- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-01 10:51 Téma összefoglaló

NVIDIA Blackwell széria - RTX 5090 (GB202) és RTX 5080 (GB203) kártyák témája
Az 5070 / 5070Ti topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
Minek?
Pár hónapja visszarakták a driverbe a PhysX 32 bit támogatást. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Így sem látom, tearing akkor van, ha több képkockát rajzol a gpu, mint amennyit a monitor megjelenít 1 s alatt.
Régebben probléma volt ez, sok évvel ezelőtt, amikor még voltak játékok amik 200 fps-el mentek a 60Hz-es monitoromon (vagy később a 100Hz-es monitoromon)....persze volt/van rá megoldás, de én pl. az utóbbi 3-4 évben el is felejtettem, hogy létezik tearing....örülök, ha 3 számjegyű fps-em van a játékokban. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
1 csilliárd teszt van a neten mindenről, de tényleg mindenről, nyilván sok kókány szar is, de azért vannak olyan oldalak bőven, akikbe vakon meg lehet bízni és akkor még nem beszéltem a millió user review-ról.
Egér teszt tényleg rengeteg van, akár komolyabb játékosok tollából is vagy olyan tesztelőtől, aki a világ összes egerét kipróbálta az elmúlt 30 évben.
A specifikáció adott, a súly adott, nem lehet mellélőni.Tesztek átböngészése után vettem open back headsetet (sokat gondolkodtam, hogy zárt után be merjem-e vállalni), de nem csalódtam, mert előttem már mindent leírtak a tesztelők, tudtam mire számítsak.
De ne érts félre, egy nem bevált egér visszaküldése, nem akkora probléma, de itt a balkánon sportot űznek ebből, olvasgass a PH-n.
Ez kb. az a mentalitás, hogy 1M-s gpu-ra van pénz, de a játékokat ellopom, mert úgyse játszok vele, csak tesztelem.
Minden nap belefutok egy ilyenbe, nincs ezen mit szépíteni, ez az ország nem érett meg erre a fajta szolgáltatásra. -
sixpak
nagyúr
Hát itt a balkánon nagyjából mindegy, még azon sem csodálkoznék.
Itt a PH-n minden 5. kommentben megjelenik, hogy "nem tetszett, ment vissza" és társai.Amúgy a képen azt akartam mutatni, hogy ha azt válaszolod, hogy még soha nem küldtél vissza semmit (mint én), akkor nem engedi beküldeni, mert a következő kérdésben nincs passz válasz.
Így a végeredmény is borítékolható. -
sixpak
nagyúr
Hát látszik kiknek készült a felmérés....
Amúgy az én véleményemet már párszor kifejtettem, még talán büntit is kaptam a balkáni...... és hasonló jelzőkért.
A véleményem ugyanaz.
-
sixpak
nagyúr
Ésszel kell bepakolni, amúgy nem összevissza fúj egyik sem, befelé vagy kifelé.
Ha SzlobiG összeállítására gondolsz, ott egy nagy fail van, mégpedig, hogy a 600W-os gpu felett van a radiátor, pedig ott a pompás kialakított helye a radiátornak.
Egy 10 fokot lehetne nyerni a cpu hőfokokon, de mivel az AiO-ja nem monitorozza a hűtőfolyadék hőmérsékletét, ezért lényegtelen, amit nem lát az ember, az nem fáj. -
sixpak
nagyúr
Nekem 18, abból 14 a házventi...leginkább dísznek vannak, nem pörgetem őket túlságosan, bár headset-be játszok, de akkor se üvöltsön a gép.
koxx: AB-el próbálgattam, 45-50%-nál tényleg megjön a hangja, de nem furcsa hang, pont olyan, amilyet egy 90mm-es ventinek ki kell adnia.
De az 50% és feletti ventifordulat elképzelhetetlen egy jól szellőző házban, UV-al meg pláne esélytelen. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Lehet itt bohóckodni a telefonos hangnyomásmérővel, de a 98% az gyakorlatilag elviselhetetlen, az majdnem porszívó szint.
Persze ha téged nem zavar, akkor semmi gond. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Tegnap az UV profiljaim mellé csináltam egy teljesen default profilt, semmit nem piszkáltam, csak a power limitet lehúztam 90%-ra.
Magasbbra boostol, mint out of box, majdnem 3000Mhz-ig, fogyasztás max 250W, gpu hőmérséklet 50 fok....ezek után van értelme szarakodni az UV profilokkal?
Mármint nem nekem, én szeretek jászani az Afterburnerrel, hanem ha valaki kezdő és nem érdekli, csak egy gyors és fájdalommentes megoldást akar. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Szia.
Megcsináltam a 20 körös stress test-et, majdnem elértem a 60 fokot.
minden default.
Futtattam a napi használatos UV profillal is, 0.975V/3000MHz-en is, úgy 55 fok lett a max hőfok, de ott a ventik is csak 35%-on mentek, itt 42%-on, egyszer egy másodpercre belenyalt a 45%-ba, de vissza is állt utána 42-re. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
A megoldás egyszerű, csinálj egy custom fan curve-öt Afterburner-be.
Mondjuk 45 foknál kezdd el meredeken felvinni a görbét, 45 fokig meg zero rpm.Pug: igen, azok jobban fűtenek, de ne felejtsd el, hogy nem a cpu hő jut be a házba, hanem a coolant temp hője, ami soha nem megy 40 fok fölé, de mire leválik a radiátorról, addigra már csak harmincakármennyi
-
sixpak
nagyúr
Természetesen, a napokban megcsinálom és berakom ide.
Az 1,035V a default ennél a darabnál, nincs UV. (de természetesen UV-al megy játékok alatt, 0.975MHz-en, csak most a mérés erejéig tettem default-ra, hogy ne csaljak.
2887Mhz-re boostol így default maximum.jilian: ez az egyik legrosszabb tévhit, a cpu hőjével semmit nem fogsz befűteni.
Ha figyelmesen megszemléled a képet, amit beraktam, akkor látni fogsz narancssárga grafikonokat.
A QX AiO feliratokat keresd.
Minden ventin van built in temperature szenzor, ami méri a radiátort elhagyó levegő hőmérsékletét....27.9 és 28.3 fok...na azzal nehéz befűteni bármit is.
És mondom, azt is látod a képen, hogy 300 RPM-el mentek az AiO ventik.
Játék közben 1000RPM, olyankor kb. 25 fokos az a levegő, ami bekerül a házba. -
sixpak
nagyúr
Nálam az akvárium házban 59 fokon tetőzik a hőmérséklete a Zotac Solid OC-nek, 42%-os max ventifordulat mellett, speedway alatt, 2x futtattam, hogy bemelegedjen minden.
Az összes házventi és AiO venti 300 és 400RPM között.
Játékok közben amúgy 1000RPM-en mennek a házventik, az is csendes meg, ez kb 40%-os fordulatot jelent, olyankor 50-52 fok a gpu.
-
sixpak
nagyúr
Na, pont azoknak az oldalsó ventik helyére kellene a radiátor.

Az elmúlt 5-6 évben 3 különböző házzal és 3 különböző AiO-val próbáltam, az oldalsó intake radiátor messze a legjobb/leghidegebb.
Persze pár fokról beszélünk csak.
De ha valakinek fontos, hogy a coolant temp ne 40-50 fokos legyen, csak 35, akkor ez a helyes út.jilian: elöl intake, radi oldalt, szintén intake, felül exhaust, hátul exhaust.
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
"Kizárólag HZD-vel teszteltem, mivel annak van ma a legszebb grafikája."
Úgy érted, hogy szép színes, de a széptől/realisztikustól nagyon messze van.
Én is megvettem anno (nem elloptam, ahogy az 1 millió forintos gpu-kat használóknak javaslod), de nekem nem jött be.
Se a sztori, sem a látvány, nem csúnya, de azért 100x szebbek vannak nála. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Lol, nincs benne nagy üzlet.
A geforce-ok azok a termékek, melyeken a legkevesebb haszon van, ha a prioritások változnak (márpedig változnak), akkor az fog áldozatul esni, amin a legkevesebb profit van, azok pedig azok, amik a gépeinkbe vannak.
Ezzel nem azt mondom, hogy nem lesz, de az irány soha nem volt még egyértelműbb. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Köszikösziköszi mindenkinek.
Az enyém 0,975V-ra van belőve, 3000Mhz gpu clock, memory clock default, power limit 100%...nem vagyok egy nagy versenyző.
De jó látni, hogy aránylag nagy tuning tartalékokkal rendelkeznek az 5000-ek.
Az enyém default csak 1,035V-ot kajál be, de úgy már meleg az én izlésemnek.
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Én láttam Redditen több helyen posztolva, de nem akartam borzolni a kedélyeket, az év utolsó napján.
-
sixpak
nagyúr
Mert a 98% a pumpát jelenti, nem a ventiket a radiátoron?
Tényleg nem tudom, nekem max 50%-on mennek az AiO-n a ventik, a pumpa meg quiet-en. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
A megapixel pont az a dolog, ami a legkevésbé számít.
Nálam a kínai telefon alapból kiesik, ájfon szar (illetve mindig le vannak maradva néhány évvel), marad a Samsung S Ultra mindig... -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Dehogy elég.
Én nem abból élek, de muszáj olyan telefont vennem évek óta, ami jó videókat csinál, mert nem mindig vannak nálam dedikált kamerák.
Szóval az egész dolog egy jó nagy faszság, nem csak a megélhetés miatt vesz az ember drága cuccokat, hanem a hobbija miatt....ennyi erővel nem muszáj fél milliós vga-t venni, mert a 100 ezressel is van kép a monitoron. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Nem egészen úgy működik az UV, mint a 4080-nál.
Példa: 0.975V hold shift, felhúzom 3000Mhz-re mondjuk, kisimítom jobbra a szokásos hold shift módszerrel, power limit 111%, apply, profile save, de mégis kimegy belőle néha, igaz csak 0.980V-ig, nem first world problem, csak nem értem.
Hogy tudom lockolni a max feszültséget?
Amúgy simán tartja a 3000Mhz-et, 220-250W max, hőmérséklet max. 51 fok, memória max 58 fok, BF6. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Pont a GPU voltage nem látszik.
Mintha nem default settings lenne, a többieké az.Nálam 22 fok van a felső szinten, igazából amíg benchmarkokban nem érem el a 60 fokot, addig jó, játékok alatt amúgy sem 350W-ot eszik, játék közben 48-54 fokos, 260-280W fogyasztás mellett.
Tegnap megvettem Steamen a SH f-et, abba van epic lumen settings, mindjárt kipróbálom, mit eszik. -
sixpak
nagyúr
Ez nagyon informatív, köszi.
Solid OC nincs benne, gyorsan csináltam egyet
A pontszám lényegtelen, ez egy 1000 éves Windows, minden baja van, meg fut közben az Afterburner, meg egy csomó más program is.
2x futtattam le egymás után, de másodszorra sem lett melegebb.
A házhűtők kikapcsolva, értsd Icue nélkül silent módban, 2-3 fokot még nyernék, ha mennének.
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Én 320 ezret fizettem a ventikért tavaly, tökéletesek, rengeteg dolgot tudnak, de nem én vagyok a sales manager, hogy itt promózzam őket.
Mindenki előtt ott a választás, lehet faszoskodni a biosban is, biztos jó az is.
Egy biztos, ha egy rendszer egy ökoszisztémára épül, annak nincs párja kényelem és design szempontból.
A legjobb amúgy az, hogy a leghangosabb fikázók az életben nem használtak egységes rendszert.Na, OFF vége.
-
sixpak
nagyúr
Np.

Egy helyen állitani minden ventilátort/AiO-t (és minden más Corsair eszközt) egy gombnyomásra, előre elkészített profilok alapján?
Te tudod...
Nem tudom létezik-e ennél kényelmesebb dolog, egyszer kell megcsinálni az elején...
Én azért fizetek 3x annyit minden Corsair ventilátorért, mert nem fogom feladni azt a kényelmet, amit 5 év alatt megszoktam.
Mert nem lett volna muszáj 25 ezret kiadni egy ventiért (ki sem számolom, hogy mennyi pénz a 14 db
), lehet venni biztos 10 ezerért is jókat, de az Icue ökoszisztéma kényelme és sokoldalúsága simán megér ennyit. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Akkor ne kapcsold be.
Látni kéne a tápot és a kábelt is.
Meg hogy milyen táp.
Nálam a piros led a vga-n azt jelzi, ha nincs rendesen csatlakoztatva a kábel, de még csak zölden láttam.
Valaki majd biztos jön és megmondja, hogy biztonságos-e, ha a harmadik kábelednek más a láb kiosztása.
Én nem használnám azzal. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Némelyik 3Dmark cucc odab@sz azért a fogyasztásnak, simán kimegy a 360W-ból.
Teljesen default minden, a power limit sincs kitolva...mondjuk így is hideg, meg nem is játszok benchmarkokkal, csak kipróbáltam.
-
sixpak
nagyúr
Persze.
De nekem egyszerűen kisebb a beleélési faktor egy nagy képernyőn, bármennyire is furcsán hangzik...meg figyelni sem tudok annyira pörgős játékoknál, az előbb toltam néhány menet The Finals-t, kb 45-50 centire van a fejem a monitortól, le is gyaláztam mindenkit, na ez egy tévén vagy vásznon 1000% ,hogy nem menne, esnék-kelnék csak. -
sixpak
nagyúr
Megszokás kérdése gondolom, én nem tudok PC-n akkora képernyőn játszani, megpróbáltam sokszor.
Képmegjelenítők a házban, növekvő sorrendben (laptopok nem játszanak):
34 inch,43 inch, 55 inch, 65 inch, 75 inch, 106 inch....na ezek közül a 34-esen a legjobb és legkényelmesebb nekem.
-
sixpak
nagyúr
Teljesen mindegy, hogy mi van, amelyik házba adott a lehetőség az oldalsó AiO telepítésére, ott oda kell rakni, intake ventikkel....ezt nem csak én mondom, hanem konkrétan hűtéssel, házakkal foglalkozó szakemberek, csak kicsit nehezen szakítanak az emberek a megszokott (amúgy teljesen szar) megoldással.
Én 5 éve úgy használom, ez a 4. AiO, nem is kérdés, hogy csak olyan házat választok, ahol van AiO side install.
Pár éve Redditen sokan belém álltak, hogy miért nem felülre rakom a radiátort, mondtam nekik, hogy azért, mert a 30-32 fokos coolant temp-et szeretem, nem a 42-őt, amit a 3-4-500W-os vga csinál a vízzel kb 10 perc alatt.
Aztán végül jött a kommentszekcióba a Corsair egyik mérnöke és lehűtötte a kedélyeket hamar, amikor mondta nekik, hogy az egyetlen észszerű és hatékony megoldás a radiátor oldalra telepítése.
Ha gondolod megkeresem a kommenteket.Edit: minden ventilátoromon van temperature sensor, konkrétan a radiátorról max 29 fokos levegő válik le, az kerül be a házba, mielőtt valaki azzal az orbitális f@szsággal jönne, hogy az intake AiO felmelegíti a házat.

Edit 2: a szenzorok:
-
sixpak
nagyúr
Jó lett.
Egy 360-as AiO kellene oldalra még, nyilván intake-re.
Meghálálná a cpu-d, 5 fokot biztos nyernél, ha nem többet....inkább többet, 5090-ed van, akkor 10-et. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Ok, de most már elárulhatnád, hogy mit akarsz ebből kihozni.
Akkor sem játszanék béna 16:9-es monitoron, ha fizetnének érte, úgyhogy a 4K kiesik.
A 32:9 kényelmetlen nekem.
A 3440 feletti ultrawide monitort meg nem igazán lehet kihajtani. -
sixpak
nagyúr
Teljes mértékben a játéktól függ.
CP2077 bőven 300W felett megy, BF6 260-280W, 3DMark nyilván 350-360W... -
sixpak
nagyúr
Lol.
Akkor légyszi adj valami tanácsot.
Játszok egy játékkal, ennyit fogyaszt a kártya, nincs UV, default.
3440x1440.
Azt nem tudom honnan szeded, hogy low grafika, ultrán van minden.
Az a jó játék, ami 400W-ot fogyaszt?
Neked vannak problémáid azért.
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Az baj, ha nem fogyaszt 400W-ot?
Arc Raiders amúgy, messze a legjobb (és az egyetlen) nagyszerűen optimalizált UE5 játék.
Alan Wake 2 alatt bekap 350W-ot azért, de még így is messze vagyok a 60 fokos gpu-tól, harmincpár százalékos ventifordulattal. -
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
Hát ha ez kell, akkor tényleg nagy gáz van.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- (kiemelt téma)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X GAMING X TRIO Eladó!
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 7800xt 16gb ( 2 év ipon garis )
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor Red Devil RX 6800XT videókártya garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP EliteDesk 800 G4 USDT,i3-8100, 8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest