- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajnos nem lehet; mert nem lábkompatibilisek (amelyik meg az ott csak MHz-beli eltérés van csak; pl 5450 vs 5470-es) amikor chipet cserélek még arra is ügyelnem kell, hogy a reviziószáma is megegyezzen, mert az is tud számítani.
A másik, hogy a notiknál (amelyikben integrált a GPU az alaplapra, azokban a BIOS tartalmazza a VGA BIOS-t is így ezt is meg kellene "hekkelni" hogy rendesen lássa az új GPU-t és a hozzá tartozó memóriákat.Olyat lehet orbitális cumik árán tuningolni integrált megoldásoknál, hogy emeljük az órajeleket, de ilyenkor radikális nő a meleg is. Ezt lehet szoftveresen és BIOS sütéssel is. Ez utóbbi azért nem szerencsés, mert ha idővel (mondjuk a nyári meleg beköszöntével) elkezd vacakolni a gépünk, akkor macera visszaállítani az értékeket. Aztán csináltam már olyat is hogy Dell XPS 1530-ban a DDR2-es ramokat a 8600GT mellett DDR3-asra cseréltem. Itt szerencsém volt, mert a DDR3-as moddolt BIOS már megvolt és nem nekem kellett szenvednem vele. kb 100 pontot nyertem vele 3DM06 alatt
8 BGA chipet kellett átraknom. Egy napom ment rá, úgyhogy nagyon megérte
Szóval ha annyit összespórolsz, hogy megrendelj egy új GPU-t (kb 15-17 ezer) rávegyél valakit, hogy azt neked cserélje ki (kb 15 ezer) és még a BIOS-t is süss meg Neked (kb 10 ezer) akkor inkább add el a notidat, rakd hozzá azt a majd 40 ezret és vegyél egy erősebb GPU-s gépet. Ne feledd, a GPU ereje legyen az elsődleges szempont, ha valami kókadt Celeronnal veszed a gépet az nem számít, mert a procit mindig ki fogod tudni cserélni nagyobbra egy minimális munkával.
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- OLED monitor topic
- Windows Insider Program
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- LEGO klub
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- 16" MacBook Pro / M1 Pro - Silver / 512GB SSD / 16GB RAM
- Eladó Makulátlan 16" MacBook Pro M1 Pro 16/1TB (10/16) Dobozában, ajándék tokkal.
- DELL Latitude 5520 i7 GARANCIÁLIS
- Apple MacBook Air M2 15,3" (256 GB SSD, 8 GB RAM) ezüst
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest