Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gaborrrrr

újonc

válasz Hachiko95 #98660 üzenetére

Sziasztok! Most bukkantam a fórumra, gondoltam leírom ide a gondomat, tapasztalataimat, hogy másnak is segítségére legyen az írás. Tehát. Most vettem egy z18xer opel astra gtc-t hibásan, jó áron. a hiba: 3000-res fordulatig megy az autó, utána elfogy, nem is hajlandó pörögni 5000 fölé. Hibakódok:
    P0011 (Camshaft position timing over advanced -intake)
    P2182 (Engine coolant temperature sensor2-circuit malfunction)
    P2119 (Throttle actuator control - throttle valve/range/performance problem)
    P0100 ( Mass air flow sensor - circuit malfunction )

A hiba javítását az okos kerekekkel akartam kezdeni, mivel hallható hangjuk van meleg motornál is alapjáraton, illetve lógnak is, a szívó oldal jobban, a kipufogó kevésbé. Nem kérdés, hogy cserélni kell mind a kettőt, lehet cserélek vele szolenoid szelepeket is.
    A dilemma: szelepfedél levétele után a váltó oldali részen vastag KOROM lerakódások voltak, ezért rögtön le is vettem a hengerfejet, hogy szépen kitisztítgatom az olaj járatokat, nehogy ez a dzsuva be kerüljön valahova, és eltömítsen valamit. Így akadtam erre az olajjáratban található visszacsapó szelepre. Ha ez a szelep meghibásodás esetén csak annyit produkálna, hogy indításkor az olajnyomás felépüléséig csattognak a kerekek, akkor nem szívesen ugranék bele a cserébe, nagyon rizikósnak tűnik a dolog. Jól gondolom?

Illetve ha bárkinek van valami ötlete/tanácsa a hibával kapcsolatban azt szívesen fogadom :D

Új hozzászólás Aktív témák