Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
na, kijött a friss adat, 4,7% az infláció. Ehhez párosul a nagyszerű 0,9%-os alapkamat. Illetve ez mutatja, hogy milyen mesés reálhozamot hoz az 5%-os szuperállampapír.
Persze az alelnök kiállt bullshitelni. Mondjuk jó jel, hogy kevesebbet bullshitelt, mint eddig, de persze kamatemelésről továbbra sincs szó, szóval szerintem max a gyengülés lendülete szakad meg egy picit. -
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
emberi munkaerős szolgáltatások árai emelkedtek eszméletlen durván, aminél kb. minél többet keres az ember, annál nagyobb része a költésének.
az, hogy a net pont ugyanúgy 3000, mint 5 éve, meg az áram is ugyanannyi, meg a víz is, az nekem a havi költésem pár%a, van akinek meg sokkal több és sajna az átlagot ők lövik be.
az, hogy egy bármilyen irodaházas környéken 1500 alatt nem nagyon ebédelsz, de egy leves + főétel az inkább 2000, az viszont elég hard ahhoz képest, hogy a leves + főétel kombó még pár (mondjuk 4-5) éve is inkább ~1200 volt.lidl-ben egyébként nagyjából ugyanazt a 20-30 dolgot szoktam venni, így ott tök jól látszanak az áremelések, pl. 100g magmix 199 -> 219 -> 249 -> 269 sztem max 3 év alatt.
ill. az inflációnál a technikai fejlődés is ront a matekon internetnél pl. ha az van benne, hogy 100mbit X huf, de jövőre az már az egyel kisebb csomag lesz, akkor ha jól rémlik a kisebb áron kerül beszámításra, nem úgy, hogy a 2. legkisebb csomag vagy mittomén. autóknál ugyanez. háztartási gépeknél szintén.
(mondjuk az egy érdekes kérdés, hogy most 100K hufért olyan mosógépet lehet kapni, 10 éve sokkal drágább lett volna, de akkor még nem is volt olyan)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hardcore café
- E-roller topik
- További aktív témák...
- új HP Pavilion 16" fémházas - AMD Ryzen 5 8540U - 16GB DDR5 - 512GB SSD - gyári gari 2028-ig
- ASUS ROG Raikiri Pro OLED kijelzős prémium kontroller (Garanciás: 2026.12.09. Oázis Computer)
- Újszerű iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue független, 99% aksi, 1 Év garancia
- MacBook Pro asztroszürke M1 Pro 512GB/32GB Magyar bill 2026.12.09-ig Gari!
- Vadonat új! Dell E2424HS FHD 23.8" VA 60Hz
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
- Apple Watch Series 8 41mm GPS, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest