Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
Szalma
őstag
(A vindóz sz@r, a linux is sz@r, de mit várunk egy PC-től..?)
Szeretettel:
Szalma
AmigaOS Rulez!!! -
Szalma
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
(Katicahátszél...
)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Laza idegeket hozzá!
-
Szalma
őstag
(~1000 éve nem láttam ilyen vírust, és egy windowst elég nehéz rávenni egy ilyen kikapcsolós trükkre... Apró darabokra szét kell szedni a gépet (alaplapot is kiszedni!), kondikat az alaplapon/videokártyán átnézni, procit ki/be rakni, másik táppal/rammal/videokártyával/alaplappal összepróbálni, fokozatosan összerakni, nem vidóz alatt tesztelni. (UltimateBootCD)
A fenti metódust a lehetőségeidhez képest maximálisan követni.
Hajrá!
)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Az eseti barkácsolás ritkán jön össze. Ha vírusra gyanakodsz, akkor ~fél óra alatt fel lehet húzni egy wint egy másik vinyóra/partícióra és sokkal könnyebb egy nem jött/ment driverekkel terhelt, bizonytalan rendszeren hibát keresni, mint egy összeomlás szélén álló windowson... Elég régi motorosnak tűnsz ahhoz, hogy ilyesmivel kelljen szórakoztatni téged. Egy pécé-buzerátornak ez ujjgyakorlat.
szerk.: Eltolt arcok...
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
(Félelem a kötődéstől..? Nagyra nőtt egó -> félelem a saját elvárásaitól. Hogy nem tudják viszonozni azon a szinten, amit ő elvár. Amíg van elvárás, nincs kötődés. Az igazi kötődés egyoldalú és önzetlen... Az ''én'' teljes elnyomása jellemzi. Az, amit nem szeretsz: önfeladás. Mert Te ezt annak éled meg...
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Nagyon furcsa nekünk egy párkapcsolatban a ''te kajád/én kajám'' megkülönböztetés... Esetleg a külön kasszát meg tudjuk érteni, de már az is elég homályos... A nők köztudottan jobban bánnak a pénzzel...
)
Szeretettel:
Szalma
szerk.: A másik kívánságának a ''semmibe vétele'' is furcsa...
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
(
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
(Gondolkodj! Végülis: nem mindegy? Minden válasz helyes. De ''magamat'' én is csak részben ismerem...
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
(Mostanában..?
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
neongorack
üzenetére
(Saját cégtől netezni jaj de jó...
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Valóban van, de azért ennél egyszerűbb a kérdés: Bővebben: link
)
Szeretettel:
Szalma
szerk.: Lorettó: jaja...
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
(Addig sem kérdez kényes dolgokat... 14 éves korom (a középsuliba menet nagy váltás volt az életemben, kicsit bezárkóztam, így onnan datálódnak a tudatos önvédelmi mechanizmusaim) óta gyakorlom a módszert az elsőre kellemetlennek tűnő emberekkel, sok (hasznos) ismerőst szereztem így.
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
Kalandor
üzenetére
(Rutinná kell fejleszteni a visszakérdezést... A második rázós kérdés után átvenni a szót és kifaggatni a nyugdíjáról, az unokákról, a vagyonáról, stb... Kis gyakorlással elég jól működik. Lehet, hogy alapvetően szimpatikusak is lesztek egymásnak.
Lehet, hogy csak eőugró rossz beidegződés volt az extrém kérdezősködés. (Mondjuk olyan gesztust látott, ami hasonlított az unokájáéra/lányáéra, stb.)
Embereket megismerni szép feladat; pár rossz kérdés semmit nem árul el sem a kérdezőről, sem a választ adóról.)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Látod, ha nem élnél otthon, akkor mennyivel könnyebb lenne a szüleidnek... (''...Mindamellett ehhez a 'mindenhez' én adom a költségek több mint felét...'')
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mi ez a nyavajgás? Nagyon hétfő van? Told le a beosztottakat!
)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. Sajnos a nyugati keresztény kultúra átal vezérelt társadalom ezt ''díjazza''...
-
Szalma
őstag
(Azért egy nem Sztk-s példány elég jó szokott lenni. (Persze nem kizáró ok az Sztk, ez csak egy csúnya általánosítás volt tőlem.) És lehet vitatkozni is velük a ''felületes ítéletükről''. Szeretik. Ez a műsoruk.

Kicsit perverz volt Sigmund (szerintem), de alapjában véve jó eszközöket adott a modern pszichológia kezébe.
Kezdetnek egy autogén-trénig tanfolyam megteszi.)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Vezetés miatt ne csüggedj! Senki nem születik sumákkernek...

Családnál van egy fontos dolog, amit nagyon hamar muszáj tisztába tenni: a saját szüleinkkel való kapcsolatunk. Minden szülő gondosan és tudat alatt azokkal az érzelmi és viselkedésmintákat fogja a gyermekeit ''átitatni'', amelyeket a szüleitől kapott. Ezért egy kisgyermekkorban átélt rossz és nem feldolgozott élmény hatása szép lenyomatként megjelenik az utód gyermekben, akiben ezt már nagyon nehéz ''lenyomozni'', feldolgoztatni. Ezek a ''fel-nem-dolgozások'' pedig a kapcsolat hiányosságaiból következnek: hibás kommunkációs módszerek vagy fizikailag sérült helyzet.
Ezért, ha a szüleid által ''beléd itatott'' terheket (rossz minták) nem szeretnéd a gyermekeidre hagyományozni, fel kell őket oldani. Nagyon nehéz feladat, hiszen saját magunkban kell felfedezni a hibát, amit korrigálni kellene. Egy kívülálló segíségével ez könnyebb, objektívebb.
A buddhizmus jó út, de a(z ön)megismerés halálig tart. Gyermekvállalás esetén ajánlott kissé gyorsabban haladni. Nem véletlenül nem 50/50% a nemek aránya a buddhista szerzetesek soraiban...
A feladat nem reménytelen! Ha már odáig eljut magától az ember, hogy kell neki egy ''külsős'', akkor sínen van a dolog.
)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Szücsi-nek van pár igazsága itt/ott szétszórva. Szerintem keresd meg! -
Szalma
őstag
(''...fele-fele arányban már felnőttek...'' Valahol már írtam, hogy akkor nő fel valóban az ember, amikor gyermeke születik. Gondolom (tudom
), hogy nem vagy annyira ''vén'', hogy 4-30 éves korig terjedő tudatos megfigyelést alkalmazz egy alanyon...
És nagyon hibás az elképzelésed az alkalmassági vizsgáról: gondosan csökkentené a szocializációs diverzitást, és egy pillanat alatt eugenikába torkollana a dolog...)
Szeretettel:
Szalma
szerk.: Az első bekezdés a saját (egy/két tapasztalat alapján) megalapozatlan és nem tudományos nézetem. Ez alapján gondoltam.
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
(Ha lesz gyermeked (legyen sok!
), akkor azt hiszem sokat fogsz változtatni az álláspontodon ebben a kérdésben is. Hidd el, a szülőknek legalább akkora szükségük van arra a pár órára, mint a gyerekeknek.
Ráadásul az általad példaként felhozott gyermekek még mindig gyermekek. Nem a sajátaid, azaz nem ismerheted őket teljes valójukban. És nem extrapolálhatsz olyan távol a jövőjükbe, hogy biztosan kijelenthesd: csak így jó.
Mindenképp kell társas kapcsolat a szülein kívül is egy gyereknek, fontos személyiségfejlődési lépés! Erre egy intézményesített módszer az óvoda. De nem hinném, hogy ezt pont neked kellene magyarázni...
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
-
Szalma
őstag
válasz
tiv83us
üzenetére
(Mennyit nyernek azzal, ha New Orleans-ba cuccolják vissza őket? És azt hiszem, mintha azon a környéken (USA déli része) lenne valami tapasztalat a piszok gyors városépítésben...
Ehhh... Csak morgok az emberi hülyeségen. Kb. olyan, mint árterületre építkezni. Nagyon szomorú, ami ott történt/történik. Tegnap egy hozzászólásban valaki emlegette, hogy milyen emberien tudnak viselkedni ott. Ez mára kiteljesedett...
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
ngabor2
üzenetére
(Csak Neked, csak most -> Bővebben: link. )
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Érdemes egyáltalán egy ilyen problémás helyen lévő várost újjáépíteni..? (New Orleans)
A lecsapolt mocsarak ritkán jönnek be...)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
(Pedig logikus: Zala megyének Zala(egerszeg), Győr megyének Győr, Sopron megyének Sopron, Szolnok megyének Szolnok, stb...
Ja, a nagymegyék? Hááát.
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
(Ez a ''butább a keletinél'' szvsz nagyaon nagy hülyeség. Ironikus paradoxon... Ráadásul LA kelet felé sincs sokkal távolabb, mint nyugat felé...
De ha érteném a felvetésed, akkor:
Egyszerűen keletről-nyugatra haladva más a kultúra, amelyben a társadalmak léteznek. Más habitust kíván az emberektől.)
Szeretettel:
Szalma
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OLED monitor topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- World of Tanks - MMO
- Energiaital topic
- Sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256Gb 3 hetes, újszerű
- Eladó használt Macbook Pro M1 / 16GB / 256GB SSD 2020-as
- High-End Ryzen 9 7900 Workstation / Gamer Base 64GB DDR5, 2TB Gen4 SSD, 850W
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 32GB fekete színben, független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)
)
)

)