Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• syberia

veterán

válasz fokukac #36164 üzenetére

Kicsit vitatkoznék, amerre én szoktam menni ott van bringaút (Hűvösvölgy és onnan kifelé főleg) és ezen a szakaszon pont az autósok nem képesek betartani a kresznek azt a szabályát hogy a főúttal párhuzamosan haladó kerékpárúton elsőbbség illeti meg a biciklist (és gyalogost) a mellékutcából kanyarodó autóssal szemben. Fogják magukat és simán keresztbe állnak a bringaúton, sokszor úgy hogy el sem lehet férni mögöttük. A piros lámpáról annyit hogy amikor autóval közlekedem, megszámolni nem tudom hányszor mennek át autósok a teli-piroson, meg páran szeretnek száguldozni...azt aláírom hogy sok szabálytalan bringás van szabadlábon a városban, 1:1-re saccolom az arányt a szabálytalan autósokkal.

• Tim82

félisten

válasz fokukac #36164 üzenetére

Ezt tutira lejátszottuk már egyszer. Elég annyit mondanom, hogy a szabályosan közlekedő bringásokra nem figyelnél fel. Ami az elszeparálást illeti, teljesen egyetértünk, én pl. ha lehet, dedikált bringasávban közlekedtem (meg fogok, amikor végre eltolom javíttatni a bringát, mert végre találtam viszonylag közel szervízt), mert kiverne a hideg víz attól, hogy autók között cikázzak. Még akkor is, ha ez plusz időt jelent (pl. munkahelyre kb. 1 óra volt anno az út, mert a Belvárosban még nem volt normális, összefüggő bringaút, így inkább a Hungárián-Városligeten-Dózsán-Kassákon mentem).

Megfordítom a dolgokat: én az autósok felelősségérzetében nem bízom, egészen jogosan. Nyilván sorolhatnék jó pár példát, de pont igyekszem tartózkodni az összes autós / az autósok 90%-a idióta, felelőtlen stb. jellegű általánosításoktól. Én - jelenleg gyalogosként - minden nap látok 30-as sebességkorlátozást simán leszaró, lakótelepen 60 km/h-val száguldozó autósokat (akik persze beletépnek a fékbe a túl későn észrevett traffipax előtt ;] ), vagy olyanokat, akik éppenséggel fél kézzel kormányoznak, fél kézzel telefonálnak. Számomra ezek egy kategóriába tartoznak a kapucnis/fülhallgatós bringásokkal. De ez általános itthoni közlekedési morál-probléma, nem pedig bringa- vagy autóspecifikus.

(Amikor a Margithíd felújítása ment, akkor amúgy 10-ből 1 bringás volt hajlandó a figyelmeztető táblát figyelembe venni és leszállni a nyeregből, áttolni a kerékpárt, a többi meg inkább cikázott a gyalogosok között a szűk gyalogos közlekedési sávban. Én azon is ki tudtam akadni.)

Új hozzászólás Aktív témák