Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Dalai Láma
őstag
Igen, kétségkívül igaz, az úttörő legalább összetartotta a fiatalokat. A kisz gyűlések is ezért voltak jók, ha azok voltak. A társaság miatt. Anyukám legalábbis ezt mesélte.
Az úttörőség a feledés homályába merült, a cserkészet pedig még nem elég elterjedt, és szerencse kell, hogy valaki rátaláljon. Sajnos. Így a mai fiataloknak nincs meg ez a közösség. De a többit majd Vácon folytatjuk! -
Dalai Láma
őstag
Cserkészet - Satan-Clausnak
Amit tudnod kell. Thaiföldön 30.000 cserkész lesz 2 héten keresztül a világ összes (kivéve afganisztán, Kuba, É-korea) országából. Ez 4 évente van. Jamboree a neve. M.O-ról 70 fő megy, egy kemény válogatón kellett bejutni.
A cserkészetről általában: sir Baden Powell, (BiPi) alapította meg a cserkészetet, miután látta, hogy a búr háborúban a fiatalok milyen jól használhatók felderítő és egyéb feladatokra. Angliából aztán az egész világon elterjedt ez a mozgalom.
Lényege, hogy életrevaló talpraesett embereket neveljen a fiatalokból. Elejinte leginkább az utcagyerekeket toborozták, hogy célja is legyen az életüknek. A cserkészet politikamentes szervezet, bár sajnos sokan élnek abban a tévhitben, hogy szélsőjobb. A cserkészet nem tartozik a katolikus egyházhoz. Ezért lehet egy cserkész zsidó, vagy buddhista, esetleg ateista is, bár ez talán M.O-n nem annyira szokás.
A cserkészet nem az úttörőkből alakult. A cserkészetet a ruszik miatt be kellett szüntetni. Ők kitalálták az úttörőket. Az úttörő hasonlít a csrkészhez, csak kivették az Isten szót a törvényekből, és komcsi fílinget adtak bele (vörös nyakkendő). Meg hát kötelező volt. A cserkészet nem az, és soha nem is volt az.
Szóval MO-n a cserkészet 40 évig szünetelt, és 89-ben újjáalakult. Itthon a cserkészet a világon az egyik legjobb volt. Gödöllőn 2933-ban mi is rendeztünk jamboree-t. 24000 cserkész jött el.
A cserkészek csapatokat alkotnak, ezen belül van a raj, és az őrs. Az őrsnek hetente vannak gyűlései, ahol hasznos dolgokat tanulhat, amit az életben tud alkalmazni, meg a suliban is jól jön pár dolog.
Nyaranta tábor van. Keresünk egy erdőt, és abban táborozunk, messze a civilizációtól. Katonai sátrakban alszunk, patakban fürdünk, esténként őrködünk, és minde neste van tábortűz. Rohadtul hangulatos tud lenni. Az egész tábor jó, a számháborúk is élvezetesek, főleg, ha többszázan vagyunk. Kicsit nomád az egész, de ettől olyan élvezetes!
Sokan azt hiszik, hogy a cserkészet az, amit a jenki filmekben látnak. Ez nem igaz. Legalábbis magyarországon nem teljesen így van. Ja, és militaristák sem vagyunk, inkább a világbékét szeretnénk megteremteni. A katonai dolgok (alaki kiképzés, csapatszervezés) a hatékonyabb működést és helyváltoztatást teszi lehetővé.
A cserkészet a világ (az ENSZ után) a második legnagyobb szervezete. Közösségben van az ember, általában egy őrsöt egy baráti társaság alkot. Jókat lehet mókázni, hülyülni, de kemény munka is van. Pl táborban a latrina ásás. Meg a főzőhely kialakítás is, ami mindik rohadt jó.
A mostani jamboreen a magyarságot, és a magyar cserkészetet képviseljük majd. Megismerkedünk mindenféle nép ''gyermekével'' (de szp mondat volt). És lesz ingyen internetezési lehetség is!!! :))
Van kérdés esetleg? -
Dalai Láma
őstag
válasz
andorpapa
üzenetére
Vazze! Fontos! Küldök egy HTML playlistet, és azt kéne KL-re (CD) írnod, lehetőleg 80 percesre! Majd adok holnap vékony TDK-t. De holnapra legyen meg, mert az úgy lenne a jó! Megoldható? Vagy már üres az akku?
Eddig nem hittem el, de most látom, hogy csúnya szavakat kicsillagozza. De én túljárok ennek a ki****ott **** rendszernek az eszén! :))
Szóval: sz@r, vagy sz-a-r, vagy sz/ . Na jó, inkább nem barmolom tovább ezt az amúgy nagyon egységes, és a témától sehol sem eltérő topicot! :t -
Dalai Láma
őstag
válasz
andorpapa
üzenetére
Kőnig. Ezexerint fogadni tudsz! Érdekes dolog ez, hogy a PH fórumot chatelésre használjuk. Olvastam a hozzászólásodat zalman ügyben. Jó hosszú!
Szóval gyere! Azt még a Báljnt se tuggya, hogy hol van, de állítólag uránv.-ban, a Sz.Kov.János uccánál. Holnap írok matek pótlót, arra próbálok tanulni, bár nem túl nehéz.
Van egy ötletem! Küldök mailt, és te itt válaszolsz! Aztán meg valamikor megkérjük Den bácsit, hogy legyen szives kivmoderálni a hozzászólásainkat. Neked van ehhez jogosultságod? -
Dalai Láma
őstag
Vazze! Az előbb beírt soraimat egy F5 billentyű véletlenlenyomásával sikerült eltüntetnem :) -t, mert csak lenne. Sajnos nem biztos, hogy összejön rá októberben a zseton, szóval neked kockázatos lenne megvenned. Persze valamikor, (talán karácsonyra, vagy előbb) úgyis kapnék egyet. Vagy nem. De jó lenne. De sajnos nem én döntök itthon a pénz elköltésének módjáról. Úgyhogy asszem elúszik nekem a 3 év gar :(
Hát kár. Pedig én is spájhzolnék. Nem tudom még, szüleimnek eddig nem mertem felvetni ezt az ötletet. Különben is, most egy kölcsönbe kapott TNT2 van a gépemben, és a pénzből talán egy jobb vidkártya kellene. De a vinyóm is csak 4 gigás, ami nem túl sok. ATA 33-as. Olvastam (másik topicban), hogy egy lassú vinyó eléggé visszafogja a gép teljesítményét. Akkor az én kis szígétem ezt mennyire teszi meg? -
Dalai Láma
őstag
Pécsi off rulez! :))
Ha minden jól halad, (ha lesz kedve valakinek megint szervezni) akkor lesz ennek a pécsi talinak folytatása...
És akkor megtudnád, hogy ki vagyok valójában. Bár mindegy, mert személyesen úgysem ismersz (sokat vesztesz vele:) ) :D -csak innen.
De a folytatást én is nagyon várom már, nem lenne rossz, ha kicsit többen lennénk, de a családias hangulat azért martadjon meg! :P -
Dalai Láma
őstag
válasz
CsendPenge
üzenetére
Mit látok??? Senior tag? 900 hozzászólás fölött? Hoppá! :) Gratulálok! :D
-
Dalai Láma
őstag
válasz
CsendPenge
üzenetére
Mail jött, válasz ment, TOP SECRET! :)
Amúgy meg hehe, mikor anyukám meg fel a netre, folyton lefagy:)
De ez mitől lehet? Nyissak ennek új topicot? -
Dalai Láma
őstag
válasz
Satan-Claus
üzenetére
Jó neked, hogy jó, nekem még mindig nem jön össze a dolog :(
-
Dalai Láma
őstag
válasz
CsendPenge
üzenetére
Naaa! Mi lesz, ha anyukám beleolvas a topicba??? :DD
Amúgy meg biztosan Andorpapa volt a tettes, ezért nem tudta már a sajátját elfogyasztani ;] -
Dalai Láma
őstag
válasz
CsendPenge
üzenetére
Ja, nagyon jó volt :))
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- Apple iPhone 17 - alap
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Indul a ChatGPT Health
- NVIDIA® driverek topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Napelem
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest