- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- GoodSpeed: Samsung DV90DG52A0ABLE hőszivattyús szárítógép
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
No hát történt egy s más.
Ma este/éjszaka valahogy nem tudtam aludni, no meg a gép is idegesített, hogy antituning.
Hát próbálkoztam....
Mint régi tuningos, az alap lépéseket egyből megtettem: pci fixre, pci-e fixre /bár ez nem mindíg jó --> pont asus lapok szokása, hogyha 100-ra van állítva akkor baszaxik, viszont 101-105 között már minden OK/, no hát állítgattam énis, de hiába.
Na mondom, milenne ha mindent auto-n hagynék és úgy próbálkoznék 300FSB felett --> hát fekete képernyő.
Aztán csak a pci-e, majd csak a pci frekit fixáltam, és láss csodát ha csak a pci van fixre téve és a pci-e auto-n akkor megy 300FSB felett is /miaz hogy/.
Alapfesszel a proci, olyan 360FSB környékéig bírja /bár nem nézegettem annyira --> örültem, hogy széthúzhatom/, viszont a sata samsung winyóm olyan 350FSB körül elszáll
DE a gép még 400FSB-nél is vidáman bootol /persze itt már a feszeket megkellett emelgetni, főleg a mezei samsung 667-es ramomnál, hogy akarja a 800MHz-et a majdnem gyári időzítésével/
Aztán eszembe jutott, hogy van valahol egy régi IDE 40-es maxtorom.
Telepítés, tesztelgetés, stb. ..
Szal a lényeg, hogy mostmár megyeget a tuning TEHÁT nem mindíg jó az, ha fixre állítgatjuk a pci-e frekit (legalábbis ennél a lapnál vagy chipsetnél)!!!
Bár még mindíg csinál érdekességeket (csak tuning alatt) pl ha a biosbol kilépek, vagy újraindítom a gépet, akkor nem egyszerűen újraindul, hanem olyan 2-3 mp-re kikapcsol, majd utána magátol visszakapcsol.
--> ha erre tud valaki okosat mondani azt várom
mod.: ja és a végeredmény
[link] [link]
Bár nem pont ide illő, de muszály volt megosztanom veletek.
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
Nálam a 30% 4160MHZ-et, vagyis 260-as FSB-t jelentene. Ezt a százalékos megoldást én is kipróbálom, bár nem hiszek benne, hogy elindulhat a gép.
Csak a Super PI 1M-es mérésében történt előrelépés: 32s.
A többi eredmény is jobb, mint, amit 4GHZ-en mérten, de csak pár tíz, vagy száz ponttal.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- PlayStation 5
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- ÚJ 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia (Microsoft + MalakCare)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
DE a gép még 400FSB-nél is vidáman bootol /persze itt már a feszeket megkellett emelgetni, főleg a mezei samsung 667-es ramomnál, hogy akarja a 800MHz-et a majdnem gyári időzítésével/
--> ha erre tud valaki okosat mondani azt várom