- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Kb. -15% ott, ahol elsősorban a processzor számít. Ha a dual lapon az egyik proci a másikon keresztül éri el a RAM-ot, akkor teljesen órajelarányos is lehet a különbség (4400+ = 2200 MHz, 244 = 1800 MHz), ha külön RAM elérésük van, akkor egy kicsivel kevesebb, de nem sokkal.
Azt is kalkuláld be, hogy dual Opteronnál no tuning, míg egy S939-es lapban a 4400+-ból kis feszemeléssel akár 2600 MHz-et is ki lehet pumpálni...
Persze a tuning (illetve az instabilitás legkisebb kockázata) a legtöbb esetben nem szempont.
[Szerkesztve] -
5xl
tag
Azon gondolkozok, hogy egy ige drága kétmagos proci helyett nem-e érné meg jobban egy dual opteronos rendszer?
árban olcsóbb lenne egy 2*244 rendszer - ha nem kell ecc ram
mit szóltok a felvetéshez? -
OCZ
csendes tag
Nekem van egy opteronos rendszerem, ha érdekel.
Illetve van 2, de csak az egyiktől válok meg.
Asus SK8N nforce3 pro, a legjobb 940-es tuninglap, ezt bárki megmondja, ill. Opteron 142-es proci, memóriát jelenleg nem tudok adni hozzá, de ha kell tudok szerezni neked.
proci: 35K
lap: 32K
együtt 65K-ért a tiéd és szerzek hozzá neked memóriákat kb 2 hét-3,4 postától függ.
Na mit szólsz??? -
Köszi a válaszokat.
Márcsak egy opteronos rendszer kéne
-
Feeling
tag
olvastam valahol egyszer egy tesztet, de pl gameléshez absz nem gyorsabb egy dual opteron vagy egy dual xeon mint egy p4 Bővebben: link
persze más a helyzet rendes workstation appokkal
Bővebben: link
mérlegelj -
Köci. Még annyi kérdésem lenne, hogy ha esetleg rámszakadna a bank, akkor szted érdemes lenne beruházni egy dual opteronba? Vagy inkább vegyek ugyanannyiért egy erösebb procit? Szted mi éri meg jobban? Játékra, meg ilyen szokásosa mokákra lenne használva. Esetleg egy kis munka mellett lenne cad, de ez nem tulságosan jellemzö. Szoval inkább játékra kellene.
Nos mi a vélemény? -
válasz
PH! daemon #5 üzenetére
Szia.
Szimplán az érdekelne, hogy mekkora plusz teljesítményt nyujt azonos orajelen egy sima s754 a64-hez képest. -
Feeling
tag
az opteron igaz h ECC ramokat igenyel, de csak ez az AMD proci kepes multiprocesszoringra. asszem most 2,4 Ghz a csucs
-
válasz
PH! daemon #2 üzenetére
Hát igen. Énis ezen gondolkoztam. Igazábol nemtom ,hogy mennyi plusz teljesítményt nyujtana egy s754 A64-hoz képest. Csak zavar, hogy opteronhoz regiszteres ramok kellenek, meg 50k egy proci. Szoval nem tudom. Ezért érdekelne mindenki véleménye.
-
Sziasztok.
Gondoltam nyitok egy ilyen topikot, mivel nem találtam eddig egy opteronnal általánosságban foglalkozo topicot. Szoval akkor téma adott. Várom az észrevételeket, tapasztalatokat a cuccal kapcsolatban, mivel gondolkozok egy ilyen cuccon, csak nem nagyon tudom, hogy megérné e. Szoval várnám a tapasztalatokat ide.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- AMD Ryzen 5 7500F Processzor - Készletről Azonnal - 27% Áfás Számla & Garancia
- ÚJ AMD AM5 Processzorok - Ryzen 5 / 7 / 9 - Számla & Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia