- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ZeTeNy1234
csendes tag
Szia!
Én úgy tudom, hogy 10 méter magasra, ha csak szélmérőről van szó. De! A VEVOR összetett érzékelőjét hát jó kérdés, valahova ahol jól tudja mérni a szelet és lehetőleg nem tűzi telibe a hőmérőjét. Ami ebben az esetben mivel még fényt is mér kb lehetetlen jól elhelyezni, hogy minden adatot pontosan mérjen. Mondjuk ha a hőmérője jól le van árnyékolva gyárilag akkor még jó lehet. Természetesen ekkor sem kell tőle tű pontos adatokat várni.
-
ystuc
aktív tag
8-at, azt hiszem. Ma későn érek haza, holnap talán sikerül emberi időben és akkor pontosítok.
Egyetlen fura dolog van a működésében, amire nem jöttem rá még, hogy miért van. Weathercloudra a szél adatok nem mennek fel valamiért, folyamatosan szélcsendet mutat. WUndergroundra és Időképre viszont tölti azokat is. Nem tudom, hogy ez mitől lehet.
-
dethroner
veterán
A masina egy olyan helyen van, ahol kb 30 cm-re 4 másik eszköznek van az adaptere bedugva. Amint kihúztam őket, egyből volt jel, volt szinkronizálás. Most próbálgatom, van amelyikkel nincs baja, de akad olyan amit ahogy bedugok, eltűnik a DCF jel. Ebből kifolyólag vagy megpróbálom a neki nem tetsző adaptereket máshová elhelyezni (ami nem hiszem hogy menni fog), vagy az állomás kerül vissza az előző, kényelmetlen helyére. Vagy lemondok a folyamatos szinkronizálásról és 1-2 havonta manuálisan frissítem, esetleg rendelek egy ilyet. Ezek erősebb antennák, mint ami a készülékben van?
-
garga01
őstag
Nekem EMOS van, hasonló tudással, csak sokkal régebbi modell, nem emékszek már mikor vettem, valamikor 2010 körül. Azóta hibátlanul működik, évi 1x kell elemet cserélni benne. Van 2 kültéri egységem is hozzá, egyik tányéros hőmérőházban, a másik meg egy télikert-szerű helyen mér.
-
garga01
őstag
Akkor sorry, nem értettem a kérdést.
Más, ismeri valaki az Auriol márkát? Lidl-ben lehet kapni mától eősmérővel egybekötött külső hőmérőt, elég baráti áron, lehet veszek egyet. Van egy hő/páratartlom mérőm barométerrel ami 24 órás tendenciát rajzol előrejelzeássl, jó kiegészítés lenne hozzá. Ennyiért önálló (digtális) esőmérő sincs
-
NEMO1968
őstag
Igen,hasonlóan nézhet ki a SENCOR is.
Mazsolázgatva a hiba (kifogás) leírásokat,néhány hiba nem hiba,illetve nehezen tudom elképzelni,hogy gondot okoz.
Például:
Kültéri egység nem vízálló.( egyik sem az teljesen,és amúgy is árnyékolóba kell tenni a pontos mérések miatt.)
Korlátozott a hatótávolság( egyik típus kültérijét sem viheted el Piripócsra,10-30 m között mindegyik megbízható.)
Nehezen tudom elképzelni,hogy a légnyomásértéket nem lehet az indítás után korrigálni,ugyanis mindegyiket lehet,amelyik mutatja az értéket(szerintem csak nem találta meg az illető)
A kijelzőt egy laptopkijelzőhöz hasonlítanám,azokon sem látsz semmit világítás nélkül.
Amúgy itt [link] van róla magyar leírás. -
NEMO1968
őstag
Ránéztem az általad kinézettre is.
Ha hálózatról megy,akkor valószínű állandóan világít.
Nem is ez miatt ajánlottam a SENCOR-t,hanem a használhatóság,megbízhatóság miatt.
Nekem hasonló van,amit az EMOS gyártott az így néz ki.
Ezzel van probléma ,hogy ok nélkül újraindulgat,stb....
A fényerőt valóban nem lehet állítani és betekintés szöge sem a legjobb,de szerintem ez mindegyik világítós színesnél így van.
A SENCOR-t nem használtam,nincs véleményem,de ez amúgy is olyan dolog,hogy kinek mi tetszik. -
NEMO1968
őstag
Szia!
Én inkább [link] ezt ajánlanám.
Egy fekete-fehér SENCOR évekig működött nálam hibátlanul,80%-os pontossággal eltalálva az időjárást.
Jelenleg egy ismerősömnél teszi a dolgát.
Kérdezz rá,hogy ez működik-e tápról,szerintem igen,már csak a világítás miatt is.
Az EMOS koppintása igen,de az egy nagy ipari hulladék.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- LG 25GR75FG-B 25" UltraGear FHD 360Hz 1ms