Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mycso

veterán

válasz mycso #2885 üzenetére

No hát történt egy s más.

Ma este/éjszaka valahogy nem tudtam aludni, no meg a gép is idegesített, hogy antituning.
    Hát próbálkoztam....

Mint régi tuningos, az alap lépéseket egyből megtettem: pci fixre, pci-e fixre /bár ez nem mindíg jó --> pont asus lapok szokása, hogyha 100-ra van állítva akkor baszaxik, viszont 101-105 között már minden OK/, no hát állítgattam énis, de hiába.

Na mondom, milenne ha mindent auto-n hagynék és úgy próbálkoznék 300FSB felett --> hát fekete képernyő.
    Aztán csak a pci-e, majd csak a pci frekit fixáltam, és láss csodát ha csak a pci van fixre téve és a pci-e auto-n akkor megy 300FSB felett is /miaz hogy/.
    Alapfesszel a proci, olyan 360FSB környékéig bírja /bár nem nézegettem annyira --> örültem, hogy széthúzhatom/, viszont a sata samsung winyóm olyan 350FSB körül elszáll :( DE a gép még 400FSB-nél is vidáman bootol /persze itt már a feszeket megkellett emelgetni, főleg a mezei samsung 667-es ramomnál, hogy akarja a 800MHz-et a majdnem gyári időzítésével/
    Aztán eszembe jutott, hogy van valahol egy régi IDE 40-es maxtorom.
    Telepítés, tesztelgetés, stb. ..

Szal a lényeg, hogy mostmár megyeget a tuning TEHÁT nem mindíg jó az, ha fixre állítgatjuk a pci-e frekit (legalábbis ennél a lapnál vagy chipsetnél)!!!

Bár még mindíg csinál érdekességeket (csak tuning alatt) pl ha a biosbol kilépek, vagy újraindítom a gépet, akkor nem egyszerűen újraindul, hanem olyan 2-3 mp-re kikapcsol, majd utána magátol visszakapcsol. :F --> ha erre tud valaki okosat mondani azt várom

mod.: ja és a végeredmény ;)

[link] [link]

Bár nem pont ide illő, de muszály volt megosztanom veletek.

[Szerkesztve]

• Superman

nagyúr

válasz mycso #2885 üzenetére

Nálam a 30% 4160MHZ-et, vagyis 260-as FSB-t jelentene. Ezt a százalékos megoldást én is kipróbálom, bár nem hiszek benne, hogy elindulhat a gép.

Csak a Super PI 1M-es mérésében történt előrelépés: 32s.
    A többi eredmény is jobb, mint, amit 4GHZ-en mérten, de csak pár tíz, vagy száz ponttal.

Új hozzászólás Aktív témák