Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:29:23

LOGOUT.hu

nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29473) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Sziasztok!

Ma este beléptem a klubba egy MSI GTX 970 GAMING 100ME -vel, ami egy MSI R9-270X GAMING OC-t fog váltani. Ha csupán annyira leszek megelégedve az nV-féle MSI-vel mit az AMD-félével, illetve ha a minőségérzetből lehet következtetni magára a minőségre is, akkor jó barátok leszünk vele. (No meg ha itt nem jön elő az az nV-féle bug ami miatt akkoriban megváltam a GTX 660OC-tól)

Ma este még nem volt időm kipróbálni, de ami késik nem múlik.

Gondolom ez már 1000x lerágott csont itt, de nekem jó rég óta nem volt nV kártyám, Maxwell meg mégúgy sem, tehát nagyon hálás lennék, ha valaki röviden tömören összeszedné nekem az alábbi infókat:

-(1)AMD kártya utá kell valamiféle hókuszpókusz mielőtt berkaom az nV kártyát, vagy elegendő egy sime CCC-driver uninstal? Windows-t csak plattformváltáskor szoktam újrahúzni, ezen most sem akarok változtatni.

-(2) nV driverből milyen komponenst kell felrakni, mit nem érdemes, jó a default install? (Catalystban van egy csomó szemét)

-(3)Melyik a leghasználhatóbb processzorfüggetlen 3D tesztprogram, ezzel kb mennyi pontot kéne kapni alapórajelen? Melyik játékok jók stabilitástesztelésre?

-(4)Alapfeszes tunningra melyik a legjobb progi, ami nem akad össze a Geforce experience-vel (ami beállítja a játékokat) illetve az nV féle felvevőprogival?

-(5)Ha feszt akarok állítani, melyik progit érdemes használni?

-(6)Ha nincs kedvem sokat tesztelgetni, kb melyek azok az órajelek, amelyeket 80% hogy stabilan fog vinni?

-(7)Mi a tapasztalat, feszültség terén hol van a sweet spot, ahol kés többletfogyasztásért cserébe még jelentős teljesítménynövekedést kapok?

-(8)További tippek?

előre is köszi!
J.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.