Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
atomin13 #410 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de nekem ment mellette Nod32, tűzfal, Centrino HW Control (Dynamic Switching beállítással), meg még egy csomó memóriarezidens progi (DVDRegKill, Spybot SD resident, noti mindenféle cuccai). Annyi volt a dologban a ''trükk'', hogy rögtön bootolás után futtattam a 3DMark2003-at.
-
McLaca
őstag
válasz
atomin13 #394 üzenetére
Földi!
Teljesen véletlenül nem. Határozott szándékkal viszont igen, a Szinvaparkban.
Eredmény: amit a linkelt topicban írtál...
A gépemen DHCP volt engedélyezve, beírtam az SSID-t, jelszó meg titkosítás ugye nem kellett, mert nyilvános a háló, kaptam is szépen IP-t csak egy bitet sem tudtam forgalmazni... Szerintem nem volt a net ''bedugva'' az AP-be
Ápr. 26-án próbáltam.
Egyébként itthon a minősíthetetlen Intelnet nevű ''szolgáltató'' adóiból 4-5 látszik mindig, némelyikre bepróbálkozva kapok IP-t, persze aztán kiböki, hogy nem ok. a helyzet.
Üdv! -
McLaca
őstag
válasz
atomin13 #389 üzenetére
Ez megint csak a fogyasztástól függ...
Az én tápom kicsit melegebb, mit a kezem, de semmiképpen sem erősen meleg, vagy forró. A gépem maximális fogyasztása 25W körül van (akkuról átlag 12W). De azok a masinák, amikben 3DMark2003-ban 6000 pontot kreáló kártyák vannak, főleg asztali procival szerelve, ezek simán képesek odarakni a 40-70W-nak is, ami ugye egy 65W-os tápot eléggé terhel, az meg melegszik is rendesen.
Üdv! -
McLaca
őstag
válasz
atomin13 #381 üzenetére
A hátralévő teljesítmény a pillanatnyi terhelés függvénye, erősen ingadozó. Nekem a MobMeter akkuról jelzi a gép aktuális fogyasztását Wattban, és a megmaradt töltöttséget mW-ban, amiből a pillanatnyi fogyasztással elosztva (nagyságrend-helyesen) megkapható a hátralévő akkuidő.
Egyébként az óra melletti akkuikonra húzva egérkét, Neked nem írja ki sárgacímkés megoldással?
Üdv! -
SGC
tag
válasz
atomin13 #383 üzenetére
Ha huzamosabb ideig hálózatról használod, jobb, ha kiveszed.
A laptopok nem úgy működnek, mint pl. a mobiltelefonok, amik folyamatosan élik fel az akku elektronjaithanem időnként jó nagyokat ''harapnak'' belőle (főleg CD/DVD felpörgetésnél vagy a megjelenített kép gyors változásainál).
Az akkutöltés sem hasonlítható máshoz: a külső táp bizonyos időközönként küld egy nagyfrekvenciás jelet az akkuba - ilyenkor villan fel a töltésjelző LED.
Olyan a munkám, hogy napokig itthon dolgozom rajta (ilyenkor mindig kiveszem a feltöltött akkut), majd a hónom alá kapom a gépet, és elvándlizok vele valahová.
Az ősi arab kultúrkörben az a hiedelem járta, hogy egy ember megszületésekor Allah kiméri azt az ételmennyiséget, amit élete során elfogyaszthat. Ergo a falánk ember korábban hal, mint a mértékletes.
Ez a gondolatmenet alkalmazható a szívre és az akkumulátorokra is -
Eryck
csendes tag
válasz
atomin13 #369 üzenetére
Windows Update, megtalálod a nem sűrgős telepítések között ha jól emlékszem.
Egyébként én felraktam a progit, tök jó és szép, csendben ül a tálcát, méregeti a hőmérsékleteket, eszi a ramot oszt jó idő.... beállítottam rajta, hogy full teljesítményen menjen a gép hálózati táplálás közben, ha már ez lenne a progi lényege ha jól vettem ki. Erre akkora lett a teljesítmény, hogy a tapipad csak a powergombra reagált...
Soxerencsét hozzá mindenkinek! -
McLaca
őstag
válasz
atomin13 #346 üzenetére
Ez a hőmérséklet abszolút teljesen normális!
A nagy Celsius-csatákban persze senki nem írta be, hogy az 1,7-es Dothan úgy 55 fokos, hogy a hűtés egyáltalán nem megy. Nekem pl. zenehallgatás, netezés közben volt, hogy 16 órán át nem kapcsolt be a hűtés, a proci tartósan 55 fokos volt. A hűtés 70 foknál kapcsol be (gépfüggő), nálam ilyenkor félgőzzel megy, de még 3D-s játéknál sem kapcsol fel teljes fordulatra, amit egyébként 75 foknál tenne meg.
Mellesleg ez a maghőmérséklet, érintésre a notebook ott, ahol a proci van, kb. 35 fokosnak tűnik. Szerintem hűtés nélkül szép eredmény az 55 fok, és igen, ez a proci kibírja. A lélektani határ valahol 90 foknál van, de ott meg úgyis automatikusan lekapcsol, szóval nem fog megdögleni.
Egyébként: egy másik fórumon írta egy illető, hogy a ''Fan Control Table'' hibásan van beállítva a gépében (valszeg BIOS szinten), és így 25 foknál kapcsol ki a hűtése. Tehát ez a proci 25 fokig hűthető, ilyenkor valszeg 600MHz-en áll. Akkuról nekem egyébként 48-50 fok között változik net, zene, MSN, fájlműveletek közben.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GTA V
- Felforgatná Kína a technológiai világrendet
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo IdeaPad Flex 5 Ryzen 3 5300U I 4GB I 128SSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3/5 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1 - AMD Ryzen 5 PRO I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3325
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest