Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerzsi
tag
válasz lordjancso #4801 üzenetére
1.0.23-ast ki lehet tenni a dashboardra viszont adatokat nem fog mutatni. lépj be sshval és sensors-detect parancs, ha végigmentél a kérdésein utána a dashboardon megfognak jelenni a grafikonok.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
Minden frissítésre ezt írja az OMV 3.
Reading package lists...
Building dependency tree...
>>> *************** Error ***************
Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; export DEBIAN_FRONTEND=noninteractive; apt-get --yes --force-yes --fix-missing --allow-unauthenticated --reinstall install openmediavault-flashmemory 2>&1': Reading package lists...
Reading state information...
You might want to run 'apt-get -f install' to correct these:
The following packages have unmet dependencies:
openmediavault : Depends: tftpd-hpa but it is not going to be installed
openmediavault-flashmemory : Depends: folder2ram (>= 0.2.4) but it is not going to be installed
E
:
Unmet dependencies. Try 'apt-get -f install' with no packages (or specify a solution).
<<< *************************************
Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; export DEBIAN_FRONTEND=noninteractive; apt-get --yes --force-yes --fix-missing --allow-unauthenticated --reinstall install openmediavault-flashmemory 2>&1': Reading package lists...
openmediavault-flashmemory : Depends: folder2ram (>= 0.2.4) but it is not going to be installed
E
:
Unmet dependencies. Try 'apt-get -f install' with no packages (or specify a solution).
E
:
E
:
E
:
E
:
E
:
E
:
E
:
E
:
<<< ************************************* -
lordjancso
senior tag
És az 1.0.5-öst nem lehet kitenni?
Lefuttattam a sensors-detect parancsot, sikeresen felderített mindent, ami szükséges. Már csak az a kérdés, hogy hogyan lehet megnézni az értékeket.
Valahogy biztos meg lehet 1.0.5 alatt is.Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
lovi27
addikt
válasz lordjancso #4804 üzenetére
A sensor plugin vagy más módon telepített társai a Rendszer információ menü Teljesítmény statisztikák fül alatt jelennek meg amikor jól működnek.
-
lovi27
addikt
válasz h1ght3chzor #4805 üzenetére
Újratelepítés? Nem tart olyan túl soká.
-
Klusi86
tag
Van valakinek tapasztalata a dockerrel kapcsolatban? Teamspeak szervert szeretnék futatni rajta de nem igazán akar összejönni
-
-
lordjancso
senior tag
válasz Klusi86 #4810 üzenetére
Kicsit írd le bővebben, hogy hogyan próbálod, milyen hibaüzenetet kapsz, stb.
Én napi rendszerességgel használom a docker-t, de a teamspeak-et nem ismerem.
Ezt a repository-t találtam, amit érdemes lenne megnézned: [link]Ezeket a portokat nyitja ki:
- 9987:9987/udp
- 30033:30033
- 10011:10011
- 41144:41144Az, hogy melyik port mire való, gondolom teamspeak specifikus dolog. Ebben a teamspeak guruk fognak tudni segíteni.
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Pelican
őstag
FTP modullal kapcsolatban lenne kérdésem, bár lehet nem is OMV gond.
Másik linuxos gépről tennék fel wputtal az OMV-s gépre file-okat,
Beállítottam az ftp-t, csináltam usert, megosztást, passive-ot bekapcsoltam, (ssl-t nem tudtam sehogy se működésre bírni, így az kikapcsolva)
Elindítom a wputot, a file-ok létrejönnek a szerveren 0 byte hosszal, aztán a wput hibaüzenetet ad:
Connecting to xxx.xxx.xxx.xxx:21... connected!
Logging in as xxxx ... Logged in!
Error: recv() timed out. Read '' so far.
Length: 632,878
Error: Error encountered during uploading (Broken pipe)
Windowsos gépről filezillával tudok rá file-t tölteni, csak a linuxról nem se wputtal, se ftp-vel.
Az ftp csak annyit mond a putra, hogy 500 Illegal PORT command
Ötlet?http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Adva van egy TP-Link WDR3600-as router "OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342" firmware-rel. Továbbá egy HP vékonykliens, 2.1-es omv-vel. Azt szeretném megoldani, hogy a WDR3600 routerre kötött mobil hdd tartalma rendszeres időközönként szinkronizálódjon át az omv-s gépre (erre is egy mobil hdd van dugva). Nézegettem, elvileg az rsync erre jó lenne, egy másik fórumon javasolták, hogy az omv-s gépen kellene futtatni az rsync-et. Szintén ott mondták, hogy elvileg elég csak az omv-s gépen beállítani az rsync-et, a WDR3600-oson nem kell telepíteni semmit.
Ami érdekes számomra, hogy miért van egy rsync-es daemon-ra való hivatkozás az rsync-es job beállításánál? Valamint az sem igazán értem, hogy a távoli szervert hogyan lehet elérni rsync-en elérni? (ezt hogyan lehet-kell beállítani). És sajnos az sem tiszta, hogy hogyan lehet azt beállítani, hogy a távoli szerveren mondjuk csak 1 mappát szinkronizálján át az omv-re?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Szabi
-
lovi27
addikt
Szia!
Még nem használtam az rsync szolgáltatást, ezért a véleményem nem biztos, de majd kijavítanak amiben tévedek.
"miért van egy rsync-es daemon-ra való hivatkozás..."
Mert ha például a szinkronizáció jelszóval védett, akkor a daemon fut a háttérben és a távoli szerverrel ő intézi a hitelesítést."a WDR3600-oson nem kell telepíteni semmit."
Szerintem se szükséges, így ebben az esetben távoli szerverről sem beszélhetünk. Az OMV-és gépen fut az rsync szolgáltatás, ami egy távoli mappát egy helyihez szinkronizál. Megadod az elérési utakat (távoli és helyi), a szinkronizálási módot és ennyi. A szintaxisnak és az esetleges opciók értelmezésének kell utánanézned.[ Szerkesztve ]
-
George30
csendes tag
Sziasztok
2 hét kb 12 újratelepítés több 100 oldal elolvasása és legalább 2 Linux Guru közreműködésével sikerült működőképessé tenni az OMV-t úgy ahogy én szerettem volna. Itt szeretném megköszönni minden fórumtagnak a segítségét és hozzáállását egy kezdő Linux-os szárnypróbálgatásaihoz. Ígértem, hogy megírom mi volt a PLEX szerver hiba és mi volt a megoldás. A PLEX szerver a belső hálózaton kizárólag DHCP-n volt hajlandó kommunikálni 1 körben én viszont minden telepítés után azonnal statikus fix IP címet adtam meg neki amit nem szeretet. A megoldás mac cím konfigurálása volt a Routeren megadva neki a fix IP címet így tökéletesen működik.
Kérnék még egy kis segítséget is hol tudom megtekinteni a mappa útvonalát?
Pld: \adat\film
valami ilyesmit keresek
/media/e5f550e7-1567-4f59-b53b-b46ceb4c3b85/film ezt idáig a megosztott mappáknál megtaláltam most
viszont nem látom 2.2.13 OMV van fent. -
Flowtation
őstag
válasz George30 #4816 üzenetére
Hogy érted pontosan a kérdést?
Ha be tudsz lépni az omv-s gépre közvetlenül vagy ssh-n keresztül, ott a /media alatt lesz az összes felcsatolt kötet. Parancssorban (a gép előtt vagy sshn) az lsblk parancs kilistázza a gépben lévő meghajtókat. Ha van mellette olyan rész, hogy /media/soksok szám akkor fel is van csatolva.
Egyéb esetben a webes felületen, a fizikai lemezeknél illetve a fájlrendszereknél láthatóak a lemezek.Hol nem látod? Ha win alatt, akkor ott hozzá kell adni (hálózati meghajtó hozzáadása), de ez csak akkor működik, ha a az adott meghajtón van már megosztott mappa.(win esetében samba, linuxnál nfs is jó)
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
zodes
aktív tag
Köszönöm!
Megtaláltam, de úgy látom a youtube videókból, hogy ez nem lesz egyszerű. Nem baj, mert nem hajt a tatár és bentről is elérem ssh-n a szervert.
Viszont láttam, hogy valaki PI-re dugja fel a webkameráját.
Szerintetek melyik a jobb megoldás?Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
George30
csendes tag
válasz Flowtation #4817 üzenetére
Szia
Megpróbálom elmagyarázni... a film mappába mentet adatot szeretném átmenteni egy másik mappába az áthelyezéshez szükséges megadnom az útvonalat (media/2874612874698897987/adat) azt szeretném valahol látni webes felületen hogy az adat mappát milyen csatoláson érem el.
-
Klusi86
tag
válasz lordjancso #4812 üzenetére
Hibaüzenetet nem kapok, feltettem fut. Mégsem érem el a kliens alól. A naplóban ezt találtam:
[K[[32m OK [0m] Starting ts3-server: TeamSpeak 3 Server
tail: cannot open '1491846642.2641776930 /config/serverfiles/logs/ts3server_2017-04-08__19_00_10.523889_0.log'$'\n''1491846642.2641776930 /config/serverfiles/logs/ts3server_2017-04-08__19_00_10.523889_1.log' for reading: No such file or directoryTovábbá láttam egy videót ahol konténerben freenas alól készít teamspeakservert a pali:
https://www.youtube.com/watch?v=GsxSou-0srsItt a PGID és PUID -t is be tudja állítani, mert freenasban létre tud hozni ID-vel csoportot és felhasználót is és van mit bemásolnia ahova kell. OMV alatt hiába hozok létre új felhasználót, pl TS néven, nem tudom megnézni az ID-t, mert nincs (vagy nem tudok róla) így azt hagytam alapon: 65534
A portokat kinyitottam routeren, továbbítottam a nas felé.
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz George30 #4819 üzenetére
webes felületen nem fogod tudni a megosztott mappa tartalmát megnézni, mozgatni, legalábbis szerintem. Hol fut most az omv? Ha hozzáférsz a géphez, vagy akár ssh-n keresztül tedd fel a midnight commandert, ez egy kétpaneles fájlkezelő (aka total commander), azzal már lehet másolni könnyen ide-oda.
De tisztázzuk azért. A film mappa meg van osztva, és szeretnéd átmásolni egy másik, az omv-s gépben lévő mappába? Vagy egy külső meghajtóra, usbre?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
George30
csendes tag
válasz Flowtation #4821 üzenetére
A deuge torrent kliensnél meg lehet adni hogy a letöltött adatot hova mentse át automatikusan letöltés útán pld film mappa ezt a mappát ellenőrzi automatikusan a Plex kliens és frissíti stb ehhez kell megadom a film mappa elérési utat media/736487634876386/film csak ezt fogadja el ezt az elérés szereném valahol webes felületen megtekinteni.
-
Gerzsi
tag
win10-en beállítottam hálózati meghajtónak egy megosztott omv mappát. Aztán elkezdtem másolni ment egy darabig aztán meghalt az egész omv.
OMV 2.2.13
Ilyet valaki tapasztalt már?
-
Flowtation
őstag
Szia!
Átálltam a laptopon linuxra, minden frankó, itt is be tudtam lőni, hogy az omv-n nfs megosztott mappákat felcsatolja induláskor. Viszont ha a laposról másolnék, törölnék ezeken a meghajtókon akkor azt kapom, hogy irásvédett fájlrendszer és nem engedi. Van valami tipped, hogy miért nem? Nekem jogosultsági problémának tűnik, de nem tudok rájönni, hogy miért. Anno win-en ugye hitelesíteni kellett a mappa felcsatolását, linux alatt ezt nem kell, csak mount és kész. Ezért gondolom, hogy jogosultsági probléma.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
George30
csendes tag
Szia
Nálam is volt hasonló produkció de nálam a 3.0-nál másolásnál megakadt és semmire nem reagált újraindítás után hibaüzenet. Igaz a frissítések nem voltak telepítve. Én bug-ra gyanakodtam és mivel nem az első hibába futottam bele tértem vissza a 2. verzióra. Azóta nem volt ilyen gondom Mappa elérési útvonalra senkinek nincs ötlete?[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz George30 #4827 üzenetére
Szia!
Én nem használok plex-et, sajnos nem tudom mi lehet a probléma. A webes felületen először nem kell hozzáadni a megfelelő meghajtót? Találtam egy lerírást, ha esetleg még nem nézted meg, olvasd át, hátha lesz benne érdemi információ. Ha megy az angol, akkor itt is van egy leírás.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Patice
nagyúr
válasz Flowtation #4826 üzenetére
Szerintem csak read only-ként lett felcsatolva az NFS megosztás...
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
lordjancso
senior tag
válasz Klusi86 #4820 üzenetére
Áhh, szóval OMV alatt van ilyen Docker "varázsló" felület. Tehát nem cli-ből indítod a konténereket.
Ebben az esetben, úgy tűnik a screenshotjaid alapján, hogy a commandot, amit előzőleg írtam, kell paraméterenként betáplálni a felületen.
Pl a portokat, amiket úgy látom, a "plusz" gombbal tudsz hozzadni.Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Patice
nagyúr
válasz Flowtation #4830 üzenetére
NFS esetén nem kell user/pass
fstab-ban csak az '
ro
'-t kell átírni 'rw
'-re.Valami ilyesminek kellene lennie az fstab-ban:
192.168.xxx.xxx:/volume1/Zene /mnt/public nfs rw,noatime 0 0
De amúgy az OMV nem az fstab-ba ír bele, hanem lesz egy 'exports' nevű konfig fájl, ami tárolja a megadott engedélyeket az NFS megosztásra.
Az NFS-sel nekem is kellett kicsit dolgoznom, mire megtaláltam a megfelelő, kiegészítő kapcsolókat.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Flowtation
őstag
-
ht42
senior tag
válasz Flowtation #4834 üzenetére
Próbáld az OMV-ben az nfs megosztásoknál az extra opciókba ezt beírni:
insecure,all_squash,anonuid=0,anongid=0
a többi paraméter mellé. -
lovi27
addikt
válasz Flowtation #4826 üzenetére
Látom, már kapod a segítséget. Ebben kapásból úgyse tudnék segíteni, mert nekem az NFS-ben pont az a nyerő, hogy read only, így nem foglalkoztam az egyéb lehetőséggel.
-
Flowtation
őstag
és (#4836) lovi27:
Köszi a segítséget. Megoldódott, de olyan banális a dolog, hogy félve írom le, akkora balf@sz vagyok.
Az nfs megosztásokat ugye úgy kell megadni, hogy kell egy ip, akinek megosztom. Ez nekem eddig csak a raspberry volt, hiszen az a médialejátszó, neki elég volt a read only. Viszont, a megosztásokat elérhetővé kellett tennem a laptop számára is, máskülönben nem tudtam volna felcsatolni. (az megint más kérdés, hogy az nfs megosztást úgy is meg lehet osztani, hogy ip/24, nem csak konkrét ip címnek, tehát az egész tartomány számára, de ettől most tekintsünk el ) Szóval én próbából megcsináltam a laptopnak is az nfs megosztást, a lapos ip-jére, viszont - és itt jön a csavar - a beállításnál meg lehet adni a privilégiumot,és ez maradt nekem read only.... Szóval mea culpa, újabb orbitális user error, de legalább - és remélem - én is tanultam belőle, hogy alaposan meg kell nézni mindent.[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz Flowtation #4837 üzenetére
Itt vagyok a fórumon amióta elindult az OMV, de úgy emlékszem erről még nem volt szó. Szóval, ne ostorozd magad! Jó, hogy téma lett, az infó még hasznos lehet valakinek.
-
lovi27
addikt
válasz Flowtation #4839 üzenetére
...így legyen valaki megértő...
Jogos a célzás!
-
Flowtation
őstag
Nem gondoltam célozni semmire, sőt, inkább örülök ha van valami amivel én is hozzá tudok járulni a topicban felmerülő kérdésekre, problémákra. Az összefoglaló meglesz amikor meglesz. Róma sem egy nap alatt épült. (csak majd jussanak eszünkbe ezek az alapvető problémák.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest