Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
Sziasztok! Kicsit felélesztem a témát
Szeretnék egy időjárás állomást venni, olyat ami méri a légnyomást és a páratartalmat is, de csakis olyat ahol ezeket a külső egység méri (időjárás előrejelzés céljából) Valami olyan kellene, ami nem a leggagyibb, de nem a is legdrágább.
Ami még érdekel,hogy ezeket a digitális eszközöket hogyan lehet kalibrálni? Mert én gondolom, hogy ezeket is kell (vagy kellene) mert a használat során, idővel változik a műszer pontossága, de ha nem így van, javítsatok ki
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Szia!
Köszi a választ, habár már 2 éve írtam ezt a kérdést, és utána nem sokra rá vettem is egy állomást, egy emos márkájút, típusa: E688NL Nekem jól működik, méri a kinti-benti hőmérsékletet+páratartalmat, légnyomást meg grafikonosan 24 órára visszamenőlegesen ábrázolja.
-
garga01
őstag
Én egy ehhez hasonló, csak régebbi emos típust használok ( [link] ), abban nincs háttérvilágtás, 2 éve tökéletesen megy. Kb. évente cserélek akkut benne, a kinti egységben pedig elemet, 2 külső egységet használok vele. Tökéletes, eddig semmi gondja nincs, az óra jelet is mindig veszi.
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a WeatherHUB-al?
Láttam a Conrad-nal, hogy már nálunk is kapható oylan kütyü, ami csatlakoztatható a rendszerhez, csak kell egy központi egység is mellé, azt meg ők nem árulnak. Találtam máshol, de igazából egy esőmérő+hőmérő+lan adapter árért már komplett szettet is lehet venni. Ettől függetlenül szerintem az ötlet és megvalósítás elég jó, kíváncsi lennék a gyakorlatban hog működik.
Bővebben:
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Én hasonló tányéros árnyékolót csináltam:
[link]
Persze a faház jobb, de hobby szinten nekem ez is elég, meg jobban elfér az udavraban.[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz guess.who #223 üzenetére
Ez jó kérdés, elfelejettem írni, hogy én nem festettem le. Mondjuk az se teljesen jó, mert ezek a tányérok általában fényes felületűek ami megint másképp nyeli és szórja a hullámokat, úgyhogy a legjobb megoldás matt fehérre festeni.
-
garga01
őstag
-
garga01
őstag
Ez alapvetően működik azonos típusokkal, pl. nekem van egy nagyobb meg kisebb belső vevőm, ugyanolyan külső vevővel. Mind a 2 belső veszi mind2 külső egység adatait. (Alapvetőn egy irányú a kommunikáció az olcsóbb vevőknél úgy tudom. külső>>belső)
-
garga01
őstag
Nekem régebbi Emos állomásom van, szintén hasonló tudással és kb. ugyanennyiért is vettem. Lassan 10 éves, tökéletesen működik. Kb. évente 1x kell elemet cserélnem benne, a külső egységet egy házi készítésű tányéros árnyékolóba raktam, hasonló mint ez. Azóta persze sok minden változhatott, de én elégedett vagyok vele.
-
garga01
őstag
válasz andrew-msi #522 üzenetére
Erről az állomásról konkrét véleményem nincs, de a márkával meg vagyok elégedve. Nekem egy egyszerű kis állomásom van, szintén emos márkájú. Hőmérséklet, pártartlom, légnyomás mérésére, légnyomásból 24 órás változás "grafikont" rajzol. Kb. 12-3 éves, hibátlanul üzemel, évente 1-szer cserélek benne elemet.
-
garga01
őstag
Akkor sorry, nem értettem a kérdést.
Más, ismeri valaki az Auriol márkát? Lidl-ben lehet kapni mától eősmérővel egybekötött külső hőmérőt, elég baráti áron, lehet veszek egyet. Van egy hő/páratartlom mérőm barométerrel ami 24 órás tendenciát rajzol előrejelzeássl, jó kiegészítés lenne hozzá. Ennyiért önálló (digtális) esőmérő sincs
-
garga01
őstag
Nekem EMOS van, hasonló tudással, csak sokkal régebbi modell, nem emékszek már mikor vettem, valamikor 2010 körül. Azóta hibátlanul működik, évi 1x kell elemet cserélni benne. Van 2 kültéri egységem is hozzá, egyik tányéros hőmérőházban, a másik meg egy télikert-szerű helyen mér.
-
garga01
őstag
Válaszolok "magamnak", nem jött be a Lidl-ös esőmérő... 1 hét után visszavittem, totál fals értékeket mért. A hagyományos mérő(k) mértek 10-20 mm-t, ez meg a felét vagy annyit is. Elemcsere, vízszint, mint be volt lőve/tesztelve... Visszaadták a pénzem, aztán ennyi. Sejtettem, hogy nem lesz komoly cucc ennyiért.
-
-
garga01
őstag
válasz Demokatona #788 üzenetére
Meg kellene nézni mennyi a 2 műszer hibája, simán lehet +/-5% is. Persze akkor még mindig kicsit távoli a 2 érték.
-
garga01
őstag
-
garga01
őstag
válasz sandró60 #828 üzenetére
Akár itt is maradhat, de célszerű lenne ha írnál egy pontos típust.
Gyári beállítás/reset/elem v akku ki-be rakás megvolt? A legtöbb hibát ez meg szokta oldani. Használati utasítás nem írja mi a gondja ilyenkor? Még azt is el tudom képzelni, hogy vmi saját szerverre csatlakozott az időjárás adatokért, amit kilőttek.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Ismeri itt vki, esetleg van Meteotime-ot tudó állomása?
Akarok egy olyasmit venni, mint amilyen régi Emos állomásom (nincs semmi baja, csak a szüleimnek adtam), és belefutottam egy ilyenbe: TFA Dostmann 35.1156.01
Kicsit utána olvastam, ez a weblapjuk, DCF-77 jellel együtt érkezik az előrejelzés is, régiókra. Gyakorlatilag Magyarország egy régió, látszik hogy főleg a német területekre van fókuszálva a dolog. Piszkálja a fantáziám nagyon, de elég jó ára van.Egyébként érdekesség, hogy megtaláltam egy az egyben ugyanazt a kinézetű-tudású állomást, mint ami most is van Emos, a TFA gyártásában (gondolom tőlük licencelték anno). Ez a TFA, ez meg az Emos.
Most vmi nagyobb kijelzősben gondolkodok, ez vagy ez lesz a befutó. De az első jobban tetszik, szép letisztult.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest