Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
HZoli87
veterán
válasz
Szellem.
üzenetére
Hát ez szomorú hír. De nálam január óta sosem jelentkezett a 4.2 mellett, tökéletesen működött, ezért is zavar az RC mellett. Még azt is elnézném neki, hogy 10 másodpercet várok, mert ennyit azért tudok, de akkor legalább jelezze felém, hogy ő igen, ebben a pillanatban lefrissült (de ezt is elfelejti). Sőt annyira gyors maga a program (4.2), hogy az esetek 90-95%-ban az üdvözlőképernyőt nem is látom, mert már be van töltve egyből a tálcára a program.
-
HZoli87
veterán
válasz
Szellem.
üzenetére
Adott egy olyan opció (Ütemezett feladat / Scheduler), hogy frissítsen a program a felhasználó bejelentkezése után rögtön. Mivel azon a gépen, amit én rendszeresen használok, csak az én saját fiókom van, jelszó nélkül, így a Windows 7 automatikusan beléptet a gép bekapcsolása után. Az elmúlt pár napban ESET-ék éjszaka is kiadtak egy új adatbázist, így másnap reggel ezt megtalálja a program és le is frissül. Ezzel csak az a gond, hogy míg tart a frissítés (körülbelül 10 másodperc), addig nem csinál semmit a gép, a tálcán csak az ESET ikonja van, tálca nem reagál semmire, Start Menüre nem tudok kattintani, asztalon található ikonokra úgyszintén. Letelik ez a 10 másodperc, de a program (ESET) nem jelzi semmilyen ablakkal, hogy sikeres frissítést végzett (Log Files -> Events, itt tudom ellenőrizni, hogy frissített). Ezután 1 másodperc alatt a gép bedob minden programot és alkalmazást a tálcára, mintha eddig hátráltatta volna a védelem. Mondanom sem kell, hogy kicsit bosszantó, hogy bejelentkezés után áll az egész gép (ha frissít az ESET), 4.2 mellett sosem volt ilyen gond, szinte minden program betöltődött addigra.
Nem tudom mivel lehet a gond, routert nem tudom elérni, MBAM pro frissítése után megszakad a net 1 percre, most ez a hiba. Teljesen új OS-t kapott, ez volt az első program amit telepítettem rá. Minden hálókártyámhoz WHQL minősítésű illesztőprogram van telepítve, amit a Windows Update megtalál és telepít is.
Szóval nálam van gond vele bőven, de nem várok semmi változást a stabil kiadásban (pedig én megtettem mindent, ami ahhoz kell hogy kijavítsák a hibát). Utána majd eldöntöm, hogy merre tovább ...
-
HZoli87
veterán
válasz
Szellem.
üzenetére
Az jó, nekem is tetszenek a Norton termékek. Jelenleg csak ESET vagy Norton termékekért fizetnék, mert nálam is alap, hogy ne lassítson semennyire sem, bug mentes legyen és ezek abszolút az élmezőnybe tartoznak. Bár nem tudom, hogy mi lesz ezzel az 5-ös verzióval, ma is lejelentettem egy bosszantó hibát. Persze megvárom majd a végeleges verziót, de utána nem tudom merre tovább, ha abba sem lesznek kijavítva a hibák. Vagy használom a "régi" verziót MBAM Proval (végül is ez nem is olyan rossz páros) vagy eladom az előfizetésemet.

-
HZoli87
veterán
válasz
Szellem.
üzenetére
Nem tudok belépni a routerbe (ez megoldható, ha a protokol szűrésnél az eszköz IP címét a kivételekhez adom).
HIPS interaktív módban összeakad a Firefox Plugin-container folyamatával, ekkor 1 percre behal a rendszer, utána magához tér és létre is tudom hozni a szabályt hozzá (ezután természetesen nem jelentkezik a hiba, maximum akkor, ha a böngésző lefrissül és változást észlel benne az ESET, akkor újra rákérdezhet).
Ugyancsak HIPS, interaktív módban minden újraindítás után rákérdez pár driverre (például: http.sys, mbam.sys) és hiába hozok létre szabályt, újra és újra megkérdezi.
MBAM Pro nálam valamiért összeakad frissítés közben az ESET hálózati illesztőprogramjával (vagyis én erre gyanakszom, vagy a tűzfallal), és minden sikeres (MBAM) frissítés után 1 perc erejéig elmegy a net hozzáférésem. Készítettem már minden fajta logot (ESET advanced firewall log, Wireshark log ...), ezt elküldtem a hazai támogatásnak, ők pedig postázták a fejlesztőknek, várom hogy visszajelezzenek vagy javítsák a hibát. Ebben amúgy csak az a bosszantó, hogy ESS 4.2 mellett vígan megvan az MBAM Pro, minden hiba nélkül. Ezt a hibát is megtudom oldani, ha csak az ingyenes verziót telepítem fel (MBAM) és addig nem regisztrálom be a vásárolt előfizetésemmel, míg nem javítják a hibát.
-----
HIPS-re visszatérve, külföldi fórumban (WS) az egyik fejlesztő azt írta, hogy a programba lesznek beépítve az egyes szabályok (egyfajta Black/White List), így nyugodtan lehet a gyári automatikus beállításon hagyni. Ezek az előre definiált szabályok sajnos nem publikusak, többet nem árult el róla. Időről-időre frissülni, bővülni fog. Persze aki azt szereti, hogy állandóan kérdezgessen, az választhatja az interaktív módot.
-----Körülbelül ennyi, jelenleg is a ESS 5 RC fut nálam élesben. Gyors és elég jó védelmet ad. Gondolom a végleges verzió még jobb lesz, biztos sok hibát javítani fog.
-----
Mi történt a Nortonnal amit pár napja vettél meg? Nem azért vásároltad meg, mert azt szeretnéd használni, vagy hogy van ez nálad?

-
HZoli87
veterán
válasz
Szellem.
üzenetére
Konkrét időpont nincs, szeptember van megjelölve, magyar verziók pedig november. Van változás bőven, szerintem jobb védelmet ad, gépigény még alacsonyabb lett. Nálam jó pár bug jelentkezik jelenleg (nagy részét megtudom oldani), de már mindent lejelentettem a megfelelő helyen, bízom bennük hogy megoldják őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Revolut
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kuponkunyeráló
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan X / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi