- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
Aktív témák
-
Sidaries
őstag
válasz
Hacked_3876
üzenetére
Csak ugyanezeket tudnám mondani, főleg a Quake-re kihegyezve. :)
-
Hacked_3876
csendes tag
Nekem sokkal szimpatikusabb az OpenGL, néhány okból:
1. No Micro$oft és Open.
2. Rugalmas és f*sza: ha a kártyádon vmi új feature van, akkor azt berakják a fejlesztők egy GL extensionbe, amit majd a programból mint függvényt lehet hívogatni és kész. Ha persze valami gyökeresen újítás, akkor ez nem mindig működik, de az esetek többségében igen. Ellenpélda: DX-ben ugyanez úgy megy, hogy ha a MS beleimplementálja, akkor lesz benne, ellenkezőleg b*szhatod a nagyon király kártyádat a szuper feature-jével együtt, ha a DX nem ismeri azt a feature-t.
3. Elfelejtettem. (sorry:)
4. Quake-ek: mind opengl. :) Persze ez már az előzőeknek a következménye, főleg az openség (portolhatóság) miatt. -
törölt tag
Ha yol tevedek, akkor az OGL-t meg a tervezo/rajzolo progikhoz talaltak ki. Aztan jott a M$ es bevezette a D3D-t. Igyekezett beletenni mindent, amit az OGL tud es meg tobbet is. Sok teruleten sikerult jobban hasznalhatot csinalni, elsosorban a jatekokra van szerintem kihegyezve. Sajnos a kartyagyartok is lustiznak neha a driverekkel, van olyan kartya, aminek foleg a kezdetekben botranyosan rossz volt az OGL tamogatasa.
En csak azert szeretem jobban az OGL-t, mert azt munkara talaltak ki. -
Ra3
őstag
na, akkor ez mindent megmagyaráz. akár le is zárhatjuk a topicot, szójjatok BobMasternek. :D
-
Ra3
őstag
érdekelne hogy ki mit tud az OpenGL-ről, én nem sokat lövök hozzá, csak hogy kevesebb játék használja, (ha jol tudom pl SSam 1-2) ugyanakkor elég jól néz ki. szoval miért van a gammák többségében direct3d?
Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Opel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kigolyózta magát a Netflix a Warner-csatából
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
- Mazda topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- SK Hynix 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 512GB Lenovo gar: 2028.01.07!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest