Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Heh, most hirtelen fel kellett lapoznom az archívumot, hogy mire alapozod a bizalmat, de már emlékszem

Sajnos e téren el vagyok maradva, én még mindig csak analógot használok, bár nekem is van dvi-kimnetem a kártyán. Ötletem nem sok, nemtom, hogy alapból magától átvált-e a dvi-re, ha arra dugnak valamit, vagy ígyis-úgyis folyamatosan megy a jel mindkettőn, esetleg párhuzamos kiosztásnál az egyik folyamatosan a Primary megjelenítő, a másik a Secondary, és az analóg az elsődleges, a dvi meg a másodlagos akar lenni, de ez utóbbi nincs engedélyezve..
Ki kéne próbálni, hogy a vga-beállítások között valahol lehet-e állítani ilyesmit, hogy mi legyen a kimenet, vagy hogy van-e esetleg erről szó benne. Nekem azt tudom, hogy az elsődleges az analóg monitorkimenet, a másodlagos viszont a Video out kimenet, de épp le van tiltva. A dvi-t meg nem próbáltam. Mondom, ezzel nem vagyok még teljesen tisztában sajnos. -
BlacKSouL
addikt
Én csak egyféleképpen tudom elképzelni a bekötését, kicsit hevenyészett rajz, de más ötletem nincs, sőt, erre a változatra megoldásom sincs sajnos
HA alaphelyzetet veszem, és azt hogy a potiba 12V megy, amit ő 5- és 12 között tud állítani, és a venti ha 12V-ot kap akkor elvileg 3500-at kéne hogy pörögjön, akkor vagy tényleg a poti szar, vagy fordítva van kötve. Mégis ki kéne próbálnod, hogy felcseréled a csatin a drótot, azaz a te esetedben a szélső(piros) vezetéket át kéne tenned a másik szélső helyére, vagy ha ott nincs semmi akkor az üres helyre, de a lényeg hogy a két szélső helyen csere történjen, a fekete meg maradjon a helyén. Ha nem oldódik meg, sőt még jobban lelassul akárhova tekered a potit, akkor jól volt bekötve eredetileg, és szar a poti. Ha gyorsul a csere után, akkor szarul volt kötve, és akkor örülsz a 3500-nak.![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060601/aero4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Nabazz, mire kiszenvedem a dolgot már megoldottad
de legalább örülünk.
[Szerkesztve]
A stepping egy technológiai szintet jelent, tehát a változása egy előrelépést, míg a revízió az adott steppingen, technológián belüli finomítást, javítást. Minél későbbi egy rev. annál inkább jellemző a tuningolhatóság. Ja, és nem CO, Hanem C0, azaz cé nulla. De hogy ez esetedben most jót jelent-e, ezt majd a szakik megmondják, ezt nem tudom. Azt tudom hogy nálam 531-esnél a E0 az jól tuningolható, a C0 meg még nem volt annyira.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Akkor a poti egyik végén van ugye a venti, a másik végén pedig egy ún. perifériacsatlakozó(molex) ugye? tehát a potin végülis átmegy csak a vezeték. namost ha az alaplapi kiscsatlakozótól eltekintünk, akkkor a nagy csatin a tápcsatin ki tudod cserélni a piros és sárga drótokat, méghozzá ilyen módon :
Szerzel egy vékony hegyes csipesszerűséget, és a venti molex csatlakozóba szemből benézel. Ott látod, hogy az érintkező csapok két oldalán nyílhegyszerűen kihajlik a lemez kétoldalt, az akadályozza a visszacsúszást. Ezt a két pecket kell óvatosan de határozottan benyomni a csipesz hegyével egyszerre kétoldalt hogy a csaphoz simuljon, és ekkor a csapot át tudod tolni a műanyag lukán. Ha rájöttél hogy kell, akkor annyi a dolgod, hogy a két szélsőt(sárga és piros) felcserélve visszadugod. A feketéket ne is bántsd, hagyd benne, csak a két szélsőt cseréld ki, kicsit hajtogatós, de megoldható. Amikor visszadugod őket ismét nézz bele szemből, hogy a csapok oldalán kihajlott-e a pecek, nehogy visszacsússzon. Elvileg ha tényleg rosszul van kötve, akkor így már jó lesz. Próbáld ki, ha esetleg még lassabb lesz, akkkor nemtom mi a baj, de akkor inkább cseréld vissza. Viszont akkor már tényleg nagyon fura lenne a dolog.
Hát egyáltalán nem kizárt hogy a poti sz@r
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
És mi történik ha tekergeted a potit? ha fordítva lenne kötve, és 5V-on menne 1900-at, akkor a potit tekerve 1900 alá kéne mennie lefelé. Akkor viszont próbáld ki azt is, hogy poti nélkül kötöd be a molexen(tápcsatin). Elvileg ha jól van kötve a kábel, és a tápból kapja a feszt, és nincs köztük poti, akkkor 12V-on 3500-at kell mennie. HA bárhogy küzdesz ez előbbiekkel, és sehogy nem emelkedik a fordulat, max csökken a potival, akkor elképzelhető hogy szarul van bekötve a kábele, de az is orvosolható. Ha így van szólj, akkor mondom hogy tudod egywzerűen felcserélni.
-
BlacKSouL
addikt
Próbáld ki, hogy egyszerűen lehúzod az alaplapról, és csak a tápból kapja a molexen a delejt. Elvileg úgy hangosabbnak kell lennie, és ugye jobban is pörög. Persze potit tekerd fel teljesen. Ha így rendesen pörög, akkor nem a hűtőnek van baja, és tényleg az alaplap szabályoz le.
-
Rez_Grof
őstag
Milyen lapod van pontosan?
GA-8IPE1000-L (Rev 2.x)?
GA-8IG1000-L (Rev 2.x)?
A másodikról nem találtam érdemi manualt, az elsőnél pedig csak a pro tudja az a funkciót amit irtam ,tehát nem tudom hogy miért nem pörög rendesen a venti.
De nincs valami hőmérséklet függő ventiszabályozás a tápban?
Egy rendes linket dobj már a hűtőről. -
Gergo_pet
aktív tag
Jah nekem is ilyen van, miután megnéztem a giga honlapján rájöttem, majd nemsokára hazamegyek melóbol és megnézem a biosban van-e valami, addigis nézd meg, hogy a legujabb bios frissitésed van-e font, azt hiszem az F5 a legutolsó ahhoz a laphoz.
# Support frequency locked Prescott CPU for FMB1.5 desig ez például az egyik frissités, lehet hogy számodra pont érdekes. -
Gergo_pet
aktív tag
Lol, furcsaságok hada. Ha a tápra kötöd a ventit, akkor szerintem a BIOS nem tudja szabályozni, ha az alaplapra dugod akkor már igen. A tápra csak egyféleképpen lehet ráköttni és mindegy hova mindenhol 12V-ot kap. Szóval nem igazán értem a dolgot, nincs esetleg egy fényképeződ, mert mostmár érdekelne róla egy kép hova és mit dugsz!

-
Rez_Grof
őstag
Nivel elég alacsony hőfokon ját a proci ezért valószínűsítem ,hogy a bios úgy gondolta, hogy a ventinek nem kell többet pörögni.
Pontosan milyen deszkádvan?
Az abitoknál azt hiszem FAN EQ-nak nevezik ahol beállíthatod, hogy milyen hőmérséklet fölött pörgesse teljes fordulaton a ventit.
Giga lapoknál CPU smart FAN control-nak nevezik és a PC healt status menüpontban van. -
Gergo_pet
aktív tag
Hmm, pedig a Prime95 rendesen megcibálja a procit, szóval nemtudom miért nem ment 100%-on. Próbád meg a memóriát fixálni és csak a procit huzni, lehet, hogy a mem miatt nem tudod tovább hajtani és próbáld meg ne 5-ösével, hanem 1-esével állitani az FSB-t, fő az óvatosság. De lehet, hogy kifogtál egy kevésbé túlhajtható procit.

Nem lehet, hogy 5V-ra kötötted a ventit?
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Ja bocsi, cpu-z-ben ''Revision'' a neve annak, amire kiváncsi vagyok.
Nekem 1800 és 3500rpm között, általában 2200rpm körül használtam.
A tied ilyen: [link] ???
Hát a voltokról annyit, hogy nekem a 3 gigás 1.45-1.5 között kapott feszt a 4GHz-hez /levegővel/
A 3.2-es pedig 1.6 voltot kapott a 4GHz-hez /vízzel/. -
BlacKSouL
addikt
Huj, nehogy kisüljön! belőle valami

Minél tovább futtatod a Prime-ot annál biztosabb lehetsz a dologban, de szerintem ha félóráig-45percig semmi érdemleges, akkor egy nap múlva sem igen lesz másképp. Ha a TM1 grafikonja ugrál, és valamilyen értéket mutat, az azt jelenti, hogy bekapcsol a proci önvédelme, és a magas hő miatt csökkenti az órajelet+feszültséget. Ez egyes prociknál úgy is jelentkezhet, hogy leállnak, a gép meg újraindul, bár ez ritkább. -
BlacKSouL
addikt
Tyű. Naszóval. A BIOS saját overclockingját szerintem ne használd, mert annyira túlbiztosítja magát, hogy 10% auto-n sokkal rosszabb eredményeket produkál, mintha szépen kézzel kihajtasz belőle 10%-nyit. Szerintem 1.4125V-nak elégnek kéne már lennie ahhoz az FSB-hez, de feljebb csak akkkor tedd, ha rendesebb hűtést adsz neki. 7centis ventit elég nehéz szerezni, legalábbis én nem nagyon találtam s 7-est, se 5-öst, de meg lehet nézni gugli mit mond. A pasztázást is meg kéne nézni, sose lehet tudni.
Ja igen, meghajtani pedig ezzel próbáld : Prime95 [link] Ha HT-s a proci, akkor párhuzamosan futtass kettőt, a leírásában benne van hogy kell. Közben ezzel figyeld a működést : ThrottleWatch [link], illetve valamivel a hőmérsékletet. Ha a TW a TM1-nek nem 0-t mutat, akkor már túlmelegszik a proci.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
A tápod elvileg elég --> ha mindent alapon használsz!!!
Ha viszont húzod a GT-t és a procid is, akkor hogy a táp kevés lehet!
Egyébként hány volton, mekkora FSB-vel van 65 körül a hőfok?????
Lehet azt a hűtőt is újra kéne pasztázni, mert nekem ennek a hűtőnek a gyérebb változata CM aero4 lite volt a procijaimon /3g prescott, 3.2g prescott/ --> és ment vele a 3gigás és a 3.2-es is 4G körül.
A 3 gigás, ahogy emlékeimben él, 4G környékén terhelve, olyan 58-60 fok körül volt.
A 3.2-es /ez a melegedősebb fajta: 103w/ pedig 3.9-en terhelve volt 65-66 körül.
A te procidnak mi a steppingje????
A táp témára visszatérve, régebben volt egy ilyen konfigom: p4 2.8/533/1M@3.6 + 2x256 DDR400 + 6600@400/650 + 2hdd + 1dvdrw + 1cdrw + vagy 3db 8-as venti, mindez egy noname 350w-os táppal /kb 2 éve --> a táp azóta is megy új gazdájánál/
Tehát nembiztos, hogy a táp lesz kevés. -
Gergo_pet
aktív tag
Hát a táp is ludas lehet a dologban, de 350 Chifi elég megbizható szerintem, nekem 400 as Chifi van kb hasonlo konfig és simán lazán birja, még a ventit sem porgeti fel teljesen terhelt állapotban sem, mert nem melegszik annyira.
Inkább azzal lehet a baj, amit a hőfokokról irtál, ha terhelve 65 fok, akkor az eléggé a 70 fokos határon van, amit már nem igazán bir a proci és lehet, hogy a hővédelem miatt ujraindul, szóval próbáld meg jobban hűteni, de a táp is gond lehet, azonban ez csak akkor derülne ki, ha biztosak lehetnénk benne, a proci hőmérséklete húzva nem éri el a 60 fokot 20 perc terhelés alatt sem, ha ugy is ujraindul, akkor a táp a ludas.
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung kuponkunyeráló
- Gaming notebook topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Interactive Brokers társalgó
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ki kéne próbálni, hogy a vga-beállítások között valahol lehet-e állítani ilyesmit, hogy mi legyen a kimenet, vagy hogy van-e esetleg erről szó benne. Nekem azt tudom, hogy az elsődleges az analóg monitorkimenet, a másodlagos viszont a Video out kimenet, de épp le van tiltva. A dvi-t meg nem próbáltam. Mondom, ezzel nem vagyok még teljesen tisztában sajnos.
HA alaphelyzetet veszem, és azt hogy a potiba 12V megy, amit ő 5- és 12 között tud állítani, és a venti ha 12V-ot kap akkor elvileg 3500-at kéne hogy pörögjön, akkor vagy tényleg a poti szar, vagy fordítva van kötve. Mégis ki kéne próbálnod, hogy felcseréled a csatin a drótot, azaz a te esetedben a szélső(piros) vezetéket át kéne tenned a másik szélső helyére, vagy ha ott nincs semmi akkor az üres helyre, de a lényeg hogy a két szélső helyen csere történjen, a fekete meg maradjon a helyén. Ha nem oldódik meg, sőt még jobban lelassul akárhova tekered a potit, akkor jól volt bekötve eredetileg, és szar a poti. Ha gyorsul a csere után, akkor szarul volt kötve, és akkor örülsz a 3500-nak.