- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
freeride69x #6894 üzenetére
Szerintem a koccolástól egy kis érintkezési hiba lett (de valószínűleg inkább magától, mert az ilyesmihez elég masszívan oda kell verni). Remélhetőleg nem valami forrasztás, hanem inkább csatlakozó. Ha nincsen a tab-on az ütődéstől külsérelmi nyom, akkor akkora ütődést minden további nélkül el kell viselnie, tehát a probléma garanciális. Mivel az Iconia-k még mind garanciálisak ezért juttasd vissza az Acer szervizbe, a hotline-on tudsz kérni pickup-return szolgáltatást. Kb. 4-6 munkanap alatt végeznek a szállítással együtt.
-
válasz
LGabor001 #6880 üzenetére
Északi híd probléma (ram, vagy GPU)
1, töltő ki
2, akku ki
3, majd cseréld meg a ram modulokat, illetve egyesével próbáld bele a gépbe. Ha csak egy van akkor azt rakd át a másik slot-ba.Ha még mindig füttyös kedvében van, akkor szakember fog kelleni; mert ha Inteles akkor északi híd (bár az nem szokott tönkremenni, ha nVidiás akkor GPU)
-
válasz
BénaNyurga #6845 üzenetére
én gépeltem félre
-
"Amiket én gyártok, azok kb. 6 Joul energiát képesek eltárolni 10KV-on. "
Akkor ez olyan mint a tangabugyi, vagy a láncfűrész. Ha nem figyelsz meg az ujjad a pits@ba...
"kinti villanyoszlopra hogyan csatlakozik az egész áramkör. A tévét sajnos (így) nem tudtam javítani (húztam onnan el gyorsan)"
dikk, mer' rohádt rásszistá vágy!! -
válasz
BénaNyurga #6825 üzenetére
Még ha az egy tekercs lett volna. De az egyik leggonoszabb dolog: a vaku kondenzátora volt. Sumák kis cucc, mert 2-3 napig is képes feltöltve maradni
Viszont az nem életveszélyes (kivéve szívbetegek esetében) így lehet gonosz dolgokra használni...
Szerk: Semmi gond
az a lényeg, hogy az információ a szerelés veszélyességről eljusson mindenkihez. Aztán nagy gyerekek vagyunk el tudjuk dönteni, hogy mikor kotorásszunk villával a konnektorban
-
Köszönöm
" a tápfesz kondikat egy ellenálláson keresztül kötelező kisütni mielőtt matatunk a készülékben."
Ez kizárólag szakiknak: egy 220V-os 100W körüli villanykörte is megteszi; két kábel rá, rendes zsugorcsöves szigetelés a fém részére (foglalat menetre) vagy szigszalaggal rendesen betekerni és így már be lehet támadni a pirulás üvegcse méretű kondikat (de többször érdemes, mert egy kicsit mindig "visszaéled" pár másodpercen belül) -
válasz
BénaNyurga #6821 üzenetére
Nagyon körültekintőnek kell lenni tanácsadás szinten! Sok érdeklődőnek inkább a lelkesedése nagyobb mint a szaktudása vagy a tapasztalata. Erősáramú eszközt még mi sem szedhetünk szét !! (kivéve ha van MEI 52 5422-es vizsgád)
Gondolom akkor már harapott meg a puffer kondi
Ha a lelkes emberünk nekiáll a konyhakéses (no szigetelés) szétszedésnek; az egyik kezével fogja a kést és feszíti szét a másikkal meg rátámaszt a töltő belsejére... Lenne ott zsibbadás rendesen.
Hidd el nagyon jó dolog a segítségnyújtás és nagyon jó ha az embernek segítenek, de a legjobb szándék is féktelen dühvé alakul, ha megsérül valaki vagy -ne adj' Isten- elveszítjük egy szerettünket. (magyarán atom mód beperelnek!)
-
TISZTELT ÖNJELÖLT SZAKTANÁCSADÓK!!! (igen nagybetűvel, félkövéren kiemelve)
TÖLTŐT NEM SZEDÜNK SZÉT, NEM SZEDETÜNK SZÉT FÓRUMTÁRSSAL SEM!!!!
Mert kikapcsolt, kihúzott állapotban is ÉLETVESZÉLYES ÁRAMÜTÉST okozhat!! Úgyhogy senki se szedje szét a laptopjának a töltőjét, juttassa el szakemberhez (vágja agyon őt az áram), vegyen újat, másikat, után gyártottat! Én még a 22 éves tapasztalatommal sem merem senkinek sem javasolni, hogy otthon, hézagos elektrotechnikai tudással töltőt kezdjen el javítani. Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy az inverter, a tápegység, a feszváltók mind-mind nagyon sumák eszközök, ezeknek a javítása tényleg szakemberekre tartozik, mert ha Te itt a fórumban tanácsot adsz, a júzer otthon a gép mellett nekikezd tápot szerelni és pont rosszkor sül ki a 400V pufferkondi és lefordul a székről, bemegy a családtagja és azt látja a képernyőjén, hogy Te pont erre buzdítottad, komolyan megütheted a bokád, és a Prohardver reputációjának sem tesz jót ha sajtó visszhangja lenne egy ilyen "malőrnek"
-
válasz
Mákos7észta #6784 üzenetére
Az jó, hogy benne volt végig az akku (így nem érhetett hozzá semmi a töltő érintkezőkhöz)
Ugyanezzel szívok most egy EEE 1001HA-val. Az ENE KBC-re gyanaxom, de lehet, hogy csak a csatoló szállt el... -
válasz
Mákos7észta #6779 üzenetére
Ha eredeti, akkor mennie kell(ene)
Amíg rossz volt az akkud, addig bent volt a gépben, vagy akku nélkül hurcolásztad?Az eredeti Asus akkukon ASUS logós felirat van:
-
válasz
Mákos7észta #6776 üzenetére
Szia! Ez utángyártott akku, vagy eredeti ASUS?
-
Nézd meg a futó alkalmazásokat a feladatkezelőben (sorba tudod rakni processzor kihasználtság szerint)
és amelyik program "eszi" a procit, azt kell kilőnöd.
Ha nem találsz egyet sem, akkor sanszos, hogy valami adathalász program, vagy vírus van a gépeden és a feléledés után próbál kapcsolatot létesíteni. -
válasz
sznoopy1977 #6772 üzenetére
Hali! Tápegysége rendben? Akkuval illetve akku nélkül is próbáld meg.
-
válasz
BénaNyurga #6770 üzenetére
Már láttam; szenzációs!
-
válasz
BénaNyurga #6765 üzenetére
Szia!
Ha van izopropil alkoholjuk akkor már neki is eshetnek, de háztartási alkohol vagy égetett szesz nem az igazi. Benzinről meg ne is beszéljünk...
Lehet, hogy még menthető, de látni kellene.Ha meg tudom javítani, az olyan 7 ezer körül lenne.
-
válasz
BénaNyurga #6755 üzenetére
Szerintem javítható, de minél hamarabb szét kellene szedni, mert percről-percre eszi a beleömlött cucc a nyákot.
-
válasz
BénaNyurga #6753 üzenetére
Egyszerű; ennyivel jobban vannak optimalizálva a driverek a 64bit-es rendszerre
-
-
Szia! Biztosan valami melegedési gondja lesz. Tudod több programmal monitorozni a hőmérsékleteket.
Ha nincsen kirívó érték (80 fok feletti) akkor az alaplapodon van elszállva valami stabilizáló áramköri elem (FET, kondi, tekercs) ami terhelés hatására elkezd hülyeséget csinálni...
Ebben az esetben kérj alaplap cserét.A procit az Everest system stability test-el tudod megkínozni
A GPU-t meg a FurMark-kal.Ez utóbbival óvatosan, lefőzi a nyákról!
-
-
-
válasz
BénaNyurga #6710 üzenetére
-
válasz
BénaNyurga #6703 üzenetére
Everest Stability Test
HDD sentinel
3DM06 (ha van 3D)
FurMark (max 10 perc!!!! vagy hozhatod BGA-zni)
ÁÁÁÁááá... a lényeg kimaradt, ami minden foson tökéletesen fut:
CS 1.6 !!! Egy kört futsz a Dust-on és máris szebb a világ!
-
válasz
Krystal_s #6695 üzenetére
Ahogy gondolod.
Ha nem sokat hurcolod a gépet, akkor ráér a zsanér meghúzása illetve a ventilátor tisztítása is.
Nyugodtan merem ajánlani magam 22 éve szerelek notebook-okat (vén trotty vagyok), ami nem is a fő profilom, mert pont a Toshibának is voltam fejlesztőmérnöke. Budapest egyik legnagyobb notebook szervizének voltam a tulajdonosa, aztán évekkel ezelőtt egy szerdai napon megpattant bennem valami és abbahagytam, azóta itthon szerelgetek notebook-okat azok közül is a problémásabbakat és a macerásabbakat vállalom. Több százezres szerszámparkkal dolgozom és bátran merem állítani, hogy az ország egyik legjobb szaktudásával. Persze néha egy-egy perverz dolog kifog rajtam -
-
válasz
BénaNyurga #6668 üzenetére
Hali! Nem a proci "énekel" hanem az északi híd. Ez azt jelenti, hogy nincsen sok hátra neki, valahol mikrorepedéses a joint:
Egy reflow most még tökéletesen elég neki. -
válasz
#68216320 #6662 üzenetére
Phü!
Hidd el nem kukacoskodás végett beszéllek le róla, de ha nincsen gyakorlatod, akkor első körben a nagyujjadat vágnád fel a tapétavágó késsel mikor szétszeded az akkut, aztán a házat gyújtanád fel (jobb esetben) vagy az arcodba robbanna a Li-Ion cella mikor mókolod (rosszabb esetben)
-
válasz
BénaNyurga #6655 üzenetére
Gúdmorning! Elment az MSI noti?
-
Szia!
SiS chipset-es gép, amire nem jellemző, hogy komolyabb baja lenne. (pl. BGA)
Olyan titkot árulok el amit senki sem tudhat kettőnkön kívül!!
-Vedd ki a gép akkuját (ha rossz akkor is)
-Húzd ki a töltőt belőle.
-Próbáld meg kivenni a RAM-okat, azokat az arany színű érzékelőknél megradírozni egy puha radírral, majd visszatenni.
-Visszadugni a töltőt és próbálni egy indítást.
Ha ezzel nem jártál sikerrel, akkor porrá szét kell szedned, és a CMOS elemet kicserélned... -
válasz
#68216320 #6647 üzenetére
Szia! Ez egy bonyolult történet, az egész a környezetvédelemmel és némi pszichológiával kezdődik;
- a Lithium-Ion akkumulátorok celláinak nem szabad teljesen kisülniük és nem is lehet a kondíciójuk nulla, mert akkor elkezd a Lithium kicsapódni. Ezért az akkumulátorok celláit egy igen bonyolult elektronika figyeli, ami nézi a cellák megfelelő töltöttségi szintjét, az akkuk hőmérsékletét, az akkuk kondícióit és viselkedésüket a kisülés és a töltés folyamán. Ez azért van, hogy az akkuk sohase menjenek tönkre igazán, ezért minél tovább bírják illetve ha már elfáradt akkor is a júzer valami értékesebb dologként kezelje mint a szemetet (pl. "leadom veszélyesbe mert még fel lehet újítani, elviszem felújíttatni, megpróbálom felújítani - de ami lényeg nem kerül a háztartási hulladékba! " ) Ez a pszichológiai része ami rávesz a környezet védelmére.
- ami viszont számunkra a lényeg, hogy ez az elektronika nem igazán hagyja magát birizgálni, magyarán ha fizikailag elválasztják az akkuktól akkor bevágja a durcást és a rajta lévő BQ kontroller betilt és használhatatlanná válik. Ez többek között azért is van, hogy EGYÁTALÁN NE próbálkozzon senki sem az ilyesmivel, mert ha valamit elköt az ember, vagy nem köt be (hőérzékelő) akkor könnyen nagyon nagy baleset lehet. Van fantáziád, ha ez az öledben történik:Szóval, ha van van műszaki érzéked és tisztában vagy az akkuk lelkivilágával, akkor lehet óvatosan belekezdeni, de bevallom őszintén és a 22 éves notebook-szerelői tapasztalatommal nem vágnék bele egy ilyen szervátültetésbe. Ha gondolod, akkor szívesen segítek a részletekben...
-
válasz
Krystal_s #6641 üzenetére
Már itt is az egyik. Belül a kijelző csuklópántjának az alsó részét tartó csavarok egy kicsit kilazultak. Sajnos ezeknek a meghúzásához teljesen szét kell szedni a gépet. És minél hamarabb, mert ha nagyon kitekeredik, akkor kiszakítja a műanyagból a fém csavarfészkeket.
Ami viszont a nagyobb baj ennél a modellnél, hogy valószínűleg a kijelző keretben is elkezdtek kilazulni már a csavarok. Azok viszont sokkal rövidebbek és e miatt hamarabb csinálnak galibát. Azokkal talán még hamarabb kellene foglalkozni. Ha nincsen műszaki beállítottságod, akkor és szívesen megcsinálom. A részleteket privátban...Szerk:
3:00-nál tekeri ki az alsó csavarokat és 6:00 után lehet látni a felsőket...Többieknek: a csavarbehajtó szárán a vinyómágnesek megvoltak?
-
válasz
BénaNyurga #6631 üzenetére
Köszi, de akkor mi köze van ahhoz, hogy az akku bent van, vagy nincsen
-
válasz
Dell XPS #6630 üzenetére
Áhh dehogy ENE mikrokontrollert cseréltem, aztán vissza mert az 1001HA nem kompatibilis az 1005HA-val, valószínűleg valami mikrokód kavarás van...
Minden maradt a régiben, de valami elfosta magát a csere közben. Azóta nem áll szóba az akkujával (de megy róla) és ha bent van akkor itt megáll. Ha kiveszem akkor tovább megy... -
Na ez mi lehet:
- ha bent van az akku a notiban, akkor a BIOS megáll a
feliratnál.
Valakinek van valami tippje?
-
válasz
BénaNyurga #6598 üzenetére
Driver Genius rulez! Nekem már nagyon sokszor segített. Az MSI notimhoz gyárilag nincsen ujjlenyomat kezelő szoftver (ott a Vista-s imidzsen
) és a DG simán letúrta hozzá a gyártó független (ú.n. white list-es) meghajtót szoftver!
-
"megkérdeztem a Serco-t és 70000+áfa lenne a kijelző.."
Ezek kretének; az AUCHAN-nban, 99 ezer bruttó az új AMilO 3515-ös!! Full extrás noti: DVI, HDMI, ESATA, kártyaolvasó, 256-os ATI VGA, DVDRW, 1.3MP WEBCAM, X2-es PROCI, 4800-as AKKU, és még kismillió csicsamicsa.Nekem van 25 ezerért kijelzőm bele. És nem kérek pénzt a beszerelésért. Fényes, nagyfényerejű, 1280x800-as.
-
válasz
Gordiann #1283 üzenetére
Nem, azzal fogok jönni, hogy azt a gépet nem OSX-re találták ki! Az egy sima Inteles X86-os Winfos PC amire nagyon szuperül megírták az MacOS-t és szép ruhába öltöztették.
Esetleg próbáld meg régebbi driver-el, az Intel oldaláról azokat is le tudod tölteni.
Nem hiszem, hogy a Win jobban vagy többet használná ki a video chip-et. Ami nincs is, mert az északi hídba van integrálva, tehát a legkisebb meghibásodása is kihatna egyéb hardver elemekre is. (egyszer elmelegedett, le van sarkazva, rossz a hűtése... stb, stb)
Szerencsére nagyon úgy néz ki, hogy szoftveres probléma van a géppel.Nem gond, kérdezz hülyéket, igyekszem nem hülyeségeket válaszolni!
-
válasz
Medcomp #1277 üzenetére
Próbáltam az elmúlt napokban utána járni, de mindenhol azt mondták, hogy
1, frissíts BIOS-t
2, tedd fel az IDE meghajtóit az alaplapnak
Ha esetleg ezek nem voltak még meg idáig, akkor esetleg az optikai meghajtó firmware-jét kellene frissíteni.És ha ezek sem hoznak megoldást, akkor esetleg a cseréje egy másik gyártóéra. -
válasz
mr.tejjfel #1273 üzenetére
Mielőtt visszaviszed csinálj egy BIOS update-et.Az általában megoldás szokott lenni a sokat ficánkoló ventilátorra. De az is lehet, hogy a gép egy másik perifériát érez melegnek és ezért járatja sokat a ventit. Én úgy jártam, hogy kicseréltem a vinyót a gépben egy SSD-re és onnét állandóan ordított a venti a gépben (pedig a proci 26-29 fokos volt) . Aztán rájöttem, hogy az SSD-ben nincsen hőmérő és az alaplap meg azt hiszi, hogy fehér izzásban a vinyó. Nem keveset kínlódtam vele.
-
A_corp
Nincs mit, remélem tudtam segíteni.
mr.tejjfel
Az akku kapacitásának a csökkenése sajnos a használatából és a hosszútávú tárolásából adódó rossz dolog. Viszont ha az akkud lötyög az nem jó. Elméletileg az akkumulátort menet közben, le-fel lehet csatlakoztatni, mert úgy van kialakítva. Mielőtt tölteni kezd, lefolyik egy un. handshake folyamat amiben eldiskurál az akku az SM-bus-al, hogy ő mekkora kapacitású, milyen a kémiája, és hány voltos. Az SM-bus ez után utasítja a töltőáramkört a megfelelő töltésre. Mivel ez nem egy egyszerű érintkezik->világít folyamat mint a villanykörte, ezért az akku kontakthibája meg tudja viselni a fenti komponenseket.
Ha teheted peckeld ki valamivel az akkut, hogy nem lötyögjön. Ha van további kérdésed várom.
Az optikai meghajtó a legtöbb notiban rettenetesen hangos, mert a helyhiány miatt nincsen lehetőség megfelelő csillapító mechanikák beépítésére. Ezért max 24x-esek.
Örülj, hogy nem slot-in-es DELL 1330-asod van. Az valami rettenet hangos full speed-en! -
válasz
Speederer #1265 üzenetére
Remélhetőleg csak memória hiba, mert a Hannstar post kódokat nem vágom.
Nyisd ki a memória ajtót, vedd ki a modult és egy radírral radírozd meg az arany színű érintkezőket mindkét oldalt. Finoman, ne nyomd rá! Valószínűleg csak valami érintkezési hiba.
Ha nem akkor esetleg még vga hiba lehet. Ez esetben szakemberre lesz szükséged.Sok sikert, írd le, hogy mire jutottál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EAFC 26
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,Win.11
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,Win.11,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet,Win.11 is megy!!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" ,i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD, magyar bill, 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i3-4GEN I 4GB I 120GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest