Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Hadeska22: Fiio x Snowsky Tiny - Megoldás a (mesterségesen gerjesztett) problémára
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiriBum
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
Nem fogom megerteni, aki ilyen gepet es objektivet vesz az miert hasznal jpget????

Én is 80-90%-ban jpg-ben fotózok és még sokan mások is így tesznek.
Ennél sokkal jobb, több milliós, géppel is jpg-ben nyomják, pl sportfotósok, riporterek stb. Lenyomnak egy akcióról egy kövér sorozatot, egy futballmeccsen pedig többszáz - többezer képet - ebből lesz pár tucat jó, amit már küldenek is mobilneten az újsághoz. Nincs idő a RAW-os pöcsölésre. Nyugodtan lehet jpg-ben fotózni, azt is lehet utómunkázni, ha kell.
Az eredeti kérdésre pedig a magam részéről azt tudnám mondani, hogy a 18-55 IS nem egy rossz kitlencse, de a Tami 17-50 javára mutatkozó minőségkülönbség jpg-ben ugyanúgy előjön, mint RAW-ban.
-
Gabor1123
tag
válasz
Fandango
üzenetére
Mert egyenlőre szeretném megtanulni ugy használni ahogy megérdemli, aztán ha csukott szemmel is kiismerem magam, akkor jöhet a raw kidolgozás. Többször nekiálltam már, de annyi állítási lehetőség van egy rawkidolgozó szoftverben, hogy eléggé elvesztem bennük... Szóval csak idő kérdése...
atok666: a legnagyobb baj, hogy pontosan nem tudom mit várhatok egy jobb obitól, legyen akár tamron, akár a legdrágább L-es Canon, de az én elképzelésem több részlet és jóval élesebb kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Epson nyomtatók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Apple MacBook
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- AMD AM5 Setup! Akár kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z790 i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070TI 16GB NZXT H6 Flow RGB 1200W
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T4 PLUS ADATA 600W
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő