapcsolatban áll-e, mert ha vmelyik feltétel ezek közül nem teljesül, akkor át akar vágni, nem tud valódi garit vállalni a munkájára.
-
fLeSs
nagyúr
Igazából először egy megbízható klímást kell keresni, akinek adsz a véleményére. Elfogja neked mondani, hogy milyen klímát vegyél, amivel kevés gond lesz (vagy nem lesz gond), és vállalja is rá a garanciát.
Vagy rá fogod bízni a klíma kiválasztását, vagy megveszed magad, és beszerelteted vele, ő pedig elvállalja rá a garit. -
TheVeryGuest
senior tag
Ez a téma engem is érdekel. Megéri inverteres klímát venni, tényleg sokkal kevesebbet fogyaszt? Illetve split klíma esetén kell-e a társasháztól engedélyt kérni a kültéri egység elhelyezésére? Hogy megy az ilyesmi?
-
fLeSs
nagyúr
NILEline klímám van, olcsó is, 3 év garis is, jól is hűt, mi is kell még?
A szobában kellemes 26 fok van, ha kinyitom az ablakot, ömlik befelé a sivatagi levegő. :DDD -
-
MarKoo
addikt
A Panasonic jó márka a klíma terén, de Samsungot ajánlok. Bátyám minden rendelésnél azt ajánlja. No meg van még pár német márka, meg most a Tungsram klímák, amik a múlt hónapban kerültek kereskedelmi forgalomba ha jól tudom. A hajtógáz nem számít annyira, vagyis észrevehetetlen, inkább olyan különbség van, hogy az egyik drágább, vagy nehezebb beszerezni. :P
Szerk.: Most olvastam neduddki írását :) és az a kílmamárka is jó.
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
válasz
Starsky72 #12 üzenetére
HI!
Az epuletgepesz kollega a Daikin-okra eskuszik, a koreat megjartak, meg a koreaikakra, merthogy ha ott megfelel akkor nalunk rohogogorcsot kap a legkondi, ezen belul egyesek az lg dicserik, vmifele arannyal futtatott hocserelokrol beszelnek /sok ev gar/, amugy a hitachi, es toshiba-kat sem szoktak szidni. Ezeket hallomabol tudom esmerem, egyedul a Daikin-ert harapnam meg azujam, :- )))) [L]http://www.daikin.com/[/L] /arakrol jobb tan nem beszelni:- (((((/
udv
neduddki -
Starsky72
addikt
válasz
agrarfiatal #9 üzenetére
te amúgy milyen márkát ajánlanál?
-
Starsky72
addikt
válasz
agrarfiatal #8 üzenetére
király, akkor a régi még ráadásul jobb is.
amúgy meg ha nem szivárog ki, akkor elvileg tök mind1, mi van benne.
köszi :P -
Kraptor
őstag
Egy kis érdekesség angolul:
http://www.franksac.com/freon.htm
[Szerkesztve] -
agrarfiatal
senior tag
-
agrarfiatal
senior tag
hát ezek az R... a hűtőközeg megjelőlések.
az r22 a régi fajta freon amely jobban károsítja az ózont. (a többi is mert mind halogénezett szénhidrogén) amúgy az egyik legjobb hűtőközeg.
az r410 az igazából egy keverék közeg. ha jól tudom akkor van benne r22 is.
ha jól megcsinálják (forrasztják a csöveket v sajtolják stb. nem szivárok egyik sem) tök mindegy milyen hűtőközeget használsz. -
süti5
őstag
Úgy tudom, hogy az új gáz környezetbarát, a régebbi talán ózon-károsító. Más különbség is lehet, bár ez sem biztos:))
-
L3zl13
nagyúr
Szvsz vagy előállítása olcsóbb valamiért az ilyet használó cuccoknak, vagy maga a gáz olcsóbb. Esetleg minimális hatásfok béli eltérést is el tudok képzelni.
Lehet, hogy hosszú távon jobban megéri a 410, de ezt valaki hozzá értőbb tudná csak megmondani.
Annó volt egy ilyen topic (tavaly nyáron ha jól emlékszem) de nem találom. -
Starsky72
addikt
igen, azt gondoltam, hogy a hideg levegő akkor is hideg lesz, ha a régi R22es gáz van benne, de azért valami oka mégis van, hogy az újakat már nem ezzel töltik és végülis engem ez érdekelne, hogy érdemes-e még 22est venni, mert most van egy akció, aminek a keretében 35%al olcsóbban tudnám megvenni vagy már nem érdemes ilyenbe beruházni.
-
Starsky72
addikt
szóval egy csöppet melegem van és szeretnék gyorsan beszereltetni egy klímát. Nem tom, hogy a Panasonic ezen a területen milyen minőségűnek számít, illetve ami általános, hogy számít-e a hajtógáz. R22 és R410 eseket láttam, a régiek a 22essel vannak, mi a diffi?
Tud valaki használható infót?
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Napelem
- Hobby elektronika
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Star Trek
- Parkside szerszám kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest