Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
hogy őszinte legyek, néhány AMD-rajongó már annyit floodolt az A-Sync csudálatossága mellett, hogy a lenti felvetésekkel már egyetérteni sincs kedvem, vitatkozni meg pláne
annak viszont örülök, hogy az általad beírt hír alapján az nVidia szélesítette az opcióimat - kétesélyes, hogy cserélek valamire, ami jó az A-Sync-hez, viszont az jelen pillanatban Maxwell, mert a másik oldalon 290/290X/285 hármasból egyik sem tetszik túlzottan, és egyelőre további AMD kártyákról nincsenek kézzelfogható infok.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Loha
veterán
válasz HussarF #12998 üzenetére
Double és triple bufferingnél sem felezi le az fps-t a vsync, kivétel ez alól néhány konzolport játék beépített vsyncje, ami helyett érdemesebb driverből bekapcsolni. Probléma ott van a Vsynckel, hogy ha nincs meg a 60 fps, akkor azok a dupla képkockák akadás formájában nagyon érződnek (az egéren is), főleg 45 fps környékén, vsync nélkül meg pont középen törik a kép, ami szintén zavaró, de legalább nincs akadozás.
Erre a 2 problémára jelent megoldást az A-Sync meg G-Sync.[ Szerkesztve ]
-
Ja, közben megtaláltam a dolgot, úgy néz ki, hogy VSync + triple buffering mellett működik úgy a dolog, ahogy leírtam és triple buffering nélkül osztja mindig kettővel a képfrissítési gyakoriságot. Ennek értelmében viszont teljesen értelmetlennek tűnik az nV Adaptive VSync-je.
-
Loha
veterán
válasz HussarF #12995 üzenetére
Igen, kb. ennyit csinál és igen nem nagy vmi, ellentétben a G-Synckel vagy Adaptive-Synckel.
Rendesen működő Vsync nem vág vissza 30fps-re, kb. úgy működik ahogy írod, fps számtól függően bevág bizonyos időközönként 2 képkockát egymás után.
gbors: A-Syncknek SZVSZ ugyan úgy meglesz a felára, és TN panelokba fogják először rakni azt is, vmint még nagyon odébb van mire termék is lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
van ebben ráció:
a) Kepler VGA-d van? vegyél G-Sync monitort valamivel drágábban.
b) nem akarsz G-Sync monitort? (akár a felár, akár az elérhető paneltípusok miatt) vegyél A-Sync monitort, és tudsz hozzá nVidia VGA-t is venni. mire A-Sync lesz, addigra a 900-as sorozatból úgyis kijön a középkategória is.ezzel lefednek mindenkit az R9-290/290X/285 tulajokat kivéve - bárhogy is állsz a változó synchez, az nVidia kínál olyan megoldást, amin ő is keres. ill. ez a lépés passzol a GTX 970 pozícionálásához is - igyekeznek minden érvet felszámolni, ami miatt a 970 helyett valamelyik 290-es kártyát választaná a delikvens.
szerk. (#12995) HussarF: nem technológiai csoda az Adaptive V-Sync, viszont annál hasznosabb.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Szóval az nV-s Adaptive VSync semmi mást nem csinál, csak ha van egy 60Hz-es monitorom, akkor 60 fps felett bekapcsolja, alatta pedig kikapcsolja a VSync-et? Hát nem tűnik túl nagy technológiai csodának...
Egyébként nem értem azt, hogy miért működik úgy a VSync, hogy ha 60 fps alá esik a kártya képkocka gyártása, akkor 30 fps-re vágja vissza azok számát.
Teszem azt, lenne 50 fps-ed. VSync on. 16,67 ms alatt frissül a kép a monitoron, de akkor még csak az új képkocka 83,33%-ával van kész a GPU, tehát kirakja az előző kockát. Aztán a következő 16,67 ms múlva elkészül ugye az előző képkocka, és ez kikerül a képre, közben viszont már elkészült a következő képkockának is a 66,67%-a. A következő képfrissítésig tehát elkészül egy újabb kép, így nem kell kétszer kirakni ugyanazt. És kb. csak 5 képfrissítésenként kell ugyanazt képkockát kirakni 2x ebben az esetben. És az fps szám is az 50 közelében lenne, tehát kisebb lenne az input lag is.Ez most nem így működik? És ha nem, miért nem??
-
Loha
veterán
válasz HussarF #12992 üzenetére
Az NVIDIA Adaptive VSync nem összekverendő VESA Adaptive-Sync -el.
Adaptive VSync röviden:
Ugyan az mint az alap Vsync, csak adaptálódik az aktuális fps számodhoz, és ha az kisebb mint a monitor frissítése kikapcsol, ha nagyobb bekapcsol.Adaptive-Sync röviden pedig egy friss VESA szabvány, ami a monitor frissítését dinamikusan hozzáigazítja a játék fps számához, és ezt támogató monitor és VGA kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz HussarF #12990 üzenetére
játékban én már használtam, teljesen jó. (legalábbis vsync csíkozást, vagy kép reccenést nem láttam)
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
De jó, hogy felhoztad ezt a témát, mert akartam is ezzel kapcsolatban kérdezni. A driverben, ahol be lehet kapcsolni a V-Sync-et is, láttam, hogy van olyan opció is, hogy Adaptív, valamint Adaptív (fél frissítési gyakoriság). Ahogy néztem, ez már nem is most jelent meg, vannak is róla teszteredmények is. Akkor ez működik rendesen? Vagy mi is ez pontosan? Mióta észrevettem, hogy van ilyen, azóta nem a VSyncet szoktam rákényszeríteni a gépre, hanem ezt.
Viszont sokszor itt úgy veszem észre, mintha egy új technológiáról lenne szó. Valaki felhomályosíthatna[ Szerkesztve ]
-
Loha
veterán
Nvidia has surprisingly agreed to giving Adaptive Sync and therefore FreeSync its full support.
Nvidia Promises Support For AMD FreeSync – Adaptive Sync Gets Green Light
Eredeti forrás (Google Translate): Nvidia promises support for G-Sync competitor Adaptive-Sync
Valszeg a 900-as szériától felfelé lesz támogatva a Adaptive-Sync.
[ Szerkesztve ]
-
válasz ricshard444 #12981 üzenetére
és @Mans20 (#12980)
-
nagyúr
válasz J.Hetfield #12985 üzenetére
elméletileg 50 környékére mehet le. gyakorlatilag ki tudja...
-
J.Hetfield
aktív tag
Olvastam, hogy a gtx 760 olcsóbb lesz 219 dollár. Ez nálunk is jelentkezni fog? A legolcsóbb gtx 760 most 62000 ft körül van. Mennyivel mehet lejjebb kb?
-
Crytek
nagyúr
A jelenlegi 980 fogyasztás/tudásából megsaccolható hogy egy 2xx Wattos fogyasztású übercsudajó Maxwell 980 Titan Z+ (akármi) milyen teljesitménytöbbletet tud majd még felmutatni?
Next PC Upgrade: 2022
-
Mans20
addikt
Ez az inno elég érdekes [link]
-
Jack@l
veterán
Félkereszt kérdés: dcu2-es hűtőt zsírozott már át valaki? Nagyon macerás, megéri megbontani?
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
-
bsh
addikt
válasz shteer #12976 üzenetére
igen de azért van annyi dc2 típus, mert ha jól emlékszem csak azok után jelentek meg a strix verziók, nem?
nekem a magasított nyák miatt nem túl szerencsés ez a 970/980 strix, meg valahogy ezt a teljes venti kikapcsolást sem tartom túl szerencsésnek (főleg az én jó meleg kis házamban). vagy ezek tudják a vrm hőfok alapján is kapcsolgatni a ventit? vagy hardveresen kikapcsolható valahogy a venti leállítása? (akár bios moddal?) ez tart csak vissza az azonali megrendeléstől. -
bsh
addikt
asus már csak ezt a strix hűtést használja, a "sima" DC2-t már nem teszik újabb kártyára? egy ilyen 970-et vagy 980-at várnék. esélytelen?
-
Sonja
nagyúr
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Loha
veterán
NVIDIA Kills the GTX 780 Ti, GTX 780, GTX 770, Cuts GTX 760 Pricing
NVIDIA announced discontinuation of three of its top-selling high-end graphics cards, the GeForce GTX 780 Ti, the GeForce GTX 780, and the GeForce GTX 770. NVIDIA also tweaked pricing of its GeForce GTX 760 performance-segment graphics card, which now starts at $219.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
-
hokuszla
senior tag
Már nagyon várom a 960-at, az lesz a 270x utódja.
Remélem nem tévedek a 970 teljesítményét látva, hogy meg fogja érni minden tekintetben.10600k 16GB 1660s 5TB
-
Firestormhun
senior tag
Én általában Anandtech tesztjeit szoktam favorizálni, mert a gyártóknál lévő kapcsolatai miatt sokkal részletesebben ki tudja fejteni az egyes featureket azokhoz képest akik csak a reviewer guide-ból és slide-okból dolgoznak.
Például itt van Maxwell és Directx 11.3 kapcsolatáról egy bővebb leírás ami teljesen hiányzik PH tesztből.
Maxwell 2’s New Features: Direct3D 11.3 & VXGI...
-
shteer
titán
válasz deicide #12963 üzenetére
én már régóta a TPU tesztjeit veszem referenciának
szerintem jónak tűnik..
-
nagyúr
válasz deicide #12963 üzenetére
mindenkinek a Crysis 3-at be tudod úgy is állítani, hogy a ROP-okra legyen kihegyezve, meg úgy is, hogy a sávszélességet zabálja. ennek a kettőnek az aránya nagyon más a 980-ban és a 780Ti-ben.
-
deicide
veterán
válasz Crytek #12962 üzenetére
Viszont masszívan veri a 780Ti-t, nekem csak ez számít, sürgetem is az nVidia-t, hogy hozza a cserekártyáimat.
Az mondjuk érdekes, hogy Crysis3-ban a PH! teszt szerint nem jobb a 980 a 780TI-nél, Guru3D teszt szerint pedig 10%-al jobb, most kinek higgyen az ember?[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Crytek
nagyúr
Kint a PH teszt
Min fpseknterén néhol nagyon tré
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
Crytek
nagyúr
Azért nézegetve ezeket a slideokat látni hogy van 1-2 ótvar szarul optimalizált game /engine kinek mi tetszik.
Vicces hogy a Crysis 3 is "éppenhogy" jól fut a csúcsmasinákonNext PC Upgrade: 2022
-
csumpa93
tag
Mikor lesz bejelentve/kapható a 970?? A refhűtős az a jól megszokott ezüst, zöldenvilágítós lesz!? És mi lesz az áfás ára?? Nem veszek 760-at inkább tovább spórolok akkor a 970-re gondolom egy i5 4670 elég lesz neki!?
-
Crytek
nagyúr
Részben azt is + azt is kiderüljön milyen gép az ami viszi majd a már sokat emlegetett játékokat FULL HD-be "max grafikán" (Witcher 3, GTA5, Dragon Age 3, Batman AK,AC Unity)
Jövő augusztusig ez mind kiderül addig megjelenik a 3xx is + lehet már lesz 100k alatt 970 is
Ezer éve várok a gépem upgradelésére ez a pár hónap ár csak a ráadás.Next PC Upgrade: 2022
-
Crytek
nagyúr
Remélem valamelyik 970 mellé csomagolnak majd AC Unity-t vagy valami game-et különben meg se veszem
-
smkb
őstag
Sok , sok benchmark, slide stb.
http://videocardz.com/52552/nvidia-geforce-gtx-980-and-gtx-970-press-slides-pictures-charts
-
Crytek
nagyúr
" Egy 980 majdani árából kis szerencsével lehet lőni 2 db nem ref. hűtéses R9 290-et a hardveraprón sok év garival, de biztosan lesz olyan custom 980 amelyből 2 db új 290-et is... Az új nVidia karik fogyasztása tényleg igazán jó, ahhoz mérten a teljesítményük is, de ár-teljesítmény szempontjából inkább ne is nézzünk rájuk, fájdalmas, sokkal élhetőbb alternatívák vannak...egy megfelelően nagy táp mellett."
-
Firestormhun
senior tag
Pár hivatalos NV slide az architektúrával kapcsolatban:
[link]...
-
nagyúr
válasz sayinpety #12940 üzenetére
persze, hogy üzlet - üzleti szempontok nélkül fel sem merülne, hogy dokumentáció nélkül próbálj meg optimalizálni, mert azt mondanád az IHV-nek, hogy ****** *** * ***** ******. kicsit sarkítva, az ötlet életképessége csak azon múlik, hogy az "nvoptimalizált" és a "leszaromaznv-t" üzleti terv közül melyik a jobb, a különbség drivere pedig az, hogy hány eladott példánnyal erősebb az "nvoptimalizált" verzió, lehetőség szerint az első 2-4 hétben. szerintem csak abban nem értünk egyet, hogy ez a példányszám mennyire lehet jelentős a kiadók fejében.
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Jack@l
veterán
válasz sayinpety #12938 üzenetére
Csak kérdem, egy rendesen megírt vagy portolt pc-s játéknál mennyire kell külön a kártyánkénti optimalizációra figyelni, ha az mindkkettőn jól fut?
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
És eljöttek a NV trollok Szent Gráljai. GTX970 és GTX980 személyében. Ezekkel lehet ütni vágni az Ájemdé fanokat.
Mindenbe beleugatok!!!
-
sayinpety
tag
Az ido kritikus, am nagyobb problema, hogy egy kiado sem akar a szuksegesnel tobbet kolteni a PCre. Nem jovok kalozokkal, nem is ehezunk. Azert van/lesz PC port mert megeri, am nem hozza vissza a befektetes sokszorosat ahogy a console port. Sok nagy kiado nem csak gyenge hasznot var el, sokszoros haszon kell. Nem szoktam uzletre hivatkozni, am ez uzlet.
-
sayinpety
tag
Nem fog rosszul futni, am nem fog optimalisan sem. Lehetseges dokumentacio nelkul egy megcelzott teljesitmenyt elerni. A dokumentacio a vegso 20-30%hoz kell. Ez a sebesseg meger egy-ket het optimalizalast, am nem er tobb honapnyit. Barmennyire is szeretnem a kiado nem fogja finanszirozni.
-
sayinpety
tag
válasz Jack@l #12924 üzenetére
Dragon Age 2 vagy Tomb Raider. Nem vartak az nVidia javitasaira, kiadtak. Az nVidia ket-harom honap utan irta meg hozzajuk a drivert. A D3D12ben keves a lehetoseg driveresen javitani. Meg kell mondaniuk hogyan tudok gyors kodot irni. Mas lehetoseguk nincs. En is csak akkor tudok segiteni, ha kapok dokumentaciot.
Mindig a console a dominans factor. Amig a PC eladas a console eladas tizede nem fog megvaltozni. Nem ismerek olyan multi-platform gamet ahol a PC volt elsodleges.
Nem fog. Kepesek vagyunk optimalizalni, am meg kell mondaniuk hogyan kell. Maskepp nem lehetseges. Reverse engineeringet is tiltjak. Gameworks nem erdekel.
A PC tarsadalomnak az nVidia elmagyarazza. Nem rajtam mulik. En szivesen megcsinalom, ha kapok dokumentaciot. -
Socket A
aktív tag
970 bestbuy lesz
itthon mikortol lesz kaphato van errol valakinek vmi infoja?"La familia es todo." "A glóriákkal az a baj, hogy mindig elakadnak az ajtófélfában."
-
-Solt-
veterán
Nem is állítom, hogy le van futva... én csak azt mondom, hogy a jelenlegi állás szerint, ez egy lehetséges jövőkép. Kaptak egy sakkot, meglátjuk miképpen védik ki... egyelőre sakkban vannak, ennyi a tény, minden más feltételezés. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Crytek
nagyúr
válasz Firestormhun #12930 üzenetére
Nos ha valoban ott van a 970 a 290x nyakán néhol unciát felette és igaz a 88k + áfa ár akkor world greatest best buy ever lesz
Bár szerintem 115 k alatt nem lesz 970 ilyen erővel
-
nagyúr
válasz -Solt- #12931 üzenetére
mindig van valami, ami miatt "más a felállás".
a portolás költsége nem a fejlesztőket érdekli, hanem a kiadókat / fejlesztőcégek vezetőit. ők pedig annak tükrében fognak dönteni, hogy várnak-e annyi extra bevételt az optimalizálástól, mint amennyibe kerül. veszélyes húzni egy olyat, hogy a nagyobbik gyártó termékein szarul fut a játék. ettől még könnyen lehet, hogy valaki meglépi, és az sem kizárt, hogy mások is ráharapnak - de ez nagyon esetleges, szerintem felelőtlenség gyakorlatilag tényként hirdetni, hogy ez lesz a jövőben. köszönjük az AMD-nek, hogy a Mantle-lel felkavarta az állóvizet, de ez a meccs még messze nincs lefutva.
-
smkb
őstag
válasz Firestormhun #12930 üzenetére
Dzsííííz.... azok a fogyasztási adatok.. uhh 150w minusz a 290X-hez képest ....
-
-Solt-
veterán
Az lehet, hogy 6-7 éve ezt halljuk, de a konzolok miatt most más a felállás.
Nem is a júzereket kell ez érdekelje, hanem a fejlesztőket. Ha az AMD-re optimalizálás portolásnál X, NV-nél 10 X, akkor gondolhatod mennyit fognak foglalkozni vele érdemben.
Az üzleteket, játékfejlesztőket ( főleg régebben ) meg hagyjuk... intel + nv, ez a mantra megy mindenhol. Nem egyszer le akartak anno beszélni az AMD VGA-ról, szó szerint hülyének néztek amikor a 3870-t vettem.
www.smart-bus.hu
-
smkb
őstag
válasz -Solt- #12928 üzenetére
Legalább 6-7 éve halljuk ezt. Mantrázva volt ez már a DX10.1 kor, aztán a DX11 sem változtatott semmit a részesedési arányokon, hiába nem volt mainstream DX11-es vgaja az NV-nek csaknem 9 hónapig (GTX460), pedig annak sokkal nagyobb volt a hypeja meg a marketingje mint a mántlinak. Akik nem a PH AMD marketingjéből táplálkoznak, azok el sem tudják képzelni, hogy biza az átlagjuzerek azt sem tudják mi a Mantle, nem is érdkeli őket, mint ahogy az sem, hogy milyen apu van a konzolokban. Nekik PC 3D = NVidia. Ennyi. Brutálisan erős az NV, mint brand. Nem is tudom, de valaki épp írta minap itt a ph fórumban is, hogy náluk az üzletben (vagy tán nagyker?) az eladási arányok ennél is durvábbak, 72% NV, 28% AMD. BF4 ide, vagy oda.
-
-Solt-
veterán
A történet ennél bonyolultabb szerintem...
Lehet, hogy most megvan a kétharmad, de erre a konzolportok esetében a véleményem szerint szarni fognak... a mezei júzer majd annyit lát, hogy a konzolportok jobban futnak AMD-n... ha ezek között van a kedvenc játéka, akkor emiatt legközelebb AMD-t vesz, ennek következtében elkezd változni az arány, ami újabb folyamatokat indít be...
Sajnos nincs adatom rá, hogy a BF4 felhasználói körében mekkorát változott az NV vs AMD arány a mantle miatt, de meglepne, ha nem szűkült volna az olló. Ez várható a többi nagyobb cím esetében is, ha az NV nem változtat a hozzáállásán. Szerintem...
A szarul fut és az eladások között szerintem túl nagy összefüggés nincs... a nagyobb címeket vakon megrendelik.
www.smart-bus.hu
-
batt
aktív tag
Ez nem egészen ide tartozik.de beszarás,hogy nvidia fan-ként kaptam egy amd-s Red Team Trrollll mailt! Nem tom,hogy csináltam,hogy bekerültem a 15-ezerbe!
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
nagyúr
válasz sayinpety #12923 üzenetére
Egyetlen kiado szemeben sem er az nVidia annyit, hogy egy hetes munkat tobb honaposra noveljunk
no ebben nem értünk egyet. rögzítsük, és két év múlva térjünk vissza rá
a többi felvetés jogos, ezért is nehéz (és potenciálisan kétesélyes) a fenti döntés. 50-60 fejlesztői MWD megfinanszírozása azért nem a világ, ha pár ezer eladott példány differenciát hoz, akkor pénzben már megéri. az idő valószínűleg kritikusabb.
-
smkb
őstag
" Legjobb esetben a megjelenes utan kaphatunk szabad kezet jobb PC optimalizalashoz, am csak akkor, ha jok az eladasok"
őőőő... és ha szarul fut, mitől is mennének jól az eladások? Főleg úgy, hogy az NV a dvga piac 2/3-át uralja... ha nem AMD pénzelt a PC kiadás, akkor egy kiadó sem fogja megkockáztatni, hogy a PC piac 2/3 án szarul fut, az tuti.
-
Jack@l
veterán
Én még nem láttam rosszul futó pc-re portolt játékot nv kártyán. (na jó, gta 4 külön kategórai...) De miből gondolod, hogy az AAA játékok elsősorban konzolra lennének fejlesztve a jövőben, vagy akár most is?
Mi van ha marad a tendencia és pc-re fejlesztenek elsősorban, és azután portolják át konzolra? (kivéve persze az excluzív címeket)
Nem hiszem hogy annyira rosszul menne bármi is nv miatt majd dx12-ben...(és emiatt a legalább fele pc-s társadalmat magára haragítaná egy kiadó is)[ Szerkesztve ]
-
sayinpety
tag
Elmeletet nem vitatom. A hatekonysagot igen. Nem logikus finanszirozni par honapnyi kutatast, ami mas IHVvel szuksegtelen. Egyetlen kiado szemeben sem er az nVidia annyit, hogy egy hetes munkat tobb honaposra noveljunk. A veszesen kozeledo megjelenesi datum elnapolasara komoly indok kell. Tul nagy befektetes egy AAA game, ketseges a befektetes visszatermelese. Legjobb esetben a megjelenes utan kaphatunk szabad kezet jobb PC optimalizalashoz, am csak akkor, ha jok az eladasok. Ha nem jok, csak az alapveto hibak javitasara marad penz.
-
nagyúr
válasz sayinpety #12905 üzenetére
nem vitatom, hogy a kísérletezős módszerrel lehet jó nagyokat mellényúlni, és nyilván pazarolja az erőforrásokat. ettől függetlenül az a véleményem, hogy néhány emberhónapnyi munkával elég jó eredményt lehet elérni (nyilván nem olyat, mint korrekt doc alapján), ha az API partner ebben - de szívesen veszek konkrétumokat, ha szerinted valahol nagyon elakad a módszer.
azt gondolom amúgy, hogy ha az nVidia tényleg kitart a nemdokumentálás mellett (ebben kételkedem, inkább az időzítés a kérdés), akkor kénytelen leszel belemenni a kísérletezgetésbe - üzleti döntés lesz a fejlesztőcég / kiadó részéről, hogy bevállalják-e, hogy nVidián szarul fut a játék, és nekem az a tippem, hogy a többség nem fogja. de ha igen, akkor várhatóan 1-2 húzócím meg fogja győzni a zöldeket, hogy változtatni kellene.(#12917) Televan:
a jobb teljesítmény / fogyasztást kétféleképpen tudod kihasználni:
- azonos teljesítmény mellett jobb fogyasztás, aminek egyre nagyobb piaca van
- azonos fogyasztás mellett jobb teljesítmény, ami azért jó, mert a 250-300W-os TDP-keretből azért nehezen mozdulnak ki a cégekmindkettőre tud olyan terméket építeni az architektúra tulajdonosa, amivel piaci előnyt szerez, nem érdemes lebecsülni az értékét.
-
Jack@l
veterán
válasz Televan74 #12917 üzenetére
Pont ez a jó benne, kissebb fogyasztással is jó csipet tudtak összehozni, így a melegedés meg az ármafelvétel nem akadályozza őket egy jóval nagyobb csip legyártása esetén se. Ez az amit a konkurencia nem tud megtenni perpill, vagy csak vízzel, meg 3 db 8 csatis csatlakozóval...
A compute meg a közeljövőben eléggé kardinális kérdés lesz, ott jön (elvileg) egy 50%-os boost.[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz Televan74 #12917 üzenetére
Épp ez az egyik legfontosabb szempont jelenleg, amikor elkezdett masszívan pörögni az ultrabook meg kisfogyasztású notik piaca... noti dgpu téren jelenleg is a Maxwell alapú megoldások a legjobb választások a kis fogyasztás miatt (GT840,GTX850M,GTX860M...). Bőven megéri erre rágyúrni az NV-nek, ahelyett hogy 123. sosem használt fícsört tolná bele a gpujába. Nem véletlen, hogy egy 13,3 as cukorként fogyó Asus Zenbookba is pl a GT840 esek mennek, mert azt még bele lehet passzírozni, és releváns teljesítménybeli előnyt jelent egy HD4400-al szemben. Túloldalról nincs ezzel versenyképes megoldás.
-
Televan74
nagyúr
válasz Yodamest #12909 üzenetére
VGA fronton nincs lemaradva az AMD.CPU téren sincs oly nagy probléma.Tény hogy vannak mikrolaggok, de az régen is volt.Sokan nem emlékeznek vagy nem is emlékezhetnek,volt egy Athlon XP -s korszak, amikor bőven játszottuk az AMD processzorival kis lagg mellett jóval olcsóbban.A Pentium simább teljesítményt nyújtott jóval magasabb áron.Ez nem új keletű probléma az AMD -nél.
A Maxwell nagyon jó,de az alacsony fogyasztáson kívül,semmi forradalmian új nincs benne. A tesztekben a teljesítmény/fogyasztás mutató biztos hogy az egekben lesz.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
deicide
veterán
válasz KillerKollar #12914 üzenetére
Hasonló áron lesz, mint a 780Ti, hasonló teljesítménnyel, ott mi a probléma? Az, hogy milyen mögötte a chip, miért fontos? Vagy adják olcsón, mert olcsóbb gyártani és csináljanak saját maguknak konkurrenciát egy 780Ti kaliberű kártyával jóval annak ára alatt? Saját vevőiket szopatnák, akik megvették azt, nem fognak ilyet tenni, egyszerű kereskedelmi logika.
-
törölt tag
válasz KillerKollar #12914 üzenetére
Gondolom amíg amd részről nincs konkurens vga addig ilyen ára lesz. Majd ha jön új radeon akkor olcsóbb lesz. A mantle témához annyit hozzátennék, hogy amíg tökéletesen futnak a játékok nv karikon addig engem nem nagyon érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Pont ezt írtam hogy az 590 meg a 690 is drága volt,de a Titan Z már vicc,pedig ugyan az a kategória...És az AMD meg nem X ezerrel olcsóbb hanem fele annyi és gyorsabb+vízhűtés.Itt már nem arról van szó hogy meg kell fizetni azt a prémiumot hogy ez egy presztízs kártya,ha ez a prémium 1500 dollár!Értem én hogy nem minden kategóriában áraz ennyire pofátlanul az Nvidia,de a 980 esetében is,ez egy butított chip amit valószínűleg olcsó gyártani,mégis elkérik majd érte azt az árat amit 1 éve még egy teljes értékű csúcskártyáért kértek volna.
-
Jack@l
veterán
válasz Darth-anyán #12912 üzenetére
Az a baj, hogy a 8350 X év különbséggel jött és azóta is az nekik a "csúcs", de ez az NV topic, nem lehetne hanyagolni a témát?
-
synthattik
aktív tag
Jó tudomásom szerint az fx-ben valóban 8 fizikai mag van.de ott modulos felépítés van,és modulonként 2 mag található,tehát 4 modulos,8 maggal,csak az a baj vele,hogy magonként nem közelíti meg az intel teljesítményét,pedig az jó lenne,mert akkor lenne szorosabb árverseny.
De ez itt már nagyon off,mert ez a nvidia találgatós topik,szóval várom az új kártyák tesztjét,már volt lehetőségem kipróbálni a 750ti-t aminek valóban kellemes teljesítménye van,a legújabb játékokat is képes high felbontáson,élsimítás nélkül 1920x1200-ban vinni legalább 50fps-el 128bit-en. -
Yodamest
veterán
válasz KillerKollar #12903 üzenetére
Jó nem a csúcskártyák árazásán kéne kiakadni, abban mikor volt realitás? Kár a 690, meg Titan-al jönni azokat úgyis az veszi aki megteheti, és hidd el nem fog csak azért AMD-t venni mert X ezer forinttal olcsóbb. A mainstream kártyáknál viszont teljesen jó az NVIDIA árazása, én semmi kivetni valót nem látok benne jelenleg.
AMD-t amúgy már rég el lehet felejteni mint proci, mind vga szinten. Nem is értem igazából azokat akik még ma is AMD-t vesznek. A piacból kitört az erősebb és a gyengébb szépen lemorzsolódott ennyi történt.
Kicsit más:
Bírom amikor a 8 magos AMD procikkal jönnek ezek az FX 8150 meg ilyenek, na ezek ugyanúgy 4 magosak csak a sok láma bevette az AMD maszlagot, de ez ugyan az mint az Intel oldalán a hyper threading, 4 mag 8 szál. Csak míg az Intel ezt szépen a közönség elé tárta, az AMD úgy próbálja eladni mint 8 mag, mert ők a 8 szálon futást hardveresen érik el, de ettől még fizikailag az ugyanúgy 4 magos processzor, csak azért írom le mert aki ezeket a procikat vette/veszi nagyon nagyon sokan kb 90%-ban nem tudják ezt! Ez a megdöbbentő!
És ezek írják be nagy boldogan sokszor, hogy hehe 4 magos i5 helyett vettem egy 8 magos AMD-t, de jó biznisz volt..... -
deicide
veterán
Mindenféle előnye ellenére az AMD jóval kevesebb kártyát ad el, beszélgettem az nVidia képviselőjével, hasonló a trend mindenfelé, nálunk pl 72%-on áll jelenleg az nVidia és 28%-a csak az eladott kártyáknak AMD. Nyilván torzítja a képet, hogy ennek jó része belépő szintű kártya, de a felsőházban is hasonló a helyzet. Szóval értem én, hogy jobb, de valamiért az end-user jobban szereti az nVidia-t.
-
batt
aktív tag
Teszteket is tudnál párat mutatni,kíváncsiságból és alátámasztás gyanánt?
Bocsánat de érdekel!
[ Szerkesztve ]
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
sayinpety
tag
Tudomasom szerint a Sniper Elite 3 meg nem tamogatja. Az AMDre varnak par hete. Kell a Mantle RC1 driver hozza. A Mantle beta4 driverben inaktiv az out-of-order queueing.
-
sayinpety
tag
D3D11-ben ennek nincs ertelme. Tul keves a control a pontos stress testre. D3D12-ben lehetne, am nem tudom hogyan mukodik az uarch. Nem tudok ra hatekony memoria controlt irni. Az eredmeny felrevezeto lehet, mert a program eloallithat a szuk keresztmetszetet. A dokumentacio kell. Nem opcio, kovetelmeny. Ha az nVidia nem arulja el hogyan lehet gyors kodot irni a Maxwell uarchra, nem tudom megtenni. Csak rajtuk all.
Velemenyem szerint nagyon elterjedt model lesz a Mantlelel az AMDt, a D3D12vel az Intelt celozni. nVidiara megteszem amit lehet, am a nyiltabba kell valniuk. Erinteni fogja oket az elzarkozas. Mar minden kutatast Hawaii GCNen vegzek csak azert, mert dokumentalt, jo leirasok vannak hozza. A CodeXLben tavasz ota elerheto a GCN assembly output D3D shader code elemzesre. Az NDA megsertese nelkul megoszthatom a tapasztalataimat mas fejlesztokkel. Into jel, hogy az Ubisoft GCNen kutat. A sajat partneruk. Fogniuk kell az adast. Erezniuk kell, hogy nem sokan akarnak innovaciotol megfosztott PCt. A hardwareuk megvan hozza, am meg kell mondaniuk hogyan tudom hatekonyan hasznalni. -
hitman,
őstag
Teljes mértékben egyetértek[ Szerkesztve ]
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
KillerKollar
őstag
válasz #35434496 #12900 üzenetére
Battlefield 4,Sniper Elite 3,Thief,Plants vs Zombies:Garden Warfare,ezek még csak amik kijöttek...plusz kb az összes Frostbite 3-as játék támogatni fogja,szóval úgy kb az összes next-gen játék amit az EA ad ki,mert szinte minden játékuk alatt az fog futni,márpedig az EA a legnagyobb kiadó,van egy pár címük...Hogy a többi játékról ne is beszéljek.Nem fikázom az NV-t,az előző 2 kátyám a Radeonok előtt NV volt,GTX 690 és GTX 590.És azelőtt is volt NV kártyám,többször is,SŐT volt olyan amikor annyira kiakadtam a sz*r AMD driverekre hogy úgy voltam vele hogy legközelebb tuti Nvidiát veszek,de az Nvidia a gusztustalan árazásával fölhúzott...Amikor kijött a GTX 690 senki nem akarta elhinni hogy kétszer annyi mint a 680,hiszem a 2 GPU-s megoldások mindig kicsit olcsóbbak voltak mint 2 kártyát venni az adott csúcskártyából,erre bejelentettek egy 1000 dolláros kártyát,de oké ez 2 GPU-s volt.Erre jött a Titán,single GPU Geforce kártya...1000 dollár...Aztán kijött a 780 meg a Ti azok még rendben voltak,erre kiadják a Titan Black-et,350 dollárral drágábban mint a Ti,ugyanaz a teljesítmény,annyi hogy kétszer több memória...Ami kb 4K-ban jelentett minimális többlet FPS-st,1080Pben ugyan annyit tudott mint a Ti...És akkor jött a Titan Z ami arcon csapása az egész hardveriparnak és mindenkinek...Értem én hogy high end és dual gpu de 2 éve a 690 nem volt az?Az is rohadt drága volt 1000 dollárért...és azelőtt az 590?És azelőtt a GTX 295?...Ezek is mind drágák voltak,de a Titan Z ugyan ezeknek a kártyáknak felel meg,Az adott legerősebb 1 GPU-s kártyából kettőt rápakoltak egy nyákra,kicsit csökkentett órajelekkel,sima léghűtéssel...3000 dollár!!!Titan Black SLI 2000 ami alapban túlárazott akármi...3 Titan blacket vagy 4 780 Ti-t vehetsz rajta!!!És ott a 295X ami fele annyi és még az is túl van árazva,de annak semmit nem csökkentettek az órajelén és alapban vízhűtéssel jött,így ott nem lehet panasz arra hogy a sz*r AMD referencia hűtés...És mivel a Titan Z csökkentett órajelű volt és nem vízhűtéssel jött ezért lassabb mint a 295X,kisebb a tuningpotenciálja és KÉTSZER annyiba kerül...Ennyit az Nvidiáról,ha az AMD tudna normális drivereket kiadni akkor ilyen árak mellet az Nvidiának már létjogosultsága se lenne a piacon,ideje volna hogy észhez térjenek.
-
Jack@l
veterán
"Ahhoz képest, hogy nem erőlteti a Mantle-t, csak 80 stúdiót győztek meg arról, hogy használják."
Ez nagyszerű, kb mennyi játék fogja használni 1 év múlva? Naugye hogy nem 80 vagy több...A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
nagyúr
azt azért tegyük hozzá, hogy az architektúra alapos dokumentálása nélkül sem lesz annyira nehéz optimalizálni, tekintve, hogy az állítások szerint az alacsonyszintű API-k meg fogják könnyíteni a performance kontrollt. szerinted mekkora meló lesz írni egy olyan iteratív motort, amelyik a potenciális szűk keresztmetszetek megstresszelésével feltérképezi a GPU-t? ezt DX10-11 alatt is megoldották az elszántabb tesztoldalak, ha a DX12 tényleg annyira close to the metal lesz, akkor egy fejlesztőcégnek ez nem fog gondot okozni.
de amúgy megint a ködös jövőről beszélünk. holnap jönnek az új GF kártyák, az eddigi pletyik szerint arcátlan teljesítmény / fogyasztás aránnyal. teszt lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Futás, futópályák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Epson nyomtatók
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest