Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
megint én
őstag
Amugy ez nem jobb 1 fokkal?
msi afterburner
Mivel itt a voltaget is lehet húzni...
Aki ilyet használna, megírná nekem, hogy mennyire érdemes rakni???
Nekem most a mag 700mhz amihez ashader automata, a Ram meg 1225mhz és jó... Csak nem tudom meggig lehet biztonságosan feszíteni a húrt... -
megint én
őstag
Emberek már csak ezért is jobban tetszik at MSI afterburner Mint az EVGA
Azt a Propi görbét olyan szépen be lehet állítani rajta...
Itt:Érdemes megnézni, milyen szép görbét ír le ténylegesen a VGA amikor terheltem 100%on lassan, lassan, ahogy ment föl a hőfok, úgy ment fök a fordulatszám, és ahogy kikapcsoltam, lassan visszaállt! Nagyon odavág ez a progi! Ez nagyon tetszik benne...
Jah, +0.1v-t is adtam neki, ne sírjon a szája...
Hagy kérdezzem már meg itt is, hogy nincs-e olyan progi, ami írja a CPU hőfokot Ingame[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
Mikor jelent meg pontosan vagy körülbelül a GTX 280?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
megint én
őstag
Re!
GTX 260-asomat meddig érdemes húzni? Azt kaptam, hogy
Voltage: 1125
Core: 700
Shader: 1509
Memory: 1100
Ez jó, bevállt. Csak tovább szeretnék menni. Próbáltam
Voltage: 1137
Core: 720
Shader: 1552
Memory: 1200
De egy idő után a Kombustor kifagyott...
Itt a fesz a kevés, vagy túl sok valami más?Amúgy ami tökéletesen bevállt az:
Voltage: 1125
Core: 675
Shader: 1455
Memory: 1150
Ez fél órát ment terhelés alatt...
Amúgy nagyon jó, soha sem megy 70-72c° fölé. Hála az MSI manuálisan állítható propiszabályozónak! -
Henk
veterán
válasz megint én #21211 üzenetére
Itt csak a gpu-nak tudsz fesz-t adni de azt mondják az sem túl szerencsés 24/7-re. Próbálgasd, hogy veszel vissza valamelyik órajelből és teszt aztán meglátod mi sok neki. De ennyire kihegyezni sem érdemes szerintem mert az a pár Mhz nem hoz érdemi gyorsulást. Azt is kipróbálhatod ha 675-ről 700-ra rakod akkor egy gameban hány fps-t gyorsul. Szerintem elhanyagolható ezért nem érdemes ennyire centizni, ami stabil beállításod és nem melegszik nagyon azon használd. Stabilan 700 felett már kevés megy legalábbis sokkal felett.
-
megint én
őstag
Értem!
Köszi!
Amúgy én a 675-ön alapfeszen használom 24/7be csak azért dúrva a GTA4ben 17-ről 25-re ugrott az FPS! amikor 700/1509/1225 ön mentDe ez a tuti: 675/1455/1150 alapfeszen. A propi meg nem engedi 70° fölé lásd a grfikont
[ Szerkesztve ]
-
Sabre
őstag
üdv!
utolsó nv kártyám egy g92 gts volt, azóta csak aTi...
ez most megszakadt egy asus gtx 260 miatt
55nm, 216sp tehát jóféle. tuningot milyen progival érdemes, továbbá ezek mennyire bírják a rángatást? mert nem olvasnék vissza 346 oldalt ha valaki kapásból 1 mondatban fejből vágja...
-
Pipó
őstag
Helló! Zotac GTX280 kártyám van, már jó ideje. Segítséget kérnék az MSI Afterburner program feszültség állításához. Most tettem fel, még nem ismertem korábban. Beállítottam, hogy monitorozza a gpu feszültséget, ennek ellenére nem jeleníti meg.
Amit kiír alapból terheletlenül az 1.187V, amit 3D terhelésre sem változtat a csúszkán, de gondolom egyébként emeli és ez a 2D-s állapotot jelzi.A lényeg: igazából picit csökkenteni szeretném a 3D-s feszültség értéket, hogy ne melegedjen annyira (csak a Crysis vacakol vele, 1-2 óra után kikapcsol a monitor, amikor valami videobejátszásra vált a játék). Hogyan csökkenthetem 3D alatt feszültséget?
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Pipó
őstag
Közben rájöttem, hogy ez a 3D-s fesz, lefelé pedig azért nem tudtam állítani (mindig visszaugrott az eredetire), mert nem állítottam vissza eléggé (csak 1.180-ra, de 1.174-et már elmentett). Sajnos a fesz. monitorozásra még nem jöttem rá, a monitoring fülön nem aktív a gpu voltage, annak ellenére, hogy "unlock voltage monitoring" be van pipálva.
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
megint én
őstag
Meg érdemes beállítani manuálisan, hogy milyen hőfokon mekkora fordulaton menjen a propi...
-
megint én
őstag
Talán az a leg könnyebb, ha neteszel a grafikonon 2 pöttyöt, az egyik 40°C foknál 40% pörgés a másik meg 75°Cnál 100% pörgés. A köztest meg kiszámolja amúgyis maga... TÖKÉLETESEN megy!
-
Mika1227
őstag
Nekem a 280 olyan 72-78 fok között szokott mozogni, esetleg combosabb játékban felmegy 80 fölé is de akkor az még nem vészes nagyon ahogy itt olvasom 90-ig okés!?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Henk
veterán
válasz Mika1227 #21236 üzenetére
Nekem a 260 furmark alatt felszokott menni 85 fokig ha auto-n hagytam a venti vezérlést. Ott még semmi féle lassulás vagy hiba nem volt észlelhető. Nem volt túl jó az auto vezérlés mert 73 foknál kezdte emelni a fordulatot az alap 40%-ról, viszont 85 fok fölé már nem engedte, ott már annyira emelte a fordulatot ha kellett, hogy efölé ne menjen.
-
popey37
addikt
hali.
kis tuning problémám van:
gigabyte GTX260 kari, a gpu órajele nem megy 620 fölé. a shader és a memó akármeddig állítható.
van valakinek valamilyen ötlete?a riva tuner, powerstrip és az evga precision sem bir vele.
Teló: +36302105384 SW 120/600
-
szuper-t
őstag
Bocs tényleg ezek után senki nem hiszi el h jó matekos vagyok
A bga lábak amikkel a bga tokozású chipset, ram, gpu csatlakozik a nyákhoz: [link]
A bga láb repedés.. inkább kezdeném ott h a sivatagokban a nagy hőingáshatására jelentős az aprózódás reggel kitágul az anyag a meleg hatására este meg össze"zsugorodik" a hideg hatására
ez volt a bla bla bla
na valami hasonló megy végbe a vgaknál is ami hatására elválhat a nyáktól vagy a chipset esetleg ram bga forrasz pontjától: [link] (ez egy levételi kép de pont így szakad meg a kontakt ha nagy a hőingás a karinál ilyenkor jön a csíkozás, kisípolja a kártyát a gép, nem lehet feltenni a drivert. és egyéb finomságok.[link]
a Forrasztás felépítése.
[link]és az okozott hibák:
Ezek szerintem nagyon enm elhanyagolható dolgok csak senki nem foglalkozik vele saját tudatlanságából. sok embernek elmondtam sokan lehülyézte aztán amikor a hiba bekövetkezett jött hozzám Bga reball-ra pedig megelőzhető lett volna.
Milka Minnél alacsonyabb amit csak el lehet érni.!!
van egy régi agp-s 6600gt-m akiről köztudott h kinyiffanós széria.
35 fok fölé sosem engedtem a mai napig játsziik vele ismerősöm.Nem azt mondom h azonnal bekövetkező hiba ez sok melegedés-hűlés okozta repedések. de ha tartós kártyát akar valaki akkor...
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz szuper-t #21243 üzenetére
Erre való a garancia.
Viccet félretéve a gtx 470-480 széria az egyik legmelegedősebb vga lett akkor ezt, hogy küszöbölik ki vagy erre nem gondolt az nv mikor kiadta ezt? Tezstekben látni, hogy max venti fordulattal is iszonyatosan melegek, simán 80-90 fok környéke. Ehhez még párosul, hogy megveszi a hozzánemértő kolléga és berakja a szellőzés nélküli házázba otthon akkor az mit kap majd. -
szuper-t
őstag
Az a baj ezekkel h akár évekig is mennek probléma nélkül . amíg nem oylan nagy a rés h hibát okozhasson ez függ az ón(cin) minőségétől rugalmasságától is. a garancia hááát. igen de ha csak 1 év van a karikra mint a legtöbb esetben (nézzük az alap kártyákat) akkor elég cinked ha használt karit vásárolva 1-2 hónap után kidöglik.
pont jó hőfok így nincs is minden kártyánál változnak a lehetőségek én azt tudom ajánlani h aki nem kényes hallószervekkel rendelkezik az állítson a bioson és használja nagyobb fordulaton a kártyát játék alatt.
én 8800GTse-knél elértem a maximális(szerintem) 50 fokot full terhelés mellett 1db venti rátételével
Nagy probléma a hő nem is gondolná 1-2 ember mennyire nagy -
rup1u5
nagyúr
válasz szuper-t #21245 üzenetére
Nem hallottam itt a topikban egyetlen 260/280-ról sem amelyik ilyen módon döglött volna meg. Egyedül az XBOX 360-nál vált nevezetessé ez a hőtágulásos repedés probléma.
Hány db ilyen úton elhalálozott 260-assal vagy 280-assal találkoztál eddig?
Esetleg tudsz valami hivatalos statisztikát ezzel kapcsolatban?
Csak hogy értsem mire alapozod a nagy óvatosságot.
Szerintem alaptalan a félelem.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Henk
veterán
válasz szuper-t #21245 üzenetére
1-2 évnél tovább nem is szabad használni semmilyen alkatrészt és mindig cserélek mindent, nem is volt még garis problémám csak vinyóval de az alapból sz@r volt nem kellett vele várni.
Én viszont nagyon érzékeny vagyok a gép hangjára ez a legfontosabb szempont nálam. Én hűtő cserével elértem a 285-nél, hogy idle 42 fok load meg max. 65 de akkor ha hagyom alap 30%-on a ventit, ha feljebb tekerem akkor még ennyi sem. Néha mondjuk elfelejtem feljebb rakni de úgy érzem ez a 65 fok környéke még nem annyira veszélyes, főleg a gyári hűtőhöz képest. -
szuper-t
őstag
válasz rup1u5 #21246 üzenetére
A technológia gyengeségeire alapozva.
Illetve h én ezzel keresem a pénzem
agp 6600gt
agp 7300gs
pcie 6600gt
pcie 7600gt
8800 leginkább gtx és az ultra ami nagyon
9 es széria leginkább 9800 illetve a gx2
atinál 3 as szériától mostanában vannak nálam 4870 ek is (gddr5)
utóbbi időkben volt 1db gtx295 ver1 es amivel nem tudtam mit kezdeni nem is mertem belefogni épp gazirtatáson van
gtx275 ami csak hideg állapotban csíkoz(hőtágulás)
ahoz nem nyúltam hozzá (mert idegesítő de hazsnálható így is javítás esetén félő h elhalálozik) így használat előtt a gazdája vagy hajszárítózza vagy járatja 10 percig a gépet.
és az utóbbi időkben 3db gtx260 oc változat amit hála égnek kicserélt a nagyker
Henk 65 fok nagyon korrekt
én most szeretnék venni egy Ac extreme gtx280 at venni
csak nincs keret így marad a szélkerék mellett 3db 12xm es venti ami még fújja a kártyát[ Szerkesztve ]
-
ghostmat
tag
Sziasztok!
Megkérdezem itt is. 4870-et gts250-re vagy gtx260ra érdemes cserélni? Aki visszaváltott nvidiára pl 4870-ről milyen tapasztalaltai vannak? Olvastam párat az előző hsz-kben is de a több jobb
Konfigom az adatlapon megvan 1280x1024-ben játszom high-on általában. Ennél a felbontásnál is maradok a monitorom miatt.köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest