- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
elod22
senior tag
válasz
elod22 #14962 üzenetére
Kicsit sok időbe telt, amíg megkaptam a rendelést, de szerencsére problémamentesen ment a beszerelés és minden tökéletesen működik. Az SSD jelenléte nagyon érződik, fél perc sem kell és már el van indulva a windows rendszer. Eddig kellett legalább 2-3 perc.
Egyelőre úgy tűnik nincsenek problémák a klónozás után, beállítottam boot device-nak az SSD-t, de nem merem még letörölni a merevlemezről a régi windows-os partíciót. Szerintetek ha két nap alatt nem volt semmi gond, mehet a formázás merevlemez régi rendszer partíciójára? -
elod22
senior tag
válasz
Pyttawrx #14963 üzenetére
Na már csak a beszerelés jöjjön valahogy össze gond nélkül.
Néztem már tutorial videót, elvileg nem olyan komplikált dolog.
Az aksi csatlakozóját le kell venni az alaplapról mielőtt behelyezem az SSD-t? Mert egyik videóban volt aki leszedte, de az más dolgokkal is mókolt. -
elod22
senior tag
Na végül az este addig keresgéltem és nézegettem a dolgokat, hogy végül megvettem egy Kingston A2000 500 gigás SSD-t és mellé egy Kingston 8gb 2400mhz CL17-es ramot.
Az SSD-t elkaptam elég jó kedvezménnyel kb. 20000 ft-nak megfelelő árban. Román webshopokban ennél olcsóbban sehol sem találtam.
Lett volna még egy 480 gigás WD Green és egy 500 gigás Crucial P2 kb. 18000 forint környékén, de gondolom az a kis felár megérte, mivel sokkal gyorsabb a Kingston. Az SSD fórumon is az ajánlottak között volt.Egyelőre hátha elég lesz a 12 giga ram, aztán idővel lehet bővítem 16-ra.
Mérlegeltem és inkább a nagyobb méretű SSD mellett döntöttem, mivel a 250gb lehet kevés lett volna.Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
elod22
senior tag
válasz
Thunderzolee #14960 üzenetére
-
elod22
senior tag
válasz
Thunderzolee #14958 üzenetére
Mivel erdélyi vagyok ezért az itteni webshopok kínálatából kell szemezgessek, majd benézek az SSD topikba, mikor összeszedtem legalább 3-4 alternatívát.
Még egy utolsó rammal kapcsolatos kérdés:
HyperX 16 gb, 2666mhz, CL 15 vs. Adata 2x 8gb, 2666 mhz CL 19Árban kb. 10 euróval olcsóbb a HyperX és a kisebb a késleltetés is. Jelent akkora előnyt a dual channel, hogy inkább a 2x8 gigásat vegyem?
-
elod22
senior tag
válasz
Pyttawrx #14952 üzenetére
Köszi a felvilágosítást.
Akkor ez lenne a ram, ami árban is elég jó: HyperX Impact, 8GB, DDR4, 2666MHz, CL15, 1.2vÉs ez lenne az SSD: Intenso High Performance 240GB SATA-III M.2 2280 (a leírás szerint gaming-re is alkalmas)
Csak az a gond, hogy nem jön csavarral együtt. Honnan tudnék egy olyan csavart beszerezni és mekkora méretűre lenne szükség? -
elod22
senior tag
válasz
Pyttawrx #14950 üzenetére
Átfutottam az összefoglalót. Annyi kérdésem lenne, hogy ha két darab ugyanolyan ram-ot veszet, az elvileg kell tudja a dual channelt, igaz? Mert kit-ben nem találtam csak nagyon drágán.
És még egy dolog, amit nem értek. A CL érték akkor jó, ha minél nagyobb vagy minél kisebb? -
elod22
senior tag
válasz
Thunderzolee #14946 üzenetére
A Forza Horizon 4 szokott néha kilépegetni, mert elfogy a ram, amiatt gondoltam, hogy nem ártana.
Én arra gondoltam eredetileg, hogy egy 240 gigás SSD is érkezne együtt a 8 gb rammal. De 16 gb ram esetén már lehet nem fér bele az ssd is. Tehát ha jól értem akkor érdemesebb először kipróbálni az ssd + 12 gb ram mekkora előrelépést hoz.
A beszereléstől tartok kicsit, mert le kell venni a hátlapot és ki kell szerelni a merevlemezt ahhoz, hogy ezt véghez vigyem. De remélem nem lesz utána semmi gond, mert a tutorial videó szerint nem annyira komplikált dolog ezt végrehajtani. -
elod22
senior tag
Sziasztok! Egy Acer Aspire A715-71G-541M típusú laptopban szeretném bővíteni a RAM-ot.
Jelenleg 2x 4gb ddr4 2400mh van benne. Egyik gyárilag, a másikat pedig én tettem bele vásárlás után rögtön. Sajnos néha kevésnek bizonyul ez a 8 gb egy-egy játéknál, ezért úgy érzem szükség van a bővítésre
Egyik opció az lenne, hogy ha az egyik 4gb-os modult lecserélném egy 8 gigásra, így lenne összesen 12 gb, viszont ha jól tudom akkor már nem dual channelben működne. Persze azt sem tudom mennyire lenne érezhető az a +4 giga a jelenlegihez képest
Második lehetőség pedig az lenne ha vennék egy 16 gigásat és a kettő darab 4 gigásat, ami jelenleg benne van, megpróbálnám eladni.Árban a második variáns a húzósabb, de gondolom így sokkal jobban működne a gép és többet már nem lenne problémám a kevés rammal.
Az a változat, hogy benne hagyom az egyik régi ramot, hogy 20gb legyen összesen gondolom teljesen felesleges.
Előre is köszönöm a tanácsokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest