- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-01 10:51 Téma összefoglaló

NVIDIA Blackwell széria - RTX 5090 (GB202) és RTX 5080 (GB203) kártyák témája
Az 5070 / 5070Ti topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Pontosan így volt, egyik játék másik DLSS 5.
Ugye itt még erősen mérnöki minta az egész.Itt igazából a megvilágítás miatt néz ki minden jobbnak. Ennyit számít, mert nincsenek más textúrák vagy a kép (újra) generálása.
-
Busterftw
nagyúr
A videóban arról találgattak, hogy valószínűleg felbontás kérdése lesz.
-
Busterftw
nagyúr
"1-click presets Eco, Balanced, Performance, Max with community-validated values per GPU. Just click, done."
Ez mondjuk hasznos lenne, ha jol kepzelem a funkciot. Pl egy rakas Asus Rog 5080 user bekuldi a mukodo beallitasat es ezt a "validalt" profilt egy masik Rog 5080 csak letolt.
Nyilvan minden kartya mas, de ez eleg hasznos lenne. -
Busterftw
nagyúr
Egy 5090-el versenyzo halo kartyat az AMD sem arazna igy.
Ja nem eg le, Sapphire 9070XT-k tudnanak meselni. -
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Ez ugy lenne jo, ha pl minden ujabb (pl ATX 3.1) tapon menne

-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Iden meg jovore ugy is hazepites
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Launch utan elofordulhatott egy honapig, aztan javitottak.
De ennek lassan mar 1 eve. -
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
En is lattam ilyeneket, azokban aztan nem volt GPU meg vram.
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
En is a Prime-ot mondanam.
-
Busterftw
nagyúr
En pontosan ezt csinaltam, ha jol emlekszem aprilis elejen vettem a 5080-at, erre lett eleg keszlet es lementek MSRP-re a modellek.
4080 elment jo aron (ugye az is segitett, hogy a ket kartya kozott nagyon sok teljesitmenybeli kulonbseg nincs), igy valtottam kb 400 euroert az uj szeriara. -
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Én is azt írtam, hogy mindenki arra költi a pénzét amire akarja, mindenkinek más jön be.
Objektíven viszont az icue kb felesleges, mert arra ott a BIOS (ahogy írtad, egyszer kell beállítani és vannak profilok), hűtési teljesítményt pedig hozza egy fele annyiba kerülő AIO.Ettől függetlenül senkit nem zavar itt szeritnem, ha neked ez jött be és azt vetted, nem fikázásnak szántuk.
De szerintem túl rágtuk.
-
Busterftw
nagyúr
Minimal RGB engem sem zavar, pl anno a BQ 500 haznal a front panel led csik meno volt.
Vagy a fekete GPU-n a kek/feher PNY logo, de kb ennyi, minden mas RGB megy a karacsonyfara
-
Busterftw
nagyúr
Mindenki mást szeret, mást szokott meg nyilván.
Én utálom az ilyen bloat cuccokat (armory crate/icue stb), a biosban ugyanúgy egyszer kell megcsinálni az elején és kész.
Profilok ott is vannak.Itt inkább az RGB vezérlés a plusz (felár
), engem az szintén hidegen hagy.
Én ~200 eurót nem fizetnék csak ezért, amikor a hűtési teljesítményt hozza egy 80 euros Arctic. -
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
En elegedett vagyok nagyon, ezert lett a PNY 4080 utan 5080 is PNY.

MSRP, full kuss, semmi sallang es jo a hutes, nekem ennel tobb nem kell. -
Busterftw
nagyúr
En sem latok semmi kirivot, nyilvan a PNY teszteli a kartyat, ennek nyoma lehet.
En elobb gondolnek arra, hogy az Ipon kokanyolt valamit, mint a gyarto.Nekem is ez a kartya van, kibontaskor nem neztem at ennyire de semmi anomalia nem tunt fel.
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Memoriat kiprobalhatod, eddig kb mindenkinek siman birta, az mar mas kerdes hogy kb 1-5fps-t jelent jatektol fuggoen.
En mar az UV-t is elengedtem, megy gyarin es kesz.
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Pro vonalon van RTX 4000/5000, nem lesz gond.
-
Busterftw
nagyúr
Szerintem minden azon mulik, hogy mikor (es mivel) jon a konkurencia.
Eddig olyan leakek vannak, hogy Q2 2026-ban indul azRDNA5UDNA1 tomeggyartas, tehat Q3-Q4 realis, vagy ismet CES, 2027-ben.Ha elobb jon, akkor az Nvidia most mar nem fog Superekkel cseszekedni, 90% market share mellett.
A Blackwell mar igy is egy "hajtott" Ada magasabb fogyasztassal, mert a node nem valtozott, ehhez meg hozzajon a 3GB modulok + fogyasztasa.
Szerintem jobb is ha nem jon, inkabb legyen next gen 2026 osz/telen.3nm-en mar johet a 3GB modul, maradhat a TDP is. A kerdes az, hogy hoznak vegre MCM/chiplet designt vagy sem. Jensen anno azt mondta, 3nm-nel van ertelme.
Jo lenne valami nagyobb ugras mar, szerintem azt csak MCM-el lehet hozni.
-
Busterftw
nagyúr
Tippre simán összeakadthat a kettő.
Reset és gyaluld le a Firestormot (esetleg csak RGB-t állítsd be aztán töröld) és MSI AB reset után nézd meg úgy már megy minden vagy sem. -
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Ha a hotfixben írtak téged nem érintenek, maradhat nyugodtan.
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
PNY-t en sem ertem, de az elozo generacioban peldaul usereknel rengeteg volt (Reddit alapjan), tobb helyen volt mindvegig MSRP-n kaphato, tehat egyszeruen beszerezheto, de alig vannak rola tesztek.
Pedig kivalo marka es jo kartyakat tesznek le a piacra.
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Maxiumum fogyasztasnal es jatektol fuggoen kb +50-80W kulonbseg van a ket kartya kozott. Szerintem mehet azzal a tappal, ha most nem akarsz cserelni.
Ez a konfig kb ~370–440 W fogyaszt jatek alatt, egy 5080-el meg beleferhetsz.
Azt tudom meg elkepzelni, hogy ha valamiert a 5080 erzekeli az a tap nem eleg, akkor nem kapcsol be
Nalam is valami jo de 10 eves tap volt, eleg Wattal, de a 4080 anno nem indult vele, inkabb modernizaltam. Ha a 4070Ti-vel megy, akkor a 5080-al is menni fog. -
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Ez eleg durva ettol a zsirkretas kepregeny jatektol.
-
Busterftw
nagyúr
Most kicsit ossze vagyok zavarodva, szerintem a megfigyelesed helyes es megvalaszoltad a kerdesed

-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Csak a 5070-nel lesz egy kis core bump.
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Valószínűleg itt a 16pinest is úgy oldották meg, meg a hozzá csomagolt kábelt is, hogy bírja a 800W-ot.
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Kicsit olyan Radeonos
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
3. kepen van az UV.
-
Busterftw
nagyúr
Nekem is utolso, de nem tudtam, hogy HDR-hez feltetel G-Sync.
-
Busterftw
nagyúr
Amugy ezeknek az oled monitoroknak minek G-Sync?
Csak Oled topikbol kiindulva, a kesleltetes annyira jo, hogy azt irjak felesleges. -
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- (kiemelt téma)
- Sorozatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor Red Devil RX 6800XT videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 Ryzen 7 / 32GB RAM / 512 SSD Garancia
- iPhone 13 mini 128GB 88% (1év Garancia)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Titanium Black Megkímélt állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest