- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Azért nyílt ez a topik, hogy itt megosszuk közösen, hogy éppen melyik boltban mennyiért van lehetőség hozzájutni a körülmények között jó áron kártyákhoz (hisz jelenleg ritkák mint a gyűjtői darabok). A téma összefoglaló a ti segítségetekkel folyamatosan változni fog, bármilyen ötlet, észrevétel esetén írjatok egy kommentet, vagy egy privátot a topikgazdának! Off topik: [link] Szakmai topik: 3060ti/3070/3070 ti és 3080/3080 ti/3090/3090 ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
GPU Prices Fall Further, MSRP Soon! - April GPU Pricing Update
HUBnál pozitívan látják a közeljövőt, én a német árakon enyhe drágulást (30-40€) érzékelek a népszerűbb kártyáknál. -
Geresics
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #10496 üzenetére
Nekem jött visszaigazoló emIl, meg hogy készítik össze!
Neked?
-
Geresics
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #10496 üzenetére
Még semmi
-
-
Geresics
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #10494 üzenetére
már csak a "nem akciós" változata van:
Manli RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X [LHR]
346 480 Ft -
-
omfgk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #10491 üzenetére
Acer szerviz van idehaza.
Az Evga kártyát viszont Németországba kell küldeni.
Szóval a költségek nem éppen azonosak.
-
warcat
veterán
válasz
Mr.Csizmás #10482 üzenetére
Nincs, és mi lenne egyáltalán ennek a jogalapja?
Még ha eredetileg közvetlenül tőlük vetted webshopból, ők maguk vállalhatnának valami ilyen szolgáltatást, de ha nem, akkor gyakorlatilag "cseréljétek ki a kártyámat és még adjatok pénzt is mellé" esete.
A megosztott szállítási költség (te küldöd a te pénzeden a hibásat ők meg a sajátjukon a cserét) korrekt.A még fizessenek is neked érte már nem.
Ráadásul ezerféleképp vissza lehet élni vele. -
Geresics
addikt
🤣🤣🤣 Kötsögök!
-
echterion
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #10481 üzenetére
Geresics végre rendelt egy kártyát.
-
Geresics
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #10481 üzenetére
3 kommentel előtted
-
Mr.Csizmás
titán
evga-s rma-nál van lehetőség visszaigényelni valahogy a futár költségét?
-
-
Geresics
addikt
Köszi srácok a pozitív visszajelzéseket a boltról!
Felhívtam a másik számuk, amit a kapcsolatok menüpont alatt találtam, azt pár foglalt próbálkozás után felvették. Azt mondták, hogy ami ott elérhető, az elérhető, rendes 27%-os áfásszámlát adnak természetesen, és természetesen a jogszabályban előírt garancia van rá, csak a honlap valamiért nem engedte beállítani. Ezt egyébként többen jelezték már feléjük, és ők is jelezték a honlap üzemeltetőjének.
Mindenesetre leadtam a rendelést, remélem nem mondják vissza -
koko52
nagyúr
[link] 3080ti 505k
-
Geresics
addikt
válasz
echterion #10465 üzenetére
A honlapon lévő 70/799-8032 számot próbáltam felhívni, hogy mi a helyzet a garanciával, és hogy 27%-os áfásszámlát adnak-e, de a hívott szám pillanatnyilag nem elérhető.
A boltról tudunk egyébként bármit? (Pécsiként én nyilván nem ismerem a pesti viszonyokat, de Google Maps Street View-ban ott van az üzlet, tehát nem tűnik kamunak első blikkre.)
-
echterion
nagyúr
Ez már német kiskerár, valszeg elárazás, egy próbát megérhet:
Manli RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 284.990 Ft
Az egy év gari az mondjuk jó vicc a törvényi előírások mentén mozogva.
-
warcat
veterán
Gainward GeForce RTX 3070 Phoenix 8GB €699 , szállítás április végére becsülve.
-
warcat
veterán
Az egész túl korai még, Magyarországról egyedül az evga rendelés/feliratkozás érhető el.
Preorder nincs senkinél, mert attól függően, hogy a bejelentéstől érhető el vagy megjelenési dátumot adnak meg a széria bejelentéskor, azon a bizonyos napon és órában lehet csak piacra dobni, és ez általában nálunk délután 2 és 3 között változik attól függően volt-e óraállítás.
Itthon csak alza.hu-n várható, ha nem döntenek úgy, hogy magyar ügyfeleknek fityisz.Szerintem felesleges rákészülni, mert vagy röhejesen kevés lesz mint a 3080-ból(és akkor a nemzetközileg, tehát itthonról is elérhető boltokat azonnal kifosztják), vagy az első kör elfogyása után stabilan elérhető és akkor már válogatni is tudsz majd ár és hűtés alapján.
ETH árát és az átállást kell lesni, és hogy mennyire elérhető a 3000-es széria, most nem kezdtek eltűnni a kártyák mint augusztusban, de ha mondjuk 4k fölé benéz az ethereum ez gyorsan megváltozhat.
-
Kobe
veterán
A 4000es szeriara keszulodven szeretnek majd mielobb egy preorder listara regelni.
EUn belul miket erdemes nezni evga, asus illetve nvidia.de-n kivul? (ahol joidoben realis eselye is lesz majd a vasarlasnak)
Illetve - nincs veluk tapasztalatom - de ezekre megjelenes elott kb mikor szokott nyilni reg? Feltetelezven h zoldek tartjak a szeptembert -
warcat
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #10452 üzenetére
-Én nem tartanék meg egy olyan kártyát amivel nem vagyok elégedett
-3D Vision miatt, támogatás nélkül nem döntenék más termék mellett, technológiai zsákutca, de a te szórakozásod.Mindenesetre erre van a VR-nem úgy tűnik mintha ténylegesen szükséged lenne a 3080-ra ha eddig elvoltál az 1070 Ti-al.
Tippem szerint a legjobban egy olcsósított Asus TUF 3070 Ti bundlival jártál volna jól 770 € környékén-ha most mégis nagyon vennék valamit feljebbről, akkor szerintem 3080 Gaming Z lenne mindfactorytól 969€-ért.
Gaming X anno nagyon fapados lett a Suprimnak helycsinálás miatt az MSI termékpalettán, ezen már fém lett a hátlap, kapott +30W TDP-t és elvileg thermal padozás is ok. De többnyire csak Gaming X-ről találsz régi teszteket.Viszont 3080 4k-n futja ki igazán magát és minimumként 1440p-t ajánlom.
Nap végén meg talán legjobb lett volna megvárnod az őszi új szériát és onnan válogatni.
-
nexwo
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R #10455 üzenetére
A 12 GB-os nem csak több memóriával rendelkezik hanem majdnem olyan erős mint a 3080 ti.
Az elengedést úgy értem, hogy találsz valami jó 30xx videokártyát aztán élvezed a használatát, mert ha már van kártyád, de még mindig a GPU piacot nézed akkor előbb utóbb az ember úgy érzi, tudna szerezni másikat... (saját tapasztalat) -
Mr.Csizmás
titán
válasz
T0mBd1gg3R #10455 üzenetére
- a steamnek van saját VR felülete, közösség, könyvtár stb.
- vannak vr támogatott játékok, bár van ahol szelektálják, melyik gyártóval oké [link]
- steamen kívül is rengeteg VR tartalom van, bármelyik gyártótól veszed -
Köszi a válaszokat mindkettőtöknek!
"aztán a második fontos lépés elengedni a nVidia piacot, mert marketing hatása van és azt fogod érezni hogy eladd vagy másikat vedd..." Ezt nem értem.
20-as szériás kártya a 3d visisonhöz lehet 2060S, 2070, 2070S, 2080, 2080S, 2080Ti is, nem kell 2060-nak lennie. Csak azért említettem mert a 2060 12G utólag jelent meg és ígyaz nem megy a 3D visionnel mert 2020 októberi driver az utsó.
De amit fritzkandur cicus ír annak is van létjogosultsága, nem tudtam hogy spéci monitor,driver, szemüveg meg szarakodás helyett veszek egy ilyen bukósisakot és ugyanúgy megy a 3D még 2d játékok esetén is, valami virtuális asztal nevű cuccal. Ez alapból megy vagy hogy van ez?Ja euró árfolyam: német számlán van erre euróm
u.i. 2: 10 gigás 3080 érezhetően olcsóbb, miért éri meg a 12 gigás? Kb 1000 eurónál húztam meg a lélektani határt. -
nexwo
Topikgazda
válasz
Röviden vagy marad a 3060 TI Ghost ami nem jön be annyire, de jó lenne egy 2060 6GB valahonnan raktárról a régi driver miatt, viszont a jövőbe tekintve mégis csak a RTX 30xx-es szériában van több potenciál.
Egyébként a gazdaság hullámzik, gyengült a forint amint most kompenzál a MNB, de ez világ szintű szóval önmagában a Magyar állam ezt nem tudja megoldani. Senki sem látja a jövőt. Nekem volt 3060 TI, 3070 és most 3080-am van és ha van lehetősége az embernek akkor a 3080 (12 GB) -ot ajánlanám, aztán a második fontos lépés elengedni a nVidia piacot, mert marketing hatása van és azt fogod érezni hogy eladd vagy másikat vedd...Külföldi fórumokon azt írják napról napra csökken a 3080 ára, de nincs garancia hogy ez holnap is így lesz (max ha céged van és szerződésed az nVidia-val)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
sztem a 3d visiont engedd el, és vegyél euróért egy 3070ti-t (mondjuk asus bundle-s, ha szerencséd van, te se kapsz webcamet, instant 30€ refund), amihez később még vehetsz egy oculus q2-t mondjuk - az egészet arra alapozva hogy idővel el fog szabadulni az euro és/vagy vga átlagár/árfolyam.
-
Sziasztok!
Beírnám ide is, hátha tudtok tanácsot adni:
Elég tanácstalan vagyok. Konfigom az alaplapomon.
Tavaly volt már egy GW Phantom RTX3070-em már, de mikor nagyon felmentek az árak eladtam és vettem sokkal olcsóbban (alig több mint negyed annyiért) egy 1070Ti-t, ami kb hozza a 3070 teljesítményének a 60%-át.
Most, hogy normalizálódtak az árak vettem hó elején egy Gainward Ghost 3060Ti-t 245-ért.
Eközben a 1070Ti eladási értéke is 110-120 környékére, kis szerencsével 125-re csökkent.
Különösen nem vagyok elragadtatva ettől a Gainward Ghosttól, semmi headroom, sem OC sem UV irányba, nem is halk, persze tudtam, hogy alsópolcos termék, de ennyire....
Még holnap el tudok állni tőle.
Van még két tényező:
- Van Németországban egy munkatársam, aki pont az elmúlt 2 hétben nem volt elérhető, de mostmár bármikor tud nekem venni és küldeni egy kártyát ott, nem kell még mailboxolnom sem.
- Időközben a semmiből beesett egy 3D Vision monitor, szemüvegem már volt. Ez az NVidiának egy letűnt korszakának terméke, és nekem nagyon megtetszett. Most ki tudtam próbálni, egészen fantasztikus cucc. Csak az a baj, hogy a 2020 októberi driverrel megszűnt a támogatottsága, így csak az RTX2000 szériával bezárólag működik egy másfél éves driverrel meg mókolással, sem a 3000 szériával, sem a 2060 12G-vel nem megy.
Szóval a kérdés:
- Álljak-e el a kártyától a holnapi napon, vagy most felfele indultak el az árak, legalábbis most 245-ért nem látok sehol 3060Ti-t.
- Ha elállok szerezzek németből rtx3xxx kártyát jobb áron, vagy egy használt 2080 környékével menne a 3d is meg az újabb dolgok is elég jól?- Az első kérdés, hogy álljak-e el. Ha várható, hogy az elkövetkező pár hétben tudok ennyiért - vagy csak annyival drágábban amennyivel jobb - venni jobb hűtésű kártyát (esetleg 3070/Ti).
Vagy beszopódok mert lokális árminimumban sikerült vásárolnom és megint indulnak fel az árak a POSeltolás hírére
- A második, hogy ha elállok 3000 szériára kéne-e mennem, vagy lehet találni normális 2000-rest, garival, nem bányászottat? Mert 2000-ressel tudnék 3D visionözni. Csinálnék egy dual bootot a régi driver miatt. Ahogy látom viszont nemigen olcsóbbak az azonos játékteljesítményű 2000 szériás kártyák (250 alatt kéne lennie garis 2080S-nek ha a 3060Ti-hez viszonyítjuk).De németből rendelni ígyis-úgyis fogok még tudni, remélhetőleg még 1-2 hétig hasonló árszinten. Ha pár nap alatt nem ugranak meg az árak, akkor egy jobb hűtésűt vagy egy picit erősebbet, 1000€-ért akár 3080-at be tudok húzni.
De hogy akarom-e, kell-e nekem ez a 3d vision azt nem tudom, nagyon tetszik, de sajnos a támogatás hiánya nagyon meglátszik, launcheres DX11 játékokat - még a támogatottakart is- alig ismeri föl, nem találja. Modern (sync, IPS) monitorok már nem támogatják, kéne hozzá legalább egy 400nites monitor, mert nem csak az fps, de a fényerő is a fele. -
IzI
senior tag
Miért nincs egy közös neve a topic-nak nvidia-amd,vagy valami hasonló?
Nincs probléma belőle.
-
Na jó, hogy on is legyen, esetleg 3060-at látott valaki jó áron Ti nélkül?
-
Geresics
addikt
az nem veszekedés, ha Te kategorikusan kijelented, hogy márpedig itt nem lesz AMD
De nekem mindegy, a Te topikod.
Fel vagyok iratkozva az AMD topikra is, csak oda elvétve kerül infó. Ha jó deal link, szerintem elférne itt OFF-ban, de hát a döntés már meg lett hozva, nekem meg max 1 szavazati jogom van, és örülük, ha jön infó nVidia oldalról... -
Geresics
addikt
mailboxde.com-on regisztrációnál van bármi lényege annak, hogy magánszemélyként, vagy cégként regisztrálok?
-
BeZol
őstag
válasz
Geresics #10430 üzenetére
Q2 vége és/vagy Q3 eleje az Intel asztali videókártyák startja. (Pedig idén január vége volt eredetileg!!!)
Elvileg nem lesz bennük bányász-korlátozás, de a legerősebb változat is max 3060 Ti/3070 szinten kéne majd tudjon túrjon. Ugyanakkor azért késnek, mert nem elég jók a gpu-driverek még hozzájuk, szóval óvatosan velük, erősen BETA lesz valszeg az első generációjuk (de cserébe elvileg elég olcsóak lesznek!!!)A lényeg az, hogy lesz extra kínálat a +1 belépő miatt, ezért egy árversenynek kéne kialakulnia főleg a belépő és középkategóriában.
Ezt tetézi majd a szeptembertől rajtot vevő next gen Nvidia is, de esélyesen ezek bányára (memóriaintenzívre) semmivel sem lesznek jobbak a mostaniaknál (next gen LHR is lehet majd még bennük), és sztem a csúcskategóriát hozzák először horror áron, szóval csak 3080 Ti / 3090 / 3090 Ti tulajoknak okoznak majd "problémát", mert ezeknél nagyon nem adja ki az ár/teljesítmény egy sima 3080 (10GB)-tól.Év végéig a next gen AMD-k is be fognak futni, de azok sem lesznek jobban bányára a mostaniaknál ha a memszávszélt nézzük.
A fenti "olcsóbbodásnak" mond ellent, hogy akár év végéig is tolódhat az ETH-bányászat vége a mostani júniusról, de minimum szeptemberig, ergo most még simán oké lehet bevásárolni pár kártyát hosszabb távra, főleg h vmilyen szinten az infláció ellen találták ki a BTC-t (ezáltal áttételesen a többi cryptovalutát is), most pedig globálisan eléggé infláció lett, szóval simán mehetnek az árfolyamok feljebb (de van tér lefele is persze).
Jan. végén estek a kártya-árak zsinórban 3 hétig, azóta szinte oldalaznak, ill. ahol korábban még jobban kitartották az árakat, azok mostanra szintén lecsorogtak oda, ahova 1-2 webshop pár tétele már feb. közepe táján ott volt, és csak az elmúlt bő 1 hétben volt az, hogy tényleg volt kapható pl. 3080-as (10GB) 1000 EUR alatt már több webshopban is, nem csak 1-2ben.
Az AMD 6800XT/6900XT-ket nézegetem még néha, ezek mindfactory-n elég durván olcsón szoktak lenni, lehet a gyengébbek is jó árúak, mert ugye most 1 héten belül itt a 6650XT/6750XT/6950XT, igaz, ez kb. egy Nvidia Super szériával feleltethető meg a maradék pár hónapig, szóval gyárilag magasabb TDP-keret, magasabb órajelek, amit OC-val is ki tudott hozni bárki, szóval csak a 16Gbps helyett 18Gbps memória az érdemleges, ami miatt az 1440p-4K teljesítmény bő 10%-ot javulhat, hiszen sávszélhiányosak ott.
A lényeg, h sztem most nyugodtan vásárolhatsz, én nem várnék már a helyedben.
-
Geresics
addikt
Nincs valakinek egy legalább valamennyire működő üveggömbje, hogy megjósolja meddig érdemes még várni? Egyre nehezebben tudok ellenállni a kísértésnek!
(#10405) warcat múltkori "Zotac Gaming GEFORCE RTX 3060 476,99 € mailboxde címre rendelve +14.51€ hazaküldés 491.5€ revolut friss váltással 185 500 Ft" ajánlatának is csak azért tudtam ellenállni, mert egyszerűen nem volt időm végigjátszani a mailboxde regisztrációt és megrendelést, ill. első blikkre nem láttam a PayPal fizetést, a kártyám pedig még a régi van beregisztrálva. Ha lett volna rá egybefüggő fél órám (amikor még nem vagyok hulla fáradt) simán megvettem volna...
-
Félpasszív 3060Ti valahol jó áron?
-
warcat
veterán
10GB Gainward GeForce RTX 3080 Phoenix € 935 (mindfactory)
-
warcat
veterán
NVIDIA “Restocked & Reloaded” event
Amcsi Evgánál pl 1699.99$ a 3090 FTW 3 Ultra (helyi adók előtt)
-
echterion
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #10416 üzenetére
Igen, azzal. Pár hónapja már rendeltem innen bátyámnak egy 3070ti-t, akor nem volt gondjuk vele, szerintem most sem lesz.
Mindenkinek: köszi a megerősítést.
-
warcat
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #10416 üzenetére
Gainward GeForce RTX 3080 Phoenix 10GB €960.43
Amazonon is elérhető, bár ott a hó végéig kell várni a szállításra, mailboxde rendeléssel ugye egyszerű.
-
-
echterion
nagyúr
Na rendeltem egy Phoenix 3080-ast, sokáig filóztam a Trinity meg eközött, remélem, a jobbikat választottam, a Trinity-ről sok rosszatt olvastam a neten. Zotac már nincs, mikor rendeltem, még volt belőle.
Gainward GeForce RTX 3080 Phoenix 10 GB GDDR6X 960€
ZOTAC GeForce RTX 3080 TRINITY LHR 949€ -
kapy
csendes tag
Amúgy a foramaxnál gyakori az, hogy azt mondják egy kártyára, hogy tévesen került fel, miközben még másfél napig fent van a honlapukon?
El vagyok bizonytalanodva, hogy a 3060 TI Gaming Z, ami most felkerült, az vajon megint ebbe a kategóriába esik-e, mint a hét elején...
-
kapy
csendes tag
Egy jó kis RMA-ból megmaradt 2080S alzánál: [link]
-
warcat
veterán
Megjöttek az Evga 3090 Ti-k alzára.
-
echterion
nagyúr
válasz
warcat #10405 üzenetére
Nekem azt írja, hogy nem vagyok jogosult, pedig jó ideje van acc-om és be is léptem most az app-ba, igaz, március előtt is léptem már be.
Más:
Ezen gondolkodom most 975€ elvileg, de az ebay nem fogadja el nekem a kódot (POWEREBAY5). Érdekes, mert egy-két hete is volt ilyen akció, ott se fogadta el az általuk kiírt kuponkódot, azt írta akkor is, hogy erre a rendelésre nem használható. Mi lehet a baja? Érdekes módon belépés után már nem mutatja ezt a kódot a terméklapon.
Németbe rendelném, hozzánk nem is szállít.
-
warcat
veterán
Zotac Gaming GEFORCE RTX 3060 476,99 € mailboxde címre rendelve +14.51€ hazaküldés:
491.5€ revolut friss váltással 185 500 FT
Bónusz:
Ha már van egy ideje fiókod ,akkor lehet, hogy él neked is ez az ajánlat 15 euró kedvezmény 30 € feletti rendelésre ha az amazon shopping app-ot használod -
warcat
veterán
válasz
echterion #10401 üzenetére
Nincs infóm róla.
BUNDLE ASUS TUF-RTX3080-10G-V2 999,90 €
Asus német webshop, a hozzáadott cuccok nem sokat érnek de kb a mostani piaci áron van, és tényleg bónusz a többi.
-
Kobe
veterán
Hi
Ha az idei gepfrissites 1440p re egy 3080as kartyara upgrade lenne a mostani asus dual 2080 OC rol ES nemetorszagbol rendeles jatszik mailboxde s meg egyeb hulyesegek nelkul is, ar ertek aranyban melyik modellt / melyik webshopban erdemes keresni ugy hogy ne legyen gatyaotthagyos a rafizetws a 208pas elpasszolasaval?
Mi lenne mostani arazasnal a realis amit ra kene dobni, max 200K ig meguszhato?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Opel topik
- LG LCD és LED TV-k
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple MacBook
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest