Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Meggyi001: Kuponok....
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- 
			  LOGOUT OLED Televíziók - témaösszefoglaló 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

janos666 nagyúr válasz  dgyuri0123

üzenetére dgyuri0123

üzenetéreHDR módban egyáltalán nem sok semmi, amit ezek az OLED-ek tudnak.  Ami filmeket eddig néztem, azokat névleges 1000 vagy 4000 csúcsra fényelték, és tényleg van is bennük 700+ tartalom (de nem néztem meg képkockánként, lehet hogy a teljes filmből 10 képkocka, amin 500 fölé megy egy kis folt, és talán oda sem nézel, vagy ez csak a studió logója a film előtt, passz). 
 Ez elvben azt jelentené, hogy kb. ezt tudja a monitor, amit a studio használ,
 tippre szerintem mindig 1000-re kerekítenek, és ahol 1000-ret használnak metaadatnak, ott OLED, ahol 4000-ret, ott LCD monitort használt a studio (és azon belül lehet, hogy valójában mondjuk 870nit a tényleges monitor, mikor névleges 1000-ret adnak meg kerekítve, de ez igazából nem gond, főleg hogy ha 1000 a metadata, az nem jelenti azt, hogy akár csak 500 fölé elmegy bárhol a konkrét tartalom, tehát "mindenki" ugyan azt láthatná elméletben, studioban és otthon is... ELVILEG ...).
 ... ami azt is jelenti, hogy csak annyira vakít el téged is otthon, mint azt, aki készíti a tartalmat.Ahogy nézelődtem most tesztoldalakon, ez egy trendnek tűnik most több gyártónál, hogy több-kevesebb mértékben eltolják a firmware frissítések a "hard-clip" (abszolút) tone map módtól a "roll off" (tetszőleges egyedi perceptuális) mód felé a tone mapping-et. Szóval én most az látom, először felült mindenki arra a vonatra, hogy "ezúttal csináljunk mindent úgy, hogy a lehető leginkább ugyan azt lássák a studioban és otthon, amit pedig nem, azt is kezeljük egységesen", de aztán elkezdtek okoskodni, hogy "Mi már az, hogy az OLED-en jobban bebuknak a vakítóan világos területek egy fehér foltba, az LCD-n? Ezt nem lehet!" és inkább eltorzítják össze-vissza mindenhol. 
- 

#94529552 törölt tag válasz  dgyuri0123

üzenetére dgyuri0123

üzenetére Elolvastad, mire mondtam? Elolvastad, mire mondtam? Ne parázz már ennyire, én csak Ren Hoek-nak válaszoltam, mert azt írta, hogy az idei A7-ben 2015-ös panel van, ami nem tartok lehetségesnek, pont a kialakítása miatt is.[link] Összekeversz daneel_hu-val, ő szokott itt az íveltek ellen érvelni. Ne parázz már ennyire, én csak Ren Hoek-nak válaszoltam, mert azt írta, hogy az idei A7-ben 2015-ös panel van, ami nem tartok lehetségesnek, pont a kialakítása miatt is.[link] Összekeversz daneel_hu-val, ő szokott itt az íveltek ellen érvelni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

daneel_hu addikt válasz  dgyuri0123

üzenetére dgyuri0123

üzenetére60 és 95 között. (utóbbi a HDR profilban így van beállítva) Ha a paraméter 60-ra van beállítva, a 2015-ös cuccal kb 120%-on kéne hajtanod a géped, hogy egáll legyen.  Elképzelni nem tudom milyen lehet 910v-n a 12-esen, de biztos jó. Elképzelni nem tudom milyen lehet 910v-n a 12-esen, de biztos jó. Hasonló érvet olvastam a 40 000 vs 100 000 óra élettartam esetén is, hogy "elég a 40 000, hiszen azt sem fogom tudni kihasználni". 
 Na igen, de ez már két és félszeres különbség és valószínűleg lineárisan zajlik a fakulás.
 Tehát amennyiben eléred a 2016-os panelen a 90%-os fényveszteséget, a 2015-ösön már cirka 75%-on fogsz tartani. Plusz ha azt is hozzáveszem, hogy nem ugyanakkora fényerőről indulunk... De félreértés ne essék, peace meg minden  ... de nem értem minek azzal hitegetni néha magatokat, hogy a 2015-ös panelek csak felbontásban különböznek a többitől (konkrétan a 910v-). ... de nem értem minek azzal hitegetni néha magatokat, hogy a 2015-ös panelek csak felbontásban különböznek a többitől (konkrétan a 910v-).
 Ettől még jó a 2015-ös széria is, de nem véletlenül kerül 2017-ben annyiba amennyibe.
- 

Ren Hoek veterán válasz  dgyuri0123

üzenetére dgyuri0123

üzenetéreEsetleg a kevésbé erős ABL miatt lehet érdekes az új típus... bár ha nem veszi vissza annyira egy normál esti kislámpás/sötét filmezésnél-game-nél akkor mindegy. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Energiaital topic
- Gyúrósok ide!
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Építő/felújító topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3669
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Elolvastad, mire mondtam?
 Elolvastad, mire mondtam? ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Elképzelni nem tudom milyen lehet 910v-n a 12-esen, de biztos jó.
 Elképzelni nem tudom milyen lehet 910v-n a 12-esen, de biztos jó. 

Vhiktor
 Vhiktor