- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
browing #11763 üzenetére
Hát nem tudom mi a jobb, egy picit erősebb kétmagos, vagy ez a mostani viszonylag erős 4 magos.
A VGA viszont nagyon elavult, az határolja be igazán a mostani teljesítményt.
Engem csak az érdekel, h 200-ért milyen ennél erősebb gépet tudnál venni?
Mert vannak 200-ért gépek, az biztos, de nem sokkal jobbak ennél szerintem. Vagyis cpu erőben nem hiszem, h sokkal előrébb lennél. Négymagos i7-est meg egy komoly VGA-t nem hiszem, h adnak jó áron.
Majdnem ugyanezt a gépet kapnád meg erősebb VGA-val 200-ért is.
Jelenleg RAM nem gond.
SSD, HDD szintén rendben van.
Egyedül a VGA ami gyenge.Mennyit mondtak a VGA-kra? Nem kérdezted a hirdetőtől?
-
-
válasz
browing #11757 üzenetére
Ez így van.
Azokban az esetekben, amikor egy adott játék csak 2 magot használ, azok jobban futnak a magasabb órajelen járó, hasonló architektúrához tartozó processzorokon.Keress rá, h mikkel játszol, és azok hány magot használnak.
De már elég sok kihasználja a 4 magot is.
Ezt a feladatkezelőben is megnézheted, ha a háttérben futni hagyod, játszol, és a végén megnézed hány mag terhelődött a négyből.Videokártyákat kihajtja a 7970-et, 8970-et is.
Ezt a gépet 6970-el is szerelték, de a processzor elég erős nagyobb kártyákhoz is. -
válasz
browing #11753 üzenetére
Igen, Socket G1-es processzor van benne, ezen családon belül cserélhető.
45W-os TDP-jű a most benne levő, nem tudom elboldogul-e 55W-ossal, szerintem azt inkább ne tegyél bele. Egyébként ezek azok, láthatod, h főleg mikben különböznek:
wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i7_microprocessors#ClarksfieldSokkal nem lesz jobb másik processzorral, mondhatjuk, h a csúcsot képviseli az is, ami benne van. A 2MB-al több L3 tár túl sokat nem tesz már hozzá.
Ami nálad kevés lehet, az a videokártya.
Ezekben cserélhető MXM-B típusú kártya van.
Az aprók között találsz hozzá erősebbet, nála pl. van többféle is.Itt meg tudod keresni, melyik VGA mennyivel erősebb a most benne levőnél:
notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.htmlEnnyire egyszerű szétszedni a cseréhez:
https://www.youtube.com/watch?v=HrVD2T-jrI0
Alsó szerelőajtót leveszed, és már hozzá is férni a hőcsöves hűtéshez. Leszereled, és máris cserélhető a VGA.Persze ha van pénz lóvéra, elviheted "szakemberhez", aki ugyanezt a cserét jó sok pénzért vállalja.
Memória elég, azt nem kell bővíteni.
-
válasz
browing #7088 üzenetére
Na mégegyszer.
A te géped első generációs Core i processzorokat kezel.
Ezeket:
első generációs Core i szériaA tesód gépe második generációsokat.
Ezeket:
wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge_microarchitecture/Mobile_platformEgyiket sem lehet felcserélni egymással, másfajta foglalatot használ az első, és a második generáció.
Az tény, h a tesódéban a videokártyához egy feleslegesen erős processzort raktak, de hát ez van.
Eladhatjátok belőle, és a helyére lehet venni egy második generációs i3-ast, az is elég gyors minden művelethez. De én mondjuk benne hagynám, minek azt babrálni.
Ha nincs rá szükség, eleve kisebb cpu-val kellett volna venni, vagy ha játékra nem elég, akkor meg erősebb videokártyával.A te gépednél más a helyzet, abban egy négymagos, 45W-os TDP-jű processzor dolgozik. Ezt át lehet cserélni egy hasonló tulajdonságokkal bíró, valamivel erősebb processzorra. Már ha létezik ilyen.
Ami a 740QM-nél erősebb, az a 8százas sorozat. Annak két fajta processzora van: 820, és 840. Egy picikét magasabbak az órajeleik, és az L2 tár nagyobb szintén egy picivel. Más tulajdonságaikban megegyeznek.
Én nem hiszem, h olyan látványos javulást érnél el a cserével.
Már ha egyáltalán találnál hozzá 8százas sorozatút megfizethető áron.
Órajel gyakorlatilag ugyanaz, az L2 tár meg ha az összeset elosztjuk a magok számával, akkor magonként a réginél 1.5MB, egy 8megás processzornál meg 2MB/magra jön ki, ami hozhat javulást, de kérdés, megéri-e.Lehet egyszerűbb lenne túladnod a gépen, és újat venni hasonló erős kiépítésben (harmadik generációs Core i7, és mellé egy erős VGA.
Egyébként itt tudsz hozzá másikat keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/mobil/listaz.php
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.php -
válasz
browing #7086 üzenetére
A tiédben első generációs Core i van (három számjegyű a típusszáma), a tesódében meg második generációs (négy számjegyű, és kettessel kezdődik).
A második, és a harmadik generációt (négy számjegyű, és hármassal kezdődik) fel lehet cserélni (ha a chipset/BIOS is támogatja), mert ugyanaz a foglaltuk (Socket G2), de az első generációs Core i családnak még másmilyen foglalata volt (Socket G1).
Sajnos nem tudod átcserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ingatlanos topic!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo 3DS és DS topic
- Építő/felújító topik
- OLED monitor topik
- Formula-1
- EAFC 25
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest