Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Ez nem bizalom kérdése.
Biztos, hogy kerülnek ki gyógyszerek, ellátási módok. Mint ahogy most is, minden évben meghatározzák, mit támogatnak és mennyire.
Gyógyszerből, ellátási módból egyre újabbak jelennek meg. Ha több lehetőségből választhat a TB, és van olyan, ami kb. ugyanazt nyújtja, mint a régebbi, de olcsóbban, azt választja.
Ezzel a versenyt is élénkíti.
A háziorvosi rendelő feladata elsősorban az, hogy a beteg először ide kerüljön, és a háziorvos - bajtól függően - utalhassa a _megfelelő_ helyre.
A magyarok, főleg az idősebbek, híresek arról, hogy ha az rvos nem ír fel 10-15-féle gyógyszert, vagy nincs injekció, akkor az az orvos rossz. Iszonyú pazarlás folyik, ennek ez a módszer (is) igyekszik gátat szabni.
Ha ez a gyóggyszeren élő tömeg a saját gondolatai alapján rohamozná meg a szerinte szükséges ellátóhelyeket, sosem férnél be pl. egy veseműtétre.
Sipi -
''azt mindenki elfelejti, hogy a háziorvosnál semmi de semmi komoly vizsgálatot nem csinálnak.''
Ez mennyibol relevans a priv. szempontjabol?
''pl. a tb költségvetés véges, ki fogja fedezni a plusz kiadásokat ha az az adott évben kimerül? a vállalkozó?''
Miert, most ki fedezne?
Csupa olyan felvetest hallani a korhazprivi ellen, aminek semmi koze ahhoz, es olyan aggalyokat, amik a mostani helyzetben is eppen annyira jogosak (v. nem jogosak). -
WN31RD
addikt
Izé, tényleg, rosszul fogalmaztam, sajnálom. Nem azt akartam mondani, hogy ''magyarabb'' vagyok, és ez azt hiszem, a #2862-ból világosan ki is derül. Úgy gondolom, hogy ez nem lényegi kérdés, mert csak egy félreértésről van szó, de akit esetleg az én hibámból félreértett mondatommal megbántottam, attól elnézést kérek.
-
bullseye
addikt
na most erre mit lépjek, nyilván nem is érted, most tanítsam meg?
a biboldó/bibsi kifejezés nagyjából a ni**er-nek felel meg. ill. hazai párhuzamban hmm. valaki mesélte szlovák fórumon miket írnak rólunk magyarokról a helyi soviniszták... na valami olyasmit képzelj el, vagy inkább ne... -
Integra
titán
ejj, nem férsz a bőrödbe mi vazz?
csak azért kérdem mert megint nem a helyes hsz számot írtad le, szóval az 2473 és nem 2573, utóbbi még nincs is
1. lehetséges.
de az eu szavazásnak nem volt nagyon érdeke, mindenki tudta hogy úgyis igen lesz a szavazat, nem volt igazán súlya a szavazásnak. illetve egy pici mégis volt, mert orbán miután bukta a választásokat hirtelen eu csörtetőből kétkedő és szkeptikus lett egyik napról a másikra, teljesen ugyanolyan stílusban mint ahogy ez a kettős állampolgárság esetében is történt.
2. ez a te személyes tapasztalatod, az enyém teljesen más. én környezetemben mindenki elment, függetlenül hovatartozástól, mert így gondolkodunk. ha egyszer kíváncsiak a véleményünkre akkor elmegyünk, kötelességnek érezzük. teljesen mindegy hogy ki mire szavazott, elment és szavazott.
és igenis sokan gondban voltak mert zavarta őket az hogy az érzelmeikkel próbálták meg őket zsarolni. (én nem tűrőm hogy megzsaroljanak a lelkiismeretemmel, kiforgassák a véleményem és megmondják helyettem hogy mi a jó, illetve milyen magyar, vagyis nem magyar és nem becsületes ember vagyok, mert másképpen gondolkodom). (nem véletlenül reméltem az eredménytelenséget).
továbbá igenis zavaró tényező volt hogy a jobboldaltól semmilyen gyakorlati tényező, szám, adat nem hangzott el. a vezér sem tudott más mondani csak hogy útlevél és nem kerül egy forintba sem. egyetlen nyílvános vitát nem mert még elvállalni. na ezt még a jobbos sem hiszi el ennek a színésznek. mit vár a szavazójától ha nem beszél a lehetséges reális veszélyekről? van egy fok ami után már őket sem lehet hülyének nézni... bár amióta tudjuk hogy a fidesz kezdeményezte és törölte el a sorkatonaságot, bármi lehetséges náluk....
pedig figyeltem a jobboldalt is, hátha előjön valami kézzel fogható adattal, nem sikerült nekik. miért? mert nem fér bele a kommunikációs irányvonalukba.
ráadásul a gyurcsány vs 3 bohóc féle tévévita sem hinném hogy azok körében akik még talán szavaztak volna és innen akartak volna még infot meríteni, pozitívan hatott volna a részvételre. te mit gondoltál a műsor alatt? én csak röhögtem rajtuk, gyurcsány pedig úgy győzött, hogy alig szólalt meg, hagyta lejáratódni maguktól a vitapartnereket. és szerintem még a határon túli magyarok is fogták a fejüket hogy mekkora égés/ciki amit csináltak... amikor meg válaszolni kellett volna a gyurcsány beszédére, kijelentették hogy nem tartozik ide és ne erről vitázzanak. ehelyett verseltek, levelet olvastak meg énekeltek, tisztára mint pelenkás bölcsisek.
amikor ezt látod a tv-ben a felelős határon túliaktól amit láthattál, akkor mit gondolsz? van értelme az egésznek? szerintem semmi...
akik szavaztak:
azok azért szavaztak, mert szavazni akartak.
úgyanúgy a nemmel ahogy az igennel szavazók.
úgy tűnik ez az arány az ami minden alkalommal mozgósítható jelenleg.
véleményem szerint több volt a fidesz szavazó mint a ballibes.
a fidesz továbbra is jobban tudja mozgósítani a szavazóit, illetve teljesen más vezérli őket arra hogy szavazni menjenek mint a ballibet. azok az érzelmek amik őkat hajtják sokkal erősebb érzelmek bizonyos fokig, mint a racionálisabb technokrata gondolkodásmód. nem véletlenül érzelempolitizál orbán már x éve, nem törődve azzal hogy mibe kerül ez. nem érdekli. de ehhez ismerni kell az ember személyiségét, de ebbe nem fogok belemenni.
a pártok kampányai megítélésem szerint csak minimálisan befolyásoltak bármit is. a pártkampányokra pusztán azért van szükség mert az egyik elkezdi, a másik kénytelen lépni rá, hogy ne maradjon le. ennyiben ki is merül, amúgy meg pénzkidobás.
ha megegyezne a két nagy párt hogy egy fillért nem költ plakátokra tv és rádió reklámokra, akkor sem változna semmi. max értelmesebb dologra költenék a pénzt. talán.
mivel midkét szavazatra azonos mennyiségű igen és nem született, azonos mennyiségű szavazótól (figyelembe véve az érvénytelen szavazatokat is), azt gondolom, hogy a kettős állampolgárság kiegyenlítettsége mutatja meg a realitást, míg a kórházprivatizácó az üzletellenességet.
ehhez hozzáveszem gyorsan -továbbra is megítélésem szerint- hogy több jobboldali szavazó ment el szavazni, a fent említett okokból is.
vagyis ezek alapján bizony a fidesz szavazók sokkal inkább átszavaztak a nem-re a kettős állampolgárság kérdésben, mint a ballib az igenre a kórházprivatizációnál.
és ha figyelembe veszem, hogy a határon túliak mit össze tépték a szájukat, hogy a jobboldal hogyan/milyen szavakkal minősítette azokat akik másképp gondolkodnak, mit össze kampányolt orbán (még a tv vitát sem vállalta el, pedig ott 8 millió emberrel beszélhetett volna, de gyáva alak...), hogy milyen keményen és indulatosan az arcába vágták az embereknek hogy mi lesz ha nem igenre szavaznak, (nem felejtem el a ballib blődségét is a visszaállamosítással kapcsolatban, amit elég nehéz lett volna kivitelezni), ahogy igyekeztek a lelkiismeret zsarolással bizony újabb szavazatokat elérni, bizony úgy gondolom hogy ez egy nagyon csúfos bukás orbánnak és patrubánynak...
hogy hamis érzelmeket és érzéseket keltettek a határon túliakban?
a gondolkodás nélküli eddie303 féle írások lett az eredménye.
és én ehhez nem asszisztálok semmilyen formában...
itt egy kisebb cikk a nagy kettősállampolgározó orbánról:
''A kettős állampolgárságról szóló népszavazás ötletét 2003. augusztus 20-án lengette be a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) elnöke. A hazai közéletben mindaddig outsiderként jegyzett Patrubány Miklóst 2000-ben választották a szervezet első emberévé, dacára annak, hogy a korábbi elnök, Csoóri Sándor, Duray Miklós és Orbán Viktor is Boross Péter egykori kormányfőt látta volna szívesen az MVSZ élén.
Az erdélyi küldöttek és Tőkés László püspök jóvoltából megválasztott prezident politikájára mi sem jellemzőbb, mint hogy a parlamenti többség mellett az extremitásokra mindig kapható MIÉP is vele szemben pozicionálta magát. A polgári kormány végül - miután Patrubány ellenezte a státustörvény elfogadását, s már akkor magyar útlevelet követelt a határon túliaknak - megvonta az MVSZ negyedmilliárd forintos állami támogatását, s az Illyés Közalapítványnak utalta azt. A harag olyannyira tartósnak bizonyult, hogy a Fidesz a tavaszi aláírásgyűjtésben sem vett részt, mi több: egyes politikusai a referendum ellen emeltek szót.
Az ellenzéki pártban egészen a nyár végéig tartotta magát a vélekedés, miszerint ''aki Patrubánytól jobbra van, az leesik'' - mígnem az Országos Választási Bizottság hitelesítette a népszavazás kiírása érdekében összegyűjtött íveket. A Fidesz ekkor állt a kezdeményezés élére.'' -
faster
nagyúr
Miért, szerinted ez jó lenne? Pedig ez eléggé más megközelítése a dolognak, mint a népszavazás kérdésre felterjesztett módszer!
Szerintem ez több támogatóra lelt volna.
A kórházas kérdést pedig fel sem kellett volna tenni, ez a Fidesz újkeletű kommunizmusa miatt keveredett ebbe a népszavazásos játékba.
[Szerkesztve] -
-
faster
nagyúr
Nem, annak örülök, hogy eredménytelen lett. Ez is mutatja, hogy rosszul lettek feltéve a kérdések. Egyébként nem vicsorgok, én csak max. reagálok, amikor elküldenek azzal, hogy szégyelljem magam. Szégyelje az, aki nem érti, miért ez lett az eredmény. Könnyebb értetlenkedni, meg gyalázkodni, meg k*rvaany*zni mint a dolgok mélyére nézni.
[Szerkesztve] -
-
scang
senior tag
Nos ez mindenkinek szól, olvassátok el és gondolkodjatok el rajta ill. ha nem így gondoljátok akkor javítsatok ki.
faster: pár napja még más volt a véleményed, akkor helyeseltem amiket írtál, mitől változott meg.
a topic már megint elment nagyon a politika és az anyagiak(segélyek stb) irányába. pedig ez már ki lett tárgyalva.
már megint totozik mindenki miért is lett volna jó nekik.
én csak annyit mondok lett volna sok ember aki fizikailag ki tudta volna használni, és a az ogy normális törvényeket hoz, akkor nem a mi kárunkra és lett volna akinek csak egy papírt jelentett volna ami lelkiekben sokat jelentett volna(erre kérnémszépen ne fikázzatok, majd akkor lehet ha ti vagytok hasonló helyzetben, akkor meg tudnátok ezt érteni, így nem, mert csak mosolyogtok rajta.)
visszatérve a hozzászólásom eredeti céljához a szavazáshoz:
én így látom.
kevesen mentek el szavazni
miért?
1.ilyenek vagyunk mi magyarok, érdektelenség.(lsd. EU szavazás)
ott mekkora is volt a részvétel?????
2. volt aki azért nem ment el mert nem tudott dönteni, nem értette a kérdést és annak következményeit.
erre akárki akármit mond, ilyenekből nem sok van szvsz, mint már korábban írtam a környezetemben legalább 30 ember nem ment el és ők lustaságból és érdektelenségből tették.
én max 3-400e emberre saccolnék.
akik szavaztak.
1. kettős állampolg.
a sok nemet elsősorban az erős negatívkampánynak tulajdonítom,
az igenek egy részét persze a fidesz viszi, de szvsz a nagyobb rész az aki pártállástól függetlenül döntött.
ez fontos
2korházpriv.
a sok igent itt a fidesz viszi, itt nekik volt sikereresebb a kampányuk, sikerült sok embert rászedeni a kamuval.
persze itt is akad aki pártállástól függetlenül a saját döntáését x-elte -
Integra
titán
látom mégsem vagy olyan nagy legény, hogy az arcomba mondd...

kérdésedre:
eredménytelenségre (+ orbán/patrubány bukta), amire tippeltem, be is jött. ez az egyik lényeg. illetve jóval több lett a nem szavazat a kettős állampolgárságra mint amire számítottam. ez pedig a másik lényeg.
jogilag tehát semmire nem kötelezi a kormányt, dolgozhat tovább, a pártoknak (főleg a fiúknak) és szervezeteknek sincsen nagyon mire pattogniuk az eredménytelenség és az alacsony részvétel miatt. -
-
TéKrys
senior tag
Bocsika ha félreértetted, vagy félreérthetően írtam. (Esetleg nem figyeltél a hangsúlyozásomra
) Én arra akartam reagálni (és 1et érteni veled amit írtál, h a 2. és 4. ellentétes)
Nálam is OK az eutanázia, viszont bizonyos esetekben bevezetném a halálbüntetést. De sztem ez nem ebbe a totyikba való téma.
Szóval nem akartam rádförmedni. -
faster
nagyúr
Na ez viszont veszélyes játék:
Bővebben: link -
elb@tam, szóval a vizsga utáni napra...
----------------------------
egyébként itt egy szösszenet a hisztiróől :
''5 óra után menjünk szavazni, mert akkor a komcsik azt hiszik, hogy nem lesz nagy részvétel, és nem fognak mozgósitani!''
''Azt mondják, hogy péntek éjjelre a 'nem'-hívők nagy plakátakciót terveznek, hogy minden igenre NEM-et ragasszanak. Nem a mi módszerünk, hogy a fejüket beverjük, de ahol vannak erős férfiak, álljanak egy-egy plakát mellé, és kergessék el őket.''
''Mindenki a saját tollát vigye magával!''
Bővebben: link -
igen, be van programozva a mozilla, hogy magától szóljon hozzá. jó mi?

egyébként holnap nyelvvizsgázom, és most németezek, de pár percenként átkattintok a másik ablakba... s így romálik tanulási hatásfok. ezért most nem fogok komolyan vitatkozni, bocs.
(f@szér' kellett ezt a k... népszavazást a nyelvizsgám előtti napra kiírni!
)
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
A szülőföld programot az teszi kissé hiteltelenné, hogy addig semmit nem lehetett hallani róla, amíg nem indult be ez az állampolgársági téma. Attól persze még lehet akár jó is, vagy majd jó lesz, fene tudja. Jelen állapotában nekem nem jelent többet, mint a ''Szécheny terv'', jól hangzik, de sokat nem számít.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Melyikre gondolsz, #1678-ra? Mindkét oldal ragaszkodik a hülyeségéhez, amik már itt is meg lettek említve. A baloldal kitart a nem mellett, bár szvsz nem gondolta át, hogy miért, a jobboldal meg most nagyon ragaszkodik az igenhez, ami oké, csak 4 évvel ezelőtt még mást mondtak (tudom, akkor még nem volt időszerű
)
A kórházprivatizációs részre visszatérve az MDF álláspontjával értek egyet, nem kéne elvágni a további privatizáció lehetőségét. És ez nem azt jelenti, hogy a kórházakat el fogják adni, és ott pláza lesz, ennek pont annyi esélye van, mint az 5 millió bevándorló nyugdíjasnak. -
bullseye
addikt
gondolkozz már pls.
adva vagy te rokkantnyugdíjas erdélyi polgár. mo-ra de jó lenne menni, ott mindent osztogatnak. a hazai egészségügy meg még szarabb. Még szerencse, hogy az egyik falumbeli barátom feleségének a testvérének a húga Magyarországon lakik, ha hajlandó bejelenteni magához, megúszom az itteni kórházat. -
1. Hidd el, attol, hogy vki hatarontuli, nem lesz automatikusan jobban kepzett, vagy okosabb. A magyar informatikai cegek tele vannak hataron tuliakkal, es hat nem nagyon latok kulonbseget.
2. A romanokkal fennallo nyugdijfizetesi-szerzodes nyilvan nem azert van ervenyben, mert ez nekunk baromi jo, hanem azert, mert meg nem sikerult ravenni a romanokat arra, hogy elalljanak tole (ami ertheto is). Azonkivul az eredeti felvetes az volt, hogy ha erdemes ugyeskedni, akkor valoszinuleg ugyeskedni is fognak (es ezert nem jo a Magyar igazolvanyt viszonyitasi alapnak venni, ahol nem volt erdemes ugyeskedni).
4. A Kresz pont nem jo pelda, mert ott magaban a rendeletben korlatozzak a teruleti ervenyesseget:
''1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól
I. rész: Bevezetõ rendelkezések
A rendelet hatálya
1. § A rendelet a Magyar Köztársaság területén levõ közutakon és közforgalom elõl el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.''
Szoval hidd csak el, hogy ha kulfoldon elkovetsz vmit, ami itthon buntetendo (es erre feny is derul), akkor meg is fognak buntetni erte. -
Den
veterán
'' jogok kötelezettségekkel járnak, ne kezdjük el megint az ''idejön és minden segélyt hozzávágunk'' témát
volt pár cikk a topicban ami tisztázta ezeket a dolgokatí''
azok a cikkek sokmindent elhallgatnak. pl rokkantjáradék akkor is jár ha egy percet soha nem dolgozál így egy fillér adót vagy járulékot nem fizettéll, ugyanígy jár vele közgyógyigazolvány orvosi/kórházi ellátás ingyen. Az öregek a nyugdíjon kívül millióféle támogatást igényelhetnek.
(mellesleg én nem sajnálom tőlük, nem félek hogy ettől csődöl be a gazdaság, de aki azt mondja hogy ez nekünk nem fog sokba kerülni, az vagy tudatlanb, vagy hazudik) -
''igen nálunk is van sok fiatal frissdiplomás, de sajnos csak papírjuk van, mögötte, képzettség elég halvány, és várják a százezres fizukat...''
Es ettol szerinted miben kulonboznek a ht-k kepzettsege? Megmondom: semmiben (nalunk eleg sok ht dolgozik, ill. a cegnek van Brassoban is telephelye).
Azonkivul nem azert varjak a szazezres fizukat, mert olyan nagy az arcuk, hanem mert erre van szukseguk, hogy lakashoz, miegyebekhez juthassanak, ami megiscsak feltetele lenne a csaladalapitasnak, gyermeknemzesnek (ami viszont fontos a jovo szempontjabol).
''2, ezért van értelme az egésznek [mert az allampolgarsag sok elonnyel jarhat]''
Egesz eddig arrol volt szo, hogy nem azt akarjak, hogy magyar nyugdijat kapjanak, stb...
''4, a holland példa szvsz helytelen mert szívhat''
Ha van utleveled, nezz bele:
''A kulfoldon tartozkodo magyar allampolgar koteles [...] a Magyar Koztarsasag jogszabalyait tiszteletben tartani.''
''5, a szavazók''
Szerinted irrealis, hogy egy kis utanjarast bevallalnana egy csomo ht, ha pl. ezen a nepszavazason lehetosege lenne szavazni? Mert szerintem egyaltalan nem. -
Den
veterán
1. az a sok szupijó munkaerő, munkahelyet is hozzo magával ha lehet, mert abból épp kifogytunk.
''és mint már írtam eléggé irreális feltevés, hogy valaki azért költözik majd ide, vagy jelenti majd be mafát 3 hónappal a szavazás előtt, közben eladja a romániai lakását, hogy a fideszre szavazhasson''
az attól függ mit igérnek nekik győzelem esetére. és a fiúk igérni azt nagyon tudnak.
És a lelkes magyar ''pógárok'', a demokráciaközponzt szervezésével majd segytenek pl. saját lakásukba bejelenteni az új szavazókat -
Par dolog:
1. A szerzo szerint a nepesseg alakulasanak szempontjabol jol jonnenek a bevandorlok: csak ohgy ezek a bevandorlok fokeppen a frissen vegzettek kozul kerulnenek ki (ebben egyetertek vele), abbol meg eppenseggel nalunk is van rengeteg (a Ratko-gyerekek gyerekei). A problema az, hogy ok nem vallalnak be elegendo gyermeket (es ugy tunik, hogy a Mo-ra atkoltozok viszonylag gyorsan atveszik a ''helyi szokasokat'', pl a Mo-n es a Vajdasagban elo vajdasagiak politikai preferenciai feltunoen elternek). (Meg hat az ''agyelszivas'' amugy is csak latszolagos megoldas, a problema gyokereit nem erinti.) Mindezeken tul nem nagyon megy bele annak az elemzeseben, hogy nagyobb mennyisegben megjeleno munkaero milyen hatassal lenne a munkaeropiacra, es hogy ez mennyire vonza magaval a munkahelyteremto toke megjeleneset.
2. A szerzo azzal ervel, hogy mivel a Magyar igazolvany megszerzesenel nem voltak igazan visszaelesek, ezert az allampolgarsagnal sem lesznek - am megfeledkezik arrol, hogy a M. igazolvany gyakorlati haszna meglehetosen csekely, ellentetben az allampolgasageval.
(2b. Azt is felveti, hogy (TGM szerint) az attol felelem, hogy romanok Magyar igazolvanyt szereznek, alapvetoen rasszista - ebben van is igaszsag, azonban ilyen szemszogbol nezve a nepszavazasra feltett kerdes is az.)
3. A szerzo hosszasan gyalulja a jelenleg uralkodo allapotokat, az elmelet es a gyakorlat kozott tatongo szakadekot. Ez viszont total off-topik, mivel nem varhato, hogy ez valtozna, a nepszavazas nem errol szol.
4. Targyi tevedes (vagy legalabbis pongyolasag) is csuszott a cikkbe: '' A magyar törvények sem most nem érvényesek a határ másik oldalán, sem nem lesznek a későbbiekben''. Dehogynem, magyar allampolgarokra a hatarokon tul is vonatkoznak, pl ezert nem szabad magyar allampolgaroknak holland koffeshopokban szenne szivniuk magukat (amit ugye nem is tesznek ;-) ). Mellesleg valoszinuleg elertette Kis Janos aggodalmait, o nem jogtechnikai, sokkal inkabb politikai bonyodalmakra gondolt (amit mar lathattunk a status-torveny idejen is).
''világos, hogy a baloldal miért nem akarja ezt az egészet: fél a jobbos szavazóktól! akik esetleg jöhetnek''
Nem, a (jobbos) szavazoktol fel, akik maradnak a hatarokon tul - es ez szerintem meltanyolhato dolog, en sem szeretnem, ha vki a hatarokon tulrol belebeszelne a dolgainkba (mert ugye konnyu mast faszaval a csallant verni). Ugyanis, mint utaltam ra feljebb, feltuno kulonbseg van a ht-i ht-k es a az attelepult ex-ht-k politikai preferencia miatt - velhetoleg azert, mert teljesen mas a nezopontjuk, es en a magam reszerol ez utobbit tartom hitelesebbnek, ahol maguk is megelik a mo-i valosagot. -
TéKrys
senior tag
''és elmehetsz a búsba ezzel a vezér asztmondta azért szavazol igennel...''
Nem ezért volt valamelyik nap a nagy összetartozás napja, ahol beszélt a vezér több tízezer embernek akik lengették a magyar zászlót (már megint)
szerk: tisztelet a kívételnek (ha van ilyen
)
[Szerkesztve] -
Integra
titán
én olyan szituációkról beszélek, melyek akár igenis reálissá válhatnak.
de úgy tűnik hogy pont ti vagytok azok akik az ott maradó magyarokkal nem foglalkoztok, mert nem igazán olvasom hogy belegondolnátok azoknak a helyébe akik egyáltalán nem akarnak eljönni.
ahogy figyelmen kívül hagyjátok a románok érzéseit és indulatait is, ami teljesen normális dolog, hogy a nagy elégedetlenségben ami amúgy is ott van csak még tovább nőhet, ha látják hogy az ott élő magyarok további kedvezményekhez juthatnak és ők nem....
ezen is elkéne gondolkodni -
Club
őstag
A Fórum már csak ilyen

Mindenki leírja amit gondol a dologról.
Én megérteném ha mondjuk visszacsatolnák az országhoz azt a részt, és oda kellene sok pénz és segíteni evvel azoknak, akik elszakadtak anno itthonról.
De ez amit most akarnak csinálni, ez sajnos szerintem abszolút nem erről szól.
-
pip
aktív tag
Ne faraszd magad Scang, azt hiszem nem eri meg. Az a cikk egy picit hosszu. Nem olyanoknak valo, akik itt ket sorban egymast szapulni igyekeznek es mar reg atmentek politikaba. Tul feszult a hangulat es tul nagy a demagogia ahhoz, hogy az ember csendben ot percet olvasson. Ha valaki venne is a faradsagot, majd szepen kiragad belole ket mondtatot, amit ugy erez, hogy cafolni tud, a szemedbe vagja es szamonkeri toled, a vegen talan meg is kell vedened. A kamuropaganda olyan kemenyen megy, hogy mar szegyellem. Es eleg frusztralo, amikor esetleg talalsz valakit akivel ertelmesen lehet vitazni, beugrik meg ketto es elkezdik szajkozni, hogy jonnek/nemleszmunka/csodbemegyazorszag/tetufidesz.
-
Den
veterán
ezek csak példák vol,tak, szemléltetni hogy milyen problémák merülnek föl de pont a lényeget nem vetted
. erdélyben nem voltam de van több közeli erdélyből áttelepült ismerősöm. te ondolom voltál erdsélyben, de egész biztos nem ismered az összes határontúli magyart szóval csaak óvatosan
Az újságra azért nem reagálok mert nincs értelme, nem fogok potyára oldalakat gépelni, de sok ferdítés, félremagyarázás van benne. -
faster
nagyúr
Nem haragszom, csak sajnálom, hogy nem volt értelme. Mert azon kívül, hogy ''ez hülyeség''-ezen kívül egyetlenegy épkézláb érvet nem sikerült összehozni. Ez pedig sovány malac, ezzel az erővel az összes érvet le lehet söpörni az asztalról. Másrészt Divot írta azt, hogy a Fidesz nem áll a háttérben, és hogy miért nem, inkább erre volt ez reakció.
-
faster
nagyúr
Nos, a kormányjelentésben 200000 - 800000 áttelepülőre lettek összegek kiszámolva (azért 800000, mert ennyi magyarigazolvány van). Viktor azt mondta, nem kerül semmibe. Az iparkamara szerint kábé 100000 lesz a számuk, és bevételt fognak jelenteni. Patrubány meg csak ökörségeket beszélt egyfolytában. Kábé ez az ábra.
És azért lakcímszükség ide vagy oda de azért ez is ott van az Indexes cikkben:
''(Az más kérdés, hogy lakcímhez jutni csupán formaság.)''
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Csütörtökön mutatkozik be a OnePlus új szériája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (205A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (207A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (209A)
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- iPhone 13 Pro / 256GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (206A)
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest