Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

Azt szeretem mikor a nyári időre állunk át. Ha rajtam állna, akkor állandóan nyári időszak lenne. Olyankor ugyanis 1 órával később sötétedik. Télen semmi előnyét nem látom a téli időszámításnak, mire felébredek és útrakelek, úgyis világos van, aki meg korá(bba)n kel, ugyanúgy világíthat. Ugyanakkor délután már 3-4 órakkor sötét van, a legtöbben 4-5kor végeznek a munkával, mehetnek sötétben haza, és aztán még otthon is órákig világítanak.
    Az átállítást amúgy hamar megszokom, főleg mikor nyárira állunk át, egy fél napig zavar, hogy "már ennyi az idő?" utána ráállok kb simán, 1-2 nap múlva már csak örülök a késői sötétedésnek :)
    Szóval ha rajtam múlna, akkor vagy ez maradna, vagy állandóan nyári időszamítás lenne, noha tudom, hogy a téli az "eredeti".

Utazásaim során találkoztam pár miénkhez képest extrémnek tűnő anomáliával is emiatt. Cipruson pl a nyári időszámítás is érdekes, mert este 18:30 körül a leghosszabb napon is sötét van (míg itt MO-n ez kb este 9-re esik). Ellenben hajnal 3:50-kor már simán világos volt, aminek amúgy semmi etteje nem volt, gyakorlatilag a discoból hazamenő késői piások örülehettek ennek maximum.
    Ugyanakkor Spanyolországban nagyon cool volt, hogy 23:00 körül meg után sötétedett nyáron, így munka után hosszas szabadidőt hagyva. Igaz reggel 7-8kor még sötét volt, de mivel ott eleve 9-kor kezdődik az élet, legalább nem volt olyan meleg. :)

Új hozzászólás Aktív témák