Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
oak
tag
Jó ez az intel mobil processzor duma.

[német T-Online shop], van itt minden, mi szem-száj ingere.
-
p_adam
addikt
Dell E és Dell E Slim lesz a Dell olcsó mini-notebookok neve, az utóbbi 12 colos kijelzővel! Részletek: [link]
-
p_adam
addikt
Az Acer Aspire One németországi alapára: 329 Euro.
Intel Atom N270 1.60GHz
512MB
8GB SSD
3x USB 2.0/LAN/WLAN 802.11bg
5in1 Card Reader (SD/MMC/MS/MS Pro/xD)
SD-Card Slot
Webcam (0.3 Megapixel)
8.9" WVGA LED TFT (1024x600)
Linux
Li-Ion Battery (3 Cell)
0.99kg+ 80 GB HDD 30 EUR + Windows XP 40 EUR
Elég olcsó.
-
Sefter
veterán
kapható az eee900 a fukarban 100e ft 12GB SSD-vel...
-
toldy
őstag
hali , tudomásom szerint az ssd-k írási/olvasási sebessége jobb illetve ezek a meghajtók úgy vannak kialakítva h ezt jobban is bírják ( mert ügyebár az oprendszer folyamatosan ír/olvas a meghajtón és azért nem lehet vagy nem bírja sokáig egy memóriakártya mint rendszer lemez, általános dokumentom tárolónak még elmennek a jobb fajták)
-
PNP
őstag
Pár megoldás. Valószínüleg drágábbra jönne ki, sebességben viszont nem tudom hogy viszonyul egymáshoz a két megoldás.
-
p_adam
addikt
Clevo TN271M bemutatás: [link]
-
p_adam
addikt
ECS G10IL bemutató videó: [link]
-
toldy
őstag
Én úgy tom h az ssd-k max 1 a régebbiek esetleg 2 wattot fogyasztanak ez időben kb +20% körül van boot-ban illetve másolásban sztem érdemes ezt a videót megnézni [link] azért tegyük hozzás h a "legjobbakat" használják illetve mégis csak egy gyártói videó vagy pedig még ez [link]
ui: amennyiben tévedtem kérlek javítsatok -
PNP
őstag
Van arról adat hogy az SSD mennyivel fogyaszt kevesebbet (nekem ez úgy érzékletes, hogy a komplett gép üzemideje mennyivel nő), illetve mennyivel gyorsabb az oprendszer működése (boot, másolás)?
-
toldy
őstag
Egy kérdés, nem tom h kinek van eeepc je vagy ki az aki nézte már , de azon gyárilag is vannak háttérképek igaz? és az kb hány mb méretű összesen? van 150? mer a birtokomba kerül egy ien mappa ( több almappával) és kíváncsi lennék h tényleg ezek vannak e a gépen? Ha vki tud erről vmit akkor köszi
-
toldy
őstag
notikban általában lehet cserélni házilag is ,bár umpc-t még nem volt alkalmam szétszedni, de elvileg abban is. driver ezekhez nem szükséges mer lemezmeghajtóként látja és felismeri ( mint egy jókora pendrive) és valóban csak pénztárca függő a dolog, bár már idehaza is lehet venni 32gb transced ssd 37e huf-ért
-
sszasza
csendes tag
Hát ha hinni lehet a cikkeknek (pl. ennek [link] ) esély van rá, hogy esetleg jókora összegért felupgradeolj egy 64-est. Nem hiszem azonban, hogy máris 2 dollár körül lenne a dolog /GB. Talán év végére és nem mezei felhasználóknak...
Esetleg valaki meg tudná mondani nekem, hogy mai sima 80-120 GB-os2,5" vagy 1,8"-as HDD SATA háttértárat lehet-e a későbbiekben "házilag" egy ugyanolyan méretű SSD SATA háttérre cserélni UMPC-kben is?
Lehet csak egy egyszerű driver és pénztárca kérdés lessz?Mert sztem idén senki nem fog 36-40 fölé menni, elnézve a most piacra dobott olcsó UMPCkbe való kínálatot.

-
Lavves
tag
Azért tetszik, hogy naponta átlag 2 hír szól egy újabb EEEpc klónról

Ősszel tervezek venni, és ha marad ez a tempó a fejlesztésben...
-
sszasza
csendes tag
40 gb SSD az 1000-es EEE-ben?????
Annak akko milyen ára lessz kérem??
Vagy ilyen gyorsan le tudták volna zsarolni az árát?
Szóval télire nemcsak kétmagosban és zsír chipsetben, hanem 80giga ssd-ben is reménykedhetek egyes drágább opciókban??
-
p_adam
addikt
Új versenyző: Sony (VIA C7-M...) [link]
Hamarosan egy Intel Atom-ra épülő (több márkanév alatt futó) Netbook is meglenik majd.
-
sszasza
csendes tag
Elméletileg ezek a platformok az egész Centrino családot érintik és ezért húztam olyan könnyen párhuzamot az UMPC-s elavult 945ösökkel.De aki jobban konyít a dologhoz kérem javítson ki!
-
sszasza
csendes tag
Szóval EZÉRT az a gagyi 945ös a körete az új Atomnak.
Sejtettem én, hogy itt valami bibi van...Bölcs dolog gyerekek, hogy akinek nem sürgős az várja meg a duplamagost ősztől. Annak remélhetően kissebb gyorsabb és szerényebb étvágyú chipsetet biztosítanak majd és nem egy olyan szükségtákolósat ami 2x annyit fogyaszt mint maga a proci és még lassítja is...
-
attól függ, hogy mire használnád. wordben pötyögni talán elmegy, de ha hirtelen valamit át kell rajzolnod egy cad programban, akkor nemmész semmire a 7" vagy 10"-al, szerintem. leglaábbis engem zavarna nagyon. a 13,3" pont ideális szerintem.
mod: Wind 113k-ért. nekem nem érné meg ilyenbe beruházni

-
p_adam
addikt
Új versenyző, méghozzá egy Tablet PC: [link]
-
toldy
őstag
Üdv, az asus jövőhét kedden a Computex-en bemutatja az eeepc 1000-t és meglehet h nagyából Novemberben kerül a polcokra ( sajna nem nálunk
) -
Sefter
veterán
a dell-t és az acer-t mikorra ígérik
lehet meg kellene várni őket, mielőtt belenyúlok egy wind-be.... -
p_adam
addikt
Módosítás: 1024x600 az Acer felbontása is, véglegesek a specifikációk: [link]
-
toldy
őstag
Info: nem tom h ki tudja, ki nem de a winden elvileg van overclock gomb ami kb +20% ot húz a procin
-
toldy
őstag
Egy újjabb , szerintetek érdemes lenne egy MSI Wind-et ( linuxosat) 95ért?
-
toldy
őstag
Hali, örülök a topicnak föleg h elkeztem szemezgetni egy-két ien mini-notival.Egyébként úgy tom h lesz Via noti Openbook néven és állítólag vmikor júlis/augusztusban akár piacra is kerülhet.
-
p_adam
addikt
Hát egy 15,4 viszont már teljesen más kategória szóval ezzel azért hiába hasonlítgatjuk. Ezek nyilván azoknak szólnak akik egy pici és design-os könnyen hordozható olcsó új gépet keresnek. És a félmillás ultralight subnoteszek teljesítményét a legtöbben úgysem használják ki.
-
Bibby
addikt
Neked talán. Láttál is már eee-t vagy csak mondod? Ezzel a felbontással és ilyen kis képernyőmérettel maga a böngészés is erős kompromisszumokat követel, ami pedig az egyik lényege lenne.
És igen, én nagyon örülnék ha lenne 12"-os subnoti emberi áron, ki tudja lehet hogy az Acer megcsinálja, vannak rá utalások.
-
p_adam
addikt
És íme az Acer "Mini-Aspire":
[link]Ha igaz a amit a link ír akkor az első non-widescreen (1024x768) versenyző. És 8,9 col szóval csak az MSI és az ASUS meg talán az ECS amiből 9 colnál nagyobb is van.
Közben már a prohardveren is írnak a VIA Nano-ról ami eddig Isaiah fedőnéven futott. Reméljük gép is lesz hamarosan ami erre épül, nem baj egyáltalán, ha még tovább nő a verseny

-
MRaptor
tag
Ejjjj de fölvitte a jódolgodat az isten
tavaly még eeepc 7"-nak is örültél volna mint majom a farkának
... most meg 10"??
Pár év és visszatér a trend 12-13.3"-ra. Ott leszünk a suboknál, és megint min 200-500e HUF lesz az ár.
A 7" untig elég. nagyobb mint egy PDA kisebb mint egy noti. ELÉG az
-
MRaptor
tag
Hi!
Jó, hogy nyitottál egy ilyen topicot
Pár hónap, max 2év és olyan természetes lesz ilyen kütyüket használni, mint anno a mobiltelefont...
Olvastam egy helyen, hogy a mobil és a pc összeolvad és "maxiultra" minipc-k lesznek. Az Asus nem rossz (jövőhéten jön meg a feketém
,
Az Acer lesz a király ár/érték arányban.
Üdv -
p_adam
addikt
Gondoltam, hogy mivel mostmár nyakunkon a Computex ezért mivel sorban jönnek majd az újdonságok, és egyszerűbb ide írni mint más topikokat offolni.
Na akkor egy gyors és új körkép általam érkezési sorrendben:
Asus Eee PC 701 & 900 szép lassan szinte kifutottnak tekinthető.
HP 2133 a hibái miatt ugyanez igaz lesz nemsoká erre a gépre is.
ECS G10IL (bár már egy ideje van fotó róla de több részlet egyelőre nincs)
MSI Wind (legtöbbek szerint a jelenlegi favorit)
Asus Eee PC 901 & 1000 (az utóbbiról pár nap múlva derülnek ki a részletek)
VIA Nanobook platfrom (ugyanaz mint az Everex Cloudbook Max)
VIA (Isaiah)+nVidia integrált platform (olcsó Blu-Ray játszási képesség) Megjelenik: ???
Dell: "Mini-Inspiron" a mai újdonág [link]
Acer: ??? (Állítólag 12 colos lesz, de ki tudja)
Kinek mi tetszik a legjobban - jelenleg? Mi a véleményetek a Dell-ről?

Aktív témák
- Google Pixel topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 12. nap: Viewfinder
- Diablo IV
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Lenovo IdeaPad 3 FELTURBÓZVA! 8GB RAM, IPS kijelző, 256 GB NVMe SSD, Win 11 Pro
- Razer Blade 15 Base (2021)
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

... most meg 10"??