- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Kb. -15% ott, ahol elsősorban a processzor számít. Ha a dual lapon az egyik proci a másikon keresztül éri el a RAM-ot, akkor teljesen órajelarányos is lehet a különbség (4400+ = 2200 MHz, 244 = 1800 MHz), ha külön RAM elérésük van, akkor egy kicsivel kevesebb, de nem sokkal.
Azt is kalkuláld be, hogy dual Opteronnál no tuning, míg egy S939-es lapban a 4400+-ból kis feszemeléssel akár 2600 MHz-et is ki lehet pumpálni...
Persze a tuning (illetve az instabilitás legkisebb kockázata) a legtöbb esetben nem szempont.
[Szerkesztve] -
5xl
tag
-
erdoke
titán
Egy 4400+ 155e bruttó kisker, lapot kapsz hozzá 30-ért, 1 GB RAM 20e. Ez összesen 205e Ft.
Egy dual opteronos lap + 2 db 248 + 1 GB regiszteres RAM szerintem jóval többe kerül. -
5xl
tag
Azon gondolkozok, hogy egy ige drága kétmagos proci helyett nem-e érné meg jobban egy dual opteronos rendszer?
árban olcsóbb lenne egy 2*244 rendszer - ha nem kell ecc ram
mit szóltok a felvetéshez? -
OCZ
csendes tag
Nekem van egy opteronos rendszerem, ha érdekel.
Illetve van 2, de csak az egyiktől válok meg.
Asus SK8N nforce3 pro, a legjobb 940-es tuninglap, ezt bárki megmondja, ill. Opteron 142-es proci, memóriát jelenleg nem tudok adni hozzá, de ha kell tudok szerezni neked.
proci: 35K
lap: 32K
együtt 65K-ért a tiéd és szerzek hozzá neked memóriákat kb 2 hét-3,4 postától függ.
Na mit szólsz??? -
gstm
tag
Köszi a válaszokat.
Márcsak egy opteronos rendszer kéne 
-
Elrood
őstag
olvastam valahol egyszer egy tesztet, de pl gameléshez absz nem gyorsabb egy dual opteron vagy egy dual xeon mint egy p4 Bővebben: link
persze más a helyzet rendes workstation appokkal
Bővebben: link
mérlegelj
Sztm azért mert a játék progik nem használják ki a 2proci előnyét. Ráadásul a mai játékok a vidkarid erőforrását zabálják inkább.
-
erdoke
titán
Köci. Még annyi kérdésem lenne, hogy ha esetleg rámszakadna a bank, akkor szted érdemes lenne beruházni egy dual opteronba? Vagy inkább vegyek ugyanannyiért egy erösebb procit? Szted mi éri meg jobban? Játékra, meg ilyen szokásosa mokákra lenne használva. Esetleg egy kis munka mellett lenne cad, de ez nem tulságosan jellemzö. Szoval inkább játékra kellene.
Nos mi a vélemény?Játékra inkább gyorsabb proci, de még inkább gyorsabb VGA kell.
-
Feeling
tag
olvastam valahol egyszer egy tesztet, de pl gameléshez absz nem gyorsabb egy dual opteron vagy egy dual xeon mint egy p4 Bővebben: link
persze más a helyzet rendes workstation appokkal
Bővebben: link
mérlegelj
-
gstm
tag
Köci. Még annyi kérdésem lenne, hogy ha esetleg rámszakadna a bank, akkor szted érdemes lenne beruházni egy dual opteronba? Vagy inkább vegyek ugyanannyiért egy erösebb procit? Szted mi éri meg jobban? Játékra, meg ilyen szokásosa mokákra lenne használva. Esetleg egy kis munka mellett lenne cad, de ez nem tulságosan jellemzö. Szoval inkább játékra kellene.
Nos mi a vélemény? -
erdoke
titán
-
HERR Z
veterán
-
gstm
tag
Előszöris az Opteron nem igényel ECC-s RAM-okat, másrészt pedig nem képes multitaskingra. Feltéve, hogy ezt értetted ''multiprocesszoring'' alatt...
A 2,4 GHz stimmel, bár rövidesen jöhet a 2,6 GHz, mert az FX-55 már annyin ketyeg.Szia.
Szimplán az érdekelne, hogy mekkora plusz teljesítményt nyujt azonos orajelen egy sima s754 a64-hez képest. -
PH! daemon
csendes tag
Előszöris az Opteron nem igényel ECC-s RAM-okat, másrészt pedig nem képes multitaskingra. Feltéve, hogy ezt értetted ''multiprocesszoring'' alatt...
A 2,4 GHz stimmel, bár rövidesen jöhet a 2,6 GHz, mert az FX-55 már annyin ketyeg. -
Feeling
tag
az opteron igaz h ECC ramokat igenyel, de csak ez az AMD proci kepes multiprocesszoringra. asszem most 2,4 Ghz a csucs
-
gstm
tag
Nem érné meg.
Egyébként S940-re keresve én találtam ilyen témát.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hát igen. Énis ezen gondolkoztam. Igazábol nemtom ,hogy mennyi plusz teljesítményt nyujtana egy s754 A64-hoz képest. Csak zavar, hogy opteronhoz regiszteres ramok kellenek, meg 50k egy proci. Szoval nem tudom. Ezért érdekelne mindenki véleménye.
-
PH! daemon
csendes tag
Sziasztok.
Gondoltam nyitok egy ilyen topikot, mivel nem találtam eddig egy opteronnal általánosságban foglalkozo topicot. Szoval akkor téma adott. Várom az észrevételeket, tapasztalatokat a cuccal kapcsolatban, mivel gondolkozok egy ilyen cuccon, csak nem nagyon tudom, hogy megérné e. Szoval várnám a tapasztalatokat ide.
Nem érné meg.
Egyébként S940-re keresve én találtam ilyen témát.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gstm
tag
Sziasztok.
Gondoltam nyitok egy ilyen topikot, mivel nem találtam eddig egy opteronnal általánosságban foglalkozo topicot. Szoval akkor téma adott. Várom az észrevételeket, tapasztalatokat a cuccal kapcsolatban, mivel gondolkozok egy ilyen cuccon, csak nem nagyon tudom, hogy megérné e. Szoval várnám a tapasztalatokat ide.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen Threadripper 7960X + ASUS Pro WS TRX50-SAGE +128GB 6400MHz DDR5 garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KS 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Threadripper 3960X + Asus Zenith II Extreme garanciával hibátlan működéssel
- RYZEN 7 5700X3D (8 mag/16 szál, 96MB L3 cache)! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó!
- AKCIÓ! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 256GB Black -2 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS5506
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Márcsak egy opteronos rendszer kéne 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)