Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
válasz
lorcsi
üzenetére
Nem, viszont amit ott nem tudsz megtanulni, ha akarsz, azt kb. sehol nem fogod, es ha az fele annyi, akkor ezt tularazottnak gondolom. Muegyetemen lehet szerintem angolul, franciaul, nemetul tanulni tantargyakat, legalabbis nekem volt olyan evfolyamtarsam, aki ugy tanult. De nem keverem a nyelvtanfolyamot az infoval.
-
parandroid
félisten
válasz
lorcsi
üzenetére
"Ill. Ennel nekem az a fura hogy komoly angolt is kernek..megis miert ?!"
Tényleg, vajon miért? Mi szükség lehet erre a teljesen fölösleges dologra, amikor a fejlesztői melók nagy része eleve idegen (95%-ban angol) nyelvű környezetben zajlik, a dokumentációk szinte 100%-a ezen a nyelven készül, a segédanyagot angolul találod meg (nem, annak a harmincnégy szoftverfejlesztőnek, aki egy-egy részterülettel foglalkozik, senki nem fog egy ezeroldalas anyagról szakfordítást csinálni), és nem mellesleg maguk a függvények, változók, parancsok, rövidítések, mind az angol kifejezésekből származnak, amiknek a megértését jelentősen leegyszerűsíti, és felgyorsítja, ha érted, hogy miről van szó *.
Persze készülhet szoftverfejlesztő kimondottan a tízmillió magyarul beszélő piacára is, de ennek kb a fele számítógépfelhasználó, és ha tovább részletezed, hogy tematikusan kit mivel lehet megszólítani, hamar látod, hogy egy szoftverfejlesztő éhen is dögölhet, ha ebből akar megélni (vagy szerezhet kormányzati megbízást, de akkor meg minek a programozó végzettség, úgyis mindegy, mit adsz le, lesz pénz).
* Lásd még régi vesszőparipámat, a MS Office programcsomag függvényeinek és billentyűzetparancsainak honosítását az adott területre, amit továbbra is csak és kizárólag emberiség elleni bűncselekményként vagyok hajlandó értékelni, már azóta is, amióta az angol után magyarul találkoztam vele, azóta pedig hatványozottan, hogy kénytelen vagyok német office-t használni.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest