Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xarina

aktív tag

válasz #00286064 #8172 üzenetére

A fedélzetre vihető nagyobb méretű poggyász (legyen az hátizsák vagy bőrönd) ma már szinte a leggazdaságtalanabb. Mikor még kitalálta a Ryanair, akkor egy ideig ingyenes volt, így a wizznek is követni kellet a példáját, de 2018 végén fizetőssé tették. Kezdetben csak néhány ezer ft volt, így szinte mindenki azt használta a feladandó helyett. Ennek örömére szépen jól megemelték az árát, most sokszor drágább, mint egy feladható nagyobb méretű poggyász. Mivel ezek is dinamikus árazásúak, így természetesen a legforgalmasabb járatokon főidényben a legdrágábbak, de azon kívül is tudnak brutál árakat kiszabni rá. A legtöbb esetben már csak annak éri meg, aki valami nagyon értékes cuccot hurcibál magával, ami nem fér az ingyenes méretű táskába.
    Mondjuk én azt sem értem, aki 1-2 hetes tengerparti nyaralásra cipel 20-30 kilós böröndöket. Ha egy család ad fel egyet, az még simán belefér, de soksor látok olyanokat, hogy mindenki felad egy 30 kilósat. El sem tudom képzelni, mit tudnak vinni pár napra, főleg úgy, hogy ezek gyakran jóval drágábbak, mint maga a repülőjegy.

Új hozzászólás Aktív témák