Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mati12
senior tag
Úgy látszik ez a fényképezős kifagyós dolog mégiscsak telefon függő az SJcam 5000 wifi-nél.Az elöző készülékemmel (Honor 6) nálam is kifagyott az alkalmazás,kb. 50 cm után elsötétült a kijelző és eltűnt az élőkép. Ma kíváncsiságból kipróbáltam az új telefonommal is (Samsung S6 Edge) és meglepődve tapasztaltam,hogy nincs elsötétülés és kb.10 méteres távolságból is folyamatos az élőkép. A kamerán szoftver frissítés nem volt és tudtommal az SjCam mobilos alkalmazás sem frissült azóta.
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
Talán meg az esetek 90%-ában mindig kiderül, hogy user error van, nem pedig az adott eszköz a szar...
Mai napig kapom a PM-eket, hogy vettem egy SJ4000-es kamerát... de ezt -azt nem találok rajta, nem működik... kérdezem eredeti-e!? mutatom posztot, ahol levannak írva a dolgok mire kell figyelni... kérem küljön képet a dobozáról - kameráról - menükinézetéről - fw verzióról... és valahogy mindig kiderül, hogy JA ez nem is az "eredeti" SJ4000... aztán funkciók esetén is folyton kiderül, hogy csak az adott egyén volt béna... azért nem sikerült megcsinálnia dolgokat... pl mostanában face-n is / sj4000 topikba is vannak a "codec problémás" emberek, akik nemtudják lejátszani az adott fájl-t, amikor mondom, hogy valszeg nincs megfelelő videocodec telepítve... szar gépe van... ez is előfodrult már.... hogy csodálkozik, hogy az 5+éves gépe nem bírkózik meg a fullHD-s fevételekkel...Talán azért kezdem / kezdjük így a "társalgást", hogy hibát keresünk és nem rögtön szar termékre gondolunk... mert a termék is legtöbbször jó és nincs vele baj... persze akadnak gyári hibás darabok bárhol máshol is...
De mint itt is kiderült, nem csak neked van ilyen problémád... (nekem most nincs időm kipróbálni, de kifogom, hogy nálam is jelentkezik-e ilyen hiba... és ha igen/nem milyen fw verzióval / app verzióval, stb.)
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
mati12
senior tag
Kipróbáltam és meglepődve tapasztaltam,hogy nálam is ez a helyzet. Videó módban simán hozza a 10 méteres távolságot,még a társasházon belül is ahol lakom pedig itt aztán van mindenféle router és wifi. De amint fényképező módba váltok kb.30-50 cm távolságon kívül azonnal kifagy. A szabadban is kipróbáltam,és ott is ugyanez a helyzet.Én ezt idáig észre sem vettem mivel még sosem fotóztam a kamerával,de valószínű hogy ezután sem fogok.
-
mati12
senior tag
-
maj-viktor
őstag
Szerintem is számodra inkább a GoPro a megoldás... ezekszerint nem tudsz kompromisszumot kötni!
Hidd el a Xiaomi-ba is fogsz találni hibát... sőt már most tudok mondani neked, ami szemet fog szúrni (wifi gerjedés - halk hang - no LCD - no tartozékok - nincs gyárilag vízálló tokja, nem 170fokos, csak 155fokos a lencséje... nem annyira "éles a képe", mint a gyárilag agyon élesített SJCAMok esetén!
Jujjj csak rosszat tudok neked mondani róla.... egyébként én imádom! Ár/értékbe a SJ4000 és Xiaomi király! Utána SJ5000 WiFi... csak ez jóval drágább... amúgy a SJ5000-essel mi bajod volt!? Ott egész OK minden... LCD - sok tartozék... SJ4000-hez jobb WBkezelés...)
De őszintén még a GoPro-ba is találsz majd hibát szerintem.. az sem tökéletes! (Árához képest túlárazott... marketing ezerrel), de minőségben az tuti az a legjobb! (persz kérdés melyik modell-el szemeznél... 3 - 3+ - 4 White/Silver/Black)
Nekem ha most jelen pillanatban döntenem kéne:
nettó 80$ esetén Xiaomi Yi
nettó 120$ esetén SJ5000 WiFiSJ4000-et már nem vennék... amikor "új volt", akkor tarolt mindent, de azóta sok víz lefolyt a Dunán...
Mondanám a Mobius-t is, mint olcsó sportkamera... de ezekszerint sajnos vagy szerencsére az igényeid magasabbak, viszont az drágább is jóval... nem ez a ~30-40E-s árkategória, nem a 100E+ árkategória kell neked (GoPro)... mondjuk azért érdekelne mi a felhasználásod, hogy ennyire nem tudsz kompromisszumot kötni egyik mellett sem... mert tény mindegyiknek van "hibája", de 100$-s árkategóriában mit kapsz / mit vársz!?
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
maj-viktor
őstag
Nekem van mind2 (sőt mind 3-4-5 vagy már fene tudja)... SJ4000-ek, SJ5000-ek, SONY AS20 és Xiaomi Yi is!
Nekem nagyon bejön a Xiaomi... mint képminőség, mind mobilos app-ja... de ami SJ4000 WiFi-ről ugorva tényleg "idegesítő számomra" az LCD nélküliség, illetve a kevés tartozék (sőt gyakorlatilag a 0 tartozék), persz nekem SJ4000 mellé nem gond, de aki csak Xiaomi-t venne, annak gond lehet!
Plusz érv a Xiaomi mellett: VALÓS 120fps lassítás 720p-be! illetve VALÓS 60fps 1080p-be, meg rosszabb minőségben 240fps lassítás! Ez bejött, a normál 720p és 1080p minősége is!
Amúgy itt nyitottunk külön topikot a Xiaomi-nak:
http://prohardver.hu/tema/xiaomi_yi_sport_cam_sportkamera/hsz_1-200.htmlJunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest