- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atok666
őstag
válasz
kovaripeti #11512 üzenetére
A "nem kétséges, hogy melyiket" arra irtam, hogy, ha le szeretned cserelni a 18-55 ot akkor 18-105 re csereld es ne az 55-300ra. Cropon a kezdo 55mm tul szuk, a 18-105 messze univerzalisabb. Elesebb kepeid nem lesznek se a 18-105 se az 55-300 obival. Ha jobb kepeket szeretnel, akkor pl 35/1.8 vagy 50/1.8G esetleg (jo) melyen a zsededbe nyulsz es veszel vmi gyors Nikon zoomott (bar cropon nem vmi rozsas a helyzet).
Az 50/1.8 at hasznalhatod pl. portrekhoz (szepen szetmossa a hatteret), a 35ost meg mondjuk street fotozni, esetleg belterben - kevesebb fenyben - fotozni vaku nelkul, stb.Atok
-
szeva000
addikt
válasz
Nomeg számolj a DX-es gépen az 55mm 80mm lesz...az meg elég sok.Ha több funkcióra kell,akkor inkább egy 18-105 és majd veszel hozzá egyszer egy 70-300-at
-
Balinov
titán
válasz
szia, ha ez fontos szempont (marpedig a csalad az!), akkor en a 18-105VR-ben gondolkodnek. Minosegben nem rosszab (sot ahogy nezegettem teszteket tobbnyire jobb is) a 18-55VR kitobinal.
Megintcsak ismetelni tudom magam (nem neked szol
) de en is eloszor az 55-200VR-t vettem a kitobi melle, amit masfel ev alatt talan 5x, ha hasznaltam, viszont a kitobinal neha hianyzik a nagyobb atfogas, ezert vettem a heten egy 18-105VR-t hasznaltba
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest