Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
azért a gi-re kiváncsi lennék. Nem tudom ezt hogyan gondolják, de az biztos, hogy brutál számítási teljesítmény kell hozzá. Ha normál( i.e. 25< ) fpseket akarnak elérni vele, akkor a mai karik sehol sem lesznek. Viszont ha elképzelem a crysist most, és még hozzá a real time gi, és az akár alsó hangon elfogadható sebességgel fut, akkor az a látvány beszarás lesz az biztos. Ezen a formális dx11 támogatáson meg nem tudom mit értenek. dx11es apival kódolják a tesszalátort, de majd a proci számolja A fizika meg biztos ütni fog CUDA-val. Így is viszonylag jó a cry2 fizikai motorja, de ha a cry3ban már CUDA-t fognak használni, akkor sokkal jobb és gyorsabb is lesz. Viszont tuti, hogy Q2re nem készülnek el vele. Október-november vagy inkább dec reálisabb lehet.
-
Beowulf_78
addikt
Én mindig azt mondtam...kár temetni az nV-t. Tele vannak pénzzel, és kétlem hogy ölbe tett kézzel fogják nézni ahogy az ATi egyre nagyobb falatot harap a VGA piacból. Menedzsment szinten mindig is ügyesebbek lesznek az ATI-nál. Ha pedig tényleg így lesz a PhysX-el, ahogy jósolod, még a végén vissza fog nyalni a fagyi az ATi-nak. Meglátjuk mi lesz a vége, de tény, hogy elég a nagyobb stúdiókat megnyerniük maguknak, akik az esetleges "húzóneveket" készíthetik, és onnatól kezdve simán gondba lehet az ATi.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A jelenlegi formában a PhysX az tényleg nudli, de a fejlesztők véleménye pozitív a technológiáról és a GeForce gyorsított fizikai számításról is. Egyedül az nem tetszik nekik, hogy ugyanezt egy másik megoldással meg kell majd csinálni a Radeonra is. Ergo ha a Physx-et kiszakítják a CUDA-ból (OpenCL támogatás jó lesz), akkor már a fejlesztők is komolyan használni fogják és komoly jövője lehet. Simán lehet versenyezni a Havokkal. Csak procifronton van előnye az Intel rendszerének (persze az erőforrásigénye is alacsonyabb, de ezeken lehet javítani).
Persze kérdéses, hogy ez a megoldás mennyire jó az NV-nek ... a CUDA-t kell elterjeszteni, minden más mellékes.Az Ati-nál nincs értelme teszteket venni. Egyrészt úgyis kiderül, hogy ki hazudik, másrészt ezzel a saját felhasználóbázisát csapná be. Az NV-nek kvázi minden mindegy már. Ha elterjed a CUDA, akkor ők lesznek a császárok, ha meg nem, akkor kb. nem érdekli őket az átvágott felhasználók véleménye, mert két-három év is tipliznek.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért itt nem olyan egyszerű ez. Az NV-nek már nagyon rossz hírneve van. A szaksajtó zsigerből utálja már őket, mert folyamatosan zaklatnak, hogy ezt meg azt adjuk le hírül, aminek nincs semmi valóságalapja. Folyamatosan jön az Intel fika, de néha befut egy AMD is, amikor már nagyon reménytelennek látják a helyzetet. Nyilván a Radeonokon nagyon nehéz fogást találni. De ha már egy kóbor pistike beír valamilyen fórumba, hogy nincs megelégedve a Radeonnal, akkor az anyag bejárja a világot.
Most is jött a 2009 Q1 piaci eredmény, amin írták, hogy az AMD részesedése esett, míg az NV-é nőt. Jött a szokásos anyag. Ez valóban így van, de a Best Buy áruházlánc kimutatása szerint az NV az 50 dollár körüli kategóriában közel százszor több grafikus kártyát ad el, mint az AMD ... 80 dolcsi fölött viszont már AMD fölény van (160 dodó fölött nagyon). Nyilván az OEM gépeknél és a retail piacon is az olcsó termékből adják el a legtöbbet, így nem nehéz növelni a részesedést, de a fejlesztőkhöz ezzel nehéz odamenni, mert az 50 dodós VGA-val rendelkező gépek nem teljesen a célközönséget jelölik.
Az AMd atermékkínálatából most a játékosokra koncentrál, ha őket megnyerik (márpedig az eladások alapján erre brutálisan jó esély van), akkor a kevésbé tájékozott nép, nem az 1 GB-os 9400 GT-t veszi, majd hanem az 1 GB-os HD 4350-et. Egyik se jobb a másiknál persze, de ez így működik. A gigabájt az alap, és még a GeForce név él az emlékezetben.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezt mond az embereknek. Bármilyen meglepő a nagy többség keresi a Vista Premium matricákat és a Win 7 még nagyobb hypeot kap. Azért volt akkora botrány nemrég a Vista és az Intel IGP viszonyánál, mert a laikusok bizony a matricát nézik. Nekik egyszerű támpont kell, mert nem értenek a gép felépítéséhez. Az, hogy Radeon meg GeForce nem nagyon mond nekik semmit, de a Vistaról tudják, hogy jó dolog.
[ Szerkesztve ]
-
biggamer
veterán
-
Zso2
őstag
bocs , igazad van.. van hamis és igaz pletyka is (de ez csak utólag derűl ki) a pletyka szó jelentése a szóbeszéd, vagy légbölkapott hír, vagy valami ilyesmi körül van, ha jól tudom
[ Szerkesztve ]
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
keIdor
titán
Szerintem az nV-nek azért ilyen szar a PhysX Ready Game-k listája, mert már nincs elég pénz megvenni a "drágább" játékokat, vagy már alapból nem is akarnak a fejlesztők hallani az nV-ról. Nem véletlen gondolom, hogy már nem kötik újra a TWIMTBP szerződéseket... hiába áll jól a HD4800 eladási mutatója, ha még mindig több 8800 van a gépekben, szóval nem lehet ezt csak arra fogni, hogy az ATi-nak most jól megy, itt más is van a háttérben.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DICE és a Techland az AMD partner. Csak azért nem virítanak ott, mert ez az előadás DX11-ről szól. Ezért lettek azok a fejlesztők kiemelve, akik nem AMD partnerek, de DX11-re fejlesztenek.
Más még nem publikus slideokon mindkét cég logója virít.DriderG: Bár a DX10.1 csak pletykaszintű, de szerintem csak azért kell az NV-nek, mert a Win7 premium matrica csak így szerezhető meg. Az a belépőszintű konfigoknál eladásánál sokat számít.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Azért gondoltam, mert feltételeztem, hogy az nV-re sem járhat annyira rá a rúd, hogy addig kelljen húznia, kivéve, ha direkt csinálják, és áttervezik az egészet.
Akár még az is lehet, hogy mégsem a GPGPU irányzatot akarják erőltetni, vagy az is lehet, hogy annyira GPGPU-ban gondolkodnak, hogy a Larrabee felé közelítik a gt300-at. Fene tudja, de nekem hihetetlen, hogy az nV tőkéjével rendelkező cég ennyire béna legyen.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Hát, oké.
Én mindent elhiszek, meg mindennek az ellenkezőjét is, mivel max. sejtésem van, hogy mi a dörgés.Picit más téma: Azt nem látom világosan, ha az nV elmegy GPGPU irányba, akkor ez hogy fogja neki megérni pár év múlva? Feltételezem, hogy a PC-s GPGPU piac inkább a nagyobb számban jelenlévő gyártók (intel, AMD) felé fog tolódni, és akkor az nV-nek "csak" a PC-n kívüli rész marad.
Vagy ez téves elképzelés?[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én mint újságíró el is tudom dönteni, hogy a júzernek mi a jó. Nagyobb sebesség, szebb grafika, működő AA ... amit a DX10.1 kínál, és amire már számtalan példa van. ... Vagy szerinted jó, hogy a legtöbb Deferred Rendering játékban nincs AA támogatás?
A júzer érdeke az új API kihasználása, az hogy az NV-nek ez nem tetszik ... hát nagyon nem tud meghatni ... ezt nevezik pártatlanságnak, mindent a júzer szemszögéből nézni.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Én jobb szeretem Abu-t annyiból, hogy vele egyszerűbb a társalgás. Olvasom a híreit, vagy hsz-eit, és egyszerű lineáris transzformációt kell csak beiktatni szűrőként (jó:=rossz;ATI:=Nv;DX11=DX9). Valamint okosnak érzem magam, ha látom a sok agymosott zombit a radeon topickban.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Írhatok az NVIDIA-nak, hogy kapja össze magát, mert jelenleg az AMD a Radeonokkal jól dolgozik, a történésekben is ezt látom. Vagy van olyan nyugati fejlesztő, akinek még TWIMTPB szerződése van?
A Battlefield 3 a Bad Company néven jelent meg konzolra. PC-re nem lett volna értelme kiadni, az a kód nagyon Xenosra lett optimalizálva. Volt is belőle egy kiszivárgott grafikon, ahol a HD 2600Pro teljesítményszintjén volt a 8800GT. Túl komoly volt az NV befolyás, aminek mára nyoma sincs, így jön a Bad Company 2 év végén.
Tehát én vagyok az oka annak, hogy az NV nem fejleszt? Szerintem nem, de mindegy.
Megjegyzem Rudi sem látja pozitívan az NV helyzetét, de ez most mellékes.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze, hogy van, mert kíváncsiak rá a felhasználók, hogy miért van ez így. Ezért néztem utána, amiből kiderült, hogy a 9400GT és a 9500GT 1 GB-tal veszettül jól fogy. Nyilván ha valaki nem hiszi el nem tudok rajta segíteni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Reklám szerződéseket mindenki leszarja. Ha meg normális támogatást adnak a játékhoz ahhoz nem elég két hónap. Sőt a fejlesztők nem is engednék, mert nincs értelme a jelen állapotok között.
Nézd meg mit futtat az AMD ... partner a Techland és a DICE. DX11 partner a Codemasters, a Rebellion, az EA Phenomic. Ezenkívül együttműködés van a BioWare-rel, a Creative Assembly-vel, és az Ubisoft Montreallal.
Mit tudunk az NV-ről ... partner a Futuremark, az 1C Company. PhysX partner a GRIN, a 8monkey Labs és az 1C Company fejlesztőcsapatai (orosz fejlesztésű játékok). Együttműködés pedig Infinity Ward-dal és csoportjaival van.
Minden más reklám alapú szerződés, ami nem lényeges. Felőlem felvillanhat a Tesco gazdaságos logó is a játék elején.
A Frostbite bemutató előadásán Battlefield 3 munkacímen említették az első rá épülő játékot, ami Bad Company lett. De már az EA bejelentette, hogy Battlefield 3 néven is készül játék.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD soha nem költőt reklámnál többet egy játékra. Nem is fog soha, mert nem éri meg. Akik odamentek, azért mentek oda, mert érdekük az AMD-s kapcsolat. Mit kellett volna a Valve-nak csinálnia. Menjen oda az NV-hez, amikor DX9 motort írnak. Most is mindenki aki DX10 motoron dolgozik, az AMD-hez megy, mert ott van tapasztalat és publikáció.
Nem bújok én semmi mögé. Spanolj a külföldi fejlesztőkkel és szereznek neked belépőket. Amikor a Frostbite előadás anyagát kaptam még nem dolgoztam a PH-nál.
-
-
szasanyi
félisten
Sztem megkörnyékezik. Eddig is hasonló politikát folytattak (mutatja a logojuk is), csak - ahogy értelmezek néhány infót -, nem biztos, hogy ez továbbra is működni fog. Sztem pénzt, időt, kapacitást inkább fejlesztésre kéne fordítaniuk. Persze biztosan nem ilyen egyszerű a dolog, hiszen lehet ott 1-2 ember aki lehet olyan okos mint én. De mondjuk akkor sem értem ezt a hozzáállást az NV részéről.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából logikátlan az NV stratégiája. Ahány helyen fellépnek, mindig mást mondanak. Mintha agyat akarnának mosni, vagy minimum a zavarkeltésen vannak.
Amúgy nem hiszem, hogy lenne a Geforce-ra vevő. Az Intel lehetne potenciális vásárló, de már nincs értelme a dolognak, mert a Haswell-be sincs már lehetőség belenyúlni. Az AMD ATI-s bevásárlása után kellett volna megvenni őket, de ez kb. 20 milliárdos beruházás lett volna, ami kockázatos még egy Intelnek is.
Emellett a GeForce eladásával menne a Tesla piac is, ami pedig fontos számukra. Legalább is Igor elmondása szerint.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 450 mm^2 Rys slideja szerint nem lehet, ott 3.x millió van a tranyószámra az x-re nehéz következtetni Én azt kettőnek látom, de lehet, hogy nem annyi. A TSMC-s adatok szerint 416 chip volt 4 waferen, ez kb. 510-520 mm^2.
Amúgy a Dirt 2 már december elején itt lesz, pontosabban 1-je a megjelenés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát az nem baj. Végre lehet találgatni. Már így is tiszta szürke a totyik.
A Dirt 2 kupon szerintem Steam-es. Lehet, hogy retail hamarabb jelenik meg. A VG release-en még mindig Dec 1 van. Na mindegy.
Amúgy Rys-re visszatérve azt is írta, hogy shader számolásnál nem érdemes a G200-as slidera hagyatkozni. Valszeg akkor 32 utas lesz egy TCP ami alátámasztja az 512 SP-t. Innentől már csak a shader órajel a fontos kérdés ... 2 GHz nem ártana a HD 5870 befogásához.
antikomcsi: Hát de ha én játszik az más.
[ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest