Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Hadeska22: Fiio x Snowsky Tiny - Megoldás a (mesterségesen gerjesztett) problémára
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Pitterix: Gyógytorna
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
Mert abban a notiban van elég CPU erő a 720p lejátszásához, és bár nem épp a legaktuálisabb a VGA, de legalább van benne annyi erő, hogy a film minőségén javítani tudjon. Ha viszont egy 1magos, 1szálas mobil celeronra uszítassz rá 720p-t, az garantáltan összecsinálja magát a feladat alatt, vagy ugyanez érvényes, ha egy Core Duo alapú géphez raksz pl. egy totál semmit sem érő sis VGA kártyát ahol jóformán még a kép megjelenítéséért is a CPU felel

-
90 fok környékén már notebook VGA-nak is azért sok. Legalábbis a Geforceoknak. Személy szerint én max (és tényleg nagyon max) 85fokig tartom még éppen elfogadhatónak, e fölött már szerintem sok.
A te VGA-dnak max 70fok körül "kellene" lennie alap órajelen. Bár lehet az Acer kispórolta a hűtőpasztát. (minimális az esélye, de előfordulhat)
Ha pedig a nem optimálisan megtervezett hűtés miatt ilyen magas, hát az elég gáz, mert ilyen magas hőfokon nem fogja évekig bírni
-
GMC-SZABEE
csendes tag
Nem akksiól akarok játszani, csak a "puszta" tényekre lennék kiváncsi.
30perc 1óra? hm... nem semmi. Mondjuk érthető mert azért a vga is termel rendesen.nos, akkor már csak az utsó kérdésem h. akkor a 7600 go vga-s laptoppal - amit leirtam -, lehet akkor játszani? mert megnézegettem a notebookchecken, és van benne erő.
ott is irták hogy jó-jó csak van ugyebár 8600gs és az erősebb. Én ezt el is hisszem csak nem fér bele a keretbe egy ilyen vga-val felszerelt laptop. A legelérhetőbb meg akkor a 7600 go.Köszönöm segítséged, ill segítségeteket.
-
GMC-SZABEE
csendes tag
kedves xedos! nézegettem a topikokat (msi,acer,asus) de mindenki mást mond a megbizhatóságról. én meg biztosra akarok menni, mert 1 hónapon belül tervezek notebookot vásárolni, a max keret 250.000 Ft. Amit belinkeltél én elhiszem hogy tökjó csak nem fér bele a keretbe.
Tudom h. olcsón jót nem fogok kapni megalkuvás nélkül!
Az első noti amit kérdeztem h. jó e az 160.000 ft volt mert akkor annyi volt a keret.
most picit több lett de ennél többet nem akarok notira szánni.
nekem nem az kell hogy a mostani játékok 1900*1200 ban fussanak 52x es élsimítással,csak az h. elinduljon és min 800x600-at vigye szaggatásmentesen. nekem a crysis + az nfs prostreetre kellene a vas. ezekkel tolnám.Remélem nem sértettelek meg, én notebook témában most kezdtem, ugyhogy nem vagyok benne otthon azért kérdezek ennyit.
+ 1 kérdés: amiket néztem notikat 4400mAH akksival adják. Na most ha ugy adódik hogy nagyobbra kicserélném akkor nőne-e ill. mennyivel az üzemidő?
köszönöm az eddigi segítséget.

-
ityam
őstag
Nagyon vegulis en sem lepodtem meg, en is kb ekkora sebessegkulombsegre szamitottam csak a core duo javara.
Amugy mint emlitetted tenyleg nem hasznaljak ki ezek a tesztek a tobbmagos procit de ugyebar a legtobb jatek sem hasznalja ki.esetleg par legujjabb jatek igen de oda meg mar az x1600 as vga is valszeg keves. szal nem latom ertelmet megvenni jatekra egy jobb procit. pedig a notebookos boltok mindegyiketol azt hallottam akit felhivtam tanacskeres szempontjabol hogy jatekhoz a celeronm et felejtsem es legalabb egy core duot de inkabb core2 duot vegyek. Szal jo kis parasztvakitas ez a 2 magos dolog. nagyon keves dolog hasznalja ki foleg azok kozul amit notin szokas futtatni. Sok esetben meg csak a rossz cpu szervezes(windows vagy chipszet miatt) miatt meg soxor meg lassabb is lehet egy 2 magos mint egy egymagos.
mindenesetre a kovetkezo notim az biztos egy celeronm es konfig lesz x1600 al. jo lesz az a xpress 1100 helyett. Bar erosen elgondolkodtato egy amds rendzsert nezni sempron procival mert az legalabb energiatakarekos is.es nem biztos hogy sokkal lassabb az sem. -
Palika71
őstag
Csak VOLTAM. Mármint, játékos.
Hónapok óta nem játszottam, ezért eladtam. Egy kicsit fura ez a Celeron-X200m noti, de nem bántam meg, és imádom a notik világát. Ha majd megint játszani akarok, tuti, hogy valami konzolos-jtékost veszek. (Lehet, hogy feltelepítem erre is Carbon-t, és megnézem hogy mit tud. -
DNS_65
senior tag
Hát az biztos, h van különbség a single és multiplayer mod között,
(single modban simán belefér a 2x élsimitás, mig multiban muszáj kikapcsolni -
Turion 2 GHz, 1 Gb ram, X1600 256Mb)
meg aztán ott van még a ping is ami nagyon fontos a Battlefield 2-nél.
Ha neten játszol akkor mintha megnőne a teljesítményigény, de h miért az nemtom
-
MaTT
aktív tag
elsősorban most játékokra gondoltam, de akár photoshop v. 3d tervező programnak is jol jöhet a plusz memória gondolom.
vagy arra gondolsz hogy önmagában nem elég ha van egy 128megás vga, mert mondjuk a gpu lassu? de nem vágom, hogy müködnek az integrált vezérlők, szal lehet nagy hüleséget mondtam
-
watcher
tag
Aszondod?
Csak game idejére gondoltam, hogy feljebb viszem a VGA frekiket (nem sűrűn játszom), de megfőzni azért nem szeretném. Bár ha egyszer megfőtt, ember legyen a talpán aki megmondja, hogy mitől füstölt el
Egyébként olyat láttam már, hogy lefagyott a gép, de olyat, hogy teljesen gallyra ment egy kis diszkrét tuningtól.. ? Csak van ezekben mindenféle védelem (többek között hővédelem) ami nem engedi az ilyesmit. Vagy tévedek? -
DNS_65
senior tag
Szia xedos!
Végre egy MSI fan
És mióta van meg a gép, tapasztalatok, elégedett vagy vele?
Kicsit tartok a melegedés témától, ráadásul ha jol emléxem a jobb oldalán távozik
a meleg (forró??) levegő, és lehet h pont rányomja az egerező kézre?!
És milyen a kijelzője? 15,4-es? Filmnézés? Betekintési szögek? Szinek?
És mennyire hangos terhelés (pl game) alatt?
Nyugtass meg pls hogy ilyen felbontás mellett elég bele ilyen VGA.....
Azért a 2 év gari megnyugtató, akármi baja van ugyis kijön ez idő alatt....gondolom...
3dmark03-alatt kb mennyit érhet el egy szóbanforgó 1032-es??
-
pzske
aktív tag
Ja ugy látszik , hogy ennyit ,de megmondom őszintén nem vagyok elesve ettől a x700 -tol
Van 1 német notebook oldal ott is mt 32 el tesztelték és ott is kb 5500 lett a 3d mark 03.
Csak érdekelne , hogy a mt30 as proci hol van a pm730 hoz képest , mert a tesztek szerint jobb az mt30 as , de nem vagyok elhűlve ettől sem annyira lehet , hogy jobb döntés lett volna a m645 / intel + geforce 6600 /
itt a link :http://www.notebookcheck.com/Test_Review_MSI_Megabook_635.239.0.html?&no_cache=1&sword_list[]=m635
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
OliApa
aktív tag
Hát ezaz . . . Gőzöm sincs. Asztaliban mindent látni, piszkálható, ebben meg minden el van dugva. Már meg szerettem volna kérdezni, van-e vmi RivaTuner féle a mobilokhoz?
Az Everest ezt látja:
Videokártya tulajdonságai:
Eszköz leírása ATI MOBILITY RADEON X700
Adapter leírás ATI MOBILITY RADEON X700
BIOS leírás BR12701/rel9.10.1.0/CL184074 Per
Lapka típusa ATI MOBILITY RADEON X700 (0x5653)
DAC típusa Internal DAC(400MHz)
Telepített illesztőprogramok ati2dvag (6.14.10.6575)
Memória mérete 128 MB -
cudar07
senior tag
köszönöm

még egy kérdés, olvastam valami, olyat, hogy
128mb a vga de csak 64 a saját és 64-et elvesz a rendszerből. (hybrid)
mennyivel lasabb az igazi 128mb-tól szerintetek?
(bár ekkora teljesitménynél nagyon nagyot nem lehet zuhanni
)
meg az X300 és az SE mennyiben különbözik?? -
Dr. Akula
félisten
Nekem az ins + del gombok eldugása a 3.14csában nem teccik, sokat használom a shift + del, ctrl + ins, shift + ins kombókat, és itt nem érem el 1 kézzel (illetve arrébb kell pakolni a kezem hozzá, nem áll kézre). A Gericomon mind2 a kurzor mellett volt, bírtam is nagyon. A numlock is 2 gombos itt (Fn + F11), a régin 1 gomb volt. Mortal Kombatos fatality kombóhasználók előnyben.
A többi gombot még nem volt idő lecsekkelni, de így első nekifutásra ennyi a negatívum. A notibillentyűzet amúgy is inkább csak vésztartalék hordozásra, otthon inkább rádugok egy usb-s billentyűt, azon van numpad is, a számokat kényelmesebb és gyorsabb azon írni. Touchpadot meg nem használok ha nem muszáj, de szeretem ha van, szintén vésztartaléknak. Jó ha mindig ''van máááásik...'' 
-
Dr. Akula
félisten
Ja, ez valami nagyon új modell lehet az usanotinál, amikor az enyém vettem, ilyen még nem volt. Ugyanakkora kijelzőméretnél (15'') ha több képpontból áll, akkor a fogyasztása is nő? Aksi miatt nem mindegy ugye. Meg a másik (lehet hülye kérdés): ha 800*600-ban futtatom a játékot, akkor tökmindegy hogy 1024*768 vagy 1400*1050 a natív felbontás? Nem vesz el több erőforrást a nagyobb felbontásra ráhúzni a 800*600-at?
-
Ben Cseng
tag
Nagy marhaság ez a SuperPI.
Semmi mást nem mért mint a proci teljesítményét, legfeljebb minimális RAM bejátszik.
VIszont egy gépnél - főleg egy notebooknál - kezdve a chipsettől egészen a winyókig minden bejátszik. Ezért lenne érdemes kiterjeszteni a tesztet ZIP-re és MPEG/DIVX-re. Ezek mind olyan tesztek, amelyek irányadóak a HDD-RAM-CPU konfig tekintetében, ami ugye notik esetében nem igazán cserélhetők (legfeljebb ha hibás). -
x.geo
aktív tag
Tegnap csereberéltem egy duál xeon (3.2, 2GB RAM...) gépre.
Első nekifutásra szivtam a fogam( nagyon szar eredményeket produkált, kb 10 perc müködés után a teljesitmény leesett 60-70%-kal), de ma szétszedtem, volt belül (teljesen középen) egy nagy venti, ami be volt álva (a pici mennyiségü portól
)letisztit, videjókaresz kicsit átalakit (a hütő nem illeszkedett rendesen, kellett egy rézlapot szerválni, polir, spec ragacs...), a proci és a hüti között nuku paszta(és ez egy 3,4es prescottnál)...
Arra a következtetésre jutottam, hogy valaki próbálta szerelgetni (kevés sikerrel), nekem 3-4 óra az életemből...
De most isten a masina
Az eddigi legbrutálisabb hütőrendszer van benne, amit valaha láttam notiban.
a hejesirási
hibákért bocs, csak nincs hosszú i-m, és ü-m. -
parandroid
félisten
Meg a 2001-et is nyomasd le légy szíves! Szintén default-on...
Ha van türelmed diafilmet nézni, akkor a 05 is jöhet...
Re (#485) Barnamed: Nem érdemes tuningolni. Egy noti eléggé kisakkozva van összerakva ahhoz, hogy pont terhelten elbírjon még valami komolyabb tuningot. Pár megahertzért pedig nem érdemes leégetni az egészet.
p
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Eredeti játékok OFF topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Windows 11
- Battlefield 6
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13 (2017) i5 / 16GB RAM / 256GB SSD 4 ciklusos akku.
- Macbook Air 13" M1 2020 A2337 16GB
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
- ASUS ROG Strix SCAR 17 csúcs gamer laptop, i9-12900H, RTX 3080 Ti, 360hz! Szép állapotban,dobozával.
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Huawei Watch GT 5 Pro 42mm, 1 Év Garanciával
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest