- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-01 10:51 Téma összefoglaló

NVIDIA Blackwell széria - RTX 5090 (GB202) és RTX 5080 (GB203) kártyák témája
Az 5070 / 5070Ti topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Akkor sincs különbég, ha mászkálsz a nagyvilágban?
Mert nekem Pax Dei-ben (UT5 motor éppenséggel) már ha aktiválva van a frame generation 4x, akkor is érezhetően, és láthatóan később tölt be a grafika. Persze nem olyan szép, de elviselem, minthogy napi 800W-on menjen a gép, mert így elvan az RTX 5090 ca. 250W-ból...
(high preset, felette még van két beállítás)
De ha átlövöm a számomra szimpatikus full-full megahigh csillámpóni cimenaticra (cinematic a max graf részletesség) , frame gen off, akkor tol a kb 5-8 millás gépem 40FPS-t, de cserébe az agyamba van már minden láthatóság a nagyvilágban.... és meg kell hagyni nem egy Stalker 2- féle Pripjaty, ahol azt gondolod, hogy felmész egy emeletes ház tetejére, és majd jól benézed a várost, mert "lfsz"-t sem látsz a tetves motor miatt...
Itt azért masszívan benézel a térképen valamit és az ott is van a láthatáron.
Mindezt 17 euróért a steamen...
Ez a high - 4x FG ~220W
Ez meg a cinematic, DLSS kikapcsolva, tud kb 30-40FPS-t.
500+W
-
Laraxior
titán
Akkor ezt kihagyom.
En a Pax Dei-t tolom. Akciós volt steamen, 17€ körül. Lassan benne lesz 200 óra, bazi jó vetel volt, legalabb kompenzalódik a cyberpunk meg a bf6-os vakvágány
Most jött hozzá update eddig high volt a legmagasabb grafika, most jött 2 fölé, a max cinematic nevű, nem tudom mit csinaltak vele, de amúgyis 4x frame gennel játszok, de igy csak 80FPS körül adja, es a VGA 0.95V-on is bőven 550W felett pedálozik. Durva.
-
Laraxior
titán
Valakinek megvan a Gray Zone Warfare? Milyen a game? Akciós steamen, megvenném, ha érdemes
-
Laraxior
titán
En is ebayen adtam el a 4090-et, vizesblokkal, a hűtőt mellékelve, a gyökér egy hónap után ír, hogy hianyzik a VGA.
Mondom tudod te hogy mi az anyukádért adtál 2100eurot, vagy meg se nézted mit veszel...
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Én is valami MMORPG-t keresek a New World helyett. Vannak szárnypróbálgatások, de egyiksem az igazi. Az Oblivionhoz elvileg jön multiplayer rész. Most a Pax Dei-t tolom, unreal engine, nem csúnya, de nem sokan vannak a játékban. Persze csak 17EUR volt, akciósan, annyit azért megér az a pár óra ami elveszik benne.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Azt írják nem valami hűde...
-
Laraxior
titán
Még a bolti sem mindegy, hogy melyiké.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Valamennyivel az enyémet is lehet feljebb húzni, mert olyan 2750 körül megy, de nem akarok kínlódni vele, anno az Oblivion eléggé háklis volt az OCra, azert maradt az inkább kevesebb, de stabilabb. Amugyis elmegy 55fokig is a GPU, mert nem járatom a ventiket maxon.
Lassan ténylegesen kinövöm ezt az OC dolgot, már annak is örülök ha problémamentesen megy a hardver, de manapság az is nehézségekbe ütközik.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Csak a szokásos, mindent eladunk a kattintásért youtube video.
-
Laraxior
titán
Én driverből limitálom az FPSt, nincs semmi gondom. Igaz drivereket se próbálgatok, új gameket se

Warzone, meg Pax Dei megy, az utóbbihoz amúgyis kell frame gen, mert az unreal motor kicsit megszaladt. Nem mintha annyira életbevágó lenne, multiplayer, de a 33 óra alatt 2 playerrel futottam össze
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Ha hazaertem megnezem. Tegnap futtattam 3dmark firestrikeot. Termeszetesen ahogy mondtam nem esett 3000MHz ala a GPU orajele... ugyanezekkel a beallitasokkal steel nomad, ~2900MHz, es koppon 600W
Szoval lehet itt manipulalni, annak akinek nincsen. Akinek van, tudja hogy mit tud a VGA. -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Akkor en is visszakuldjem?
-
Laraxior
titán
Ha be van regisztrálva az Asushoz, akkor ott tudsz a termékkel kapcsolatban írni. Küldd el nekik a gondot, válaszolni fognak rá, valószínűleg RMA-t is kapsz, küldheted vissza

Vagy boltozol, nem tudom hol vetted, milyen gari, de az Asushoz mindenképpen be kell(ett) regelni.
AI-ra mondjuk nem adnék, mert némely esetben annyira értelmetlen dolgokat beszél...
Kipróbálnám a beállítást is, felbontás, RGB, 10 bit, 8 bit. -
Laraxior
titán
Nekem egy éve, 0.95-0.96V-on használom, a vhpwr kábel ráadásul már 3 éves
Mondjuk drivert is ritkán telepítek.
Még az is lehet, hogy mire jön a következő széria, addigra kifutunk a garanciaidőből, úgy olvastam, hogy idén biztosan nem jön a 6xxx. Azért megy a pletyka az 5090Ti nevű valamiről. -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Csávókám is feltette az "új" drivert.... Nem csak a ventivezérléssel van gond, nem az miatt halnak meg a kártyák...
A bal oldali a törölt driver, a jobb oldali a régebbi.
De kísérletezgessetek csak....

-
Laraxior
titán
Na, az aprón az egyik Lightningnak lejár a 14 napja, csak hétfőig hirdeti
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Én várom, hogy jöjjön valami combosabb 5090Ti, vagy akármi legyen a neve
Igaz sokat nem tudnak kihozni belőle, max lesz 10-15%, hiszen a GPU majdnem kivan maxolva. 21 760 helyett lesz 24 576 aktív cuda mag.
Tehát kb kaphatunk egy RTX6000-szerű VGA-t, de mondjuk 48GB rammal. Amihez ugye nem kellene a kártyán változtatni semmit, csak a vramok cseréjét 2GB-ről, 3GB-ra.
Meg persze egy második tápcsati a 800W TDP-hez.
Igazából jöhetne gyárilag olyan vram órajellel, amit most használunk az afterburner csúszkáját az egekig tolva
5 slot, vagy csak vizes változatban
instabuy... 5k eur
-
Laraxior
titán
GoG: Total classic, extra retro, old schoool
Most tanátam'
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Csak nem megy a bót
-
Laraxior
titán
Nem lesz itt elszállás a VGA árakkal. A Casekingen két hete még mindegyik 4k felett volt. Most már hegyekben van 3.5k-ért. Van ahol van 3.3-ért is.
Amit linkeltem 6499-es Matrix árát is lejjebb vitték 5999-re. Inkább elfogják adni 100-200 euro haszonnal, minthogy rajtuk maradjon 4ezer euro mínusz. Szerintem. -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Nem tudom, nem vagyok otthon, csak telefonról húztam be.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Msi storeba van ventus, 3400-ért, NBB-n a vanguard soc 3600-ért.
Tehát készlet van éppenséggel, közel sincsen az a nagy hiány, mint amit megjósoltak....es az árak sem szálltak el annyira az egekbe.
-
Laraxior
titán
Erdeked árképzés lett 5090 terén felénk. A Gainward Phantomja az Astral árában van, de a TUF meg 200€-val olcsóbb...
-
Laraxior
titán
"GPU core clock 3570Mhz"
Ez sem jött ki 600W-ból elhiheted.
-
Laraxior
titán
Csak azokban a játékokban tartja a magas órajelet, ahol nincs kihasználva teljesen a GPU. (Raszter, rtx meg a franc tudja milyen reszek vannak benne.) Ha 3dmark06-ot futtatsz pl, akkor ott lehet, hogy a 3300-at is tartani fogja.
Ezért érdemes steel nomaddal tesztelni, mert ha ott belősz valamit, az nagy eséllyel játékokban is oke lesz.
A görbe egy kicsit huncut, ffodi regebben elmagyarazta, hogy mukodik, az se jo, ha túl meredek, szóval molyolni kell vele.
En se húztam maxra, én 0.95V-ra lőttem be, de csak olyan 2750MHz körül. Így olyan 480W- nál megáll. Bőven elég, nincs 4K monitorom.
Steel nomadban olyan 150-152FPS meglesz az már elég. 600Won kihozható belőle ~165FPS is, de nekem nem érte meg a +120-150W azt az 5% FPS különbözetet.
-
Laraxior
titán
Lejjebb kell venned a GPU feszt

Csakis görbével fog menni. Tekintve alapon kap akár 1.1V-ot is, ami kb még a 800W-os tdphez is sok lenne.
Vagy felteszed a 2000W-os Astral biost.
De a legjobban a ~0.96V GPU fesszel jársz.
Ha tartja steel nomad alatt a 3GHz-et a GPU-d, akkor összeteheted a kezed, mert jó darabot fogtál ki. -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Rückmeldung vom Kundenservice
Sehr geehrter Asus Kunde,Vielen Dank, dass Sie sich mit Ihrem Anliegen an uns gewandt haben.
Mein Name ist Christine und ich unterstütze Sie gerne bei der weiteren Bearbeitung.Ich kann dieses natürlich sehr gut nachvollziehen. Ich kann Ihnen mitteilen, dass die Garantie nur dann endet, wenn durch den Umbau etwas beschädigt wird.
Die Garantie bleibt immer bestehen, sofern das Gerät wieder in den Originalzustand zurückgebracht werden kann.
An sich können Sie also gerne das Gerät so aufrüsten, wie es Ihnen am besten gefällt.
Wenn die Grafikkarte einen Defekt aufweist, muss es nur wieder in den Originalzustand zurückgebracht werden, und der Defekt darf nicht durch die Aufrüstung verursacht sein.Sollten Sie noch weitere Fragen haben, melden Sie sich gerne. Wir stehen Ihnen jederzeit zur Verfügung.
Vielen Dank und bleiben Sie gesund.Mit freundlichen Grüßen | Kind regards
Christine
ASUS Kundendienst
Személyreszóló levél az én VGAm sorozatszámával.
-
Laraxior
titán
Gondold el, én meg körbelakkoztam, rátettem a blokkot, utána leemeltem (hálistennek), hogy megnézzem passzol-e. Az összes folyékony fém a GPU körül volt, leoldotta a lakkot is, utána egy fél órát törölgettem, tisztítottam, és nem vallásos emberként is imádkoztam, hogy ne ússzon el a havi fizetésem
-
Laraxior
titán
3480-ért van Gainward Phantom az alternaten. Az nem olyan veszes ár eppen.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
3810-ért van Astral 5090. Alternate. Az annyira nem rossz ár erte.
-
Laraxior
titán
Azért jobb ha belegondolunk, hogy a ramok már 2-300%-os áremelkedésnél tartanak, a Samsung megint bejelentett valami emelést... Namármost ha ez átmegy a VGA piacra, mert ugye a vramok ott is vannak, nem is kevés, akkor a 2000euró msrp-s VGAból... kilehet számolni, hogy mi lesz.
Nem irigylem azt aki idénre tervezett gamer gamet építeni. -
Laraxior
titán
Ennek sem jósolok különösebben hosszú életet, 18 eurót éppen megért, meg is vettem, de csak azért mert az New World-nek becsukták a kapuit, legalábbis eléggé úgy tűnik.
Még megyek benne kicsit, kíváncsi vagyok az optimalizáltságra, harc közben, vagy nagyobb populációnál
Még a végén bekell kapcsolnom valami hókuszpókuszt
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Lehet, hogy az is közrejátszik, de amikor sokat vacakoltam a biosban, akkor eléggé idegesítő volt. A VGA cserénél kipróbáltam mindent, láttam a ledekből, hogy megy a gép, de a monitor nem kapott jelet. Aztán ezzel a PIP móddal kiküszöböltem annyi időre amíg kellett a bios.
Teljesen hozzászoktam mindenhez úgy, ahogy most van, monitor, TV rákötve, ennek így működnie kell mindenáron
Így lett kialakítva a szoba is.
-
Laraxior
titán
Márciusban

Én eredetileg Gainwardot vettem, de a monitorom (mint akkor kiderült) nemigazán szeret együttműködni a bios küldte egyszerű jellel, ezért nem mindig ad képet biosbalépéskor. (Pip módban oké, ott csak 2560x1440, de azt csak később derítettem ki), szóval azt visszaküldtem, hogy az 5xxx széria nem nyerő, aztán mérgemben vettem az Astralt, sokkal, sokkal drágábban
De így, hogy tartja az értékét, nem gond
-
Laraxior
titán
Én már kivettem a szabadságom, csak épp rápillantottam. Vár Mauritius
-
Laraxior
titán
Figyelitek, hogy az Astral OC a legolcsóbb 5090 jelenleg? Beakíciózták, ~3790-ért.
Pont amennyiért én vettem
-
Laraxior
titán
Steamen ingyenes a Pax Dei január 26-ig. Full grafon olyan 60FPS-t kilehet csikarni az 5090-ből.
A beállítás menü nem enged túl sok mindent variálni.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Astral LC 3500-ért az Alternaten, húzd be gyorsan ha kell
Astral BTF: 4000. -
Laraxior
titán
Még semmi hivatalos info sincsen. Az is csak talalgatva, hogy mikor erkezhet.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Nézd meg a Casekinget. Ott is vasárnapig mind 3500 körül volt max, most nincs is 4000 alatt. Lesz itt világ baszki...
Egyértelmű, hogy ezek már nem hétköznapi gamereknek mennek, hanem továbbadásra, vagy adatközpontba. Durva
A 6-os szériánál lehet kapaszkodni, vagy tényleg azoknak lesz igazuk akik már évekkel ezelőtt megmondták, hogy az asztali gamerkedés halott.
Vagy maradsz 1080p-n, vagy használod a hókuszpókuszt kötelkezően magasabb felbontásban. 6090, ha ez így megmarad lesz vagy 6ezer euro.
-
Laraxior
titán
Úgyfest meg is érkeztek a 4000 eurós káryták.
A múlt héten az Asus LC volt 3300... most 4000-ért ment el.
Tehát ha nyáron eladjuk a ramot, meg a videokártyát a gépből, simán ki fog jönni belőle egy nyaralás a Bahamákon. Vagy egy fél új autó
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
A 4090-nél a sima pasztat csereltem folyekonyfemre. Ott szuper volt minden, elegedett is voltam, de itt, ahogy ratettem a blokkot, egyből ment mindenfele, és meg le se csavaroztam. Ragaszd korbe eloszor, kend le, aztan ha nem jo akkor konnyu leszedni, ha jo akkor csak a ragasztast lekapod es kesz
-
Laraxior
titán
Nekem nem ment ra a folyekony fem. En is ugy keszultem, szepen korbelakkoztam, de kinyomta mind a blokk, az meg oldotta a lakkot. Osszeszerelesnel elegge remegtem.is, hogy odalett a 3800 eurom.
Maradt a sima paszta, es amennyire tudtam letakaritottam a gpu kornyeket.
Tettem fel anno sok kepet ide is, a viues csoportba is, de volt idoszak amikor lehalt a pH!, akkor elveszett minden. -
Laraxior
titán
Alternaten volt egy kis 5090 drop. Gainward. 3300-ért.
Bakke, ezek a kartyak tenyleg felmennek 5000ig
-
Laraxior
titán
A görbével kicsit bohóckodni kell, mert az se jó neki, ha túl meredek, ha túl egyenes azt sem szereti
Benchmarkoknál visszaesik úgyis olyan 2800-2900 körülre, vagy alá, de némelyik játékban elmehet 3100-on is. Az biztos, hogy a vramnak mehet a +3000
ffodi hozzászólásait szűrd ki itt, meg amik körülötte vannak. Ő sokat vacakolt vele. -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Hét végefelé rendeltem, mire jövőhétre megérkezett a boltban már 200euroval olcsóbb volt az ára
Miután beállt, már 1000euro volt a differencia, szóval nekem pont kapóra jön ez a helyzet
De ránéztem a ramárakra a Casekingnél.
Már egy sima mezei 32GB-os kit sincsen 400 EUR alatt.
#18261VoltanIgor: Azt írta az nVidia, hogy 2027 Q2 a legelső időpont a 6xxx szériára.
Sanszos, hogy az indulóár a 6090-nek lesz vagy 4-5k EUR.
Lassan ideje lesz másik hobbit találni, vagy kisebb monitorra váltani.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Van Astral bios is nagyobb limittel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- (kiemelt téma)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bittorrent topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Sorozatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix RX 6600XT 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 Twin Edge Eladó!
- Eladó egy poco f7 pro dobozában
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Új HP 240 G10 14 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 12GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(high preset, felette még van két beállítás)

Nem is találok rá opciót