Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis érdekesség :
Mikor és hogyan veszítették el a külhoni magyarok az állampolgárságukat?
Bővebben: link
Az állampolgárság ügye Trianonnal kezdődik
Bővebben: link -
Husky
aktív tag
válasz
fokukac
üzenetére
> és érdekel, hogy lesz-e ember a székely falvakban, hogy lesz-e lakos Kalotaszegen
De aki már évszázadok óta ott lakik, miért jönne el onnan tömegesen? .. Állítólag baromi szép erdők vannak ott, nekem is fix programjaim közt van hogy egyszer át kell nézni oda is... nem értem miért hagyná ott mindenki csak azért, mert ''megteheti''...
-
Erdélynek van 8,5 millió lakosa, és ebből 1.480.000 magyar a 2002-es népszmálálási adatok szerint. optimista becslés szerint 2 millióan is lehetnek.
------------------------------
egyébként már százszor elmondtuk, hogy a nemzetiség és az állampolgárság között nincs összefüggés. -
_az
senior tag
A reggeli hírek után elmondhatom, hogy immár határontúliakkal kapcsolatban nincs szavaznivaló. Azt hiszem, ennek az egésznek ők lesznek a vesztesei mindenképp. Ha igen, akkor valójában tényleg kirúghatják őket a lakóhelyükről nem is beszélve a diszkriminácóról... ha nem, akkor meg ''csak'' csalódtak egy jó nagyot. Ezek után azt hiszem illetlenség ilyesmiről egyáltalán szavazni. Szóval továbbra is áll a kérdésem: akkor minek ez az egész? Ráadásul a szomszédaink is már az eu-ba készülnek.
Kórházakról annyit, hogy állítólag a néccabaccságban van valami fika cikk, ahol összehasonlítják a privellenzők mostani és néhány éves véleményét és hát...
Számomra viszont tény, hogy az egészségügy halott, itt nincs más megoldás. Azt meg még mindíg röhejes dumának tartom, hogy magánkórháznál mindenér fizetnem kell majd. Könyörgöm, privatizáció után megszűnik a tb? -
faster
nagyúr
Ja, közben eszembe jutott még egy gyakorlati haszna a magyarigazolványnak.. Idén busszal mentünk a tengerre, mellettünk utazott egy idős néni. A horvát határról visszafordították, mert az útlevele helyett tévedésből a magyarigazolványát vitte magával (méretre kb. uaz.)... Erre is jó...
Ez viszont egyértelműen a Fidesz hibája.
Bocs, nem tudtam kihagyni. De gondolom, azért látod, hogy ez nem a magyarigazolvány, illetve megalkotóinak a hibája. A kedvezménytörvényt márcsak a szomszédok miatt is meg kellett nyirbálni. -
pip
aktív tag
Most talaltam ra, eleg jo osszegzes

Miért szavazol
Igennel:
- Nemzetegyesítés
- és/vagy Szeretem az (erdélyi, felvidéki, vajdasági, stb.) magyarokat
- és/vagy Vesszen Trianon
- és/vagy Vesszen az MSZP
- és/vagy Éljen a FIDESZ
- és/vagy Legyen nyugdíjam 70 éves koromban is
- és/vagy nyilvánítsa ki érzéseit a magyar nép
Nemmel:
- Jönnek a haszonlesők
- Jönnek a románok
- és/vagy hülyeség az egész szavazás, csak azért is nem!
- és/vagy Éljen az MSZP
- és/vagy Vesszen a FIDESZ
- és/vagy Egyébként kiürül Erdély
Tartózkodik (nem megy szavazni):
- Hülye a kérdés, előkészítetlen az ügy, gondoljátok újra, értelmesebben
- és/vagy Vesszen minden politikus (FIDESZ+MSZP)
- vagy Most mi van?
- vagy Hát Romániában nem a románok laknak?
- vagy Aggyá Józsi még egy felest! -
Husky
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
> te sem igazán érted meg, hogy erre lett kitalálva és kiadva 800ezer magyar igazolvány.
Jajj, hát pont ez az...
... A magyarigazolvány arra lett kitalálva hogy legyen a határon túliaknak valami papírja arról, hogy az anyaország is magyaroknak tekinti őket (mivel a helyiek már régóta magyaroknak tekintik őket...
).... Igen, volt szó 4 darab ingyenes utazásról (átszállás nélkül), meg múzeumról, meg minden nemes dologról, épp csak egy apróságot felejtettek el megkérdezni a határon túliaktól: hogy nekik mire van szükségük. Szép dolog hogy Feri bácsi évente egyszer felmehet Pestbudára megnézni a koronát, csak éppen a második évben már nincs rá igény... 
(Itt jön a képbe az útlevél, amivel nem csak a koronát lehet megnézni. És az, ami valamiért hihetetlen a született állampolgárok számára. Hogy az országába bezárt ember szeretne néha onnan kimenni nyaralni.)
Ja, közben eszembe jutott még egy gyakorlati haszna a magyarigazolványnak.. Idén busszal mentünk a tengerre, mellettünk utazott egy idős néni. A horvát határról visszafordították, mert az útlevele helyett tévedésből a magyarigazolványát vitte magával (méretre kb. uaz.)... Erre is jó...
-
faster
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
És látod, mi lett az eredménye? Pont a Fidesz malmára hajtják a vizet! Pontosan azt csinálják, amit a Fidesz jó érzékkel megérzett, hogy ezt fogják tenni. Hogy egyrészt, mindenképpen ellentétes állásponton lesznek a kezdeti bizonytalanság után, anélkül, hogy hatékony érveket sorakoztatnának fel, mert azért akadnak ilyenek, de elvesznek a zöldségek között.
Most már degradálódott az egész olyan szintre, hogy ''érzelmek'' duplaigen - ''gonoszság'' - duplanem, és ebben mindkét nagy párt ludas.
[Szerkesztve] -
Bencom
senior tag
KÉTSZER IGEN!!!!
Először is: az erdélyiek nem Románok, hanem Magyarok. Na már most, miért nem lehetnének akkor Magyar Állampolgárok.
Szegények nem tehetnek róla, hogy Triannon után elkerültek innen.
Másrészt: a románok már megadták a Moldáv kettős állampolgárságot, és az érintetteknek igen elenyésző százaléka települt át. Azok meg amúgy is áttelepültek volna...
A kozházat pedig azért kell állami kézben tartani, mert ahol csak egy korház van, és te ott balesetet szenvedsz, akkor azt is mondhatják, hogy nekik nem érdekük Téged meggyógyítani, ha nmem fizetsz, márpedig egy fél-halott embernek nem az lesz a dolga, hogy felhívjon valakit: hozzál pénzt!
Mégis, sosem baj, ha vannak magánkórházak, mert az az Államot nem terheli, s az ellátás is Vsz jobb lesz, DE: válogatni fognak a betegek között, amit a Magánkorház megtehet, de az állami nem, tehát ha nem is törlik el ezt a törvényt, korlátozáshoz kell kötni!
Nos, ez az Én véleményem. -
Integra
titán
a polgári kommunikáció ellen nem tudsz mást csinálni.
anno teljesen normális hangon kezdtek el érvelni és a jogosan felmerülő kérdéseket feltenni.
válasz semmi.
csak jött az igenigenigen, a totális ignorancia a jogosan felmerülő kérdésekkel szemben.
jött a bólogató jános mádl és gondolkodás nélkül fejet hajtott viktornak.
utána már kénytelenek voltak ők is beszállni és ha legközelebb is ilyen volumenű kérdés lesz, ugyanez lesz.
ezzel a fidesz kommunikációval nem lehet másképp lépést tartani, egyáltalán, semmi normális hangnemet nem lehet megütni.
jól eltanulták a republikánusoktól anno..... -
Husky
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
Értem én, csak a másik oldal meg azt tette ignore-ra, hogy a népszavazás kimenetelétől függetlenül az elvándorlás már évtizedek óta zajlik, a népszavazás után is zajlani fog, és aki el akart onnan menni az már rég nincs ott...
... Ergo jelentős többségben olyanoknak kell majd itt kedvezményes állampolgárságszerzési-lehetőséget adni, akik valamilyen módon a szülőföldjükhöz vannak kötve, és eszük ágában nincs azt otthagyni házastul-telkestül-rokonostul.
> mi lesz az ő életükkel, kultúrájukkal?
Mindig is voltak hobbikörök akik életben tartották a matyóhímzés fortélyait és a kenderfonás titkait is. Ezen túl milyen kultúráról van szó ami oly markánsan eltér a magyarországitól, hogy a belőle elvágyókat bakanccsal kell visszarúgni a többi közé?
> a baloldal feltette a kényes
A félelem legalább olyan jól mozgósít, mint a mindenki az én testvérem-maszlag... ;) -
McCracken
tag
Beszélhettek nyugodtan demagógiáról bár előbb olvassátok vissza a saját hozzászólásaitokat is.
Nekem spec. sok barátom és ismerősöm él Erdélyben és ha hiszed ha nem eszük ágában sincs idejönni. Akkor sem ha megkapják a kettős állampolgárságot. De persze ők csak az említésre sem méltó kivétel és te ezt jobban tudod, hiszen te élsz ott nem ők. Ezért mertem ''Demagóg módón'' azt írni, hogy csak erkölcsi értéke lenne számukra. Hogy azt meg minek?? Azért miért fizessünk ennyit??? Cserelj velük pár évre......
Nem hiszem, hogy sokkal többe kerül majd mint a rendszeresen megjelenő kék füzetecskék.... -
faster
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Az MSZP rosszul döntött, amikor nem tisztázta magával, hogy mi mellett fog kampányolni, és főleg mivel fog érvelni, hogy ennek milyen hatása lesz. Tudod, a disznóval való birkózás esete, mindketten sárosak lesztek, és a disznó még élvezi is.

Az, hogy a Fidesz a népnemzeti vonalon fog nyomulni, és hogy a végletekig az érzelmekre hat, azt lehetett tudni. Az, hogy nem az MVSZ az egésznek a szervezője a háttérből, hanem a Fidesz, azt csak selyteni lehet, és fenntartom a tévedés lehetőségét. Az MSZP-nek nem lett volna szabad ilyen eszközökkel a Nem mellett volna kampányolnia a nem mellett, és nem kellett volna utólag roppant kínosan magyarázható kijelentéseket tenni. Egyszerűen azt kellett volna mondani, hogy aki úgy érzi, az szavazzon igenne, aki meg nem az nem. Hidd el, ezzel a kamuzással pont azt csinálják, amit az ellenérdekeltek szeretnének. Pontosan abba a szituációba manőverezte be magát, amibe az ellenoldal szánta.
[Szerkesztve] -
ez nem ál-aggódás - legalábbis a részemről.
tinédzser koromban rendkívül érdekelt a téma, mindent elolvastam ezekről a dolgokról, amit csak találtam. sőt, jártam is ott. és érdekel, hogy lesz-e ember a székely falvakban, hogy lesz-e lakos Kalotaszegen, Aranyosszéken, v. a mezőségi magyar falvakban, mert én ezeket a helyeket/közösségeket a magyar kultúra fontos szegleteinek tekintem, és ha eltűnnek, azzal mindannyian szegényebbek leszünk. és erre nem gondol senki.
[Szerkesztve] -
Husky
aktív tag
> mennyi ideig lesznek ezzel elégedettek.
Az elkövetkező ~6 évben fogják tudni használni, addig biztosan elégedettek lesznek. Utána meg miért lennének elégedetlenek? ... Az meg, hogy mit jelent nekik, azt már kifejtettem néhányszor a topic elődjében, kár, hogy sokan nem tudják (akarják) megérteni, hogy csak ennyiről lenne szó...
-
Integra
titán
szerintem a felelősséghez az is hozzátartozik, hogy azokra is gondol az ember, akik semmit sem fognak csinálni. de úgy tűnik, hogy bizonyos személyeknél ezek a teljesen jogosan felmerülő és reális kérdések már irrelevánsak...
nem tűnt fel hogy a nagy igen kampányosok teljsen ignore-ra rakták ezt a kérdést? hogy mi lesz azokkal akik mégsem mennek sehova? hogy ha kevesebben lesznek mi lesz az ő életükkel, kultúrájukkal? ha mégis jelentősebb mozdulások lesznek, teljesen reális hogy idővel eltűnnek kisebbségek.
vagy szerinted a természetes társadalmi folyamatok ilyen esetben már nem is reálisak?
miután a jobboldal szart sem mond ez ügyben, a baloldal feltette a kényes kérdéseket is. sőt, ha belegondolok csak a ballib oldal tette fel a kényes kérdéseket is, melyeket a nagy polgárság meg sem hall és tudomást sem vesz róla...
[Szerkesztve] -
Husky
aktív tag
válasz
fokukac
üzenetére
> És különösen a szórványban élő magyar kisebbség megmaradása a veszélyeztetett.
Magyarázza már el nekem valaki - de őszintén
- miért aggódik ennyire a magyarországi magyar azon, hogy a szórványmagyarok valahol 300 kilométerrel arrébb mit csinálnak, meddig maradnak, vagy hogy mikor halnak ki/olvadnak be? ... (Nekem ez csak ál-aggódásnak és ürügynek tűnik...) -
faster
nagyúr
válasz
McCracken
üzenetére
Arra volt jó ez az egész népszavazás, hogy a politikai hőmérő ismét jó magasan álljon. Vihar egy pohár vízben, mert ha sokan jönnek át, az nem jó, ha kevesen, akkor meg minek, ha csak az utazás miatt, ahhoz megint minek állampolgári jogokat osztani? Kíváncsi vagyok, ha megkapják a határon túliak ezt az állampolgárságot, mennyi ideig lesznek ezzel elégedettek. Mert ez maximum csak ideiglenes kielégülés, hiszen a kinti életfeltételeken semmit nem változtat. Nagy hűhó semmiért.
-
McCracken
tag
Nem. Természetesen nem hiszem, hogy jobb lesz ha megszavazza a többség. Inkább csak erkölcsi értéke lenne számukra az igennek. És számunkra is (Néhányunknak!!!!!). De nem is szeretnék nagyon belebolyolódni mert gondolom mindjárt ezren esnek a torkomnak, hogy mennyibe fog ez kerülni nekünk, meg minek az egész...
Úgy szavaztok ahogy akartok. A lényeg hogy jól aludjatok utána.... -
Den
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
nem értem amúgy miért para hogy eljönnek erdélyból meg vajdaságból. 2004-ben már ideje lenne megemészteni hogy azok a területek nem magyarország részei és soha nem is lesznek már azok. tehát irreleváns hogy ott élnek azok a magyarok vagy itt, az a lényeg hogy sok magyar legyen, nem az hogy nagy területen. ha jönni akarnak jöjjenek, de ne kapjon senki csak úgy hiphopp állampolgárságot.
-
KOre
tag
válasz
fokukac
üzenetére
Ha igénylem az állampolgárságot akkor talán 40éves koromra megkapom!
A nagybáttyám már tizen éve kint van. Már van felesége és jön a gyerek is! Mégsem kapja meg!
Én elég spéci eset vagyok, az itteni haverok közül mindenki örülne ha megkapná az állampolgárságot, viszont velem ellentétben nem mennének sehova! -
Integra
titán
hát akkor meg?
akarsz egy okmányt amitől majd megjön az önbizalmad?
szerited akkor majd akik ott utálnak hogy fognak rád nézni?
csak nehogy határig rúgdossanak
és mo-n? majd lóbálod az okmányt? és akkor itt hogy fognak rád nézni?
megveregetik a hátad hogy most aztán nagyobb magyar lettél?
ugyanolyan magyar vagy mint én, ha belül úgy érzed. semmivel sem vagy kevesebb.
a szomorú az, hogy a politikusok ezt az érzést képesek belétek nevelni, hogy magatokban ne bízzatok.
és ennek köszönhetően az is szomorú, hogy mi ilyenről vitatkozunk... -
rii
nagyúr
válasz
gege71.hu
üzenetére
nekem azért, mert a jelenleg kormány a NEM mellett érvel, és ha az állampolgárok többsége IGEN-el szavaz, akkor kérdőjelessé válhat a kormány támogatottsága, tehát még egy ok a kormányváltásra, szóvala jobboldal érdeke (majd figyeld meg a fideszt, de mégse figyeld meg,mert NEM lesz a végeredmény)
Én azért szavazok NEM-el, mert itthon is lenne ok népszavazásokat kiirni, a magyarok világszövetsége sztézhetne itthon is egy kicsit, határon belüli magyarok élnek minimum szint alatt, és azért is NEM-el szavazok, hogy megmaradjon az egység az ország közvéleménye, és a jelenlgi kortmány között .... senkinek nem érdeke a széthúzás, kivéve a fideszt, aki mindig affelé fordul, ami neki az érdeke ....
ha a szivemre hallgatok, igennel szavazok .... ha a szivemre, akkor igen, de ide józan ész kell.... -
''Én minden esetre szeretnék magyarok közt élni!
És így vagy úgy ott is fogok! És szerintem jobb mindenkinek hogy ha legálisan fogok dolgozni, mint feketén!''
TEhát erről van szó.
nézd, ezt most is megteheted, ha igényled az állampolgárságot.
egyébként a Te példád is bizonyítja, hogy a kollektív állampolgárság-osztás csak felgyorsítja azt a folyamatot, hogy a fiatalok nem maradnak a szülőföljdjükön, hanem átjönnek magyarországra v. tovább mennek nyugatra.
Ennek jegyében érdemes lenne belegondolni abba, hogy ki lesz magyar a Vajdaságban netán Erdélyben, mondjuk 40-50 év múlva. És különösen a szórványban élő magyar kisebbség megmaradása a veszélyeztetett. -
Integra
titán
válasz
gege71.hu
üzenetére
ennyire nehéz elhinni ugye? agymosás rulz...
már orbán státusztörvénye is efelé volt lépés, de belebukott mert a román fél egyszerűen nem ment bele. ahogy a szlovákok sem. ebből lett a csonkácska kedvezménytörvény...
az hogy te nem hiszed el, vagy nem akarod elhinni, az egy dolog.
ettől még ez így van
nem feltétlenül a román szavazatok kellenek neki (az is jó persze ha minél több lenne neki), elég ha Mo-n is elég embert tud az mszp ellen fordítani a nem biztos szavazók közül.
rájöhettél volna már a lépéseiből, hogy neki aztán semmi sem szent...
[Szerkesztve] -
DaSilva
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
tehát akkor összegezve
a MOSZ (ami ugye MAGÁNgyógyszerészek országos valamije) felterjeszti Batthyány-Stratmann kitüntetésre Mikola Bálintot, a báty aláírja, átadja. A MOSZ (ami ugye MAGÁNgyógyszerészek országos valamije) saját hatáskörében kitünteti Mikola Bálint feleségét is, aki közgazdászként 10 évig ingyen könyvelt nekik. Teszi ezt a MOSZ (ami ugye MAGÁNgyógyszerészek országos valamije) egy olyan rendezvényen, amit egy Mikola Bálint és fia érdekeltségébe tartozó cég bonyolít le.
ez nálad egyenlő azzal, hogy
'Mikola István (népjóléti miniszterként) kitüntette a fél családját, teljesen elfogulatlanul, hihihi.' -
KOre
tag
válasz
Integra
üzenetére
Nem erről van szó!
Rengeteg időt töltöttem Magyarországon, és jól éreztem magam!
Sok barátot szereztem, ám mindég érződött, hogy minek is tartanak.
Bár ez biztos így normális!
Én minden esetre szeretnék magyarok közt élni!
És így vagy úgy ott is fogok! És szerintem jobb mindenkinek hogy ha legálisan fogok dolgozni, mint feketén!
Merthogy rengetegen kint vannak és feketén dolgoznak! -
Den
veterán
na ez butaság. aki úgy akarja elvenni a munkád hogy nem fizet utána adó, annak nem kell munkavállalási engedély, állampolgárság, tartózkodási engedály, stb, mert be sem jelentik hogy dolgozik (így kerülik el az adót járulékot) , ezek moist is itt vannak, moszkva téren találsz eleget.
-
Den
veterán
én magyarnak tatalak, e ennek semmi köze az állampolgársághoz. hogy ki magyar az etnikai kérdés, hogy ki magyar állampolgár az meg intézményi.
Például nekem van lengyel, de magyarországon élő magyar állampolgárságot felvett ismerősöm. Ő magyarabb mint te?
És ha most külföldiznek a szerbek, mit foögnak akkr csinálni ha magyar állampolár is leszel, és magyar útlevél lesz a zsebedben? -
gege71.hu
addikt
SZVSZ túl rövidlátón kezelitek itt ezt a kettős állampolgárság ügyet.
Miért is zavarna benneteket ha IGEN-nel szavaznánk rá??
Miért egyszerűsítitek le MASZOP-FIDEX szintre?
Olvasgatom itt a topikot vagy 2 órája de a NEM mellett nem sok értelmes érvet olvastam. Csak ostoba vagdalkozás, hogy szavazótábor kell a fidesznek meg, hogy majd hú de sokan átjönnek és ..blá bláblá...
GRAT
-
tomit
tag
Nem aza baj, hogy ki milyen származásu, hanem , hoyg elveszik tőlünk a munkát, és nem fizetnek utána adót. Tiszetelet a kivételnek.
-
a teljes igazsághoz pedig hozzátartozik, hogy a Vajdaságban 20 évvel ezelőtt sokkal jobb volt a helyzet, mint magyarországon. akkor nem tudom, hányan akartak magyar állampolgárságot szerezni?
Bővebben: link -
KOre
tag
Nekem mint Vajdaságban élő MAGYARNAK az a véleményem, hogy igen jól esne ha végre a magyarok is magyarnak tartanának, legalább annyira mint a szerbek amikor jóanyáznak rám, hogy büdös külföldi!
Ami a legrosszabb, hogy a magyaroknak meg csak egy büdös szerb vagyok!
Pedig én magyarnak születtem, tanultam, neveltek és annak is vallom magam!
De valahogy mégsem vagyok az!
-
scang
senior tag
milyen szép, amikor 4 balos eldiskurál a politikárol

öröm nézni -
Husky
aktív tag
Ilyen politikai színjáték után sajnos van rá esély, a kormány jól eltoszta a kommunikálást... de ilyen felvezetés után kérdés, hány határon túli akar majd egyáltalán szavazni 2006-ban... (a topic elődjében már leírtam, naponta max. hányan tudják majd kb. átlépni egy schengeni ország határait. és +80e szavazó nem túl sokra elég...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- VGA kibeszélő offtopik
- Hardcore café
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Milyen routert?
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i5-10310U - Garancia, Akció!
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)