Hirdetés
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
itthon arányosság elve van.
ha betör hozzám valaki és lelövöm akkor engem ültetnek le.. LOL.
ha megtámadnak, dulakodás van és ő sérül le, kerül hozzám, akkor engem próbálnak meg leültetni ha nincsen tanúm, mert nekem kell bizonyítanom hogy jogos önvédelem volt. LOL.
ha több embert verek meg mert éppenséggel megtudom védeni magam és jogosan védtem meg magam és a barátaim, a köcsögök ügyvédjei hamis tanúzásra buzdítják a férgeket és nekem kell megint bizonyítani, hogy ártatlan vagyok és egyáltalán milyen ország az, ahol még nekem kell felelnem, mert holmi senkiháziak megtámadtak.. LOL
na ezért vagyunk balkán.
azért mert a bíróság is beszari gyávák gyülekezet.
azért mert amikor titkosan kéred hogy az adataid kezeljék, a vádiratban meg vallomásokban ott a lakcímed meg minden amit az ügyvédjük pénzért (illetékbélyegért) cserébe simán lemásolhat etc.. -
-
Integra
titán
válasz
blueMerle #635 üzenetére
jaja, olvastam, hogy nem is kicsit csökkent a betörések száma.
itthon se volna rossz.
aki meg betör a másikhoz az dögöljön is meg.
itthon amúgy nem lehet fegyverviselésihez jutni.
én sem itthon csinálom majd meg, hanem ausztriában. ott lesz lakcímem úgyis. itthon meg nem tudnak vele mit kezdeni, EU engedély. itthon meg nemtom hogy létezik e már, de itthon balkán van.. -
blueMerle
veterán
Hm, érdekes dolgokat olvastam.
Én szlovákiában élek, itt teljesen mások a jogszabályok. Itt bizony jogod van megvédeni magad, hordhatsz magadnál fegyvert /engedély kell hozzá, de az pár nap alatt megvan, feltétel a buntetlen elöélet/, és ha pl. lakásodban vagy magánteruleten betolakodót észlesz: megvédheted magad és ezért nem fogsz évekig ulni. Igen, USA feeling és én ennek nagyon orulok, idáig ennek csak az volt a hatása hogy a bunözési ráta csökkent, mert a betörök kétszer is meggondolják hogy egy tévé vagy pénztárca felér-e az életukkel.
Jómagam löfegyvert hordok magamnál, mikor bankba vagy más hivatalos helyre megyek leadom a bizt.örnek vagy a portán, semmi gondom még nem volt vele. Használni is tudom, járok lögyakorlatokra. Egyetlen dolog kell ahhoz hogy legálisan löfegyvert hordhass szlovákiában magadnál: buntetlen elöélet. Ezáltal sötétebb böru lakosaink 99 százaléka azonnal elesik ettol a lehetöségtöl, mert elég egy lopás, garázdaság, bármi...
Ha pedig megtámadnak, jogos önvédelemre van lehetöségem használni.
[Szerkesztve] -
Zenty
őstag
A gp-re ha jól tudom engedély kell? Mármint magára a fegyvere lehet nem ,de a a lőszere igen...
Szal ahogy céloztam rá lentebb is ez a majdnem fegyver filing nálunk nemigazán faja szerintem..
Egyébként én a sokkoló pisztolyról beszélek annál nem kell közel menni ,hogy kapja amit kell..
És azért mégse fegyver szint ( se kinézett) de mégis betiltják,hogy a cigó pészmékeres támadók ne kapjanak szivrohamott...
Ha nem is utcai hordásra ,de otthon védelemre engedhetnék -
Integra
titán
a dolog ott kezdődik, hogy idejében felismerted e a szituációt, hogy megelőzd..
idejében átmentél e a másik oldalára az utcána, vagy fordultál sarkon és tettél kis kitérőt a célodig, vagy mentél fény alá vagy több ember közé etc..
meg aztán megnézném, hogy itt közületek hányan tudnák alkalmazni ezeket az eszközöket élesben stressz alatt.. -
e.vid
senior tag
''Mert azok lópikulát se érnek
!''
Hát ebben azért nem vagyok ennyire biztos, de ha te mondod…
Valahogy én, jobban bízok a gp-okban… szívesebben használnám a pv-cs kombót, esetleg a gumit mintsem egy sokkolót/viperát, aminek használatához igen közel kellene kerülni a támadóhoz. Nem jó, ha megbökik az embert… -
Zenty
őstag
Ezért nem kell elfutni ,mert akkor jobban hergeled őket !
Egyébként nem lenne itt probléma ha engednék a többször töltös sokkoló pisztojt! Szépen hatastalanitani lehetne vagy 5 fős ember tömeget pár sec alatt...
Picit ko érzetük lenne azt csá amire felkelnek addigra elfutok.
( ha meg nekik is van szivas ez benne van a pakliba)
Szal a lenti kérdésre a válasz miért nem a legális dolgokal probálkoznak a többség? Mert azok lópikulát se érnek!
[Szerkesztve] -
csibor
addikt
Egyébként ha 2-nél többen jönnek,ugyis a a futás az egyetlen hasznos dolog,szerintem.
-
e.vid
senior tag
Miért nem legálisan tartható, közterületen engedéllyel v. a nélkül viselhető eszközökben gondolkodtok
A viperát ugyan megveheted, de nem viselheted közterületen.
Sokkoló tartása és viselése is tiltott. -
Zenty
őstag
Nem legál itthon ez sem ,és rohadt drága föleg a gizda leser célzó változata
Ősember: Ki mondta ,hogy gáz Gazsprayt ki kéne csavarni? Arra nem lesz szükség mert azzonal lecsapnak
A csavargatásnál pl kicsit megdontöd az rázzó részét a sokollonak és tuti megrázza valahol a kezénél! ( nagyon losernek kell lenni ,hogy ne találja el egy picit sem)
Gázspray-nél meg fujkálsz fujkálsz kicsit hatra fele néz kabát elöre és lerohan mint a gőzmozdony.( kicsapja a kezedből a sprayt stb..)
Sokkolonál első rázásra össze esik nincs olyan ,hogy pici köhögés és még1 esély talán rizikó ...
[Szerkesztve] -
Zenty
őstag
Nah ez már jó ,de csak egyszer használatos
Bár nemgáz mert evvel lehet már fenyegetözni aki közeledik megsül
(de ahogy nézem valami tűket lő ki? )
Ha lelötem a támadodt útána ki kell szedni és vissza csomagolni vagy magától vissza ugrik mint a pórszivonál a hálozati kábel?
A másik nemtudom ,hogy magyar honba ez legális e( vagy egyáltalán van piacon ilyen spéci??
Ahogy a movin is van leginkáb a zsaruk használják
A teaser meg lol ! Olyan mint egy tvshop reklám rózsaszín változatal LOL
[Szerkesztve] -
Zenty
őstag
Én kezemből tuti nem csavarná ki ugy ,hogy ne rázzam meg
Egyébként evidens ,hogy nem ruhára kell érinteni az arcába nyomnám
Csavarasnal kézfejre stb.
Mondjuk ez attol is függ milyen erös a sokkoló ,mert azért egy durvabnál semilyen kabat nem állit meg ..
Pl az a bot változat amivel ütni is lehet mint egy gumibot nah az ütös lehet
Riszató pisztoly biztos jó ,de azért fegyvernek tünő tárgyat nem akarok venni,mert rosszabul is elsülhet az egész story.. -
Apophis
őstag
Azt sem árt meggondolni, hogy ha viperával gyorsan akarsz valakit harcképtelenné tenni, akkor fejre kell támadni, abba pedig igen könnyen belehal az ember, főleg, ha a támadó képzetlen. A spray hatótávolsága korlátozott. Ezért jó a riasztófegyver, méterekre elvisz, gyors, jóval nagyobb az elrettentőereje is (mégiscsak ''pisztoly''). A sokkoló egy emberre elég, de akár egy vastagabb öltözék is védelmet nyújthat ellene, megbízhatatlan, ráadásul egy ügyesebb támadó simán kicsavarja a kezedből. Az elektródákat méterekre kilövő ilyen szempontból jobb, de ugyancsak egy ember ellen.
-
Zenty
őstag
A viperánál nincs olyan ,hogy püfölgetés...
Ha az talál minimum komoly zuzodás vagy inkáb csont törés( nem is kell akkorát suhintani hozzá)
A probléma ott adodik ,hogy az téleg ne vegyen ilyet aki csak elrettentés képen akarja használni...
Mert ha elöveszi ,hogy nekem ilyen van bibi!Akkor ugy kifogjak csavarni a kezéből,hogy csuhaj ha nem szakképzet rambo!
Mert a vipera sunyi eszköz( nevéből rá lehet jönni).
Szal ha az elő van véve ütni kell azzonal ,és aki nem nézi hova üt hát ki lehet találni ...
A gáz spray nem jó tömeg ellen sőt még egy ember ellen se nagyon.
Mert ha nem jól sunyiskodunk annál is, és nem kellő közeli távolságba használjuk akkor egy tapasztalt támadó kabátot maga elé huz ,és anyira előre tör ,hogy leüsse az illetőt...
( szal ezt se lehet mutogatni ,hogy bibibi)
Sokkoló téleg a legjobb választás önvédelemre! aAzt nehéz kicsvavarni a kézből,mert valahogy de akkor is lehet megrázzni az illetöt
Meg dulakodás közbe is lehet rázzogatni stb.
Ha mg1 cigoka-ba botlok megfogattam ,hogy azzonal veszek egyet !( lekopogom eddig nemvolt komoly problema ) -
Egyik haveromat szórakozóhelyről kifelé menet suhintották meg egy viperával, szerencsére időben félre tudta kapni a fejét és így csak az állcsúcsát találta el, szal vigyázni kell.
Pont ma volt vmelyik ker tv-n, milyen módon védekezzünk a kutyatámadás ellen, az egyik egy síp a másik pedig a fent emlegetett chili spray volt.
[link]
vki világosítson már fel ez mit jelent pontosan ''Kizárólag hatósági felhasználásra'' tehát pl csak rendőr vagy egyéb rendvédelmi szerv vásárolhatja meg?
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
válasz
gasMask! #602 üzenetére
az jo hogy te a gázsprét hozod fel meg nökkel példázol, de ide azok a srácok irogatnak, akik viperát akarnak, ezért irtam azt, amit.
aki ide jön ''okosodni'' ( <---
) az nem gázsprét akar venni, hanem ütö/szuro eszközt.
amugy meg gondolj bele, ha pl mint irtad 5-6 ember jön, elökapod a marha kemény viperád és mi van? egy ideig püfölöd öket, amivel szerintem csak azért éred el, hogy még dühösebbek lesznek és még jobban összetörik mimoza lelked
szoval akkor ahogy állotid mindenkinek gázsprayt és lezárhatjuk a topikot? vagy maradjunk abban, hogy nekem volt igazam és ide nem csak önvédekezni, hanem janizni is járnak emberek -
Biztosan jó feltéve ha nem 3-an mennek rád, más kérdés, hogy a boxer-vipera-sokkoló triót nem igazán tarthatod magadnál legálisan. Ezért kell jó kis chili-pepper spray 2-3 embert sztem simán ''agyonüt''
szerk: nem vettem észre, hogy te is írtad a sprayt
#605: sokkoló kb 10ezer ft
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Baj ide, baj oda ha előveszed gond van. Hamár nálad van kezdened kell vele valamit, mert megcsilálnak. Náluk is lesz! Inkább az ő családja sírjon és az enyém látogasson. A boxer a 70-es évek, elavult. Egy rossz ütés és a te kezed törik. Ahogy a mondás tartja: törött kézzel........
A sokkoló az a cucc. Csak drága. -
Brent
aktív tag
Szerintem önvédelmi fegyvernek bővenjó a boxer ! Sokkal jobb mint a vipera mert kissebb és talán valamivel könnyebb is ! Tehát kis rejtett zsebekben jól elfér ! Én csak akkor venném elő ha túlerőben vannak 2-3 jönnek akkor kell valami elrettentő ! Végülis boxernél lehet mondani hogy egy ütés egy ember..... de el is kell találni meg azért úgy kell csinálni hogy ne a cop tanyán köss ki súlyos testi sértésért ... ! Elég kényes téma ez mert úgy kell megtalálni a jó eszközt hogy megvédjen de ne is keverjen bajba...ittjön a kép be a paprikaspray ! De hát kinek mi tetszik ....
-
gasMask!
tag
Esetleg személyesen Chuck Norrist tiszelhetjük benned? Bár 5-6 ember még őt is széjjelcsapná a való életben. Tudod az önvédelmi fegyver pl azoknak kell akik nem tudnak bunyózni. Meg az utcán csak úgy, vagy rablás szándékából kit támadnak meg mindig? A gyengébbet. Vagy nagy ember megy rá kis emberre, vagy sok ember kevésre.
És ilyenkor bizony nagyon jól jön pl egy gázspray. Nem okozol vele semmi olyat amiért te lennél a rosszfiú, és nem is csapják széjjel az arcod. Meg amúgyis, van egy olyan dolog hogy jogos önvédelem. Ha valaki pedig nem tudja magát pusztakézzel megvédeni (és miért kéne? gondoljunk itt pl a nőkre, gyerekekre, öregekre) az használjon eszközt. -
Apophis
őstag
Meg, de én nem rohangálnék vele. Ha egy megélhetési bűnöző(csoport) rádszáll és esetleg előkapod, eldurvulhatnak a dolgok. Én ilyen célra inkább riasztófegyvert ajánlok (közterületen persze engedély kell rá, de egy viperánál könnyebb rejteni). A CS lövedékek elég hatékonyak, és a viperával ellentétben nem okozol vele veszélyes sérülést.
Új hozzászólás Aktív témák
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest