Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaborrrrr
újonc
válasz
Hachiko95
üzenetére
Sziasztok! Most bukkantam a fórumra, gondoltam leírom ide a gondomat, tapasztalataimat, hogy másnak is segítségére legyen az írás. Tehát. Most vettem egy z18xer opel astra gtc-t hibásan, jó áron. a hiba: 3000-res fordulatig megy az autó, utána elfogy, nem is hajlandó pörögni 5000 fölé. Hibakódok:
P0011 (Camshaft position timing over advanced -intake)
P2182 (Engine coolant temperature sensor2-circuit malfunction)
P2119 (Throttle actuator control - throttle valve/range/performance problem)
P0100 ( Mass air flow sensor - circuit malfunction )A hiba javítását az okos kerekekkel akartam kezdeni, mivel hallható hangjuk van meleg motornál is alapjáraton, illetve lógnak is, a szívó oldal jobban, a kipufogó kevésbé. Nem kérdés, hogy cserélni kell mind a kettőt, lehet cserélek vele szolenoid szelepeket is.
A dilemma: szelepfedél levétele után a váltó oldali részen vastag KOROM lerakódások voltak, ezért rögtön le is vettem a hengerfejet, hogy szépen kitisztítgatom az olaj járatokat, nehogy ez a dzsuva be kerüljön valahova, és eltömítsen valamit. Így akadtam erre az olajjáratban található visszacsapó szelepre. Ha ez a szelep meghibásodás esetén csak annyit produkálna, hogy indításkor az olajnyomás felépüléséig csattognak a kerekek, akkor nem szívesen ugranék bele a cserébe, nagyon rizikósnak tűnik a dolog. Jól gondolom?Illetve ha bárkinek van valami ötlete/tanácsa a hibával kapcsolatban azt szívesen fogadom

Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest